3 Monitora bez SLI-a ili CrossFire-a?

poruka: 13
|
čitano: 2.306
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Dali ej moguće imati spojena 3 monitora a da se pritom koristi samo jedna grafička kartica?

IRebic
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

da

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Sve ati grafe od verzije HD 5xxx podržavaju spajanje 3 monitora, samo je uvjet da se koristi jedan DP konektor

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A pošto je jedna takva grafa + konektor? xD

IRebic
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: 3 Monitora bez SLI-a ili CrossFire-a?

Pogledaj si Sapphire FLEX Edition kartice.

One mogu i bez Display Porta imati tri simultana monitora:

http://www.sapphiretech.com/Flex/FleX_Eng_apply.html

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=sapphire+flex

From all the things I lost, I miss my mind the most...
17 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Pogledaj si Sapphire FLEX Edition kartice.

One mogu i bez Display Porta imati tri simultana monitora:

http://www.sapphiretech.com/Flex/FleX_Eng_apply.html

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=sapphire+flex

1000 kn najjeftinija? o.O jeftiniji mi je CF/SLI od toga...

IRebic
15 godina
protjeran

Da, s tim da sa CF-om/SLI-em moraš koristiti bar jedan monitor sa DP portom,

a monitori sa DP-om ne spadaju u jeftina riješenja.

Kada sve zbrojiš i oduzmeš:

1. Kartica od 1000kn + bilo koja tri monitora, uvjet da bar dva imaju DVI/HDMI, a jedan možeš imati samo D-SUB, makar danas skoro svaki ima DVI/HDMI,

ispadne te cca 1000kn kartica + 3x 1000kn za tri dobra 22'' monitora = 4000kn.

2. Dvije CF kartice, najpovoljnije koje idu u CF su HD6670 koja ima DP cca 600+kn, i jedna obična HD6670 cca 550kn (tu si već prešao 1150kn),

plus ploča za CF koja je uvjek parsto kn skuplja od obične ploče, pa DP kabel, bar jedan DP monitor, a to znači da ćeš

imati dva ista, i jedan različiti monitor, ispadne po meni priča od bar 5500-6000kn.

Ne vidim kako bez FleX kartice može biti jeftinije, pouzdanije i bolje.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
12 godina
neaktivan

Da bi koristio više monitora grafe nemoraju ić u sli/CF, dovoljno je samo da su uštekane u PCIE portove.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja već iman 2 monitora utakana na jednu karticu (ito kartica je krš, GeForce 8400) i windows ih normalno prepoznaje i sad bi tio utakat treći ali neman konektora za to, i sad kad bi pomoću SLI-a ili CF-a utaka drugu karticu i utaka još jedan monitor na port od te druge, bi li i taj treći monitor radio normalno kao i ova dva i bi li ga windows prepozna?

EDIT:

Evo van slike hardvera (prve dvije) i slika postavki monitora na win-u (treća)

Kablovi grafi Kablovi grafi
Monitori Monitori
Postavke Postavke
IRebic
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.1.2013 14:08 (IRebic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
O B O kaže...

Sve ati grafe od verzije HD 5xxx podržavaju spajanje 3 monitora, samo je uvjet da se koristi jedan DP konektor

ne treba ti monitor s displayportom mozes koristit dvi na display port adapter, mora biti aktivni, mene je koštao 150-200kn prije dvije godine neki xfx-ov i sve je radilo kako treba

Clandestino
14 godina
IRebic kaže...

Ja već iman 2 monitora utakana na jednu karticu (ito kartica je krš, GeForce 8400) i windows ih normalno prepoznaje i sad bi tio utakat treći ali neman konektora za to, i sad kad bi pomoću SLI-a ili CF-a utaka drugu karticu i utaka još jedan monitor na port od te druge, bi li i taj treći monitor radio normalno kao i ova dva i bi li ga windows prepozna?

EDIT:

Mogo si malo pobrisat ove kablove prije slikanja! {#}

Maurer
16 godina
IRebic kaže...

EDIT:

-SLI/CF nema veze s više mornitora, upravo suprotno, više VGA radi kao jedna (brže) i ovisi o tipu VGA i MBO.

-bez uparivanja, svaka VGA radi ono što želiš (neovisno). Razlika je što su starije VGA podržavale 1, pa 2, pa 3.. najnovije do 4 monitora. Ali, ovisi o modelu i driveru, tj. tri konkektora ne znači (istovremeno) tri monitora, tj starije su ograničene na dva istovremeno, npr VGA+DVI ili DVI+HDMI.. ili 2xDVI itd. itd. - piše na stranicama proizvođeča za konkretan model. Iz vremena ATIja, je HydraVision. Novije ugl koriste Displayport za multi-montor..

- drugi problem može biti sam driver, tj opcije kako podesiti prikaz. Obično jači modeli nude potrebno, dok slabija (starija kao 8400) ako dodaš još jednu takvu možda nema te opcije u driveru ili će podešavanja bilti ograničena.. treba probati.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan

Oprostite na smetnji htio bih samo pitati dali netko zna kako riještit ovaj problem.Najme kada želim pokrenuti crossfire NA zacrni mi se slika i izbaci mi Client file corruption detected.Closing game client.Dali netko zna kako mogz riješiti ovaj problem? 

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice