Da i ja pohvalim Alzashop u brzini dostave. U ponedjeljak navečer sam napravio narudžbu, tako da mi je u utorak obrađena i četvrtak u 9 eto dostavljača sa monitorom. Brzina je besprijekorna, a ostalo treba vidjeti. Inače iz Alze sam naručio jer modela koji sam tražio nije bilo u HR, a na ovom forumu sam pročitao da je Alza OK.
Koji monitor kupiti
- poruka: 20.637
- |
- čitano: 4.930.039
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Za sad ciljam na BenQ 2265m ili 2255, - nekih 950 / 999kn.
850 kuna u gotovini,a preko webshopa 810 kuna.
https://www.svijet-medija.hr/art/monitor-benq-gw2255/61998
ja ti se ne razumijem u monitore, to pitaj rambax, ali cijene obično pogledam na http://www.nabava.net/monitori__90
Opa, još bolje! Hvala ti!
Znači ne trebam gledati one navedene Dell / Samsung kao bolji izbor ?
22 vs 24 a ista rezolucija ?
p.s. kod Della (makar i p2214h) mi se sviđa da ga mogu po visini složiti...
Dell xx14 ti ima jaki AG premaz(nije semi glossy) tako da imas osjecaj kao da ti je prljava slika, ja bi ga izbjegavao.
Se isplati dat 1800kn BENQ GW2760HS?
Nisam bas strucnjak za monitore/tv,a ovaj mi se cini kao odlican izbor. Uglavnom bi sluzio za gledanje filmova/serija tu i tamo igranje.
Ovisi kakve igre igraš. VA paneli imaju manje šuma zbog AG premaza (blaži je) i imaju mnogo bolji kontrast, što je važno za tamne scene u igrama.
Slazem se, imaju najbolji kontrast, najbolju crnu i nemaju ips glow, sto je sve odlicno.
Medutim takoder ima i black crush manu, koja upravo u tamnim scenama zna biti
problem kada se gube neki detalji, stapaju se u tamnom. Takoder jos uvijek su navodno vidljivo
sporiji od IPS/PLS.
Jedan od komentara sa Pcmonitors recenzije ( Where darker shades were added to the mix, though, some more sluggish pixel transitions came into play. Generally this would create a sort of mask of additional blur rather than creating the sort of painfully obvious smeary ‘smoke-like’ trails associated with some slower VA panels. When moving through shaded forest areas with patches of dark and lighter vegetation and ground, for example, things just didn’t quite look as sharp as they could on a 60Hz LCD. This is something that some users wouldn’t notice, whereas it may contribute to a bit of motion sickness in others).
To je kopirano sa recenzije novog Benq AMVA monitorsa EW2750ZL sa novim 2.3 VA panelom. Iako je panel poboljsan
naspram starijih, jos uvijek to nije dovoljno. Koristim samsungov monitor sa PLS panelom sa svim manama i prednostima,
tako da ne mogu iz vlastitog velikog iskustva reci, VA panel sam vidio jednom i uistinu u nekim tamnim prelazima to izgleda slabo,
ali ako netko hoce tko ima neki benq moze sam istestirati i postaviti rezultate onog sto kazu u recenzijama.
Iskreno da jos to malo poprave i ubrzaju, presao bih na VA panel. Uskor cu uzimati jos jedan monitor, pa mozda uzmem
neki noviji sa VA i isprobam i sam, uvijek ga mogu vratiti ako se pokaze nezadovoljavajuc. :)
Nisam bas strucnjak za monitore/tv,a ovaj mi se cini kao odlican izbor. Uglavnom bi sluzio za gledanje filmova/serija tu i tamo igranje.
Mislim da se definitivno isplati, pogotovo za gledanje filmova i serija. Dobar je i za igranje,
iako su tu IPS/PLS paneli bolji, ali ako nisi bas neki ono gamer nebi trebao biti razocaran.
Taj monitor je ocjenjen kao best buy, imas vec nekoliko postova od ramboxa i ostalih
o tome monitoru, pa si mozes procitati. :)
Mislim da se definitivno isplati, pogotovo za gledanje filmova i serija. Dobar je i za igranje,
iako su tu IPS/PLS paneli bolji, ali ako nisi bas neki ono gamer nebi trebao biti razocaran.
Taj monitor je ocjenjen kao best buy, imas vec nekoliko postova od ramboxa i ostalih
o tome monitoru, pa si mozes procitati. :)
Ok,tnx.
Ma za igranje imam Dell,al mi je taj postao premal za gledat video sadrzaj na njemu.
Isao bih na neki TV,al za sada mi je to ipak skup sport pa rekoh uzet alternativu,a ugledo sam je u ovom monitoru.
Ovisi kakve igre igraš. VA paneli imaju manje šuma zbog AG premaza (blaži je) i imaju mnogo bolji kontrast, što je važno za tamne scene u igrama.
Slazem se, imaju najbolji kontrast, najbolju crnu i nemaju ips glow, sto je sve odlicno.
problem kada se gube neki detalji, stapaju se u tamnom. Takoder jos uvijek su navodno vidljivo
sporiji od IPS/PLS.
...
to sa crnom bojom sam i ja primjetio. pa sam se dao u istraživanje i saznao da nije do monitora već do sadržaja koji se prikazuje. igre ne pate od toga jer podržavaju full rgb 0-255. dok se svi filmovi, serije i ini sadržaji snimaju u 16-235 rgb. i onda kad monitor pokušava interpolirat (ili šta već) dolazi do toga. kad isključim full rgb tih problema nema. sve se prikazuje kako treba.
Pozdrav,
tražim monitor do 1000kn max, HD po mogućnosti. Uglavnom za igre. Nisam baš upućen pa bih molio preporuke.
Što kažete na ovaj recimo? http://www.futura-it.hr/katalog/periferija/monitori/20-23/0221959/
Kaj je tak teško pogledat, kaj se prije pisalo na prošloj stranici u ovoj temi?
Dakle kaj se tiče tog Benq monitora, nekad je koštal 1500kn ali sad je osjetno poskupio dakle izbor je na tebi. Za detalje i neku drugu jeftiniju konkretnu preporuku tu je dolnji link.
http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=151&jumpto=4797878&sort=asc&view=flat
sporiji od IPS/PLS.
Jedan od komentara sa Pcmonitors recenzije ( Where darker shades were added to the mix, though, some more sluggish pixel transitions came into play. Generally this would create a sort of mask of additional blur rather than creating the sort of painfully obvious smeary ‘smoke-like’ trails associated with some slower VA panels. When moving through shaded forest areas with patches of dark and lighter vegetation and ground, for example, things just didn’t quite look as sharp as they could on a 60Hz LCD. This is something that some users wouldn’t notice, whereas it may contribute to a bit of motion sickness in others).
To je kopirano sa recenzije novog Benq AMVA monitorsa EW2750ZL sa novim 2.3 VA panelom. Iako je panel poboljsan
naspram starijih, jos uvijek to nije dovoljno. Koristim samsungov monitor sa PLS panelom sa svim manama i prednostima,
tako da ne mogu iz vlastitog velikog iskustva reci, VA panel sam vidio jednom i uistinu u nekim tamnim prelazima to izgleda slabo,
ali ako netko hoce tko ima neki benq moze sam istestirati i postaviti rezultate onog sto kazu u recenzijama.
Iskreno da jos to malo poprave i ubrzaju, presao bih na VA panel. Uskor cu uzimati jos jedan monitor, pa mozda uzmem
neki noviji sa VA i isprobam i sam, uvijek ga mogu vratiti ako se pokaze nezadovoljavajuc. :)
VA/AMVA Black Crush problemčič, to prosječan korisnik neče niti primjetit, pogotovo ne na novim AMVA LCD panelima tu je kvaka.Testeri primjete svašta zato jer im je to posao, točnije oni znaju šta traže i kud treba gledat.
U praksi treba istaknut lako uočljive razlike, dakle VA/AMVA vs IPS bitne razlike to je ono najbitnije za gurnut u prvi plan.
http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=131&jumpto=4695495&sort=asc&view=flat
Pozdrav,
tražim monitor do 1000kn max, HD po mogućnosti. Uglavnom za igre. Nisam baš upućen pa bih molio preporuke.
Što kažete na ovaj recimo? http://www.futura-it.hr/katalog/periferija/monitori/20-23/0221959/
Zaboravi na taj AOC to je TN monitor, uzmi Benq GW2255 ili ovaj drugi Benq model na dolnjem prvom linku i rješen problem.
http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=89&jumpto=4447260&sort=asc&view=flat
http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=93&jumpto=4457330&sort=asc&view=flat
sporiji od IPS/PLS.
...
to sa crnom bojom sam i ja primjetio. pa sam se dao u istraživanje i saznao da nije do monitora već do sadržaja koji se prikazuje. igre ne pate od toga jer podržavaju full rgb 0-255. dok se svi filmovi, serije i ini sadržaji snimaju u 16-235 rgb. i onda kad monitor pokušava interpolirat (ili šta već) dolazi do toga. kad isključim full rgb tih problema nema. sve se prikazuje kako treba.
Ajde podjeli kaku stranicu recenzije o tome ako imas. To me bas zanima, ali sto
se tog tice u igrama i ima tih problema, nisam o video sadrzajima govorio. Recenzenti
kazu da se to u igrama dogada, a ni u jednom nisam procitao da je to do sadrzaja.
Vec kazu bas da je do VA panela i da im je to poznata mana. Mozda cu uzeti neki AMVA monitor
kroz naredno vrijeme pa ga istestirati u raznim scenarijima. Ako netko vec ima monitor sa AMVA panelom,
a voljan je malo nam, to sitrazit neka slobodno javi. :)
Rambox ja se slazem s tobom da su AMVA paneli u puno stvari bolji
od jeftinih ali i nekih skupljih IPS/PLS monitora. Jedina stvar di suslabiji
to su igvre. I ok, mozda vecina igraca nece ni primjetiti nedostatke AMVA
panela, medutim dosta njih oce i to odma.
Istakao si dobre prednosti i mane i AMVA i IPS/PLS panela, zato svatko
ko kupuje mora znati sto zeli i koliko primjecuje neke stvari. Na zalost po
mene vecinu stvari primjecujem, pa me AMVA odbija. ALi isto tako postoji
dobra mogucnost da te nedostakte na AMVA monitorima u igrama primjetim, ali i da mi ne smetaju
bas previse. Medutim isto tako mogu mi smetati i iritirati me jako, a sta onda da radim s monitorom.
Uskoro cu kupovati jos jedan monitor pa eto, mozda uzmem i neki sa AMVA panelom i uvjerim se
koliko bi mi smetalo, pa ako bude eventualno ga vratim i zamjenim.
Nije da me brine malo blura ili ghostinga, ali nekje stvari kao ona scena u Morroeindu gdje kada
u nocnim scenama gleda drvece a lisce se preljeva koliko se muti, e to bode oci i bas je iritantno.
Vidio sam nekoliko takvih videa, a opet mozda su i monitori s greskom. U svakom slucaju,
nadam se da ce AMVA paneli doci na tu razinu, a do tada, mozda iduci probam pa vidim i sam. :)
se tog tice u igrama i ima tih problema, nisam o video sadrzajima govorio. Recenzenti
kazu da se to u igrama dogada, a ni u jednom nisam procitao da je to do sadrzaja.
Vec kazu bas da je do VA panela i da im je to poznata mana. Mozda cu uzeti neki AMVA monitor
kroz naredno vrijeme pa ga istestirati u raznim scenarijima. Ako netko vec ima monitor sa AMVA panelom,
ja sam tek pred par dana kupio amva. malo se igram sa nvidia surround. i do sad nisam primjetio ništa čudno kod igara. pogledat ču još ove dane. reci neku igru specifičnu. za sad sam probao bf4, longest journey, grid.
i moraš mi dat specifično okruženje di je to najizraženije. noćne scene?!
u filmovima mi je to najizraženije kad je detalj crn i pored njega nijansa sive. a razlika prevelika. velim kad isključim full rbg tog problema nema.
Planiram kupiti monitor ali sam u dilemi izmedju ovih par modela. Pretezno za filmove i poneke igre. Neka preporuka? Hvala :)
Dell P2414H
Dell E2414H
Asus VX239H AH-IPS LED
Samsung LT24D390EW 24"
LG 23MP75HM-P 23" IPS
LG 24MP57VQ-P 23,8"
Samsung LS24D390HL 23,6"
Samsung LS24D590PLX
planiram uzet novi monitor 27 inca
mislio sam ovaj http://www.edigital.hr/monitor/samsung-s27d590p-(169)-led-monitor-p411497.html
sad neznam jel to best buy za te novce, sta vi mislite?
mislio sam ovaj http://www.edigital.hr/monitor/samsung-s27d590p-(169)-led-monitor-p411497.html
Za sta ti treba monitor? Posebno za igranje, gledanje filmova, rad ili za sve pomalo??
Uglavnom imam taj monitor i zadovoljan sam. Ovako po meni build kvaliteta bi mu trebala
biti bolja. S tim sam od samsunga ocekivao vise. Unatoc cijeni mogli su to bolje izvesti.
Monitor je jako lijep, stalak je ok, mogli su i njega bolje, ali solidan je.
Slika i boje su lijepe, taj dio je stvarno dobar i najbolji dio ovog monitora.
Bolji od nekih drugih koje sam vidio u tom cjenovnom rangu. Moj prvi monitor
je imao nesto malo bleedinga na desnom rubu, ali dosao je sa nekim defektom pa su mi
poslali novi i taj koristim i danas i na njemu nema
bleedinga kao na prvom. S tim sam iznenaden i zadovoljan.
E sad, da li je taj monitor best buy za te novce, to ti ne mogu reci.
Ali trebao bi biti zadovoljan s monitorom, ja jesam. Ako i ima boljih po recenzijama
ih nisam nasao. Da nasao sam monitore koji su bolje, cvrsce napravljeni,
ali sto se tice slike i opcenito, nisam. Takoder navedeni samsung nema tipki, vec samo jedan
joystick pozadi s kojim je tako lako upravljati. Nikada neces krivo tipku stisnut i slicno.
Moram reci da mi je to fora i dobro rijesenje. Mozda eventualno jos jedna alternativa je S27D390H.
Monitor je dobre recenzije dobio bas za sliku i boje, nesto je jeftiniji, ali ja ga nisam uzeo zbog utora.
Kazem sve zavisi za sta ti monitor treba, a imas i Benq GW2760HS koji koristi AMVA
panel, a o kojem imas puno napisanog ovdje na forumu sa svim manama i prednostima.
Takoder je jeftiniji od navedenog samsunga. :)
Za sta ti treba monitor? Posebno za igranje, gledanje filmova, rad ili za sve pomalo??
Uglavnom imam taj monitor i zadovoljan sam. Ovako po meni build kvaliteta bi mu trebala
biti bolja. S tim sam od samsunga ocekivao vise. Unatoc cijeni mogli su to bolje izvesti.
je imao nesto malo bleedinga na desnom rubu, ali dosao je sa nekim defektom pa su mi
Ali trebao bi biti zadovoljan s monitorom, ja jesam. Ako i ima boljih po recenzijama
ali sto se tice slike i opcenito, nisam. Takoder navedeni samsung nema tipki, vec samo jedan
joystick pozadi s kojim je tako lako upravljati. Nikada neces krivo tipku stisnut i slicno.
Moram reci da mi je to fora i dobro rijesenje. Mozda eventualno jos jedna alternativa je S27D390H.
Monitor je dobre recenzije dobio bas za sliku i boje, nesto je jeftiniji, ali ja ga nisam uzeo zbog utora.
Kazem sve zavisi za sta ti monitor treba, a imas i Benq GW2760HS koji koristi AMVA
panel, a o kojem imas puno napisanog ovdje na forumu sa svim manama i prednostima.
treba mi najvise za audio i video produkciju, te za pogledat neki film
nemam komp, imam laptop i preko njega sam mislio spojit sa hdmi kablom
najvjerovatnije cu taj kupit onda!
Planiram kupiti monitor ali sam u dilemi izmedju ovih par modela. Pretezno za filmovei poneke igre. Neka preporuka? Hvala :)
Dell P2414H
Dell E2414H
Asus VX239H AH-IPS LED
Samsung LT24D390EW 24"
LG 23MP75HM-P 23" IPS
LG 24MP57VQ-P 23,8"
Samsung LS24D390HL 23,6"
Samsung LS24D590PLX
S obzirom na namjenu monitora, ja predlažem da preskočiš cijelu listu navedenih IPS monitora.
Tebi treba VA/AMVA monitor, i ako baš tražiš 24 veličinu eto uzmi jedan od ova tri Benq modela.Sva tri modela imaju Low Blue Light opciju, pa ako ti to treba recimo za ugodnije čitanje(Reading opcija) eto nema problema.
http://www.benq.com/product/monitor/gw2470h/features/
https://www.nabava.net/monitori__90/benq-monitor-gw2470h-led-238-24__17272451
http://www.benq.com/product/monitor/EW2440L/features/
http://www.m-computers.hr/monitor-led-24-benq-ew2440l-4ms-vga-hdmi-mhl-full-hd-va-panel/EUR43292/product/
U slučaju da ne moš živit bez postolja podesivog po visini+Pivot opcija tu je ovaj Benq.
http://www.benq.com/product/monitor/BL2410PT/features/
http://www.m-computers.hr/monitor-ipsva-led-24-benq-bl2410pt-4ms-vga-dvi-dispport-wqhd-pivot-zvuc/EUR42158/product/
Malo čuda situacija ali ipak smo u Hrvatskoj, navedene Benq monitore u ponudi ima samo jedan jedini dučan ili Web shop.Ti bokca to je ko neka igra skrivača, uz činjenicu da naše tržište ima tanku ponudu Benq AMVA monitora, kad ih i ima onda večina dučana dosta modela uopče nema u ponudi.
ja sam tek pred par dana kupio amva. malo se igram sa nvidia surround. i do sad nisam primjetio ništa čudno kod igara. pogledat ču još ove dane. reci neku igru specifičnu. za sad sam probao bf4, longest journey, grid.
u filmovima mi je to najizraženije kad je detalj crn i pored njega nijansa sive. a razlika prevelika. velim kad isključim full rbg tog problema nema.
imam Benq GW2760(27") vec preko godine dana i moje oci su mu pre zahvalne(zahvaljujuci takoder i rambox-u na toj preporuci:), no ima jedan stvar koja me smeta a to je nekakva siva boja prek cijelog ekrana. u igrama toga nema ako se malo igram s kontrastom i brightnesom(treba ga poprilicno smanjiti) no u windowsima je poprilicno izrazeno( filmovi itd), dali je to ovo o cemu pricas tj rasponu rgb boja ili? moze koja pametna?...LP
imam Benq GW2760(27") vec preko godine dana i moje oci su mu pre zahvalne(zahvaljujuci takoder i rambox-u na toj preporuci:), no ima jedan stvar koja me smeta a to je nekakva siva boja prek cijelog ekrana. u igrama toga nema ako se malo igram s kontrastom i brightnesom(treba ga poprilicno smanjiti) no u windowsima je poprilicno izrazeno( filmovi itd), dali je to ovo o cemu pricas tj rasponu rgb boja ili? moze koja pametna?...LP
da. to je taj problem. moj ovaj lcd ima srgb opciju. u winsima u nvidia panelu uključim full rgb, te u nvidia dijelu za videe također. i onda mi sve ima raspon 0-255 boje. s tim ako sadržaj to nema dolazi do tih crnih dijelova, jer su baš preočiti.
probat ću jedan dan skinut neki raw materijal, kvalitetniji. da vidim nije li možda samo do kvalitete sadržaja. ali kako sam čitao po tim forumima koji se bave snimanjem video materijala, svi snimaju taj 16-235 rgb. neznam valjda kamere ne mogu snimit ili šta taj dio spektra...
Koji od ova 3 monitora kupiti i zasto? Najvise mi se svida AOC prvenstveno zbog cijene, jer kupujem cijeli komp pa 400-500kn puno znaci za konfiguraciju.
Monitor bi sluzio za gaming, 90% cs:go
http://www.instar-informatika.hr/monitor-aoc-24-g2460fq-gaming-144hz-1-ms-zvucnici-/aoc-g2460fq
http://www.instar-informatika.hr/monitor-24-lg-24gm77-b-full-hd-08-ms-144hz-gaming/0222217
ponosni sam vlasnik acera cb270hu .. vidim da je monitor i inace jako popularan sto se tice preporuka i potraznje, ali ja po netu ne mogu nac nikakve informacije i savjete o konfiguraciji tog monitora... znam da ode ima jos ponosnih vlasnika pa ako ko ima kakvu preporuku sta se tice kalibracije i sl. bilo bi super... poz
Pogledaj ode http://www.tftcentral.co.uk/reviews/acer_xb270hu.htm
ponosni sam vlasnik acera cb270hu .. vidim da je monitor i inace jako popularan sto se tice preporuka i potraznje, ali ja po netu ne mogu nac nikakve informacije i savjete o konfiguraciji tog monitora... znam da ode ima jos ponosnih vlasnika pa ako ko ima kakvu preporuku sta se tice kalibracije i sl. bilo bi super... poz
koliko love??
xRite naravno, za kalibraciju.
koliko love??
3000 kn