Pretvaranje starog kucista od P4 u ZVIJER ;)

poruka: 7
|
čitano: 2.496
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
protjeran
offline
Pretvaranje starog kucista od P4 u ZVIJER ;)

Evo jedan proizvod moje dosade kada nisam imao internet 2 dana pa sam se morao zaokupiti necim da me dosada ne bi pojela do kostiju xD nazalost nemam vise slika dok sam radio ovaj projekat ali stecete neku opstu ideju kako ovo sve izgleda xD

Dugo mi se po kuci povlacilo jedno prastaro kuciste od neke praistoriske pentium 4 od nekih 1700mhz sock 478 i napokon sam bio primoran da nesto preduzmem u vezi toga jer sam morao cekati 2 dana dok su mi promijenili obicni kablovski internet na opticki (fiber to home) i stoga se rodio ovaj mod. Ovo je slika originalnog kucista sa ne promjenjenim izgledom http://imageshack.us/f/43/87478416.jpg/

Ovo je vec sredina projekta http://imageshack.us/f/194/50446431.jpg/   http://imageshack.us/photo/my-images/696/35477124.jpg/     http://imageshack.us/f/138/photo0278e.jpg/      http://imageshack.us/f/21/photo0277uu.jpg/ 

I na kraju zavrsen proizvod   http://imageshack.us/f/828/61340325.jpg/   http://imageshack.us/photo/my-images/252/85234229.jpg/      http://imageshack.us/f/542/90661885.jpg/    http://imageshack.us/photo/my-images/263/64890264.jpg/     http://imageshack.us/f/705/35535868.jpg/

A evo kako to izgleda uklopljeno u radni prostor, samo zanemarite ovaj opsti nered xD   http://imageshack.us/f/99/photo0397y.jpg/

Materijal koristen u ovom modu je sledeci: prednja maska od kucista donora takodje bijele boje koje je bilo totalno rastureno i jos je samo ta maska valjala, mrezica je od nerdjajuceg celika i uzeta iz starog zracnog filtera sa mog kamiona mana kipera tro-osovicna. motor je 12.500 kubnih cm pa je i filter ogroman i mogao je stici za cijeli ovaj mod + za stitnike za ove moje zvucnike sa slike. dok su sarafi kupljeni u obicnoj gvozdjari.  SLOBODNO ISKAZITE SVOJE MISLJENJE ;)

 
3 4 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
Pretvaranje starog kucista od P4 u ZVIJER ;)

Pozdrav kolega!

Bilo tko proba modati kuciste ce od mene dobiti palac gore, tako i ti!{#}

Svida mi se ideja da pretvoris zatvoreno kuciste u otvoreno na najjednostavniji nacin.

Po mojem osobnom ukusu ja bi mrezicu koji su postavio pofarbao u mat boju i ispod nje stavio tanku mrezicu koja bi onemogucavala lagani ulazak prasine.

Na taj nacin bi dobio kontrast sjajnog ruba i mat boje, uz to bi ti super stajale LED-ice bilo koje boje. Naravno to je moje misljenje.

 

Sljedeci put kada ces stavljati slike stavi ih na forum kako bi bile preglednije, jer kad ih stavljas na vanjske servise uvijek moras cekati da se slika ucita, itd. Ovako je sve odmah vidljivo i sve je na jedno mjestu!{#}

...Scooter Tuning is not A Crime!!...
 
1 0 hvala 0
10 godina
protjeran
offline
Re: Pretvaranje starog kucista od P4 u ZVIJER ;)

Hvala puno kolega na pozitivnim kritikama {#}  problem je sto ne mogu da nadjem dovoljno prozracnu mrezicu koja bi sprecavala ulazak prasine a ujedno dopustala nesmetan protok zraka za hldadjenje, gdje god da nadjem nesto da odgovara ili je pretanka ili predebela. A sto se tice spoljne mrezice nju sam namjerno ostavio hromiranu da se slaze sa sarafima na kucistu ali se opasno bavim idejom oblaganja kucista carbon folijom i zatamnjivanja ove spoljasnje mrezice jer mi se bas i ne svidja kako je kuciste obojeno (bojeno farbom u spreju koristeci samo zglob {#} )   LED osvjetljenje sam trazio svugdje po radnjama (fabricki pravljenje za recunare) ali cu izgleda morati kupiti obicne auto diode i staviti ih na jedan univerzalni adapter od 12v. za sada malo svetla daje i ovaj coller master ventilator od 200mm sa strane kucista. Sto se slika tice vec sam pokusao stavljati na forum na jednom mom ranijem postu ali iz nekog razloga nije uspjelo. Ako ti se svidjaju ova kucista pogledaj i ovaj mod koji je tek u izvedbi a tice se integracije racunara sa stolom   evo link http://www.bug.hr/forum/topic/modding-projekti/in-desk-pc-racunar-sklopu-stola/190768.aspx   pa mi reci sta mislis, neki savjet ili izmjenu mozda ?

15 godina
neaktivan
offline
Pretvaranje starog kucista od P4 u ZVIJER ;)

Nema na cemu, svaki mod je za pohvalu{#}

Ako te muci to sto si farbao s bojom iz spreja onda neka te prestane ta muka jer sa bojom iz spreja mozes napraviti cuda. Pogledaj ovaj tutorial ako te zanima vise. Prije 4, 5 godina sam ja tako nesto pokusao i dosao na pola puta i stao. Od onda znam da je svaki case modding naporan i zahtjevan.

Pa nije ti toliko bitno koliko ti je mrezica debela jer prakticki ti mozes staviti ventilator gdje god pozelis, posto ti je cjelo kuciste jedna velika mrezica, sta ne?

Svako ima svoje ukuse i ja bas nisam preveliki fan LED diodica u kucistu, osim u ventilatorima, ali uvijek mozes pogledati gotova rjesenja u ducanima poput Chipoteke. Oni ti 90% imaju LEDice koje mozes spojiti na molex i gotov si.

Jesi razmisljao da umjesto trenutnih sarafa stavis neke imbuse u boji? To moze izgledati jako efektno. Ovo su vijci za bicikl ali da dobijes viziju sto mislim.

...Scooter Tuning is not A Crime!!...
 
1 0 hvala 0
10 godina
protjeran
offline
Re: Pretvaranje starog kucista od P4 u ZVIJER ;)

Hmmmm ovi sarafi u boji su jako dobra zamisao bas cu otici da pogledam daju li se nabaviti negdje. hvala puno i na ovom uputstvu za farbanje jako ce mi koristiti u buducnosti. Postoje bezbrojne mogucnosti modovanja ovog kucista i bas cu nekoliko ideja probati.

15 godina
neaktivan
offline
Pretvaranje starog kucista od P4 u ZVIJER ;)

Sarafi u boji su ti uvijek efektna pojava, tako da ako nades neke stavi slike da vidimo kak to izgleda{#}

...Scooter Tuning is not A Crime!!...
 
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
offline
Re: Pretvaranje starog kucista od P4 u ZVIJER ;)

Naravno , svaka promjena ce biti dokumentovana na ovom forumu. Sada trenutno pravim sto za racunar pa cim to uradim bacam se na ovo kuciste, jeste da ga necu koristiti kada sto bude gotov ali neka stoji a mozda se i proda za neke sitne pare.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice