Monitor 27''

poruka: 17
|
čitano: 8.756
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Monitor 27'', molim mišljenje i savjet !!!

Pozdrav svima,

u kupovini sam nekog monitora pa me interesira mišljenje svekolikog (ali u ovom pogledu iskusnog) pučanstva.

Potrošio bih nekih 3000 kn. Koristio bih ga isključivo za PC, ne treba mi u njemu dvb-t tuner. I da je full HD, to mi je primarno.

Gledao sam ovog pa me zanima vaše mišljenje:

Monitor 27'' LCD LG W2753VC ili ti link http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=100333212&id_artikl=100.333.010

Grafička kartica mi je Sapphire Radeon HD 5870

Ako netko ima bolju soluciju, molim vas pomozite.

Hvala unaprijed.

Lijepi pozdrav!!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.10.2010 14:22 (Venator).

0 0 hvala 0
16 godina
Monitor 27''

Taj monitor je super, vidio sam ga kod frenda ali nadam se da znaš kako je to veliko jer kad ti sjedneš pred monitor s 1m udaljenosti meni je i 24" previše, a kamoli 27 to ti je ogromno.

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Monitor 27''

Pretpostavljam da je to ogromno, no budem si to već nekako složio u sobi ako ga uzmem. A našao sam ga za već oko 2500 kn na 6 rata bez kamata.

14 godina
neaktivan

imam tocno taj model.

taj je model zamjenio moj stari samsung 226bw koji nije niti do koljena ovom lgu.

(ne govorim samo o dijagonali, govorim o mogucnostima kalibracije monitora, kutu gledanja, osvjetljenju itd.)

uglavnom, preporuka za ovog lga.

od nekih cudnih dodataka koji se nude u postavkama, zgodan je onaj cinema mode koji znam koristiti...cuva oci na tako velikoj radnoj povrsini.

15 godina
protjeran
Monitor 27''
Imam umisto monitora lcd 32" i vjeruj da nije puno.sve ti je pregledno,ima mjesta za sve
lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Moby2002 kaže...

imam tocno taj model.

taj je model zamjenio moj stari samsung 226bw koji nije niti do koljena ovom lgu.

(ne govorim samo o dijagonali, govorim o mogucnostima kalibracije monitora, kutu gledanja, osvjetljenju itd.)

od nekih cudnih dodataka koji se nude u postavkama, zgodan je onaj cinema mode koji znam koristiti...cuva oci na tako velikoj radnoj povrsini.

To je TN matrica,kut je isti,160/160 ili raznorazne inačice 170/160 ali u pravilu da ćeš skužiti razliku - nećeš. Zbog dijagonale i veličine ti se čini subjektivno da bolje vidiš iz kosa ali to nije točno.

Kalibracija i osvjetljenje se isto ne slažem..226BW je odličan Samsung monitor,ako ne i najbolji 22 16:10 TN kojeg su ikad izdali.

http://www.samsung.com/sg/consumer/pc-peripherals-printer/monitor/lcd-monitor/LS22MEHSFV/XSS/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=specification

Brightness mu je isto 300 cd/m2 kao i kod 27 LG-a.  Uz to ima i matricu kao i LG odziva od samo 2ms,  a dinamički kontrast nije nešto reprezentativno i ti pusti milijuni i tisuće su čisti marketinški BS - dokazano.

Stvar je dakle čisto kalibracije monitora..koliko se dobro može Samsung kalibrirati,toliko se loše može taj LG, i obrnuto jasno.

TN je TN u 90% svojih prednosti i mana.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.10.2010 14:57 (thedream).
14 godina
neaktivan

pricas nesto sto nisi vidio nego pretipkavas tekst sa neta...

uglavnom: i lg i stari samsung, OBA su kalibrirana s gretamac beth, eyeone pro 2 HARDWARSKIM kalibratorom.

gama je na samsungu odskakala gadno, lg je sam po sebi bio gotovo savrsen

lg 2753vc je generacijski ispred samsunga 226bw. i po "papiru" i u primjeni.

molim te da ne pises nesto sto nisi vidio i dozivio, jer djeca se danas skoluju po forumima i putem interneta...

samsung 226bw je odlican 22" monitor ali generacije 2007...lg je odlican 27" monitor generacije 2009

reci sto hoces, no 27" lg me preporodio. i dan danas pored tog lga na stolu mi za preview stoji samsung ld190 koji daje smjesno slabo osvjetljenje ikontrast prema navedenom lgu koji je primarni monitor.

naravno da tn matrice nisu savrsene, no tn matrica samsunga 226bw i lg 2753 NISU za usporedbu...

15 godina
Monitor 27''
http://www.speedtest.net/result/837433126.png
Moj PC  
2 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Moby2002 kaže...

pricas nesto sto nisi vidio nego pretipkavas tekst sa neta...

uglavnom: i lg i stari samsung, OBA su kalibrirana s gretamac beth, eyeone pro 2 HARDWARSKIM kalibratorom.

gama je na samsungu odskakala gadno, lg je sam po sebi bio gotovo savrsen

lg 2753vc je generacijski ispred samsunga 226bw. i po "papiru" i u primjeni.

molim te da ne pises nesto sto nisi vidio i dozivio, jer djeca se danas skoluju po forumima i putem interneta...

samsung 226bw je odlican 22" monitor ali generacije 2007...lg je odlican 27" monitor generacije 2009

reci sto hoces, no 27" lg me preporodio. i dan danas pored tog lga na stolu mi za preview stoji samsung ld190 koji daje smjesno slabo osvjetljenje ikontrast prema navedenom lgu koji je primarni monitor.

naravno da tn matrice nisu savrsene, no tn matrica samsunga 226bw i lg 2753 NISU za usporedbu...

Samo FYI vidio sam i NEC i iiyama TN-ce, tako da jedan LG pa nek je i 2015 generacija - može mirne duše poklopiti svoja ušesa.  Moja opaska se odnosila isključivo na izjavu o kutu gledanja, jer s tim kalibracija nema nikakve veze - već čisti nedostatak matrice u režiji TN-a.

Meni je drago što si ti sretan, kad si ti - onda sam i ja, zašto ne? I daleko sam od djeteta hehe,ali hvala. Osmijeh

Nitko ne kaže da je 226BW bolji monitor,nisam toliko hrabar - možda,hm - možda bi trebao pročitati još jednom moj post. Nije on baš tako kritičan, a ni samodopadan da izazove reakciju. Pogotovo ne negativnu.

2ms je 2ms, a 300cd/m2 je 300cd/m2 . Moje isprike ako to na različitim matricama različito izgleda ali tehnološki je podjednaka specifikacija. LG može imati kvalitetniju TN matricu zašto ne, pa ima ju i NEC, ima ju i iiyama, EIZO TN-ci,zašto ne?

Nisu sve TN matrice iste - ali prednosti i mane TN-a su kažem ti u 90% (  čak i intergeneracijskih, da sumiramo i te 2007 i 2009 u jedan TN koš ) slučajeva jednake.

Nekima probija pozadinsko više, nekima manje. Svi imaju 160 / 160 ili 170 / 160, kontrasti tipa 10,20,30,50 milijuna spram jedan su priče za malu djecu, spominjao si djecu - nemoj biti toliko lud da u to vjeruješ.

Moje isprike stvarno,ako si ti zadovoljan i ja sam.

Cemetary gates
14 godina
neaktivan

evo, vidis kako se ljepo mozemo dogovoriti...

ti si zadovoljan ako je onako kako kazem da je - i ja sam...

dogovoreno... ovaj model lga svakako je za preporuku - to je zakljucak.

svi smo mi djeca u dusi pa nas tako vesele stvari poput ove u mojem slucaju...kada sa samsunga 226 predes na daleko bolji lg 2753 :-)

17 godina
moderator
thedream kaže...
Moby2002 kaže...

imam tocno taj model.

To je TN matrica,kut je isti,160/160 ili raznorazne inačice 170/160 ali u pravilu da ćeš skužiti razliku - nećeš. Zbog dijagonale i veličine ti se čini subjektivno da bolje vidiš iz kosa ali to nije točno.

Kalibracija i osvjetljenje se isto ne slažem..226BW je odličan Samsung monitor,ako ne i najbolji 22 16:10 TN kojeg su ikad izdali.

Ovo bi mogla biti istina ako se radi o 226BW sa Samsungovom matricom. Medjutim, zaboravljate da je taj monitor inicijalno izasao sa Samsungovom matricom, zbog koje su ga nahvalili na raznim testovima, a potom su uslijedile losija AU Optronicsova i jos losija CMO-ova matrica. Ja sam ciljano isao kupiti upravo 226BW sa Samsunogovom matricom - trazio sam da mi pokazu monitor (koja je matrica u pitanju moglo se prepoznati po oznaci na straznjoj strani monitora). I mogu reci da je za jedan TN monitor kvaliteta izvrsna.

16 godina
neaktivan
Monitor 27''

Može li preporuka monitora 27 inča primarmo za Gaming i gledanje filmova, ako mogu linkovi od trgovina sa dostavom, buđet do 3000 kn !

I'm diggin' my way to somethin' better

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Monitor 27''

Lg-a ko u priči: 1, 2, 3, 4, 5.

Molim da mi se ne šalju na PM upiti za procjene komponenti i sl. Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
12 godina

4 i 5 su isti modeli ja mislim.

14 godina
neaktivan
Monitor 27''

kakav je za gaming?

0 0 hvala 0
15 godina
Monitor 27''

Planiram kupiti monitor od 27 incha ips 3d.

http://www.edigital.hr/cart.php

Da li je ovo best buy za ovakav monitor?

Ima li nesto u tom rangu kvalitetnije max do 3000 kn.

0 0 hvala 0
12 godina

Ako trazis 3D monitor LG ima jako dobre proizvode.

Ovo je najbolje sto se moze naci LG DM2752D-PZ, pasivni 3D bolji u svakom slucaju od aktivnog 3D-a.

http://www.lg.com/hr/monitori/lg-DM2752D

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 1:43 (roby27).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice