Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.969
|
čitano: 6.247.738
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: Koji monitor kupiti
Gemmy kaže...

jer je ovo najnovija verzija woled tandem panela, a ovaj je QD-oled

treba bi biti bolji po pitanju teksta, svjetline, dugovjecnosti, ali je cijena visa jer je noviji model

https://forum.pcmonitors.info/topic/does-woled-surpassed-qd-oled-once-and-for-all-for-now/

Kolko sam ispratio po raznim reviewovima, i nije nesto bolji, a text clarity na qd oled jednak je kao na IPS monitoru.

14 godina
LoL ne, di si to gledao? IPS prvi, nakon njega 4th WOLED pa onda trokutasti QD-OLED...
9 godina
Mad Ant kaže...
LoL ne, di si to gledao? IPS prvi, nakon njega 4th WOLED pa onda trokutasti QD-OLED...

Pa po svuda, imaju tih shadow problema ko i obicni oled. Ja imam qd oled i fast ips jedan do drugog na stolu i text clarity na tom qd oledu nije bas nista losiji.

17 godina
Jel imas 4k qd oled?
Jer na 1440p je to problem, dok 4k nije toliko izrazeno
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Gemmy kaže...
Jel imas 4k qd oled?

QD Oled 32 inch 4k 165 hz i do njega fast IPS 28 inch 4k 144hz i ostrina je top, ovaj 28 inch mi ne izgleda nista ostrije iako ima i veci PPI 

17 godina
Gemmy kaže...
Jel imas 4k qd oled?

Točno to, text fringing je uočljiviji na 2k nego na 4k, na 4k praktički stoji uz bok IPSu, mada kolko sam čitao neki nit ne obraćaju pažnju na to.

Tandem woled bi trebao popravit stanje i približit se IPS po tom pitanju, ako pričamo o 1440p rezi.

14 godina
Postoje zoomirane snimke subpixela, nema potrebe za nagađanjem. Tko vidi/ne vidi je druga priča... To je ionako bitno za posao (nekima), mali toolsi u Photoshopu i slicno...

Ja sam cak razmisljao o 39incha LGu (wide 1440p) i ne bi me smetalo kod igranja (cca 93 ppi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Mad Ant kaže...

Prije PG32UCDM koristio sam M28U 4K IPS monitor oko godinu dana, i iz iskustva mogu reći da je oštrina prikaza gotovo jednaka ,barem onoliko koliko ljudsko oko može uočiti razliku.

Tu su i screenshotovi sa RTingsa.Ne znam na osnovu čega "lupaš" ovakve izjave bez pokrića?

Složio bih se da nemaš potrebe nagađati.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2025 14:40 (ghibli7).
14 godina
Lijepo si omašio ceo fudbal, svaka čast...

Govori se o strukturi subpixela, koji je raspored bolji, a ti o tome kako niš ne vidiš na 4K monitoru...
9 godina
Koji monitor kupiti

Stigli su ASUS tandem WOLED-i u Alternate.de, ali ne žele slati direkt za HR (inače žele), dakle samo preko mailboxa. Cijena sa PDV 25% je oko 630€

Prosječno glup i umjereno lud. Twitch: Duxcro
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji monitor kupiti
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2025 19:16 (zvonac).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Mad Ant kaže...
Lijepo si omašio ceo fudbal, svaka čast...

Govori se o strukturi subpixela, koji je raspored bolji, a ti o tome kako niš ne vidiš na 4K monitoru...

Znam ja o čemu pričam samo mi se čini da ti baš i ne nego laprdaš napamet.Ne izvrći moje riječi,znaš dobro što sam napisao ali se praviš pametan.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2025 19:40 (ghibli7).
16 godina
Mad Ant kaže...
Postoje zoomirane snimke subpixela, nema potrebe za nagađanjem. Tko vidi/ne vidi je druga priča... To je ionako bitno za posao (nekima), mali toolsi u Photoshopu i slicno...

Ja sam cak razmisljao o 39incha LGu (wide 1440p) i ne bi me smetalo kod igranja (cca 93 ppi).

Ako postoje izvadi ih i podijeli da i drugi vide.Ne iznosi zaključke na osnovu onoga što si čuo od nekog drugog a monitor nisi ni vidio.

16 godina
Koji monitor kupiti

Ekipa, ima li netko iskustva sa IIyamma monitorima? Neznam da li ih ima za kupit u HRV al to je manj bitno.

Ali gledam njihova 2 modela, 45" i 34". Nisam si ja na ti s monitorima pa reko da pitam nekog tko zna.

Nisam kompetitivni FPS igrac, vise WoW, Witcher, Expedition 33, Civ i takve SP igre i every day use. Od multiplayera jedino kaj igram je WoW :)

Neka ideja je preci sa 27" Della 2721 DGFA na nekaj veceg mozda do kraja godine ako bude neka pametna akcija ili ako mi se nekaj bas svidi, pa citam tu preporuke i istrazujem a onda skuzim da na poslu koristimo IIyamme a ja nikad cul za firmu, a kad tamo japanac.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 mjeseci
smajlee kaže...

Ekipa, ima li netko iskustva sa IIyamma monitorima? Neznam da li ih ima za kupit u HRV al to je manj bitno.

Ali gledam njihova 2 modela, 45" i 34". Nisam si ja na ti s monitorima pa reko da pitam nekog tko zna.

Nisam kompetitivni FPS igrac, vise WoW, Witcher, Expedition 33, Civ i takve SP igre i every day use. Od multiplayera jedino kaj igram je WoW :)

Neka ideja je preci sa 27" Della 2721 DGFA na nekaj veceg mozda do kraja godine ako bude neka pametna akcija ili ako mi se nekaj bas svidi, pa citam tu preporuke i istrazujem a onda skuzim da na poslu koristimo IIyamme a ja nikad cul za firmu, a kad tamo japanac.

IIyamma je staro ime na tržištu monitora, nekad su bili sinonim na za kvalitetu, al neznam kakvo je stanje danas...

12 godina
smajlee kaže...

kolegi smo uzeli jedan iiyama 27'' va davnih dana dok je još alzashop bio pojam

eno već godinama radi bez problema, jedan od prvih va panela gdje su boje bile odlične (zato su ga valjda i krstili truecolor), a black smearing sveden na minimalu

no od tada nisam vidio niti jedan niti sam pratio kakvi su u zadje vrijeme

15 godina
Koji monitor kupiti

kupujem novi monitor 27" do cca 250€

prije par mjeseci sam ganjao ovaj model DELL G2724D ali vidim da ga sad skoro nigdje nema. 

ima nesto slicno tom monitoru?

prvenstveno za igranje, imam rx6700 xt. 

idem za par sati u shoping pa bi bilo dobro da se sto prije odlucim koji cu :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zeryx kaže...

kupujem novi monitor 27" do cca 250€

prije par mjeseci sam ganjao ovaj model DELL G2724D ali vidim da ga sad skoro nigdje nema. 

ima nesto slicno tom monitoru?

prvenstveno za igranje, imam rx6700 xt. 

idem za par sati u shoping pa bi bilo dobro da se sto prije odlucim koji cu :D

Možeš i ovaj kupit, za prvu ruku

https://www.nabava.net/monitori/xiaomi-g-pro-27i-ips-cijena-27-16-9-2560x1440-619719011

15 godina

hahaha pa na prvu izgleda dost dobro i cijena je prihvatljiva.

a i dostupan je.

trenutno imam neki 10 godina star samsung. tak da ak i ovaj novi toliko posluzi ja sam happy.

15 godina
Koji monitor kupiti

Poz svima,

moze preporuka najbolje oled monitora 27"  2k(170-240hz cca) do 1100e?

Gaming iskljucivo :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.11.2025 12:01 (psihoroba).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
psihoroba kaže...

Poz svima,

moze preporuka najbolje oled monitora 27"  2k(170-240hz cca) do 1100e?

Gaming iskljucivo :)

Ovo je tandem oled i ujedno preporuka

https://www.alternate.de/ASUS/ROG-Strix-OLED-XG27AQWMG-Gaming-Monitor/html/product/100165597

Doći će i kod nas, samo je pitanje po kojoj cijeni.

17 godina
psihoroba kaže...

Moze preporuka najbolje oled monitora 27"  2k(170-240hz cca) do 1100e?

Šta ti bi s onim naručenim?
Dobro ti je kolega napisao, tog XG27AQWMG nagovaram starog da si uzme, a njemu se ne sviđa što je "gaming" jer se bavi foto/video obradom - a već radi godinama obradu na 2x RoG PG279Q gaming monitora 🤭

U ono vrijeme, kad je izašao koštalo je:

LOL: Crobrother
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.11.2025 13:58 (Najbrži).
15 godina

Gigabyte?

Ma cekam da stigne a nikako kao da ga nemaju pa sad trazim neki drugi poludit cu -.-'

Nista nema na stanju

17 godina
Koji monitor kupiti

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.11.2025 17:01 (zvonac).
Moj PC  
2 0 hvala 2
12 godina
psihoroba kaže...

Gigabyte?

Ma cekam da stigne a nikako kao da ga nemaju pa sad trazim neki drugi poludit cu -.-'

Nista nema na stanju

a ljudi moji, pa strpite se malo, nije da gledate crno-bijeli televizor da baš moraš odmah i sad uzet novi tandem oled

osim toga, čim ih više na tržištu bude padat će i cijene, saznat će se i za eventualne nedostatke... samo treba pričekat par mjeseci

ne kužim taj hajp da moraš uzet nešto odmah i sad, ko žene kad izađu nove torbice ili cipele pa je banana ako nisu prve na poslu da ih druge gledaju sa zavišću

9 godina
picajzla0707 kaže...
psihoroba kaže...

Gigabyte?

Nista nema na stanju

a ljudi moji, pa strpite se malo, nije da gledate crno-bijeli televizor da baš moraš odmah i sad uzet novi tandem oled

osim toga, čim ih više na tržištu bude padat će i cijene, saznat će se i za eventualne nedostatke... samo treba pričekat par mjeseci

ne kužim taj hajp da moraš uzet nešto odmah i sad, ko žene kad izađu nove torbice ili cipele pa je banana ako nisu prve na poslu da ih druge gledaju sa zavišću

Kako nema tandema? Pa ima ga u iponu. Poslao sam im mail sa upitom i rekli su da imaju na zalihi nove gigabyte tandem WOLED-e. 

Prosječno glup i umjereno lud. Twitch: Duxcro
15 godina

Radi se druze o ovom monitoru " Gigabyte AORUS FO27Q3 " kojeg cekam vec 30 dana da stigne tako da se ne radi o tome ko neka tetkica da dobijem odmah :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.11.2025 19:41 (psihoroba).
14 godina
Cekam i ja LG 27GX700A i duže, i stigao je (npr. HGSpot 850€), ali ne znaci da se ne isplati jos malo pricekati ako su cijene za prve primjerke velike...
15 godina
Koji monitor kupiti

jel puno dati za polovni 3 goidine stari LG 34" 34GN850 350€? stanje dobro sve, nema mrtvih ili zaglavljenih pixela, nema ostecenja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
suspendiran
maxy0 kaže...

jel puno dati za polovni 3 goidine stari LG 34" 34GN850 350€? stanje dobro sve, nema mrtvih ili zaglavljenih pixela, nema ostecenja?

Za hardver bez garancije po meni je puno, 3 godine star monitor se zato i prodaje da se spasi investicija.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice