Jer to može i 2.0 HDMI.

BENQ GW2760HS vs ASUS VC279H - koji monitor bi vi uzeli ?
Oba 27 inča, budget monitori sa ugrađenim zvučnicima.
Nije nist cudno, neg covjek ima brutalnu kameru.
Ja sam ubro da ima "where is kolacic" monitor
BENQ GW2760HS vs ASUS VC279H - koji monitor bi vi uzeli ?
Oba 27 inča, budget monitori sa ugrađenim zvučnicima.
Benq HS model je bolji u svemu.lp
VG248QE ili G2590PX? Ovaj prvi nema podršku za Freesync... Ali zapravo mi je bitno 144hz, a Freesync i G-sync ne toliko. Ima li možda kakva bolja alternativa do oko 2.5k kn? Kupio bih u Linksa.
Ako je samo za igre https://www.adm.hr/product.asp?product=monitor-dell-alienware-aw2518hf-245-fhd-b074jdkn3q&code=89090 pusti fore to je TN panel. Jako kvalitetan monitor.
Hvala. Samo, u Linksu mi je skup... A i u procesu sam slaganja novog računala, pa ne bih išao u ogromne troškove.
Ja sam još u nedoumici, što kažete na ovaj? 27", 4ms GtG, VA, 300cd, 20 000 000:1 s postarinom 1150 kn
Ja sam još u nedoumici, što kažete na ovaj? 27", 4ms GtG, VA, 300cd, 20 000 000:1 s postarinom 1150 kn
Ovisi koja je reza..nativna za 27" bi morala biti 1440p....no to ti stvara pritisak na grafu u igrama, a ako je obican fullhd slika izgleda mrvicu pixelasto, za fullhd rezu bih ja prije isao na neki 24", jer su 27" sa 1440p uzasno skupi...
Ako je 27'' uvjet, idi na 1440p. FHD slika na toj velicini je prilicno pikselasta.
Ovisi koja je reza..nativna za 27" bi morala biti 1440p....no to ti stvara pritisak na grafu u igrama, a ako je obican fullhd slika izgleda mrvicu pixelasto, za fullhd rezu bih ja prije isao na neki 24", jer su 27" sa 1440p uzasno skupi...
Još uvijek nisi naučio što je to nativna rezolucija?
27" 1440p užasno skupi?
Ne razumijem komentare ljudi koji su potpuno neupućeni u temu, ne samo da ne pomogneš osobi kojoj treba pomoć, nego joj još i odmogneš i zakompliciraš cijelu situaciju.
ajd, nek smo dozivjeli jedan koristan post od nuklearnog :)
Gorstak79skorvy Ne igram igrice, monitor cu priključiti na laptop (faks i surfanje/filmovi).
Naravno da nije uvjet 27", gledam najbolje za taj novac sto mogu kupiti (do 1200/1300kn). Netko prije mi je preporucio BENQ 28" također 1080p (1920*1080).
Ne bih uzeo 1440 jer nemam toliko novca. Mislite da je onda bolje uzeti 24" nego 27" ako idem na 1080p?
27" 1440p užasno skupi?
Zar nisu? Uz IPS panel cijena je nemala.
Gorstak79skorvy Ne igram igrice, monitor cu priključiti na laptop (faks i surfanje/filmovi).
Naravno da nije uvjet 27", gledam najbolje za taj novac sto mogu kupiti (do 1200/1300kn). Netko prije mi je preporucio BENQ 28" također 1080p (1920*1080).
Ne bih uzeo 1440 jer nemam toliko novca. Mislite da je onda bolje uzeti 24" nego 27" ako idem na 1080p?
Tako je, jer i sam tekst na 27'' FHD je prilicno 'mutan' posebno sitnija slova, sto ce ti igrati ulogu jer je faks i surfanje u pitanju. Ja se nikako nisam mogao priviknuti, ni blizu ni malo dalje od monitora kada sam imao 27'' FHD. Pa sam presao na 24'' 1440p(ali da on je skuplji). Idi na 24'' FHD, Benq ili LG.
Svakako, ako zelis prelijepu sliku. Ja sam susjeda nagovorio da uzme 22" 1080p u futuri za 100 Eur i slika na monitoru mu je strava. Ostro za popizdit.
Grafička ima HDMI 1.4 izlaz, koji nije dovoljan za 60Hz.
skorvy Gorstak79 Znaci vracamo se na 24"". Od njega sam i krenuo i sve mi se cini da cu onda kupiti onaj Dell koji sam ja linkao odmah na pocetku.
24" IPS, FullHd, za nekih 950kn.https://www.nabava.net/monitori__90/dell-monitor-se2416h-ips-lcd-led__17454011
Što mislite o ova dva na alzashopu, cini mi se da je nekakava akcija.
Nekome je 27" na 1080p zrncasto, nekome nije. Ako ces ga koristiti na vecoj udaljenosti bit ce ti ok.
Nekome je 27" na 1080p zrncasto, nekome nije. Ako ces ga koristiti na vecoj udaljenosti bit ce ti ok.
Stajati će mi na radnom stolu za kojim sjedim.
https://www.nabava.net/monitori__90/iiyama-monitor-g-master-g2530hsu-b1-245-169__54335391
ovo ti nije loshe, made in japan
Uz panele rezoluciju i velicinu, obrati si isto pozornost koji monitor ima podesivi stalak.
https://www.senetic.hr/product/B2483HS-B3
ovo ti je business klasa monitora...vjerojatno ce te nadzivjet, ako se mosh josh zeru rastegnit
iiyama je japanac ili koreanac ?? Mislio sam godinama da se radi o Koreji.
ti business monitori se koriste u firmama pa nakon isteka roka idu u daljnju prodaju kao rabljena....imas uglavnom brand name, fujitsu, dell, hp, lenovo medju takvima...i sam imam takav...
monitor nije apsolutno nista posebno po pitanju nicega i svega...ali to je napravljeno kirurskom preciznoscu, bez teorije da ce se nes pokvarit skoro...jedino sto imas dodatno na njemu ti je stalak da ga mos mrdat po zelji, tj pivot...
izrdzat ce sve uvjete u koje ga stavis, cackanje prstima po njemu, metanske plinove, pranje vodom, zalijevanje cimentom, alkoholni zadah, nikotin i katran od cigareta, poglede pune mrznje i slicno...
ti business monitori se koriste u firmama pa nakon isteka roka idu u daljnju prodaju kao rabljena....imas uglavnom brand name, fujitsu, dell, hp, lenovo medju takvima...i sam imam takav...
monitor nije apsolutno nista posebno po pitanju nicega i svega...ali to je napravljeno kirurskom preciznoscu, bez teorije da ce se nes pokvarit skoro...jedino sto imas dodatno na njemu ti je stalak da ga mos mrdat po zelji, tj pivot...
izrdzat ce sve uvjete u koje ga stavis, cackanje prstima po njemu, metanske plinove, pranje vodom, zalijevanje cimentom, alkoholni zadah, nikotin i katran od cigareta, poglede pune mrznje i slicno...
Isplati se dodati 100injak kn za podesivu visinu i pivot, plus sto ima ugrađene zvucnike. Cini mi se da ima puno bolji kontrast nego drugi, samo me brine TN zaslon. Nisam upućen, ali koliko znam oni su gori od ips i va
nemaju ni boju poput ipsa ni kontrast poput va, ali su brzi ko metak...nema ghostinga, nema preklapanja slike dok skrolas...a koliko vidim to je neki napredniji tn jer mu je viewing angle skoro isti kao i kod ipsa i va matrica...nes ni skuzit da ti nesto fali dok ne stavis jedan va ili ips drito pored njega da mosh usporedit...
Ugh, dosta je veća cijena. 300kn su skuplji (cijena je po defaultu za firmu). Necu dati toliko. Ostajem onda na onih par Benq-ova i dellova dok se ne odlucim
Tako je, jer i sam tekst na 27'' FHD je prilicno 'mutan' posebno sitnija slova, sto ce ti igrati ulogu jer je faks i surfanje u pitanju. Ja se nikako nisam mogao priviknuti, ni blizu ni malo dalje od monitora kada sam imao 27'' FHD. Pa sam presao na 24'' 1440p(ali da on je skuplji). Idi na 24'' FHD, Benq ili LG. posjeti okulista.lp
neznam ja u sta si ti buljio no danas ne postoji na trzistu monitor kojem je tekst mutan na nativnoj rezoluciji, pricas bedastoce! sitnija slova mogu biti samo ostrija! do 80% scaling-a trpi 27" Fullhd, sve ispod nevalja, no to je vec presitno za citati na 70% ti skoro dode kao da buljis u 4k na 100%! Rade posjeti okulista a ne davati ovakve savjete!lp