24" monitor za PC

poruka: 49
|
čitano: 11.962
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: 24" monitor za PC
mislim ljudi ja imam asus 19inch pa mi je to isto previse kad se stalno moram jako udaljiti od njega jednostavno ode vid i peku oci a i neprivlaci me veci lcd-ovi
16 godina
neaktivan
Saryne kaže...

Pa izgleda ok! Ma ja sa 17 crt-a prelazim na 23 ili 24 lcd pa mi se to čini možda malo sitnije ali iz SS-a mi se čini dobro. Usput, koliko se treba odmaknuti od toliko velikog monitora? Sada sam oko 60-ak cm od monitora.

na vidim ama baš nikakvu razliku između 23 i 24 inčnih monitora iz razloga jer imam upravo oba (i to oba lg-ja). oba su u rezi 1920x1080, 23 je mrvicu manji, ali to se doista teško primjeti. imam i jedan 20 inčni koji radi na rezoluciji 1680x1050,ali na njemu se primijeti razlika nasparam ove veće rezolucije. inače, monotori su postavljeni na radne stolove, dakle udaljenost sjedenja je negdje cca 30-50 cm i mismim da je to sasvim dovoljna optimalna udaljenost.

davno nekada sam i ja imao 17 inčni crt, ali on se niti po bilo kakvoj osnovi ne može mjeriti sa ovim novm lcd monitorima i rezolcijama 1920x1080. vjeruj mi, to je jedan savim drugi svijet. u roku od 2 minue ćeš zaboraviti na taj crt i naviknuti se na lcd i pitati sam sebe "kako si do sada uopće sjedio za računalom i raido na takvom monitoru"  Osmijeh

ne boj se velikih rezolucija, jer velika rezolcija znači da imaš puno više "mjesta" na desktopu, a da ne govorimo o preglednosti i ugodnosti pri radu. ja i uglavnom radim s photoshopom i alatima za obradu videa, pa kada se prije sjetim kako sam radio na 14,15,17 inčnim crt monitorima...sve to izgleda kao ružan san he he

ako imaš love, uzmi si 24 inčni s full hd rezoucijom i nećeš požaliti. problem je u igrama ako imaš slabiju grafičku, pa na takvom monitoru moraš igrat igre na 1024x768..ali grafička se lako zamijeni..

16 godina
neaktivan
dragec0 kaže...
mislim ljudi ja imam asus 19inch pa mi je to isto previse kad se stalno moram jako udaljiti od njega jednostavno ode vid i peku oci a i neprivlaci me veci lcd-ovi

ovisi što radiš na pc-ju, odnosno monitoru. kao što sam već spomenuo veći monitor znači veću radnu površinu, a da ne pričamo o većm užitku prilkom gledanja filmova, ili igranja igara, pa čak i surfanja internetom. ako mi je rezolcija podešena na 1920x1080 pixsella, nema nikakve potrebe da se udaljavam od monitora..

16 godina
24" monitor za PC

Ok sada sam riješio dilemu što se dijagonale tiče, uzimam 23 ili 24 definitivno samo neznam koji? Dvoumim se između Samsunga i LG-a. Znači od Samsunga P2370h ili p2470h, a od LG-a w2361v, 2353v, 2453v, 2453tq. Zvuči kao malo jača dilema, odnosno šesterolema :P s time da malo naginjem LG-u. Monitor mi treba najviše za 3ds max, photoshop, HTML/CSS Coding ali i za malo napucavanja naravno i filmove. Kako LG stoji sa probijanjem pozadinskog osvjetljenja, budući da sam čuo da Samsung Pxxxx ima dosta problema s time?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

osobno posjedujem lg 2353v i 2453v, mogu ti reći samo najbolje o njima. kada sam kupovao monitor-e nisam niti gledao samsungove modele, jer sam lg-je dobio u jednom povoljnom paketu. za lg-ja 2361 ti mogu reći samo da je noviji model od 2353, druge rezlika ne vidim, i ne znam da li postoje.   2353 i 2453 imaju omjer stranica 16:9, s time da je 2453 nešto veći, a 2453tq ima omjer stranica 16.10..eh sad, sve je to   skupa "isti vrag drugo pakovanje" ako se mene pita..

ja stvarno nemam nikakvih problema s njima, kalibracijske postavke su bile minimalne (s obzirom da i sam radim s photoshopom), a nekakvo probijanje pozadisnkog osvjetljenja nisam primijetio. za igranje igara, gledanje filmova u divix formatu ili full hd-u i rad s aplikacijama su više nego dovoljni.

za ono što će tebi koristiti, ja ti predlažem da uzmeš 2453 ili noviji model i biti ćeš prezadovoljan. jer sam ga i ja uzeo na preporuku. za samsunge ti ne mogu reći jer ih nisam nikada koristio.

16 godina
neaktivan
Razor_Callahan kaže...
Zdravko kaže...

E sutra ću da ubodem 2470HD i baš me briga ko šta kaže :)

Nećeš požalit monitor je stvarno super.

Kupio sam ga i ogroman je, pogotovo što sam dosad koristio 17"CRT!

Ajde ako ti nije problem da malo napišeš kako si ga spojio i jel ima uopće razlike između VGA, DVI, HDMI.(za sada je VGA spojen)

Isto tako koje su postavke najbolje, meni to sve sad čudno pa ako si ti isprobavao da malo kažeš kako ga najbolje postavit.

Jel se on neda pomicat po visini?To mi je malo blesavo!!!

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.5.2010 19:19 (Zdravko).
16 godina
neaktivan

zdravko, razlika je između vga, dvi i hdmi ulaza. prije svega jer je vga analogni a dvi i hdmi su digitalni ulazi (izlazi), dakle ovi potonji su bolji glede kvalitete prikaza slike. bilo bi šteta takav monitor spajati preko vga kabla. koliko sam vidio, taj monitor se ne da se namjestiti po visnini, kao niti moji lg, rijetki su ti lcd-i kojima se može podešavati visina (u toj jeftinijoj kategoriji).

16 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

zdravko, razlika je između vga, dvi i hdmi ulaza. prije svega jer je vga analogni a dvi i hdmi su digitalni ulazi (izlazi), dakle ovi potonji su bolji glede kvalitete prikaza slike. bilo bi šteta takav monitor spajati preko vga kabla. koliko sam vidio, taj monitor se ne da se namjestiti po visnini, kao niti moji lg, rijetki su ti lcd-i kojima se može podešavati visina (u toj jeftinijoj kategoriji).

VGA sam dobio s njim, al kupit ću najverojatnije HDMI.Da, ne može ni lijevo-desno ni gore-dole.To mu je minus kao i VGA kabel :) Al za sada sam zadovoljan.Thx!

16 godina
Don Kihoty kaže...

Grabi 2434Pw dok ima...

Cijene idu gore, sve ih je manje na tržištu, a boljeg i povoljnijeg nećeš naći.

Mislim uzeti taj model, samo me zanima nečije iskustvo kakav je prikaz prilikom rada s photoshopom i sličnim alatima ?

Men aren't fat, only fat women are fat.
16 godina
neaktivan
peraja kaže...
Don Kihoty kaže...

Grabi 2434Pw dok ima...

Cijene idu gore, sve ih je manje na tržištu, a boljeg i povoljnijeg nećeš naći.

Mislim uzeti taj model, samo me zanima nečije iskustvo kakav je prikaz prilikom rada s photoshopom i sličnim alatima ?

mogu ti reći da 2353 i 2453 jako dobro rade s photoshopom, premiere, dreamweawerom i sličnim alatima, jer ih ja koristim. a mislim da nema neke razlike između 2434 i 2453, osim što je ovaj drugi noviji model. jako sam zadovoljan s prikazom slike na njemu.

17 godina
neaktivan

Heheheheheh

Jbg sad moras objasniti kako to monitor radi ili ne radi sa PS-om ;)

16 godina
neaktivan

dobar ti je avatar  Smijeh to je mali "logic"?  Osmijeh

sa i bez photoshopa radi ko metak Namigiva

17 godina
neaktivan

Nije on vise tako mali ;)

Ima 2 godine ;)

A jos jedan logic je na putu ;)

15 godina
neaktivan

hocu l pozalit ako kupim ovaj monitor

http://vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1011655

...sad kad sam stavio hd5870...mislim da ce mi ovo super doci

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 21:38 (SiNO22).
16 godina
neaktivan
SiNO22 kaže...

Požalit ćeš ako ga kupiš u Vemilu :)

15 godina
neaktivan
Zdravko kaže...
SiNO22 kaže...

Požalit ćeš ako ga kupiš u Vemilu :)

:)))  onda dajte nekve linkove 27" monitora...

16 godina
neaktivan
24" monitor za PC

27"? Po meni perverzija... :S

Napomena: ne znam hoće li ti biti ugodan rad na njemu-da ne bi bilo "gledanja teniskog meča"

Pogotovo zavisi s koje udaljenosti ćeš buljiti u ekran :)

Can't find a better Jam!

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gunner_V kaže...

27"? Po meni perverzija... :S

Napomena: ne znam hoće li ti biti ugodan rad na njemu-da ne bi bilo "gledanja teniskog meča"

Pogotovo zavisi s koje udaljenosti ćeš buljiti u ekran :)

Slažem se.Ne znam dali si vidio 27 uživo(@SiNO22) ali meni je to ogromno za monitor,za TV je OK.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 21:55 (Zdravko).
15 godina
neaktivan
AdriTheGamer kaže...

Pa ako hoću pokretati najzahtjevnije igre na high sa uključenim aa i af treba mi nešto tipa HD5850,HD5870.

pa... ako mislis imat 24" monitor i visoku rezu u igrama onda ti netreba AA.. samo ti pije FPS-ove

Chuck Norris once ate an entire bottle of sleeping pills. They made him blink.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice