Kad sam kupovao novi komp, kupio sam i monitor Samsung SM2433BW 24". Monitor mi je jučer prestao raditi tj. ne prikazuje sliku. Kada monitor resetiram, slika se pokaže na 3 sekunde i opet nestane. Unatrag mjesec dana, monitor mi se znao resetirati i slika je nekad "titrala". Dali je netko imao sličan problem i kako ga je riješio?
Monitor se pokvario?
- poruka: 18
- |
- čitano: 5.095
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kad sam kupovao novi komp, kupio sam i monitor Samsung SM2433BW 24". Monitor mi je jučer prestao raditi tj. ne prikazuje sliku. Kada monitor resetiram, slika se pokaže na 3 sekunde i opet nestane. Unatrag mjesec dana, monitor mi se znao resetirati i slika je nekad "titrala". Dali je netko imao sličan problem i kako ga je riješio?
Znači da radi!
E sad zbog čega radi samo tri sekunde to ti nažalost ne mogu reći jer ne znam.
Pričekaj nekoga tko je iskusniji, rambox mi se čini kao osoba koja dosta toga zna, a i pokazao je dosta znanja o monitorima pa ne bi bilo loše da i on da svoj odgovor. Možda ga čak i preko pp-a možeš zamoliti da pogleda ovu temu.
Toliko od mene.
Imao sam taj slučaj. Dijagnoza servisa: otišao inverter (pozadinsko osvjetljenje). Zamijenjen badava, taman na kraju garantnog roka.
Mogu biti i stabilizacijske diode, ili još češće kondezatori...
Sam prelemiš za sitne pare.
Odnio sam monior na servis i danas me covjek zvao i rekao da ce mi zamijeniti monitor.
Nude mi: LG W2453v i Samsung B2430H. Koji uzeti?
Odnio sam monior na servis i danas me covjek zvao i rekao da ce mi zamijeniti monitor.
Definitivno Samsung B2430H...
Ja imam isti monitor kao ti,samo 22 inćni(2233BW),meni je isto krepao(pola slike mi je bilo sivo,a pola normalno)točno nakon mjesec dana,isto sam ga odnio na servis u m-san grupu i dali su mi novi,ja bi ti preporućio da opet uzmeš samsunga,ali samo ako je proizveden u Slovačkoj,ovaj 2433BW/2233BW je proizveden u Maleziji i samim time šrot...
Ja bih išao na LG-a...
Em što je noviji, em ne riskiraš sa matricama kao kod iskvarenog Samsunga,
em ti jamstvo neće biti smanjeno na dvije godine nego kreće ispočetka sa 3 (Samsungova glupa politika).
Da je Samsung dobar kao prije dok je stavljao samo svoje matrice, nebi smanjivali jamstvo na 2 godine...
LG definitivno, ili bilo šta drugo osim Samsunga... AOC, Acer, BenQ ako igdje nađeš je najsss.. itd...
definitivno LG.. Ja u svoju kuću više nikad neću kupit ništa što se zove samsung ( od mobitela, dvd playera, linije pa do klime, hladnjaka....) imam jako loše iskustvo sa samsungom jer mi se sve što sam imao od samsunga pokvarilo..
Ja imam LG W2453 TQ i odličan je monitor.
Kao to su neki gore rekli,LG je bolji zbog duže garancije i nema riskiranja sa matricama.
Moja preporuka je LG svakako.
LG- nećeš požaliti.
Imam problem,magnetom sam se slucajno priblizio monitoru,slika je malo promjenila boje,a monitor je malo stariji i jadniji!Ima li sanse da se to popravi il ga je najbolje bacit u kantu?
Imam problem,magnetom sam se slucajno priblizio monitoru,slika je malo promjenila boje,a monitor je malo stariji i jadniji!Ima li sanse da se to popravi il ga je najbolje bacit u kantu?
Koji je monitor ? Slika bi se trebala nakon nekog vremena (paljenja/gasenja) sama popraviti,
ako je CRT najcesce u opcijama monitora ima opcija demagnetizacije.
Inače to nije strašan problem jer i da ništa ne radiš trebalo bi nestati samo od sebe nakon nekog vremena.
Da,monitor je CRT
Da CRT je al dal ima jos koju opciju da se popravi sam od sebe il moze samo demagnetizacije!
Da CRT je al dal ima jos koju opciju da se popravi sam od sebe il moze samo demagnetizacije!
Pa napisao sam ti, mozes ga probati par puta ugasiti pa upaliti, ili potrazi u opcijama monitora,
znaci onom meniju koji dobijes kad stisnes menu tipku na monitoru opciju demagnetize, degauss
ili nesto sto zvuci slicno.