Kupujem monitor 22-23'' pomagajte!

poruka: 55
|
čitano: 7.011
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Ma nemas problema, ako te muci tih 14ms, nemoras se za to brinut, ima 5ms sigurno... A sad od ta 3 kupi koji zelis, samo onaj koji si ti naveo zadnji ips 237, ti ima samo vga i hdmi, nema dvi, pa ako ces spojit plejku na hdmi, morat ces komp na vga spojit, pa bi ja njega radije zaobisao.

pero
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Da to bi mogla biti mana.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

i jel ducan bas mora biti links ili, posto je za nekih 200kn skuplji od ostalih

pero
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Kupujem monitor 22-23'' pomagajte!
Lord Pero kaže...

naravno da ne, kupi u www.adm.hr, btw ako te brine odaziv ili nesto uzmi u2312m, nemas dileme.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
12 godina
neaktivan
athlon64 kaže...
Lord Pero kaže...

naravno da ne, kupi u www.adm.hr, btw ako te brine odaziv ili nesto uzmi u2312m, nemas dileme.

da ali kaze da mu je 1400kn max, a 2312 najjeftiniji dode preko 1500, a ovaj lg mu je 1150. jos moze i ustedit, a nece nekakvu razliku osjetiti.

pero
12 godina
neaktivan

Da moram u Linksu kupit, j*g.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Evo maloprije sam razgovarao sa jednim zaposlenikom iz Linksa, lik kaze da nezna ni on tocno, rekao je: ,,Ako na našoj stranici tako piše, onda i ima 5ms''

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Znam da sam dosadan, ali sto kazete na ovaj http://www.links.hr/?naziv=monitor-23-led-philips-239c4qhsb-ips-7ms-250-cd-m2-20-000-000-1-d-sub-hdmi-crni&option=artikl&id_kategorija=100332660&id_artikl=100.332.174 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ma nema veze, samo pitaj :D po meni nije dobar ima 7ms response time, i nema dvi.. ako mislis plejku spojt u hdmi, onda gledaj monitore da imaju i dvi i hdmi.

pero
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Lord Pero kaže...
athlon64 kaže...
Lord Pero kaže...

da ali kaze da mu je 1400kn max, a 2312 najjeftiniji dode preko 1500, a ovaj lg mu je 1150. jos moze i ustedit, a nece nekakvu razliku osjetiti.

Dok god je 8 bitni ips neka kupuje... A i sta se para tice, kad se ekran kupuje tu se radije malo priceka i ustedi pa kupi sta valja.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
12 godina
neaktivan

Evo odgovora iz Linksa: vrijeme odziva monitora je relativan pojam mjerljiv na više različitih načina, gdje svaki od načina relativno točno opisuje ovu kvalitetu monitora. Vrijeme odziva se tradicionalno mjeri na punom crno-bijelo-crno prikazu a to je i metoda mjerenja koja je postala dio ISO standarda (TrTf- Time rising, Time falling). U praksi se mnogo češće obavljaju mjerenja brzine odziva u sivoj skali, odnosno brzine promjene između pojedinih nijansi sive, GtG (grey-to-grey). GtG je mnogo zahtjevnija radnja od TrTf metode i daje znatno više vremenske vrijednosti jer je puno teže kalibrirati piksel da se mijenja za nijansu nego što je to slučaj s potpunim paljenjem, a pri tome težeći zadržati pravilnost prikaza same nijanse. Zbog nedefiniranog standarda, neki proizvođači ističu TrTf metodu dok drugi ističu GtG metodu mjerenja vremena odziva ili čak obje. U ovom slučaju proizvođač je naveo GtG metodu na svojim stranicama, a kako ne bi bilo zabune i mi ćemo na našim stranicama promijeniti u istu.

Hvala što ste nas upozorili na navedeno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

hahahahaahah, nisi ni rijeci skuzio :)

pero
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Nope :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Na koji si ti time response mislio? Ako sam se dobro izrazio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Pazi i na druge stvari, ne samo na kvalitetu monitora odnosno samog prikaza slike..... Dell-ovi se npr. mogu rotirati po svim smjerovima, dok neki drugi konkurentski NE MOGU.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

da nije ti sve u response time-u.. zavisi sta tebi treba, ako mislis monitor koristiti i okomito i vodravno onda naprimjer kupis dell, a ako ne mislis i mislis nesto novaca ustedit kupis npr.. onaj lg ips 234/236.. sve su odlicni monitori i neces razliku osjetit.

pero
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Monitor stoji normalno, ovaj sto imam sad, najvise za igre ga koristim, fps, a na forumu/ima sam vidio da je taj time response važan za takve igre, jer dolazi do zastajivanja, ghostinga ili cega vec.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

da, dolazi to ghostinga, ali ja sa svojim to nisam vidio.. a igrao sam crysis, call of duty, battlefield...di ima puno akcije.

pero
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Evo jednog komentara sa Youtube-a, slažete li se s njim? actually since its an ips monitor 14ms response time is almost equal to 2ms g2g response time on tn models, there is no ghosting even on 14ms viewsonic VP2365WB , so this lg IPS wouldn't have any problem competing with a 2ms TN

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
green_lobster kaže...

Evo jednog komentara sa Youtube-a, slažete li se s njim? actually since its an ips monitor 14ms response time is almost equal to 2ms g2g response time on tn models, there is no ghosting even on 14ms viewsonic VP2365WB , so this lg IPS wouldn't have any problem competing with a 2ms TN

to sam i ja negdje cuo... samo sto neznam tocno rec.. nerazumijem se nesto extra u monitore :)

pero
12 godina
neaktivan

Znas koliko znas :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

E da pitam, jeli ovaj TrTf isto sto i BtB (black to black)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
14 godina
neaktivan

Evo i ja bi se ubacio napokon u novi monitor, samo jedna stvar, dakle monitor TREBA imati:

Full HD rezu

Ne biti manji od 22" poželjno 23"

MORA IMATI VESA MOUNT POSTOLJE (za staviti vesa mount jer ga mislim na zid keljiti)

IPS matrica

Ok kvaliteta iz pouzdanih izvora ne ono sa recenzija ;)

Ne želim dell

Budget = 1200 kn

Navalite narode! :D

\/\/ F1des911 \/\/ Champion of the Underworld
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice