Dell U2312HM je loš zaključana tema

poruka: 39
|
čitano: 16.334
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Dell U2312HM je loš?

Evo skupio sam neke pare i taman imam dovoljno za U2312Hm, na forumu sam uvijek citao sve dobro o njemu i da se isplati njega uzet ali sad mi frend tvrdi da mu je slika nikakva zbog 16:9 omjera, tj. da je slika presiroka i da on to zna jer mu frend ima isti takav -.-

ja mu bas ne vjerujem ali eto zelim jos jednom provjeriti prije kupnje... 

Puno hvala na odgovoru
:)

Moj PC  
0 20 hvala 0
13 godina
Re: Dell U2312HM je loš?

hahaha e ovakve gluposti jos nisam cuo :D uzmi taj monitor ok je...

d4rkd3atH
14 godina
Dell U2312HM je loš

A možda pročitati koji review na netu ili vjerovati prijateljevom prijatelju...{#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tin_95 kaže...

Evo skupio sam neke pare i taman imam dovoljno za U2312Hm, na forumu sam uvijek citao sve dobro o njemu i da se isplati njega uzet ali sad mi frend tvrdi da mu je slika nikakva zbog 16:9 omjera, tj. da je slika presiroka i da on to zna jer mu frend ima isti takav -.-

Puno hvala na odgovoru

Tvoj frend nema pojma o cemu prica. Kupi ovaj monitor a ako imas para jos bolji izbor je U2412M

Ovi monitori nemaju premca sto se tice cijene i kvalitete prikaza. Ovu poruku upravo pisem sa U2412

Oba modela imaju IPS matricu koja je superiorna u svemu nad TN matricama. Tvoje oci ce ti reci "hvala"

17 godina
Dell U2312HM je loš

Ajme stvarno ovako šta još nisam čuo. Slika loša zbog 16:9 omjera!?

Odi kod frenda i zalijepi mu jednu zidarsku.

Bit će!
Moj PC  
18 0 hvala 1
13 godina
Dell U2312HM je loš

Vlasnik sam doticnog monitora, i samo ti mogu reci pusti frenda  i kupi slobodno monitor.Presao sam nedavno sa 16:10 na 16:9,i prvih par dana nisam bio nesto odusevljen zbog 16:9 omjera, ,ali poslje par dana adaptacije sve pet.I, nema govora o losoj slici,16:9 je bolji recimo i za gledanje filmova jer nema onih crnih traka.Ako imas kesa jos bolji izbor je 2412,htio sam njeg kupit, nije bio dobavljiv.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.12.2012 19:49 (error_666).
Moj PC  
1 1 hvala 1
17 godina
tin_95 kaže...

Puno hvala na odgovoru

16:9 ?!?! u bemti, preširoka slika... s koje kruške ste pali? 16:9 omjer ima 90% (ili više) ekrana koji se danas mogu kupiti. To je STANDARD. A frend koji "zna znanje" neka dijeli savjete po hreliću, premda to s "16:9 preširokom slikom" ni tamo ne može proć pod nešto pametno. Stvarno ne znam u kojoj zemlji čudesa moraš živit da bi prosuo takvu glupopst.

15 godina
Dell U2312HM je loš

Vidi, naslov ti je epic fail ko prvo {#} , jer je ekran vrhunski a to sta ti nemas para za 16:10 verziju je druga stvar ( za u2412m ). Odnosno oba ekrana su vrhunski samo je 16:10 dosta bolji i prirodniji omjer. Ja imam jednog u2412m i jednog u2311h, u2412m je osjetno veci u radu. Ali ako samo gejmas i gledas filmove u2312m je way to go. Ekran je best buy... Evo ti da vidis razliku u dimenzijama dole.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
10 0 hvala 4
13 godina
Dell U2312HM je loš

Hvala puno ljudi :D

@athlon64 znaci u2312m je samo malo nizi od u2412m?

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
Dell U2312HM je loš

2412 je 1cm siri i 4cm visi od 2312

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Dell U2312HM je loš

rec da je monitor loš jer ima omjer 16:9 je presmješno ali da....monitor ima mana..

prije nekoliko mjeseci san preša sa syncmastera 997df ( crt 19 ) i ovo su moji dojmovi ;

u mraku crna nije crna zbog matrice - postoji tzv ips glow koji izgleda nesto kao tanka prozirna svilena tkanina preko ekrana čak i ako se monitor gleda direkt ( ravno ) a posebno dolazi do izrazaja kad se gleda malo izkosa. Igrat igre sa mračnom atmosferom ( poput Amnesie the dark descend ili dayz moda za armu kad je noć) u mraku je pain in the ass čak i sa brightness na nula

anti-glare kristalizirani premaz je za neke ( me included ) nešto šta jako iritira i bode oči i naveliko razmišljam da ga uklonim ;

http://hardforum.com/showthread.php?t=1674033

rpg i slične igre koje se igraju "odozgo" redom sve imaju blur ( neke više , neke manje , meni je npr Titan Quest neigriv na ovom monitoru )....neznam dali je to osobina samo ips-ova ili lcd-a opcenito bez obzira na matricu - CRT radi ko sat, blur ne postoji .

Ako redovito gledaš filmove u mraku moj savjet je : bježi od ovog monitora

Da nebi ispalo da monitor bas nista ne valja šuteri izgledaju odlično + nevidim nikakav leg u odnosu na CRT šta je za svaku pohvalu

Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
Re: Dell U2312HM je loš
tin_95 kaže...

Hvala puno ljudi :D

@athlon64 znaci u2312m je samo malo nizi od u2412m?

Da,nije to baš malo, u radu se osjeti poprilicno. Ako imas 500kn vise ja bi uzeo u2412m ali ako nemas u2312m je super izbor.

17 godina
Lazarus Long kaže...
tin_95 kaže...

Puno hvala na odgovoru

Tvoj frend nema pojma o cemu prica. Kupi ovaj monitor a ako imas para jos bolji izbor je U2412M

Ovi monitori nemaju premca sto se tice cijene i kvalitete prikaza. Ovu poruku upravo pisem sa U2412

Oba modela imaju IPS matricu koja je superiorna u svemu nad TN matricama. Tvoje oci ce ti reci "hvala"

Da oba modela imaju IPS matricu,Nevinašce ali to zapravo uopče nisu IPS matrice istih karakteristika niti serije u praksi.Dell U2312HM ima takozvanu jeftinu LG 6bit IPS matricu, Dell model je skuplji zbog raskošnog postolja ali kaj se tiče slike to je gotovo ista šema kao ova dva LG modela ili AOC u kojem je isto tako LG 6bit IPS ekran.Skuplji LG model isto ima raskošno postolje, podešavanje po visini pa Pivot itd u odnosu na jeftiniji LG ili AOC model koji imaju obično jeftino postolje/kučište zato su ti model znatno jeftiniji tak to ide. {#}

http://www.protis.hr/products/details/monitor-led-23-dell-u2312hm-ips-1920x1080-300-cdm2-10001-8ms-black/49391

http://www.protis.hr/products/details/monitor-lcd-led-23-lg-ips234vpn-1920x1080-250-cdm2-5-000-0001-14ms-black/60345

http://www.protis.hr/products/details/monitor-lcd-23-lg--ips231pbn-1920x1080-250cdm2-5-000-0001-5ms-black/44410

http://www.protis.hr/products/details/monitor-lcd-led-23-aoc-i2352vh-1920x1080-250-cdm2--20-000-0001-5ms-black/50903

Taj Dell kojeg ti koristiš ima 8bit LG IPS matricu, zato je i tolka razlika u cijeni uglavnom ta IPS matrica nudi još  kvalitetniju sliku u praksi zato i košta više.{#}

http://www.protis.hr/products/details/monitor-lcd-led-24-dell-u2412m-ips-1920x1200-300-cdm2-2-000-0001-8ms-black/48574

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
15 godina
rambox kaže...

Taj Dell kojeg ti koristiš ima 8bit LG IPS matricu, zato je i tolka razlika u cijeni uglavnom ta IPS matrica nudi još  kvalitetniju sliku u praksi zato i košta više.{#}

http://www.protis.hr/products/details/monitor-lcd-led-24-dell-u2412m-ips-1920x1200-300-cdm2-2-000-0001-8ms-black/48574

Aha, znaci u 2412m ima 8 bitnu matricu? A u2311h ?

13 godina

cek pa zar AOC neproizvodi ekrane za LG?

d4rkd3atH
14 godina
Dell U2312HM je loš

Koristim 2412m već sad tjedan dana i oduševljen sam ama baš svakim aspektom monitora. Doduše, možda i ima veze s tim što sam prešao na njega sa 5 godina starog LG-a od 19" 4:3 {#}

Sve preporuke s moje strane.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Dell U2312HM je loš

anima me koji biste monitor izabrali od ova dva ili cak neki drugi do 2k kuna a da se moze na njemu gledat filmovi sa cca 1,5m udaljenosti i da se vide normalno titlovi i za igrice naravno..??

sry za off topic..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
tomislavivic kaže...

anima me koji biste monitor izabrali od ova dva ili cak neki drugi do 2k kuna a da se moze na njemu gledat filmovi sa cca 1,5m udaljenosti i da se vide normalno titlovi i za igrice naravno..??

sry za off topic..

Ja na ovom od 24" gledam filmove i igram igre s  nekih 4-5 metara udaljenosti. Ama baš nikakvih problema.

15 godina
tomislavivic kaže...

sry za off topic..

u2412m je best buy u tom cjenovnom rangu. Cak bi rekao da nema dobre konkurencije.

15 godina
Hexfire kaže...
tomislavivic kaže...

sry za off topic..

Ja na ovom od 24" gledam filmove i igram igre s  nekih 4-5 metara udaljenosti. Ama baš nikakvih problema.

koji dalekozor koristiš :)

13 godina
protjeran
Dell U2312HM je loš

Pusti tog frenda .. od 900 ljudi samo njemu nevalja .. čisto sumnjam .. možda neželi da imaš monitor kao on pa da se može hvalit kako ima bolji

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
crack kaže...
Hexfire kaže...
tomislavivic kaže...

sry za off topic..

koji dalekozor koristiš :)

Slazem se xd, moze se gledali iz daleka ali 4-5 metara, pretjerao je.

17 godina
hahaha, s 4 do 5 metra udaljenosti hahaha
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
neaktivan
rambox kaže...

Znam sve ali nisam htio da ga ugnjavim sa tehnikalijama

BTW

Kupiti monitor (a ima se para) koiji se fizicki ne podesava pogotovo(!) po visini je bedastoca. Dzaba kvalitetan prikaz i sve...

14 godina
Lazarus Long kaže...
rambox kaže...

BTW

Kupiti monitor (a ima se para) koiji se fizicki ne podesava pogotovo(!) po visini je bedastoca. Dzaba kvalitetan prikaz i sve...

Slazem se, bas radi toga da ne krivim kicmu dok gledam upravo izradujem drveni stalak.

iclock2much
13 godina
neaktivan
Dell U2312HM je loš

cim sam vidija naslov odma sam {#}

♣ ♥ ♦ ♠
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Lazarus Long kaže...
rambox kaže...

BTW

Problem je kaj danas ljudi opčenito nemaju viška love,Nevinašce no ko ima nek si uzme takav monitor s podešavanjem po visini itd.Pitanje visine monitora se vrlo lako i brzo sredi u praksi, to nije nikakav problem ako monitor nema podešavanje po visini.Ako ništ drugo podmetneš par komada, Bug časopisa pod postolje recimo pet komada i rješeno ili slične kerefeke nije to tokarski stroj.Smijeh

S obzirom da LG i AOC 23 jeftini IPS modeli, koštaju recimo 1200kn a ovaj 23 Dell skoro 1600kn hm 400kn više za podesiv stalak po visini+ Pivot je fakat previše.Puno korisnika niti ne zna šta znači Pivot opcija na monitoru, pa kad uzmu takav model onda ide gle pa može se ekran okretat zgodno no meni to zapravo ne treba itd.{#}

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.12.2012 22:18 (rambox).
17 godina
neaktivan
rambox kaže...
Lazarus Long kaže...
rambox kaže...

BTW

Problem je kaj danas ljudi opčenito nemaju viška love,Nevinašce no ko ima nek si uzme takav monitor s podešavanjem po visini itd.Pitanje visine monitora se vrlo lako i brzo sredi u praksi, to nije nikakav problem ako monitor nema podešavanje po visini.Ako ništ drugo podmetneš par komada, Bug časopisa pod postolje recimo pet komada i rješeno ili slične kerefeke nije to tokarski stroj.Smijeh

S obzirom da LG i AOC 23 jeftini IPS modeli, koštaju recimo 1200kn a ovaj 23 Dell skoro 1600kn hm 400kn više za podesiv stalak po visini+ Pivot je fakat previše.Puno korisnika niti ne zna šta znači Pivot opcija na monitoru, pa kad uzmu takav model onda ide gle pa može se ekran okretat zgodno no meni to zapravo ne treba itd.{#}

Meni pivot ne treba ali kada je moj frend vidio da se moze zakretati kupio je 4 komada za njegov office (radi na burzi)

Pivotorao sam ga (2412) zbog znatizelje i vratio sam. Kad vec stavljaju pivot nek ga naprave da se slika sama okrece (:

Moras prizznati da stavljanje predmeta ispod monitora je ... , jel?

14 godina
suspendiran
Dell U2312HM je loš

jel netko primjetio na u2312 kao neki sloj na lcd ekranu, kad se bliže pogleda, kao neki jako jako sitni šum, ne na slici lcd'a nego fizički na ekranu. Nije mi onako full kristalno čisto nego kao da gledam kroz neki jako blagi water efekt iz fotošopa,..

Moj PC  
0 5 hvala 0
17 godina
neaktivan
Cryogenic kaže...

jel netko primjetio na u2312 kao neki sloj na lcd ekranu, kad se bliže pogleda, kao neki jako jako sitni šum, ne na slici lcd'a nego fizički na ekranu. Nije mi onako full kristalno čisto nego kao da gledam kroz neki jako blagi water efekt iz fotošopa,..

Tako je. To je antirefleksni sloj koji je isti i na 2412

I mora se gledati na 2 mm rastojana da bi se vidio, inace ne :)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice