Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.242
|
čitano: 5.277.812
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Koji monitor kupiti

Ljudi, kad smo vec ON-topic, dajte misljenje, nekakav info.

Samsung g70d 32"IPS, jel ga netko posjeduje, probao koristiti, vidio?

Bacio sam oko na taj model, i planiram ga kupiti. Savjeti dobrodosli.

Lp

Edit: evo lakse pitanje.

Sto mislite o 4K 32" 144hz na IPS panelu?

scion of the storm
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 16:46 (metallic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
Re: Koji monitor kupiti
Wiz3m4n kaže...
HolyPotato kaže...

Znam da treba jaka graficka, namjeravam zato kupiti 5070ti, 5080. Nego malo mi je glupo uzeti 2k monitor za to malo razlike, a onda kasnije ionako ce me svrbiti da probam tih 163 ppi pa zasto ne bih odmah napravio iskorak. Igre koje igram nisu toliko zahtjevne graficki, vidio sam da 5070 je imala 300 fps-a na 4k kod tih igri na srednjim postavkama.

Meni najgore je kad vidim kod frenda, lik uzeo 34+ inch monitor i onda uzme 4k. Meni je to nerazumljivo jer slika i nebude previse detaljna i ostra. Ja sam cak mislio uzeti one 16 inch 120hz oled 3k rezolucija prijenosne ekrane po 370€ vidim na amazonu. Jel to vrijedi sta? Vidim da su detalji slike bliza mobitelima, samo je 16 inch mozda premalo? Jednostavno po meni ppi je zakon, nemogu gledati full hd vise kad je previse pikselast, morao bih 3m od monitora bit xd.

Te isus.... ti si sad na 16" već....sa 27 na 16", dobro su ti rekli, daj se spoji sa mobom pa na njega najbolje, tu je najgušči pixel kolega, javiš nam dojmove 

Ne znam zašto napadate kolegu toliko... Mislim da je samo stvar perspektive, odnosno sa kojeg PPI-a dolazite. Ako je netko navikao na npr 93 PPI na FHD-u, onda se slažem da će 2K 27" izgledat dobro. A s druge strane netko tko je vidio kako izgleda ozbiljan PPI će mu i tih 2K 27" bit loše, pogotovo ako u isto vrijeme radi na dva monitora s raziličim PPI-em pa lako skuži razliku.

(Meni npr na poslovnom 16" macbook-u koji ima 254 PPI (na rezoluciji 3456x2234) slika izgleda fantastično (logično), ali kad dulje vrijeme radim na njemu pa zatim pogledam u svoj 93 PPI monitor onda vidim svaki pixel i to me živcira, a volio bih isto kao i kolega da mi monitor ima PPI što bilži macbook-ovom)

Netko je spomenuo i da je preteško radit na 4K 27" monitoru jer je premalo sve -> scaling na 200% i riješen problem. Naravno onda se gubi potencijalni real estate, ali zašto bi svima to bilo bitno... Ako se naučio radit sa prostorom koji pruža FHD onda neće ništa izbubit (ni dobit), a dobit će izvrstan PPI. Stvar perspektive...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice