Evo jedne recenzije koja će nadam se, pomoći u budućnosti drugima koji žele uzeti ovaj monitor.
Karakteristike monitora:
Dijagonala: 21.5 inča (54.7 cm)
Ulazi: VGA, DVI, 12V DC in
Maksimalna rezolucija: 1920×1080
Vrsta pozadinskog osvijetljenja: LED
Debljina ekrana: 1.25 cm
Odaziv: (grey to grey) 5 ms
Masa: 3 kg
Vrsta LCD matrice: TN
Dinamički kontrast: 50 000 000:1
Snaga: oko 24 W (max osvijetljenje)
oko 18 W (min osvijetljenje)
oko 0.5 W (standby)
Kvaliteta materjala od kojeg je monitor izrađen nije loša, iako na mnogim recenzijama piše da je plastika loše kvalitete, moram reći da se ne slažem s njima, postolje je čvrsto, nigdje nema savijanja plastike kada se pritisne, jedina zamjerka je što ostaju tragovi prstiju. Uz monitor se dobije: krpica za čišćenje ekrana, VGA kabel, napajanje 230 - 12 V, CD sa upravljačkim programima i uputstvima (ima uputstava na hrvatskom jeziku). Instalacija drivera je nepotrebno otežana (iako je detaljno objašnjeno kako instalirati drivere za pojedine OS-ove) jer se treba manualno navest windowse u mapu sa driverima. Kabel koji se dobije uz monitor je relativno kratak, a i omogućuje samo spajanje putem analognih izlaza pa bi, za najbolju kvalitetu slike preporučio da se uzme i DVI kabel uz monitor. (kvaliteta slika je loša jer je slikano mobitelom)
Slika 1: Monitor s prednje strane
Slika 2: Ulazi za signal i napajanje
Slika 3: Monitor sa strane (1.25 cm)
Slika 4: Napajanje monitora
Slika:
Slika je oštra, odlične kvalitete, nije bilo potrebno poduzimati nikakvo kalibriranje, samo me, tijekom testiranja zabrinulo osvjetljenje, kao da sa donje strane monitora je jače osvjetljeno i kako se diže prema gore osvijetljenje je slabije, što je rezultiralo vrlo čudnim bojama na jednom testu sa inerneta, dok, s druge strane u drugom testu nema nikakvih naznaka tome, boje su u svim djelovima ekrana jednake. evo par slika da se vidi na šta mislim pa neko stručniji bi mogao objasniti meni i ostalima zbog čega je to tako jer u drugim rewievima nisam primjećivao taj problem.
Slika 5: Problem kod prikaza ljubičaste na slikama gore izgleda, ali se uživo vidi kako se postepeno mijenja nijansa ljubičaste u ovom testu. Test je obavljen na ovoj stranici pa ako netko može provjeriti sa drugim monitorom jel to tak treba biti http://www.lagom.nl/lcd-test/
Slika 6: Problem sa prikazom crvene
Evo testa sa drugim programom di navedeni problem uopće nije uočen, čak ni pri prikazu crne i bijele boje, a opet, isti problem se može u paintu uočiti. (slika monitora je puno bolja nego, problem je u kvaliteti kamere)
Što se igra i filmova tiće, u igrama ghosting nisam primjetio, monitor nema problema sa prikazom boja te se u igrama ovaj problem ne primjećuje jedino malo u Fallout 3 New Vegas gdje je crvena pri dnu ekrana kao isprana malo. Filmove, kolko sam uspio Mrak Film 4 odvrtit (FullHD) odlično prikazuje, slika je vrhunske kvalitete i nemam primjedbi ni za igre ni za filmove.
Za 900 kn kolko sam ga platio, bolje nisam mogao proći, kvaliteta slike je odlična, OSD je prepun opcija za namještanje slika samo je taj touch malo iritantan i treba se privikavati na njega.Ovaj monitor mogu preporučiti svima koji žele za male novce dobiti odlične performanse.
Eto, nisam baš neki expert u pisanju recenzija pa ako nekaj fali slobodno recite, a ako se netko kuži više u monitore mogo bi napisati zake se taj "problem" javlja i zašto nije primjetan na drugom testu. Iako se i u pretraživačima vidi da je dolje sviejtlija slika a gore tamnija nekak.