Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.443
|
čitano: 5.497.078
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Koji monitor kupiti

Kakav jebeni burn in, ako mješovito i pametno koristiš oled nebudeš ga vidio.....priče za malu djecu, kao i babaroga i vještice.....ti znaš što češ sa monitorom, ako si na tablicama i sl. statičnim slikama više sati onda ne, no za sve ostalo da....dapače, nema boljeg panela.

Što se tiče ekrana na FHD ima 500hz, no na 4k i dijagonalama večim od 32inch više od 144hz su egzotika, naročito u tv prijemnicima....

4 godine
softwaremaniac kaže...
Boris grozni kaže...
softwaremaniac kaže...

Riknuo Asus, tražim novi monitor, a sve mi se čini da ću prije na TV-u završiti:

Tražim:

4K

Flat screen

Minimalno 43'', idealno 48''

Ne želim OLED, nego Mini LED ili klasični LED

Barem 144 Hz

Bilo bi dobro da ima G-Sync, ali nije uvjet.

Dijagonale vece od 32" ulaze debelo u cijenu Oled Tv-a, nažalost malo nezgodno, osobno za tu dijagonalu nebi uopce razmatrao ista ispod 5k! Da nije curved? dali uopce postoje flat verzije toga 21:9 ili 16:9? nisam shvatio?

Već 10 godina sam na 40+'' flat screen monitorima.

5K je tada bio samo Dell i to 32'', što mi nije pasalo. Sada je ponuda bolja, ali 5K2K su obično curved, odnosno 21:9, što ne bih, jer sam imao 49'' Samsung Odessy, pa mi nije nikako odgovarao. 16:9 je idealan format.

Neznam kaj da velim, Tv imaju uzasno los iq naspram monitora! Monitor ces morati platiti skoro 2x cijene tv iz istih razloga! Ako drzis do sebe i svojih ociju i volis perfekciju klasicni monitor je must have! Tv je za desk 3 koraka unazad, i jos da ne velim da Tv ne podrzava pola standarda koji podrzavaju monitori doslovno pola toga ne radi cim dotaknes hdr,rezoluciju, inpute i outpute itd itd!
Nadi si neki IPS u 32-34" s min 4k/120+hz i bok ne vodi brigu oko icega!

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.6.2025 18:50 (Boris grozni).
4 godine
Wiz3m4n kaže...

Kakav jebeni burn in, ako mješovito i pametno koristiš oled nebudeš ga vidio.....priče za malu djecu, kao i babaroga i vještice.....ti znaš što češ sa monitorom, ako si na tablicama i sl. statičnim slikama više sati onda ne, no za sve ostalo da....dapače, nema boljeg panela.

Što se tiče ekrana na FHD ima 500hz, no na 4k i dijagonalama večim od 32inch više od 144hz su egzotika, naročito u tv prijemnicima....

Prepun internet sprzenih oled panela, o cemu ti? Ocigledni problem koji ce te zapasti prije ili kasnije nesto slicno kao i bleed na ips-u samo kaj je on konstantan no s oledom je sve gore s vremenom i sto je najgore najvise se vidi na sivoj koja je rak rana oleda! zapravo nije ni siva vec ljubicasta!

17 godina

Cx star 4.5g. i c3 skoro 2g. No problemo segnorita

13 godina
Boris grozni kaže...
Wiz3m4n kaže...

Prepun internet sprzenih oled panela, o cemu ti? Ocigledni problem koji ce te zapasti prije ili kasnije nesto slicno kao i bleed na ips-u samo kaj je on konstantan no s oledom je sve gore s vremenom i sto je najgore najvise se vidi na sivoj koja je rak rana oleda! zapravo nije ni siva vec ljubicasta!

Ne zaboravimo precrnu crnu!

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
15 godina
Minneyar kaže...
Boris grozni kaže...

Ne zaboravimo precrnu crnu!

Hahahah

i 50 nijansi sive

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.6.2025 23:43 (ghibli7).
13 godina
Koji monitor kupiti

Ovako. Pored svih mogućih monitora 16:9 ja sam se odlučio za staru varijantu 5/4. Zašto? Kao prvo radi prostora. Jednostavno mi ne stane širi na to mjesto. I drugo manji napor za oči jer ne moraju ići previše lijevo desno. Sam ekran monitora 5/4 19" je visok 300, a širok 375mm. Znači de je on ustari gledano po visini isti kao i 16/9 24" sa širinom 543mm i to je tih 543-375=168mm koje fale. Ići na još manje monitore 16/9 nema šense, jer je onda sve manje i manje, od dokumenta do svego ostalog.

Imam Lenono 19" 5/4 i za sada je izvrstan, ali navršio je 10 god. i želim zamjenu za njega radi sigurnosti. Znam da je izbor nikakav 1-2 modela i možda ih se više ne radi, ali jednog sam ukapario novi i čeke me de se odlučim, mada je odluke već donesena. Radi se o DELL-u ma posve istih karakteristika kao ovaj Lenovo, IPS matrica, ma sve isto, osim jednog podatka a to je brzina osvježavanja. Lenovo je 70Hz, a Dell je 60Hz. Ono što mislim i to bi htio da mi netko potvrdi pošto me ne zanimaju igrice i video, da je to onda nebitno. Dell ima na sebi dva USB porta i zvučnike, dok Lenovo neme ništa. i tu vidim neku prednost, jer ću sa time dobiti dodatna dva USB 3.1 porta više na dohvat ruke. No, mene sada zanima samo ovo oko brzine osvježavanja. Sva sreća da sam ga našao. Njega ću spojit radi 3 god. garancije, a Lenovo neka bude rezerva.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.6.2025 14:02 (Cobra33).

0 0 hvala 0
4 godine
Cobra33 kaže...

Ovako. Pored svih mogućih monitora 16:9 ja sam se odlučio za staru varijantu 5/4. Zašto? Kao prvo radi prostora. Jednostavno mi ne stane širi na to mjesto. I drugo manji napor za oči jer ne moraju ići previše lijevo desno. Sam ekran monitora 5/4 19" je visok 300, a širok 375mm. Znači de je on ustari gledano po visini isti kao i 16/9 24" sa širinom 543mm i to je tih 543-375=168mm koje fale. Ići na još manje monitore 16/9 nema šense, jer je onda sve manje i manje, od dokumenta do svego ostalog.

Imam Lenono 19" 5/4 i za sada je izvrstan, ali navršio je 10 god. i želim zamjenu za njega radi sigurnosti. Znam da je izbor nikakav 1-2 modela i možda ih se više ne radi, ali jednog sam ukapario novi i čeke me de se odlučim, mada je odluke već donesena. Radi se o DELL-u ma posve istih karakteristika kao ovaj Lenovo, IPS matrica, ma sve isto, osim jednog podatka a to je brzina osvježavanja. Lenovo je 70Hz, a Dell je 60Hz. Ono što mislim i to bi htio da mi netko potvrdi pošto me ne zanimaju igrice i video, da je to onda nebitno. Dell ima na sebi dva USB porta i zvučnike, dok Lenovo neme ništa. i tu vidim neku prednost, jer ću sa time dobiti dodatna dva USB 3.1 porta više na dohvat ruke. No, mene sada zanima samo ovo oko brzine osvježavanja. Sva sreća da sam ga našao. Njega ću spojit radi 3 god. garancije, a Lenovo neka bude rezerva.

Totalno nebitno i neprimjetno tih 10hz tako da zanemari to! Veci je problem informacija dali su pwm free koji moze biti extremni problem za zamor ociju ako radis na tome duze od 10min no kako Dell za vecinu navodi da jesu a zapravo istina je totalno drugacija pa zguglaj malo o tome za taj model dali se ljudi žale na bolove i umor ociju!

13 godina
Koji monitor kupiti

Ha čuj, piše ovo:

Ultra wide viewing angle, Flicker Free technology, Premium Panel Guarantee, Dell ComfortView.  Backlight Technology WLED.

Malo sam tražio i nisam našao da se netko žali na to. Monitor je Dell P1917S. Nije baš smeće.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.6.2025 19:16 (Cobra33).

0 0 hvala 0
4 godine
Cobra33 kaže...

Ha čuj, piše ovo:

Ultra wide viewing angle, Flicker Free technology, Premium Panel Guarantee, Dell ComfortView.  Backlight Technology WLED.

Malo sam tražio i nisam našao da se netko žali na to. Monitor je Dell P1917S. Nije baš smeće.

19"@1024p iz 2017 i to jos platis 200€, ak nemas mjesta uzmi "normalan" monitor i stavi ga u pivot

17 godina
Koji monitor kupiti

Molim savjet, više sam lud od svega; je li bolje za uredski posao; znači većina Office pisanje i čitanje uzeti 32'' sa 4K ili 27'' sa istom tom rezolucijom? Naime radio bih na 2 monitora, jedan već imam; 27'' sa 2K rezolucijom. Volio bih znači da bude IPS i da mi tekst izgleda što oštrije moguće, no isto tako ne želim neki ogroman upscaling (preko 130%). Hvala

Tijelom ja sam čovjek, a duša mi je more

0 0 hvala 0
4 godine
ivaninho kaže...

Molim savjet, više sam lud od svega; je li bolje za uredski posao; znači većina Office pisanje i čitanje uzeti 32'' sa 4K ili 27'' sa istom tom rezolucijom? Naime radio bih na 2 monitora, jedan već imam; 27'' sa 2K rezolucijom. Volio bih znači da bude IPS i da mi tekst izgleda što oštrije moguće, no isto tako ne želim neki ogroman upscaling (preko 130%). Hvala

Pa 27"@4k ima znatno veci ppi tu je tekst abnormalan za citanje bilo na 20cm ili 2m, iako je i 32"@4k odlicno, nazalost trebao bi to vidjeti u zivo da znas razliku kod teksta! Meni kao extremnoj picajzli kod ostrine i prikaza je 32@4k zaista super ako nisi od onih kaj nabijaju monitor na nos poput mene onda uzmes 27/28!m2c

13 godina
Boris grozni kaže...
Cobra33 kaže...

Ha čuj, piše ovo:

19"@1024p iz 2017 i to jos platis 200€, ak nemas mjesta uzmi "normalan" monitor i stavi ga u pivot

Nije iz 2017, već iz 2023 god. Možda je 2017 izašao u prodaju, ali ovaj je napravljen 2023. Vidiš ja to zovem normalnim monitorom isto kao i nekadašnji TV 4:3. Za mene koji se bavi i fotografijom čisto dobar, da ne kažem odličan. Ovaj stari je isto 5:4 Lenovo i baš sam ga testirao jučer i nakon 10 god. nisu potrebne nikakve kalibracije. Ako će Dell biti kao ovaj Lenovo, a vjerujem da hoće, nadam se da ću biti miran opet 10 god. Sada bar znam da imam i rezervu. Da, platio ga 210€ i toliko vrijedi. Vi Gejmaši stalno u pikslima i dijagonalama. Za šljaku, ovi 5:4 su bolji. Čak da i imam mjesta, trudio bi se nabavit 5:4.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.6.2025 14:57 (Cobra33).
4 godine
Cobra33 kaže...
Boris grozni kaže...
Cobra33 kaže...

Ha čuj, piše ovo:

Nije iz 2017, već iz 2023 god. Možda je 2017 izašao u prodaju, ali ovaj je napravljen 2023. Vidiš ja to zovem normalnim monitorom isto kao i nekadašnji TV 4:3. Za mene koji se bavi i fotografijom čisto dobar, da ne kažem odličan. Ovaj stari je isto 5:4 Lenovo i baš sam ga testirao jučer i nakon 10 god. nisu potrebne nikakve kalibracije. Ako će Dell biti kao ovaj Lenovo, a vjerujem da hoće, nadam se da ću biti miran opet 10 god. Sada bar znam da imam i rezervu. Da, platio ga 210€ i toliko vrijedi. Vi Gejmaši stalno u pikslima i dijagonalama. Za šljaku, ovi 5:4 su bolji. Čak da i imam mjesta, trudio bi se nabavit 5:4.

Cobra Kai trk u ducan po taj monitor i ne vodi brige, ako si ti zadovoljan i mi smo

17 godina
ivaninho kaže...

27" sa 4k je meni presitno, moraš barem upscalati 150% da bi bilo čitljivo. A ja vidim jako dobro. Probaj negdje vidjeti kako izgleda uživo pa odluči.

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
17 godina
Očito ću morati, mene najviše zanima kako izgleda Word jer cijele dane i noći pišem radove, a kako mi smeta svaki golim okom vidljivi piksel, čak mi i 2K na 27'' nije dovoljno. Tako da meni ispada najvažniji ppi kao parametar, samo ne znam kako će to izgledati.
4 godine
ivaninho kaže...
Očito ću morati, mene najviše zanima kako izgleda Word jer cijele dane i noći pišem radove, a kako mi smeta svaki golim okom vidljivi piksel, čak mi i 2K na 27'' nije dovoljno. Tako da meni ispada najvažniji ppi kao parametar, samo ne znam kako će to izgledati.

Izgledat ce odlicno, bitno da nije 2.5k! Ako trazis savrsenstvo 27/28@4k je must have! Iako na 32" mozes koristiti Nvidijino gpu skaliranje(NIS) gdje radi fantasticno s 5.1k, pa skakiraj koliko ti god treba jer tekst  izgleda jako ostro, s slikama to jos ima problema jer ih razvlaci ali tekst i igre zgledaju fantazija!

13 godina
Boris grozni kaže...
Cobra33 kaže...
Boris grozni kaže...
Cobra33 kaže...

Ha čuj, piše ovo:

Cobra Kai trk u ducan po taj monitor i ne vodi brige, ako si ti zadovoljan i mi smo

Zaboravio to napisat. Već je kod mene i sutra ga spajam. Treba iskoristi 3 god. garancije. Samo sam ustvari pitao za razliku između 60 i 70Hz.

17 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav ekipa,

Tražim zamjenu za svoj AOC monitor. Gledam nešto da je 32" QHD do cijene oko 400€. Do sada je ovaj monitor bio IPS ali koliko sam pročitao VA se je popravio poprilično u zadnje. A s obzirom da ne igram MP igre nego se monitor koristi za SP igre i filmove/serije možda bih se i na VA panel prebacio. 

Trenutno gledam Phillips 32M2C5501koji je u BUG recenzijama (doduse u  34" UWM) dobio preporuku.

Imate li kakav drugi prijedlog slušam 

0 0 hvala 0
4 godine
ileeba7 kaže...

Pozdrav ekipa,

Tražim zamjenu za svoj AOC monitor. Gledam nešto da je 32" QHD do cijene oko 400€. Do sada je ovaj monitor bio IPS ali koliko sam pročitao VA se je popravio poprilično u zadnje. A s obzirom da ne igram MP igre nego se monitor koristi za SP igre i filmove/serije možda bih se i na VA panel prebacio. 

Trenutno gledam Phillips 32M2C5501koji je u BUG recenzijama (doduse u  34" UWM) dobio preporuku.

Philips ima odlicne monitore i cijene su zaista konkurentne, ako ti 2.5k nije premalo za 32" nemas kaj razmisljati pogotovo ako ti pasu specke koliko vidim i 32" je odlicna!

17 godina
Boris grozni kaže...
ileeba7 kaže...

Pozdrav ekipa,

Philips ima odlicne monitore i cijene su zaista konkurentne, ako ti 2.5k nije premalo za 32" nemas kaj razmisljati pogotovo ako ti pasu specke koliko vidim i 32" je odlicna!

Svakako je napredak naspram ovog modela što sada koristim. Mislim da i nije problem mi QHD jer ne planiram igrati na 4K a i monitor nije u klasičnoj konfiguraciji na stolu nego je udaljen malo od mene. Tako da izgleda poprilicno dobro slika (barem mislim da je tako)

17 godina
Molim savjet; LG 27UP850K-W.AEU ili DELL S2725QC? Gaming mi nije bitan, najvažniji uredski poslovi, Office i to.

0 0 hvala 0
4 godine
ivaninho kaže...
Molim savjet; LG 27UP850K-W.AEU ili DELL S2725QC? Gaming mi nije bitan, najvažniji uredski poslovi, Office i to.

Jedan je 60 drugi 120hz, ostalo vise manje sve slicno barem po stock specifikacijama, za uredski posao svejedno no ja bi uzeo Della ako je cijena slicna!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice