Dali ej moguće imati spojena 3 monitora a da se pritom koristi samo jedna grafička kartica?
3 Monitora bez SLI-a ili CrossFire-a?
- poruka: 13
- |
- čitano: 2.306
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
da
Sve ati grafe od verzije HD 5xxx podržavaju spajanje 3 monitora, samo je uvjet da se koristi jedan DP konektor
A pošto je jedna takva grafa + konektor? xD
Pogledaj si Sapphire FLEX Edition kartice.
One mogu i bez Display Porta imati tri simultana monitora:
Pogledaj si Sapphire FLEX Edition kartice.
One mogu i bez Display Porta imati tri simultana monitora:
1000 kn najjeftinija? o.O jeftiniji mi je CF/SLI od toga...
Da, s tim da sa CF-om/SLI-em moraš koristiti bar jedan monitor sa DP portom,
a monitori sa DP-om ne spadaju u jeftina riješenja.
Kada sve zbrojiš i oduzmeš:
1. Kartica od 1000kn + bilo koja tri monitora, uvjet da bar dva imaju DVI/HDMI, a jedan možeš imati samo D-SUB, makar danas skoro svaki ima DVI/HDMI,
ispadne te cca 1000kn kartica + 3x 1000kn za tri dobra 22'' monitora = 4000kn.
2. Dvije CF kartice, najpovoljnije koje idu u CF su HD6670 koja ima DP cca 600+kn, i jedna obična HD6670 cca 550kn (tu si već prešao 1150kn),
plus ploča za CF koja je uvjek parsto kn skuplja od obične ploče, pa DP kabel, bar jedan DP monitor, a to znači da ćeš
imati dva ista, i jedan različiti monitor, ispadne po meni priča od bar 5500-6000kn.
Ne vidim kako bez FleX kartice može biti jeftinije, pouzdanije i bolje.
Da bi koristio više monitora grafe nemoraju ić u sli/CF, dovoljno je samo da su uštekane u PCIE portove.
Ja već iman 2 monitora utakana na jednu karticu (ito kartica je krš, GeForce 8400) i windows ih normalno prepoznaje i sad bi tio utakat treći ali neman konektora za to, i sad kad bi pomoću SLI-a ili CF-a utaka drugu karticu i utaka još jedan monitor na port od te druge, bi li i taj treći monitor radio normalno kao i ova dva i bi li ga windows prepozna?
EDIT:
Evo van slike hardvera (prve dvije) i slika postavki monitora na win-u (treća)
Sve ati grafe od verzije HD 5xxx podržavaju spajanje 3 monitora, samo je uvjet da se koristi jedan DP konektor
ne treba ti monitor s displayportom mozes koristit dvi na display port adapter, mora biti aktivni, mene je koštao 150-200kn prije dvije godine neki xfx-ov i sve je radilo kako treba
Ja već iman 2 monitora utakana na jednu karticu (ito kartica je krš, GeForce 8400) i windows ih normalno prepoznaje i sad bi tio utakat treći ali neman konektora za to, i sad kad bi pomoću SLI-a ili CF-a utaka drugu karticu i utaka još jedan monitor na port od te druge, bi li i taj treći monitor radio normalno kao i ova dva i bi li ga windows prepozna?
EDIT:
Mogo si malo pobrisat ove kablove prije slikanja!
EDIT:
-SLI/CF nema veze s više mornitora, upravo suprotno, više VGA radi kao jedna (brže) i ovisi o tipu VGA i MBO.
-bez uparivanja, svaka VGA radi ono što želiš (neovisno). Razlika je što su starije VGA podržavale 1, pa 2, pa 3.. najnovije do 4 monitora. Ali, ovisi o modelu i driveru, tj. tri konkektora ne znači (istovremeno) tri monitora, tj starije su ograničene na dva istovremeno, npr VGA+DVI ili DVI+HDMI.. ili 2xDVI itd. itd. - piše na stranicama proizvođeča za konkretan model. Iz vremena ATIja, je HydraVision. Novije ugl koriste Displayport za multi-montor..
- drugi problem može biti sam driver, tj opcije kako podesiti prikaz. Obično jači modeli nude potrebno, dok slabija (starija kao 8400) ako dodaš još jednu takvu možda nema te opcije u driveru ili će podešavanja bilti ograničena.. treba probati.
Oprostite na smetnji htio bih samo pitati dali netko zna kako riještit ovaj problem.Najme kada želim pokrenuti crossfire NA zacrni mi se slika i izbaci mi Client file corruption detected.Closing game client.Dali netko zna kako mogz riješiti ovaj problem?