Monitor do 1300kn-prijedlog

poruka: 44
|
čitano: 5.322
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Monitor do 1300kn-prijedlog

da li je 22" monitor malo prevelik s obzirom da se gleda sa male udaljenosti,da li bi meni bilo dovoljno 20" jer volin igrat

doktor za grafe i ludosti
16 godina
neaktivan
dery kaže...

da li je 22" monitor malo prevelik s obzirom da se gleda sa male udaljenosti,da li bi meni bilo dovoljno 20" jer volin igrat

zavisi koliko si blizu LCD....ako se skroz blizu njega dosta ti je i 19"
MB Gigabyte EP45-DS5,s775,ip45 Intel Core 2 Quad Q8300 Box 4×2.5GHz,1333MHz-ddr2 4GB(2×2GB kit)pc8500(1066MHz)OCZ,Reaper--OCZ 700W SLI-ready--Nvidia 8800ultra×2
16 godina

pametnome dosta

doktor za grafe i ludosti
16 godina
neaktivan

sta se tice graficke ona mi je GF 9800 GT.....

mislim da ce bit ok za 22"..tj ovaj monitor

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
logan kaže...

Stari, ne pričaj gluposti i ne širi dezinformacije, slika je odlična ako je sve podešeno kako treba, meni po tvorničkim podešenjima super, a ako je slika zrnata (mutna) onda nije podešena prava rezoluvija i/ili refresh rate, a ko zna kakva je grafička u pitanju...ko zna što je sve tvoj frend drkal po monitoru da mu je slika loša...ja nisam ništa petljao po monitoru, kako je izvađen iz kutije i prikopčan, Win je sve postavio sam naravno u skladu sa postoječom grafom i imam perfektnu sliku (oštrina, kontrast, boje). Naravno monitor ne spada u neku visoku klasu, ali svakako vrijedi novaca za koje se prodaje. Usput rečeno, vrtim neke grafički zahtjevne simulacije i da je slika loša odmah bi to napomenuo...zato ne trči pred rudo !!!!
 ti ne pricaj gluposti naravno da je da je tebi ok kada si se previknuo na tu kvalitetu slike, nista ovo ono nema moj frenda ja dosao kod njega fino podesene rezulucija i sve ok nije ni prcko po monitoru ni nista tako da...
Intel e5200 3.0 GHz, ati 4850, Hitachi 160GB, MB ECS P43T-A2, 4GB Buffalo, fortron 400W ,Xp sp3
16 godina
protjeran
rambox kaže...

Taj T200 ti je ista stvar ko i 2032BW samo drukcije izgleda  kvaliteta ista meni se osobno vise svidja 2032BW zbog crno -plave kombinacije i dizajna a isti odnos vrijedi i za 2232BW i T220!!!Cool

to nisu ni priblizno isti monitori kao prvo t200 daleko bolji daleko veci kontrasto sto je jako bitno kod lcd monitora i isto tako t200 ima defitivno orginalno panel za 2032BW je pitanje od udocana do udocana tako da ( rambox prvo se gleda kavaliteta pa onda izgled)!! i nemesiss 777 sa tom grafickom se neces naigrati bas na 22 ( ovako mozes ti povecati detalje a ces morati smanjiti rezulucijo i bit ce ti daleko losija slika) ja ti toplo preporucam t200!!!
Intel e5200 3.0 GHz, ati 4850, Hitachi 160GB, MB ECS P43T-A2, 4GB Buffalo, fortron 400W ,Xp sp3
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2009 0:04 (kris_marko).
16 godina
neaktivan

pa gledaj marko da uziman 20" uzea bi 2032W jer mi je T220 preskup malo..

tako da sta se tice 20" bi uzea 2032W a sta se tice 22" onaj viewsonic-ov.

sad sta se tice graficke na 20" bi bilo perfektno...nisan jedino siguran kako bi na 22" izgledalo al mislim ok

jedino me to malo muci s tim 22" monitorom

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2009 0:45 (nemesis777).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

kris marko pa lijepo sam napomenuo da su u vemilu 2032BW sa originalnim panelom to je provjerena informacija ni to glupost ja sam i pazio na kvalitetu i uzeo sam kaj mi se svidja a to je 2232BW sa originalnim panelom pa sam napravio pravi posao a oni koji nisu iskoristili ovu informaciju o vemilu su poslije puhal kak ko no ko im je kriv!!!Cool

Athlon 64 LE-1620 (3.0ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (960mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
nemesis777 kaže...

pa gledaj marko da uziman 20" uzea bi 2032W jer mi je T220 preskup malo..

tako da sta se tice 20" bi uzea 2032W a sta se tice 22" onaj viewsonic-ov.

sad sta se tice graficke na 20" bi bilo perfektno...nisan jedino siguran kako bi na 22" izgledalo al mislim ok

jedino me to malo muci s tim 22" monitorom

mi smo napisali ono sto treba znati sada je na tebi red da odaberes 
ali gledaj ovo zbog graficke moraces igrati na 1400*1050 ili na manjoj rezuluciji s time su veci pixeli i gora slika ( odnosno zrnasta ) na 20 ce izgledati manje vise ok ali na 22 koji je veci 5.08 cm dosto povecava pixele i bit ce ti losa slika ali ako mislis kupiti neko bolju graficko uskoru onda ok ali ovako ti se ne isplati!! samo gledaj ovo ja igram na starom 17 crt i u igrama ima 1600*1200 jer sve ispod jednotavno ne mogu igrati jer mi je pre losa slika ( valjda sam tako privceni ) u igrama neces primjetit bog zna sta kontrast ali u filmima ali ti si naveo da je iskljucivo za igre pa mozes uzet 2032w!!!
ramobo ako jesu onda ok jer gledaj jedni pricajo ovako a drugi onako tako da, jedino znam da t seria ima orginal panele!
17 godina

Ti stvarno pišeš gluposti, daj napiši koliko ti je godina, kako možeš pisati da će na 22" dijagonali moći igrati samo na rezi od 1400x1050 sa grafičkom 9800GT, daj stari sredi se, moći će igrati sa tom grafom na full rezi od 1680 x 1050 , a naročito u slučaju ako u samim podešenjima grafike unutar opcija same igre može mjenjat rezu..i još samo jedna napomena vezana za jedan gornji post vezan za Samsung T220 i njegov panel..nitko ti ne može garantirati da je u tom modelu originalan Samsungov panel tako da je to isto dezinformacija...!!!

16 godina
protjeran
logan kaže...

Ti stvarno pišeš gluposti, daj napiši koliko ti je godina, kako možeš pisati da će na 22" dijagonali moći igrati samo na rezi od 1400x1050 sa grafičkom 9800GT, daj stari sredi se, moći će igrati sa tom grafom na full rezi od 1680 x 1050 , a naročito u slučaju ako u samim podešenjima grafike unutar opcija same igre može mjenjat rezu..i još samo jedna napomena vezana za jedan gornji post vezan za Samsung T220 i njegov panel..nitko ti ne može garantirati da je u tom modelu originalan Samsungov panel tako da je to isto dezinformacija...!!!

ma moze on igrati na 22 i najvecom rezulucijo ali fps mu nece biti dobar ma vidis da je rekao da mu treba samo za igre!!!!! KUZIS!! a sta se tice samsungovog t serie oni su defitivno sa orginalnim panelom!!
16 godina
neaktivan

ma nije mrate ne treba mi prvenstveno za igre... za web dizajn tipa rad u photoshopu,flash ,multimediju i ta spika... iako naravno ocu i da mi igre dobro izgledaju....

a sta se tice 20" i 22" rezolucija je ista samo sta 22" ima vece pixele tako da nebi trebale lose izgledat igre s ovom grafom na 22"...neznam..mozda se varam.

ugl. mene samo zanima logan kolko se tebi vide ti pixeli i zrnasta slika kod igranja igara ili je skoro takoreci neprimjetno?

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2009 1:31 (nemesis777).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Povremeno vrtim neke simulatore kao npr. MS Fly Simulator, MS Train Sim, a imao sam i Ship Sim i nevidim nikakvu zrnatost slike (pixela) pošto mi fps-ovi nisu bitni, tako da sve ovisi i o samim postavkama unutar igre, ali ponovio bi ono što si ti na kraju napisao (skoro takoreći neprimjetno) i meni uopće nebitno, jer ako želiš puno fps-ova onda je logika da su postavke low, pa je i slika zrnatija, ali to je pravilo za sve LCD monitore koji su u prodaji, naravno u tom rangu. Pa i jedan Samsung T220 će imati zrnatu sliku u igrici ako mu reza bude na 800x640 i da ne nabrajam dalje...jer mi sve ovo polako postaje bedasto. Ja sam ti preporučio monitor za svakodnevnu upotrebu , dakle razne aplikacije, igre, simulacije itd. nije to monitor specijalno namjenjen za neznam kaj, ali opet ponavljam odnos uloženo-dobiveno je sasvim ok. !!

16 godina
neaktivan

ugl odlucija san i uzecu viewsonicov od 22" ,posto nisam neki okorjeli gamer da ce mi smetat u slucaju da rezoluciju spustim ispod nativne, malo slabija slika nego sta bi bilo na 20",al sve je to ionako marginalna razlika.

Vecinom cu je koristit i za multimediju tako da veci ekran je samo dobrodosao...

danas gren taman po monitor i comp tako da kad stigne sve cu vidit iz prve ruke i dati dojmove...

fala na savjetima svima btw :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice