LG E2750 mini recenzija

poruka: 3
|
čitano: 2.804
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
LG E2750 mini recenzija

Dobro:

Boje - za ovu klasu monitora. Mijenjaju se dosta ovisno o kutu gledanja, crna nije skroz crna, bla, uobičajeno, ali opet, za ovu klasu su jako dobre.

16:9 omjer stranica izgleda prirodnije nego 16:10 ili 4:3.

Stalak i cijela konstrukcija izgledaju čvrsto i pouzdano.

Navodno troši oko upola manje struje nego da ima "klasičan" backlight.

Loše:

Driver - instalacija sa CD-a ne radi. Update driver preko Control panela radi, ali instalacija je beskorisna, ne vidim da je išta drukčije ili da ima dodatnih opcija.

Aplikacija (Easy Set Package) - jednostavno ne radi, sve opcije su zasivljene. I drugi imaju isti problem (http://www.fixya.com/support/t4597169-easy_set_package_open_monitor_driver). Ionako mi se ne čini da bih dobio nešto korisno.

Video ulazi - DVI ulaz ne radi; monitor prepozna da ima signala (ugasi backlight i lampice na prednjoj maski), ali nema ispisa greške. VGA i HDMI ulazi rade.

Ukupan dojam: odličan monitor ako dobijete primjerak u kojem bar jedan video ulaz radi. Ali količina problema je začuđujuća, mislim da neću tako skoro kupiti išta od LG-ja.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.1.2011 22:36 (DigiMagic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
LG E2750 mini recenzija

Kupio sam prije par dana LG 27" E2750 u Zagriji za 2600kn i prvi dojmovi su jako dobri. Više ću napisati nakon više korištenja. Za sad nemam nekih primjedbi. Kut gledanja je prilično dobar za TN matricu. Do sad sam malo surfao, gledao par filmova i zadovoljan sam s njime.

Monitor ima DVI, VGA i HDMI i svi uredno rade. Dobije se s njime VGA i DVI kabel. Stalak je dobar, cvrst i monitor djeluje stabilno. Lako se rotira. Odlicna fora mi je tipke na dodir, a moze ih se podesiti da se totalno ugase nakon par sekundi, kao i tipku za paljenje, pa kad se u tami gleda film, vidi se samo slika, bez iritantnih ledica.

Driver s CD-a mi se uredno instalirao kao i program EasySet. Imam WinXP SP3.

Par detalja:
Visible diagonal size : 68.6 cm, 0.3114 x 0.3114 mm (Pixel pitch)

Potrošnja po sfecifikacijama:

u radu 39 W

sleep manje od 1 W

ugašen manje od 0,5 W

Dimenzije:

širina x visina x dubina

65,20 x 49,59 x 23,20 cm (sa stalkom)

65,20 x 40,96 x 4,11 cm (bez stalka)

Težina 5,2kg

Tilt -5 do 15, Fora mi je kad ga nagnem ful naprijed pa gleda malo prema dolje, ali je tako idealno za gledanje iz kreveta.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.2.2011 19:47 (mado).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LG E2750 mini recenzija

Potvrđujem da DVI ulaz radi, ali samo s kratkim kabelom (oko 2 m). Valjda su štedjeli na terminacijama ili nešto...

Edit: Ispravak polutočnog navoda: DVI ulaz radi, ali samo s kratkim kabelom i ako nije spojen HDMI ulaz (svejedno je li uređaj spojen na HDMI upaljen ili ugašen).

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.2.2011 14:45 (DigiMagic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice