BenQ GL2750HM čudna slika

poruka: 7
|
čitano: 2.404
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

Kupio sam BenQ GL2750HM 27 inca i slika je totalno čudna, slova blješte, onako su lagano dupla kao na starom tv kad je slab signal,kao da imaju neki malu sjenu pa ih zamuti, u igrama su rubovi kao da reza duplo manja, uglavnom slika je dosta lošija od starog 24 samsunga, probao sam preko dvi i hdmi, mijenjao sam contrast i sl. postavke ali nista.. kad upalim na nvidia onaj dsr na 4k slika je losa dosta, daleko od one bistrine koju sam imao na samsungu, ni filmovi nemaju onu bistrinu, nekako su mutniji.Jel ima netko kakvu ideju kak da to podesim.Na monitoru sam isprobao svaku opciju,windows je sedmica, a grafička gtx 970.Ne kažem da je neupotrebljiv monitor ali me nakon 5 min bole oči od toga i ne mogu više gledati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

to ti je jer je monitor 27" a rezolucija 1080p, ima mi frend 27" i isti problem. za 27" treba 2560x1440

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Re: BenQ GL2750HM čudna slika
njuskac kaže...

Kupio sam BenQ GL2750HM 27 inca i slika je totalno čudna, slova blješte, onako su lagano dupla kao na starom tv kad je slab signal,kao da imaju neki malu sjenu pa ih zamuti, u igrama su rubovi kao da reza duplo manja, uglavnom slika je dosta lošija od starog 24 samsunga, probao sam preko dvi i hdmi, mijenjao sam contrast i sl. postavke ali nista.. kad upalim na nvidia onaj dsr na 4k slika je losa dosta, daleko od one bistrine koju sam imao na samsungu, ni filmovi nemaju onu bistrinu, nekako su mutniji.Jel ima netko kakvu ideju kak da to podesim.Na monitoru sam isprobao svaku opciju,windows je sedmica, a grafička gtx 970.Ne kažem da je neupotrebljiv monitor ali me nakon 5 min bole oči od toga i ne mogu više gledati.

Kaj se tiče tog Benq modela, to je monitor sa TN LCD matricom, i baš se pitam zakaj si baš kupil 27/TN monitor ali kaj sad ništa kad je več kupljeno.E sad kaj je točno tvoj problem, hm teško je reč ovak na daljinu, nadam se da si monitor postavi na njegovu pravu normalnu rezoluciju dakle 1920-1080.Znači postavi monitor na tu rezoluciji, i spoji ga preko DVI video ulaza pa vidi onda kako bude.Ako se slabo snalaziš oko monitora, lako moguče da si negdje krivo podesil monitor u njegovim postavkama.U to slučaju potraži nečiju pomoč, dakle neko ko se razumije u detalje pa nek dođe kod tebe doma i nek to dodatno provjeri.{#}

Bulldozer kaže...

to ti je jer je monitor 27" a rezolucija 1080p, ima mi frend 27" i isti problem. za 27" treba 2560x1440

To nema nikakve veze sa njegovim problemom,Nevinašce pa imam i ja 27/1080p monitor i gle čuda kod mene nema apsolutno nikakvih problema koje on spominje.Cool

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
12 godina

Spojio sam preko dvi, kupio sam taj model zato sto je bio odličan popust ,a i zato jer sam prije pročitao recenzije i dobio je odlične ocjene i velika večina kupaca su rekli da im je odličan, smanjio sam malo contrast na 50% i brightness na 50% i malo je bolje ali slova imaju kao malu sjenu i titraju lagano kao na onim crt televizorima prije 15 godina i to me užasno smeta, ima u windowsima ona opcija za bolju rezoluciju fontova to sam probao i nista, možda bi nekom drugom ta slika bila odlična, možda sam se ja navikao previše na drugi monitor,probat ču spojit oba dva istovremeno pa da vidim razliku.Uglavnom ne znam koji bi trebao bit omjer contrasta i brightnesa, na defaultu je 100% al to mi je presvijetlo pa sma smanjio za pola.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

kažem ti, bio sam kod prijatelja i probaš štelat rezolucije, hdmi ili vga jer nema dvi, sve postavke monitora, postavke u CCC ali uvijek ima problme da slika bude ko nećišta  itd

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
njuskac kaže...

Spojio sam preko dvi, kupio sam taj model zato sto je bio odličan popust ,a i zato jer sam prije pročitao recenzije i dobio je odlične ocjene i velika večina kupaca su rekli da im je odličan, smanjio sam malo contrast na 50% i brightness na 50% i malo je bolje ali slova imaju kao malu sjenu i titraju lagano kao na onim crt televizorima prije 15 godina i to me užasno smeta, ima u windowsima ona opcija za bolju rezoluciju fontova to sam probao i nista, možda bi nekom drugom ta slika bila odlična, možda sam se ja navikao previše na drugi monitor,probat ču spojit oba dva istovremeno pa da vidim razliku.Uglavnom ne znam koji bi trebao bit omjer contrasta i brightnesa, na defaultu je 100% al to mi je presvijetlo pa sma smanjio za pola.

Postavke Contrast i Brightnes to je sad ok,Nevinašce jer po Defoltu puno monitora ima previsoko podešen Brightnes obično na 80-100%.

Prvo pokušaj podešavat opciju Sharpness u postavkama monitora, pa onda vidi kako ti najbolje odgovara pa tako ostavi.Jesi možda omogučil Clear Type Text opciju u Windows 7, ako jesi onda to prvo isključi pa tek onda podešavaj Sharpness u opcijama monitora.

Recenzije kupaca ne znače previše, jer često puta neupučeni kupci samo su impresionirani prvim dojmom veličine 27 monitora a ostalo pada u drugi plan.U praksi ovo če ti reč svako ko se razumije u monitore, nikad ne kupuj 27 monitor sa TN LCD matricom osim ako nije namjenjeno za čistu gejming namjenu.TN LCD monitori imaju loše kuteve gledanja, a to posebno nezgodno dolazi do izražaja iznad 24 veličine monitora.Na kraju TN LCD matrice imaju i lošiji prikaz boja, i to u odnosu na VA/AMVA pa onda IPS ili monitore sa PLS LCD matricama. {#}

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
12 godina

Ovaj monitor sam kupio isključivo za gejming ,a za nesto bolje od toga nisam imao trenutno novaca tako da je ovo najbolje sta sam mogao dobit, a da je 27 inca.A niš, šta sad podešavat cu postavke dok mi ne bude prihvatljivo mada sam vratio sad stari monitor i vrlo je slična slika ovom novom, mora da je ta veličina ekrana i taj brightness na 100% previše zabljesnuo.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice