AOC e2243Fw recenzija

poruka: 13
|
čitano: 6.367
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
AOC e2243Fw recenzija

Evo jedne recenzije koja će nadam se, pomoći u budućnosti drugima koji žele uzeti ovaj monitor.

Karakteristike monitora:

Dijagonala: 21.5 inča (54.7 cm)

Ulazi: VGA, DVI, 12V DC in

Maksimalna rezolucija: 1920×1080

Vrsta pozadinskog osvijetljenja: LED

Debljina ekrana: 1.25 cm

Odaziv: (grey to grey) 5 ms

Masa: 3 kg

Vrsta LCD matrice: TN

Dinamički kontrast: 50 000 000:1

Snaga: oko 24 W (max osvijetljenje)

oko 18 W (min osvijetljenje)

oko 0.5 W (standby)

Kvaliteta materjala od kojeg je monitor izrađen nije loša, iako na mnogim recenzijama piše da je plastika loše kvalitete, moram reći da se ne slažem s njima, postolje je čvrsto, nigdje nema savijanja plastike kada se pritisne, jedina zamjerka je što ostaju tragovi prstiju. Uz monitor se dobije: krpica za čišćenje ekrana, VGA kabel, napajanje 230 - 12 V, CD sa upravljačkim programima i uputstvima (ima uputstava na hrvatskom jeziku). Instalacija drivera je nepotrebno otežana (iako je detaljno objašnjeno kako instalirati drivere za pojedine OS-ove) jer se treba manualno navest windowse u mapu sa driverima. Kabel koji se dobije uz monitor je relativno kratak, a i omogućuje samo spajanje putem analognih izlaza pa bi, za najbolju kvalitetu slike preporučio da se uzme i DVI kabel uz monitor. (kvaliteta slika je loša jer je slikano mobitelom)

Slika 1: Monitor s prednje strane

Slika 2: Ulazi za signal i napajanje

Slika 3: Monitor sa strane (1.25 cm)

Slika 4: Napajanje monitora

Slika:

Slika je oštra, odlične kvalitete, nije bilo potrebno poduzimati nikakvo kalibriranje, samo me, tijekom testiranja zabrinulo osvjetljenje, kao da sa donje strane monitora je jače osvjetljeno i kako se diže prema gore osvijetljenje je slabije, što je rezultiralo vrlo čudnim bojama na jednom testu sa inerneta, dok, s druge strane u drugom testu nema nikakvih naznaka tome, boje su u svim djelovima ekrana jednake. evo par slika da se vidi na šta mislim pa neko stručniji bi mogao objasniti meni i ostalima zbog čega je to tako jer u drugim rewievima nisam primjećivao taj problem.

Slika 5: Problem kod prikaza ljubičaste na slikama gore izgleda, ali se uživo vidi kako se postepeno mijenja nijansa ljubičaste u ovom testu. Test je obavljen na ovoj stranici pa ako netko može provjeriti sa drugim monitorom jel to tak treba biti http://www.lagom.nl/lcd-test/

Slika 6: Problem sa prikazom crvene

Evo testa sa drugim programom di navedeni problem uopće nije uočen, čak ni pri prikazu crne i bijele boje, a opet, isti problem se može u paintu uočiti. (slika monitora je puno bolja nego, problem je u kvaliteti kamere)

Što se igra i filmova tiće, u igrama ghosting nisam primjetio, monitor nema problema sa prikazom boja te se u igrama ovaj problem ne primjećuje jedino malo u Fallout 3 New Vegas gdje je crvena pri dnu ekrana kao isprana malo. Filmove, kolko sam uspio Mrak Film 4 odvrtit (FullHD) odlično prikazuje, slika je vrhunske kvalitete i nemam primjedbi ni za igre ni za filmove.

Za 900 kn kolko sam ga platio, bolje nisam mogao proći, kvaliteta slike je odlična, OSD je prepun opcija za namještanje slika samo je taj touch malo iritantan i treba se privikavati na njega.Ovaj monitor mogu preporučiti svima koji žele za male novce dobiti odlične performanse.

Eto, nisam baš neki expert u pisanju recenzija pa ako nekaj fali slobodno recite, a ako se netko kuži više u monitore mogo bi napisati zake se taj "problem" javlja i zašto nije primjetan na drugom testu. Iako se i u pretraživačima vidi da je dolje sviejtlija slika a gore tamnija nekak.

Moj PC  
4 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
AOC e2243Fw recenzija

kolko mi se čini, problem je u kutu gledanja, kada se paralelno gleda po slici, onda su boje ujednačene, onako kako bi trebale biti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AOC e2243Fw recenzija

Ja planiram kupit takav samo 23", i svi ga hvale :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: AOC e2243Fw recenzija

Takav isti, samo crni Dell ja planiram kupiti :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.12.2011 21:08 (Alesandro).
15 godina
neaktivan
AOC e2243Fw recenzija

Ma monitor je odličan, slika je odlična, sad malo BF3 igrao i zapanjen sam slikom, a još više kvalitetom, s obzirom da dode 900 kn. Sad si podesio malo kut pod kojim stoji i sad je super, ah nakon 8 godina CRT-a malo mi je čudno, ono na CRT-u se slika ne mijenja s kutem gledanja. Moja ocjena za monitor 5/5, stvarno pametno uloženih 900 kn. Kažu da je zamjerka da nema HDMI, al stvarno DVI je i više nego dovoljan, to da monitor ima zvučnike onda bi bila zamjerka, al ovak ne. Moja preporuka :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
AOC e2243Fw recenzija

Za te pare super samo dell je dell {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AOC e2243Fw recenzija

Dell je skup, za 1600kn kupim SSD i AOC 23"

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Bulldozer kaže...

Dell je skup, za 1600kn kupim SSD i AOC 23"

Cuj kvaliteta kosta. I sam si mi prepuruco dell-a.

Kad bi vec uzimao aoc onda bi ovaj cisto zbog velicine a i cijene.

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=100000038196

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 14:03 (Dino.Randic).
14 godina
Namjeravam kupiti dotični monitor i zanima me vaše opčenito mišljenje(oni koji ga posjeduju)o kvaliteti slike koju prikazuje?
15 godina
neaktivan
AOC e2243Fw recenzija

Kvaliteta slike je neloša iako malo anti-glare premaz kvari čistoću jer površina matrice nije glatka pa imaš dojam kao da je masnoća preko, pogotovo preko bijele.

Eh da, i kad pređem u log off screen, ili uđem npr u CoD4 gdje mi je rezolucija 1024x768 na 10sekundi se pojavi flickering, odnosno titranje slike.

Pingu ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
AOC e2243Fw recenzija

AOC 2343f2 kakav je monitor?isplati li se kupiti i oce li trzati na igrama tipa bf3 i slicnin zahtjevnin igrama?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AOC e2243Fw recenzija

Imam ovaj monitor i stvarno je za svoju cijenu odličan, nego kako ovo čudo stavit na zid? Jel ko pokušavao, gledo sam malo po youtubeu ali nema ga nigdje na zidu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Klipson kaže...

Imam ovaj monitor i stvarno je za svoju cijenu odličan, nego kako ovo čudo stavit na zid? Jel ko pokušavao, gledo sam malo po youtubeu ali nema ga nigdje na zidu.

Baza se kači na zid.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice