Hardverski kalibrator za IPS monitor za posuditi

poruka: 4
|
čitano: 2.229
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Da li netko ima hardverski kalibrator za posuditi ili iznajmiti?

Platim korištenje, i vraćam ga kroz dan - 2. Imam kod kuće Dell U2410 a na poslu Dell U2412, pa bi ih htio pošteno kalibrirati.

Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Hardverski kalibrator za IPS monitor za posudi

Ako se ne uspiješ snaći za kalibrator probaj si instalirati neki od pravilno i stručno kalibriranih ICC profila za te monitore, imaš ih na ovoj stranici uz uputstva kako to napraviti i koje postavke namjestiti na samom monitoru (svijetlina, kontrast a za neke su navedene i vrijednosti pojedinih RGB kanala...) Samo se nemoj iznenadit rezultatima jer dosta varira od tvorničkih ali ovisno za koju namjenu bi ga koristio, ako je recimo za fotografiju ili tisak, s ovim profilima će ti fotografije na tako kalibriranom monitoru izgledat sličnije printanima nego što je to slučaj s tvornički kalibriranim monitorom...

Ipak najbolje rezultate dobivaš ako ga sam kalibriraš, recimo Spyderom 3, jer ti on između ostalog uzima u obzir i tvoje ambijentalno osvjetljenje, dok za ove na navedenoj stranici ne znaš u kojim uvjetima su nastali...

15 godina
neaktivan

Već sam isprobavao nekoliko tih profila za u2410, al se radi da su mi čudni, tj. svjetlina i kontrast su mi malo prejaki. Jer radim u malo zamračenoj sobi pa ludo blješti, pa sam mislio da mi netko iznajmi/posudi kalibrator da si ga sam podesim

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pa imaš tamo i profil s postavkama na kojima je brightnes snanjen na 6 i kontrast na 50, što i tad ti je prejako...?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice