Pozdrav,
znaci nabavio sam lcd 16x2 i slucajno sam spojio vss i vdd na +5 jel to moglo uzrokovat neki problem?
Pozdrav,
znaci nabavio sam lcd 16x2 i slucajno sam spojio vss i vdd na +5 jel to moglo uzrokovat neki problem?
Mozes li malo bolje opisat sto si napravio ?
-ako si samo spojio Vss na minus (-) i Vdd na plus (+) te pritom niti jedan drugi vod nisi spojio, nemas brige .
-ukoliko si spojio Vss i Vdd skupa na plus (+), a da pritom minus (-) nisi doveo na nitijedan drugi vod, nemas brige.
-ako si spojio Vss na plus (+), a Vdd na minus (-) postoji mogucnost da je LCD pregorio odnosno nece raditi
Ovo trece, al sad kad sam sve spojio kak treba ic samo sam Vo stavio na gnd nisam koristio potenciometar samo vidim kvadratice u gornjem redu.
Isprogramirao sam atmega8 da pokazuje al samo su kvadratici.
da, al jednom kad sam spojio R/W na masu doslo je na neki nacin do kratkog spoja vjerojatno zbog lose teste plocice , a juce smo ja i frend na njegovom istom lcu spojili bez pot i radilo je , stavili smo onda neki radnom pot od 500 oma i nista moj je imo samo 2 stanja kvadratici i nista ^^
ne sad je ok kad spojim R/W na masu, vjerojatno zbog lose testne plocice mi se to dogadalo
da stavljao sam takav isti lcd
budem probo odnest profesoru da stavi na svoju gotovu plocu sa potenciometrom pa cemo vidit