Monitor ne izlazi iz "sleep mode"

poruka: 5
|
čitano: 2.281
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Ne znam baš kako da objasnim ovaj problem.

Dakle imam novi monitor. Kupljen prije dva tjedna. Radi se o Samsung monitoru LS22D390HS http://www.samsung.com/levant/consumer/computers-peripherals/monitors/led-monitor/LS22D390HS/ZN

Do problema dolazi kada monitor nakon 15-20 min kada se ništa ne radi na računalu ode u onaj sleep mode ili power saving mode kako se to već zove. Dakle ekran bude crni.

A kada opet dođem za računalo i kliknem mišem da se pojavi slika, monitor ne reagira. Crna slika i dalje. Stvar je u tome da nekad ne reagira a nekad sve bude u redu, tj. slika se pojavi.

U slučaju da slika se ne pojavi, nego ekran ostane crni moram restartati računalo jer ništa ne pomaže kolko god stiskao po tipkovnici ili mišem.

Vidim da monitor radi,lampica svijetli.....

U čemu je problem?

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.10.2014 12:56 (KASA).

0 0 hvala 0
15 godina

Itko zna rješenje ili je imao sličan problem.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Monitor ne izlazi iz "sleep mode"

-uzrok može biti monitor (nije baš uvjerljivo) ili VGA... (driver, powermanagment.. ). Zašto bi krivac uopće bio monitor, pogotov ako je jedino restart ponekad rješenje, to ne može biti objašnjenje za monitor. On ne dobije signal od VGA, 99:1 su šanse da je VGA krivac.

quicktest, ako PC radi (nije smrznut itd..) podesi powerbutton-gašenje ili restart, nakon klika na button PC mora to obaviti, ako ne restarta tad je smrznut i možeš samo ugasiti držeći duže ili reset tipkom.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

imaš o tome ovdje

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Da, čini se da je isti problem kod mene prisutan.

Samo što kod mene na monitoru nema opcije da se isključi sleep mode

edit: skužio da se to nardi u control panel

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.10.2014 14:39 (KASA).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice