Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.592
|
čitano: 5.707.650
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Koji monitor kupiti
Od linka monitora u alzi. Tamo apsolutno nigdje ne piše da tvoj model ima G-Sync. To bi mi odmah bilo sumnjivo. Za ovaj, recimo, piše jasno da ima i lijepo je objašnjeno.

https://www.alzashop.com/27-acer-predator-xb270habprz-d2144262.htm?o=1
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Koji monitor kupiti

problem je sto sam monitor prethodno gledao na amazonu (i jos par portala) gdje je navedeni model izlistan sa gsyncom pa rekoh alzashop ima nepotpune podatke (ne bi bio prvi put da neki trgovac pogrijesi)

ni sami prodavaci se ne snalazi u tom clusterfucku od imenovanja

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2015 11:48 (Fanu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Re: Koji monitor kupiti
Tonči kaže...

Problem je što kad guglaš osnovni naziv modela dobiješ da je G-Sync. Što se kvalitete tiče, među 12 monitora koje sam ove i prošle godine probao, Acer je bio najveće govno... ljudi su nalazili bube (mrtve, srećom) u slojevima ekrana... 

Jel to isto kad i ostane kirurške škare u nečijem stomaku nakon operacije ili sam pobrkao nešto? 

12 godina
Koji monitor kupiti

Istina Acer ima jako lose rijesno nazive monitora ali zato morate googlati product number a to se ne nalazi u naslovu 

primjer za navedeni monitor

https://www.alzashop.com/27-acer-predator-xb270hbmjdprz-d2212076.htm?catid=18853364

product number : UM.HB0EE.005  kad to zguglate onda se tocno moze vidjeti na par stranica kad izbaci iste specifikacije.

0 0 hvala 0
12 godina
warlin kaže...

Može li mi netko preporučiti neki monitor od 24" do 1200kn. Svrha bi bila gledanje filmova i programiranje

malo se rastegni isplati se http://www.links.hr/?naziv=monitor-24-led-benq-gw2470h-4ms-250cd-m2-20000000-1-d-sub-hdmi-crni&option=artikl&id_artikl=100.333.221

11 godina
neaktivan
danny_2 kaže...
Haremzg kaže...

Da, vidim da je su ti free i G syncovi ultraskupi, znaci nepostoji opcija za do 3 soma sa takvom tehnologijom?

Mislim da je ipak ovaj Dell za mene samo se moram uvjerit jer prolazi u igrama, a Benq mi se svida zbog ove Eye saver opcije.

Mozda ipak da uzmes Benq, s obzirom da ja 27 inca sto je za 2 inca 
vece od Della, a na WQHD rezoluciju ima i vise smisla. Tako da
moja preporuka je Benq.

Mozda da, no kontam da je na 25 incha 1440p prikaz prejeben, a samih 27 incha mi nekako djeluje preveliko, pogotovo sto imam dosta mali stol i udaljen sam 50 cm od ekrana. Nekako mi sve govori da uzmem Dell.

No moram se prvo odmaknuti od 24 inchnih opcija sa 144hz, sa gaming strane odlicno, no sami odmak od 21,5 nije veliki, a mozda je vrijeme da se ipak pocnem smatrati casual gamerom sto sam i uvijek bio a posao staviti na prvo mjesto - Dell?

Mislim da je najlogicnije taj Benq 27 ili Dell 25. Bas cu se zaletiti u neki computer shop da vidim bolje razlike izmedu dimenzija. Ovaj benq me isto privlaci jer ima eye saver opciju a imam problema sa zamorom ociju

12 godina
Koji monitor kupiti

radio/m sam na 20", 21.5", 24" i sad cu biti na 27" (mislio sam uzeti 24" ali ne cini mi se dovoljno opravdan prijelaz sa 21.5"..)

ista fora kao i kod mobitela, prije je 4.5" bilo ogromno, danas je 5" norma a 5.5" uobicajeno

tako mi je i sa monitorima, mislim da bih hladno mogao prijeci i na neki 32" zakrivljeni da mi stol nije limitirajuci faktor

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav ljudi, novi sam na forumu i malo sam čitao sve što ste pisali. Vidim da se razumijete. :)
Izvinjavam se ako se slično pitanje već provlačilo. Interesuje me vaše mišljenje o sljedećim monitorima, odnosno preporuka koji od njih da izaberem.
Monitor bi se isključivo koristio za posao (ne za gaming):

Monitor 23" Dell S2340L IPS

LG 25UM57-P

Monitor 23" LG 23MP67VQ-P IPS

Ovaj drugi LG mi djeluje kao dosta dobar ali sam malo skeptičan prema ovim 21:9 monitorima.

Naravno, ako iamte možda neki drugi, bolji, u ovom cjenovnom rangu da mi preporučite, navalite... 

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Nikako uzimati 25 incni 21:9 monitor, 29 je minimum za taj omjer stranica.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav ekipa. Trebao bih preporuku za monitor. Pretežito rad u CAD i Sketchup-u ... dugotrajan rad. Tako da monitor koji čuva oći. :)

Dolaze u obzir 27" i 29" a sad cijena do recimo 3500kn.

0 0 hvala 0
15 godina
Sivi kaže...

Pozdrav ekipa. Trebao bih preporuku za monitor. Pretežito rad u CAD i Sketchup-u ... dugotrajan rad. Tako da monitor koji čuva oći. :)

Razmisli o ovome.

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
12 godina
Sivi kaže...

https://www.alzashop.com/27-benq-gw2765ht-d2144513.htm?catid=18852433

11 godina
neaktivan

Mozda da, no kontam da je na 25 incha 1440p prikaz prejeben, a samih 27 incha mi nekako djeluje preveliko, pogotovo sto imam dosta mali stol i udaljen sam 50 cm od ekrana. Nekako mi sve govori da uzmem Dell.

No moram se prvo odmaknuti od 24 inchnih opcija sa 144hz, sa gaming strane odlicno, no sami odmak od 21,5 nije veliki, a mozda je vrijeme da se ipak pocnem smatrati casual gamerom sto sam i uvijek bio a posao staviti na prvo mjesto - Dell?

Mislim da je najlogicnije taj Benq 27 ili Dell 25. Bas cu se zaletiti u neki computer shop da vidim bolje razlike izmedu dimenzija. Ovaj benq me isto privlaci jer ima eye saver opciju a imam problema sa zamorom ociju

1440p je preheben i na 27". Preveliko ti je za sta???
Jednom kad odes na veci ekran,m tesko da se iko vraca vise na manji. 
Za casual gaming, gledanje filmova, a cak i za posao 27 inca sa tom rezom
je odlicna stvar. Ali ako ti preferiras manji, svakako uzmi onda manji.
I da, svakako se pogleedaj ako mozes u nekoj trgovini razliku izmedu
nekog 24,25 i 27 inca. Pomoci ce ti u konacnoj odluci.

11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Da definitvno cu prvo u neki ducan otici pogledat pa odlucit.

Plusevi za Dell su sto je ljepse dizajniran, tanki obrubi, 25 incha taman a sigurno sve i bolje zgleda na toj rezi nego na 27, jeftniji je za oko 300 kn

Benq ima te eye saver opcije, bolji odaziv, veci je pa i za buduce bi bio dugotrajniji.

Nije lak odabir ali naginjem na Dell

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

I samo da pitam ljude koji uzimaju preko azlashopa, kakva je dostava besplatna? i dali se placaju jos neki dodatni porezi, kolko da ocekujem para vise u odnosu na cijenu koja pise na njihovih stranicama?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

platis cijenu sa VAT, dostava je free za HR iznad 199€, drugih troskova nema

12 godina
Koji monitor kupiti

stigao Acer Predator XB270Hbmjdprz (narucio u utorak navecer preko alzashopa, jucer me kontaktirali iz overseasa za dostavu)

trenutno sam u mogucnosti spojiti ga samo na intel 4600 koji ima samo DVI izlaz i podrzava samo 60Hz max

sklapanje monitora je trajalo doslovno 10sec (nikakvi sarafi ni nista), ergonomija je jako dobra (usporediva sa DELLom)

sjedim relativno blizu monitoru i neznatno primjetim zrnatost slike (nista sto bi me smetalo - vise me smeta sto windowsi imaju scaling samo u plus, a ne i u minus, tj da se smanjuju svi elementi a ne samo povecavaju..)
kvaliteta slike je dobra (pogotovo nakon loadanja color profila u windowsima)
kutevi gledanja su dobri (primjetim da je slika tamnija/svjetlija jedino micanjem glave gore/dolje, ne i lijevo/desno - color shiftinga nema)
4 USB 3.0 porta, DVI/VGA/DP/HDMI, 3.5mm
kablovi za sve portove su u pakiranju (ukljucujuci i UK/US naponski kabel)
Lightboost je podrzan kao i punjenje preko USBa dok je monitor ugasen

zamjerke:

brightness - sa 100 sam ga morao spustiti na 25, brutalna svjetlina ekrana, cak pretjerana
postolje - pisem na tipkovnici i monitor se pristojno trese..

nazalost dok ga ne spojim na GTX970 nemam pristup naprednim postavkama monitora (pa da provjerim i ghosting i ostale stvari)..

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Haremzg kaže...

Plusevi za Dell su sto je ljepse dizajniran, tanki obrubi, 25 incha taman a sigurno sve i bolje zgleda na toj rezi nego na 27, jeftniji je za oko 300 kn

Benq ima te eye saver opcije, bolji odaziv, veci je pa i za buduce bi bio dugotrajniji.

Monitor ne kupuješ svaki dan, i zaboravi na Dell jer znatno veči Benq 27/1440p monitor je puno bolja kupnja to sigurno.

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
11 godina
neaktivan
rambox kaže...
Haremzg kaže...

Monitor ne kupuješ svaki dan, i zaboravi na Dell jer znatno veči Benq 27/1440p monitor je puno bolja kupnja to sigurno.

Istina...

Neznam bas, misljenja sam da ce mi 27 biti preveliko

11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Fanu nezvuce ti dojmovi bas najbolje

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Haremzg kaže...

nakon kalibracije, jedina mi je mana sto se monitor trese prilikom tipkanja po tipkovnici 

no monitor sam kupio za gejming i nazalost bez odgovarajuce graficke radim na 60Hz TN monitoru koji se ne razlikuje od bilo kojeg drugog TN monitora (doduse boje mi se cine ok) 

sto se tice velicine i rezolucije, ne smeta mi nista (doduse na velicinu cu se morati malo navici jer i dalje imam osjecaj kao da gledam u omanji TV :)

ako ne igras online (FPSove, voznje, itd) vec kezualno odigras koju igru onda ti ovakav monitor ni ne treba te ti je bolja investicija 1440p IPS

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2015 18:20 (Fanu).
17 godina
Koji monitor kupiti

mrcina od 3k ips-a !

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Fanu kaže...
Haremzg kaže...

nakon kalibracije, jedina mi je mana sto se monitor trese prilikom tipkanja po tipkovnici 

no monitor sam kupio za gejming i nazalost bez odgovarajuce graficke radim na 60Hz TN monitoru koji se ne razlikuje od bilo kojeg drugog TN monitora (doduse boje mi se cine ok) 

sto se tice velicine i rezolucije, ne smeta mi nista (doduse na velicinu cu se morati malo navici jer i dalje imam osjecaj kao da gledam u omanji TV :)

ako ne igras online (FPSove, voznje, itd) vec kezualno odigras koju igru onda ti ovakav monitor ni ne treba te ti je bolja investicija 1440p IPS

Ma volim i ja bacit Battlefield 4 ali sve manje, gta i neka dobra avantura usput, pes, ja mislim da mi netreba taj 144 hz i bolje imati vec rezu.

Eto bio u tehnomarketu gledati monitore i nekako mi 27 zgleda nepreveliko ali nikak nisam mogao zakljucit kakav bi bio na mom stolu, jos uvijek mislim da bi 25 bio taman

12 godina
Koji monitor kupiti

a sve ovisi s kojeg monitora prelazis

ako si trenutno na 21.5"<  i ne koristis monitor u profesionalne svrhe, onda bi prijelaz na 25" imao vise smisla (a i jeftinije)

ako radis na monitorima vecima od 22" onda nema toliko smisla uzimati 25", vec ici na vece od toga

svaki dan sam 8h za 24" monitorom tako da mi je bio prirodan prijelaz na 27" 

naravno da bi bilo najbolje uzeti 27" 1440p 144hz IPS gsync/freesync monitor, ali takvih jos nema ispod 3.500kn (i to s narucivanjem izvana)

ili ako ti nije toliko do igara, uzeti kvalitetan 1440p/4K IPS/VAmonitor

no naravno sve to kosta, i trebat ce pricekati jos koju godinu da to dodje na razinu cijena danasnjih midrange IPS monitora

btw ova intel integrirana grafika je toliko smece (reprodukcija vecih MKVa je uzas..)- bas me zanima razlika u kvaliteti slike kad ubacim natrag gtx970 i spojim to preko DPa..

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2015 21:29 (Fanu).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Fanu kaže...

ako si trenutno na 21.5"<  i ne koristis monitor u profesionalne svrhe, onda bi prijelaz na 25" imao vise smisla (a i jeftinije)

ako radis na monitorima vecima od 22" onda nema toliko smisla uzimati 25", vec ici na vece od toga

naravno da bi bilo najbolje uzeti 27" 1440p 144hz IPS gsync/freesync monitor, ali takvih jos nema ispod 3.500kn (i to s narucivanjem izvana)

no naravno sve to kosta, i trebat ce pricekati jos koju godinu da to dodje na razinu cijena danasnjih midrange IPS monitora

btw ova intel integrirana grafika je toliko smece (reprodukcija vecih MKVa je uzas..)- bas me zanima razlika u kvaliteti slike kad ubacim natrag gtx970 i spojim to preko DPa..

Gdje ih ima za 3500-4000kn?

11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Ma da, sad sam na 21.5, a bavim se video produkcijom, i cesto mi treba prostora barem malo vise nego trenutno. Mislim da je skok sa 21.5 na 25 ok a 27 mozda preveliki trenutno. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
ansha kaže...
Fanu kaže...

Gdje ih ima za 3500-4000kn?

vise ne nadjem (bio je jedan acer)

ali zato nadjem 24" 4K za 3700kn sa freesyncom

https://www.alzashop.com/24-samsung-u24e590-d2882618.htm?o=2

:)

11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Nije mi se dalo vise gombati sa trazenjem i narucio Della 25 inch preko Alze. Stize do ponedeljka pa javim dojmove tada, hvala na pomoci:)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Sad baš gledam monitore, malo maštam malo planiram i nemogu vjerovati da je tolika razlika u cijeni između G-sync i Free-sync monitora, znači isti Acer Predator X34 je razlika 222 eura.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koji monitor kupiti
Zato jer Nvidia naplaćuje svoju tehnologiju i module koji se ugrađuju u G-Sync monitore. A i nešto je napredniji od FreeSync-a
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice