Case modding (Savjeti bilo kakvi)

poruka: 157
|
čitano: 43.987
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen
Re: Case modding (Savjeti bilo kakvi)
Praedator kaže...

Majstor modderu dali si ti ikada pokusao skidati obostrano ljepljivu traku sa plastike a da nepukne, traka kojom se ljepe lajsne na vratima automobila uhvati toliko da je moras rezati skalpelom da ju skines.

I kanalica je prevelika i pleksi upadne previse unutra, izvana nije poravnat sa limom nego je upao za debljinu kanalice i debljinu obostrane trake.

Loctite se skida 10 puta lakse i bude nanesen u jako tankom sloju, uz to je i proziran i nevidi se kad se stranica skine.

I prestani pisati gluposti ako nemas pojma sta sve postoji od materijala i pomagala za dorade i popravke.

Radio sam puno vece stvari od moddinga kucista, kompliciranije i zahtjevnije.

I to iskustvo primjenjujem u ovome jer je bolje i ljepse na kraju.

Majstore autolimaru,jesi ikada radio sa ovom dvostranom trakom iz videa? Ovo nije neko industrijsko ultraljpljivo smeće,nego kvalitetna traka za radionicu/kućnu upotrebu.

Gdje je kanalica prevelika?

Ti prestani pisati gluposti o moddingu,ako znaš mijenjati blatobrane na Opel Corsi, to ne znači da znaš moddati.

Kada budeš radio sebi kejs,radi po svom,ne napastuj druge koji rade po svom.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron
12 godina
neaktivan
Pranja kaže...
Praedator kaže...

Majstor modderu dali si ti ikada pokusao skidati obostrano ljepljivu traku sa plastike a da nepukne, traka kojom se ljepe lajsne na vratima automobila uhvati toliko da je moras rezati skalpelom da ju skines.

I kanalica je prevelika i pleksi upadne previse unutra, izvana nije poravnat sa limom nego je upao za debljinu kanalice i debljinu obostrane trake.

Loctite se skida 10 puta lakse i bude nanesen u jako tankom sloju, uz to je i proziran i nevidi se kad se stranica skine.

I prestani pisati gluposti ako nemas pojma sta sve postoji od materijala i pomagala za dorade i popravke.

Radio sam puno vece stvari od moddinga kucista, kompliciranije i zahtjevnije.

I to iskustvo primjenjujem u ovome jer je bolje i ljepse na kraju.

Majstore autolimaru,jesi ikada radio sa ovom dvostranom trakom iz videa? Ovo nije neko industrijsko ultraljpljivo smeće,nego kvalitetna traka za radionicu/kućnu upotrebu.

Gdje je kanalica prevelika?

Ti prestani pisati gluposti o moddingu,ako znaš mijenjati blatobrane na Opel Corsi, to ne znači da znaš moddati.

Kada budeš radio sebi kejs,radi po svom,ne napastuj druge koji rade po svom.

Joj daj suti molim te. Ja nisam autolimar {#}

Zato se decko obratio meni da mu radim nacrt i sta kako treba napraviti a ne tebi velikom modderu {#}

Kanalica izgleda kao guma sto drzi sajbu na stojadinu, i velika je jer je upala previse unutra i pleksi nije poravnat sa limom izvana.

Ti stvarno nemozes skuziti sta ja pisem.

Kupi 3M obostranu traku pa ju skini nakon toga, javi mi se kad uspijes bez ostecenja.

I malo se educiraj o dostupnim materijalima.

Sad zavrsavam jer se sa "profesionalnim modderom" nemoze razgovarati jer je on najpametniji na svijetu.

Pozdravi svog "frenda" Billa {#}

Što hladnije to bolje :)
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.3.2013 1:53 (Praedator).
13 godina
odjavljen
Praedator kaže...

Zato se decko obratio meni da mu radim nacrt i sta kako treba napraviti a ne tebi velikom modderu {#}

Kanalica izgleda kao guma sto drzi sajbu na stojadinu, i velika je jer je upala previse unutra i pleksi nije poravnat sa limom izvana.

Kupi 3M obostranu traku pa ju skini nakon toga, javi mi se kad uspijes bez ostecenja.

Sad zavrsavam jer se sa "profesionalnim modderom" nemoze razgovarati jer je on anjpametniji na svijetu.

Nego što si onda? Kakva je to struka sa prevelikim znanjem o autolimovima i kanalicama?

Nacrt za što? A da ne spominjem kako si se ti obratio meni za plexi-to ne znaš jelda?

Meni je 3M otpadao kako slabo drži,toliko o njemu-treba ga staviti na 40 kvadratnih cm da nešto uhvati. Zašto- zato što je potrebna jača traka jer je plexi jako fleksibilan materijal i osjetljiv na temperaturu,zato ga se ne fiksira sa superljepilom jer ga plexi stegne i ono se odljepi nakon jedne sezone.

Gdje ti plexi nije poravnat? On ni ne treba ležati na limu.

Ti bi se trebao educirati o moddingu,no uostalom-samo naprijed-kada ti netko nabije bočnu stranicu od glavu jer si mu izvalio glupost,to će biti tvoj problem.

Pa vidiš,Bill i jest moj frend. {#}   

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron
12 godina
neaktivan
Pranja kaže...
Praedator kaže...

Sad zavrsavam jer se sa "profesionalnim modderom" nemoze razgovarati jer je on anjpametniji na svijetu.

Nego što si onda? Kakva je to struka sa prevelikim znanjem o autolimovima i kanalicama?

Nacrt za što? A da ne spominjem kako si se ti obratio meni za plexi-to ne znaš jelda?

Meni je 3M otpadao kako slabo drži,toliko o njemu-treba ga staviti na 40 kvadratnih cm da nešto uhvati. Zašto- zato što je potrebna jača traka jer je plexi jako fleksibilan materijal i osjetljiv na temperaturu,zato ga se ne fiksira sa superljepilom jer ga plexi stegne i ono se odljepi nakon jedne sezone.

Gdje ti plexi nije poravnat? On ni ne treba ležati na limu.

Ti bi se trebao educirati o moddingu,no uostalom-samo naprijed-kada ti netko nabije bočnu stranicu od glavu jer si mu izvalio glupost,to će biti tvoj problem.

Pa vidiš,Bill i jest moj frend. {#}   

Obrati sam se za pleksi da mi sandro izreze na cnc stroju jer ga ja nemam.

Bill ti je frend samo u tvojim snovima ;)

Aj bok "modderu"

13 godina
odjavljen
Ali tebi ne treba stroj,ti znas bolje od stroja.

Da,Bill i jos par poznatijih moddera su mi frendovi,ali zasto ja uopce to objasnjavam tebi kada je tebi vrhunac svadanje na Bugu.

Aj bok,limaru.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ja sam se svadao jer sam rekao da se moze napraviti bolje nego sto je "tvoj frend Bill" napravio??

To je tebi svada??

Na svaki moj komentar da se moze nesto bolje napraviti ti DOLAZIS i pametaris se a ne ja.

Ja sam rekao da nevalja, i da moze bolje.

Odakle ja to znam i sa cim se bavim... to tebi zaboli ona stvar.

Bitno je da znam bolje od tebe a sa tim komentarima to i potvrdujes.

argumenti su ti, tj argumente nemas samo bulaznis bezveze.

I kad budes sjedio sa Billom na kavi reci mu da sam ja rekao da je fušaroš u poslu.

Pro modderi {#}

Za taj modding trebas imati mastu, koristiti logiku i znati sa cim se sve sta moze napraviti, i po tome sam ja profesionalac isto.

Jer ako si ti pro modder, kao sto sam rekao ja sam onda Papa moedu modderima.

I komentar za CNC rezanje ti je stvarno inteligentan kao i ti. 

A sad sam zavrsio stvarno jer tebe da udaraju nebi priznao da se nesto moze bolje napraviti od tog smjesnog videa zato sto je to tvoj "frend".

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Ti si majstore zivi dokaz onoga sto unistava ovu drzavu. Svatko misli da sve zna.

Kada vidim da ima takvih ljudi, onda me ni ne cudi da mi dode vodoinstalater i sere o postavljanju oluka ili necem drugom sto nema veze sa njegovom strukom.

Ti kada budes nesto napravio,tek onda ces smjeti govoriti da li je pro modder ili ne,do tada ravnaj blatobrane na ficeku.

Uostalom sada ce regionalno modding natjecanje,pa sto se ne pokazes malo?

Da vidimo da li iza te jezicine stoji nesto ili je samo jedna usidjelica kojoj je dosadno pa kenja po nekome tko nesto doista i radi.

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Pranja kaže...
Ti si majstore zivi dokaz onoga sto unistava ovu drzavu. Svatko misli da sve zna.

Kada vidim da ima takvih ljudi, onda me ni ne cudi da mi dode vodoinstalater i sere o postavljanju oluka ili necem drugom sto nema veze sa njegovom strukom.

Ti kada budes nesto napravio,tek onda ces smjeti govoriti da li je pro modder ili ne,do tada ravnaj blatobrane na ficeku.

Da vidimo da li iza te jezicine stoji nesto ili je samo jedna usidjelica kojoj je dosadno pa kenja po nekome tko nesto doista i radi.

{#} Tebi je struka Pro Modder??  {#}

Pitao sam te vec, gdje si zavrsio taj fakultet?

I da mi jedan Pranja krene raditi po kucistu i napravi takvo sranje kao njegov kolega Bill ja bi ga popljuvao kao budalu

jer mi pokusava uvaliti fuserski posao pod profesionalno zato sto se on time bavi.

I smatra da su svi ljudi glupi i to iskoristava. 

Ja znam da moze bolje, i meni nemozes prodati te fore sa fusarenjem niti foru da si ti Pro Modder.

To sto se ti time bavis neznaci da si pro niti znaci da to znas raditi, upravo kako si i rekao. 

Samo sto si ti taj koji unistava drzavu, skupo naplacujes fuserski posao i pravis se da si Pro Modder, u biti...  nepravis se nego si zaista sam sebe uvjerio da ti jesi Pro Modder.

A ja ti ponavljam da modding nema veze sa strukom nego sa osobnim snalazenjem, smislom za lijepo i funkcionalno te poznavanje materijala i nacina kako nesto napraviti.

I Modding ali pravi modding moze raditi svaka osoba sa inteligencijom od 130 i vise.

Zato prestani glumiti da znas, jer u biti neznas, samo mislis da znas. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.3.2013 3:27 (Praedator).
13 godina
neaktivan
Praedator kaže...
Pranja kaže...

{#} tebi je struka Pro Modder??  {#}

http://www.bug.hr/forum/topic/modding-galerija/cosmos-mod-reaper/149422.aspx

http://www.hwgurus.com/forum/f64/projekt-arya-2912/

http://www.hwgurus.com/forum/f64/projekt-scorpio-2850/

http://www.hwgurus.com/forum/f64/crawler-2868/

Žao mi je što se moram ubaciti, ali evo par argumenata za Pranju...

Toni
12 godina
neaktivan
rapture686 kaže...
Praedator kaže...
Pranja kaže...

{#} tebi je struka Pro Modder??  {#}

http://www.bug.hr/forum/topic/modding-galerija/cosmos-mod-reaper/149422.aspx

http://www.hwgurus.com/forum/f64/projekt-arya-2912/

http://www.hwgurus.com/forum/f64/projekt-scorpio-2850/

http://www.hwgurus.com/forum/f64/crawler-2868/

Žao mi je što se moram ubaciti, ali evo par argumenata za Pranju...

Sorry ali to nema veze sa nicim, da Pranja je stolar i sta sad? {#}

12 godina
neaktivan

To nema veze uopce dali on ima ideju ili nema, niti dali on zna izrezati drvo.

Treba znati detalje napraviti, a nazalost nijedna slika nije u HD pa nevidim detalje.

Iako se nedostatci cesto vide samo u zivo.

Bit je da je rekao nesto da je dobro a i sam zna da moze bolje samo je prehebeno tvrdoglav da pi to priznao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ne vidim ni jedan tvoj rad?

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
rapture686 kaže...

Ne vidim ni jedan tvoj rad?

Zasto bi ga i vidio?

Kako nekuzis da nema veze sa Pranjom nego sa njegovim pametovanjem da je onaj video dobro odraden posao.

I molim te nepetljaj se ako neshvacas cijelu pricu.

ja sam pranju podrzao kad su ga pljuvali za otvaranje obrta u case moddingu, i kontaktirao ga za rezanje pleksija za moj modding.

Ali mrzim kad govori da je nesto dobro a i sam vidi da nije i da je fuserski i ruzno.

13 godina
neaktivan

Kao što sam reko već, žao mi je što se ubacujem, ali to je njegovo mišljenje,  kao što i ti imaš svoje, problem je što si ti svoje mišljenje izneo kao da govoriš nepobitnu činjenicu i ponavljaš da si u pravu. Možda nije odrađeno "savršeno najbolje odlično" ali je odrađeno bolje nego npr, da priznam, moje, jer ja, kao što je reko Pranja, ne želim niti je lako moguće farbati samo rez, a ne želim ni farbati komplet stranicu, jer mogu fulat nijansu, a onda moram i komplet kućište. U kanalica je riješenje za to i ne vidim šta je tu toliko loše. Također ako pleksi malo upadne, kanalica popuni prostor među rubovima. Pleksi može biti bilo kojeg oblika sve dok popunjava izrezanu površinu, jer je bit šta se vidi izvana.

Ako je Bill Owen profesionala kao što je reko Pranja, onda valjda zna zašto tako ide, a i vjerovatno je taj video odrađen na brzinu da se pokaže kako to ide. Da je radio to na svom projektu vjerovatno bi posvetio više truda i vremena.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
rapture686 kaže...

Kao što sam reko već, žao mi je što se ubacujem, ali to je njegovo mišljenje,  kao što i ti imaš svoje, problem je što si ti svoje mišljenje izneo kao da govoriš nepobitnu činjenicu i ponavljaš da si u pravu. Možda nije odrađeno "savršeno najbolje odlično" ali je odrađeno bolje nego npr, da priznam, moje, jer ja, kao što je reko Pranja, ne želim niti je lako moguće farbati samo rez, a ne želim ni farbati komplet stranicu, jer mogu fulat nijansu, a onda moram i komplet kućište. U kanalica je riješenje za to i ne vidim šta je tu toliko loše. Također ako pleksi malo upadne, kanalica popuni prostor među rubovima. Pleksi može biti bilo kojeg oblika sve dok popunjava izrezanu površinu, jer je bit šta se vidi izvana.

Ako je Bill Owen profesionala kao što je reko Pranja, onda valjda zna zašto tako ide, a i vjerovatno je taj video odrađen na brzinu da se pokaže kako to ide. Da je radio to na svom projektu vjerovatno bi posvetio više truda i vremena.

Cinjenica je da moze bolje, ako ni ti to nevidis onda se druzi sa Pranjom.

Pozdrav.

13 godina
neaktivan

"Možda nije odrađeno "savršeno najbolje odlično"..."

"...vjerovatno je taj video odrađen na brzinu da se pokaže kako to ide. Da je radio to na svom projektu vjerovatno bi posvetio više truda i vremena."

Čitaš? {#}

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
rapture686 kaže...

"Možda nije odrađeno "savršeno najbolje odlično"..."

"...vjerovatno je taj video odrađen na brzinu da se pokaže kako to ide. Da je radio to na svom projektu vjerovatno bi posvetio više truda i vremena."

Čitaš? {#}

Citam ali to je link koji ce pogledati jako puno ljudi, dali je stvarno toliko glup da sam sebi unistava posao 

postavljajuci video u kojem fuserski odraduje to.

Kuzis?? {#}

EDIT: Mah nije ni bitno, ovdje tko god skomentira da se nesto moze bolje bude popljuvan. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.3.2013 9:19 (Praedator).
17 godina
Praedator kaže...

Ja ne kužim samo jednu stvar, ako si ti uvijeren da je tvoj način bolji, zašto to ne pokažeš?

Pranja je priznat na Bittech forumu, gdje ima xxxxxx profesionalnih moddera, onih koji zarađuju i žive od toga, između ostalog, Bill Owen, i mnogi drugi.

AKo pročitaš teme sa razumjevanjem, shvatit ćeš da njega i drugi ljudi smatraju "pro moderom" (glup izraz, ali si ga ti prvi počeo koristiti).

TO što ga modderom ne smatra osoba koja iza sebe nema ni jedan projekt, i u ovoj struci ima iskustvo ravno nuli, nevjerujem da ga puno vrijeđa.

Pranja je sam po sebi, dosta svadljiva osoba, pa je ušo u raspravu s tobom, da sam ja na njegovom mjestu, ja bi te pitao samo jedno:

MOŽEŠ LI MI, MOLIM TE POKAZATI SVOJ RAD, DA ME NEČEMU NAUČIŠ? {#}

Lako je pričati sa strane, kad jednom kredeš moddat, onda se javiš...

Lijep pozdrav

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
12 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...
Praedator kaže...

Ja ne kužim samo jednu stvar, ako si ti uvijeren da je tvoj način bolji, zašto to ne pokažeš?

Pranja je priznat na Bittech forumu, gdje ima xxxxxx profesionalnih moddera, onih koji zarađuju i žive od toga, između ostalog, Bill Owen, i mnogi drugi.

AKo pročitaš teme sa razumjevanjem, shvatit ćeš da njega i drugi ljudi smatraju "pro moderom" (glup izraz, ali si ga ti prvi počeo koristiti).

TO što ga modderom ne smatra osoba koja iza sebe nema ni jedan projekt, i u ovoj struci ima iskustvo ravno nuli, nevjerujem da ga puno vrijeđa.

Pranja je sam po sebi, dosta svadljiva osoba, pa je ušo u raspravu s tobom, da sam ja na njegovom mjestu, ja bi te pitao samo jedno:

Lijep pozdrav

Da u pravu si, ali Pro Modder je prvi spomenuo Pranja, a ti necitas sve postove ocito, malo procitaj pa ces skuziti.

Pozdrav i tebi.

A sto se tice dali cu pokazati da mogu bolje, e pa hocu, upravo poceo prije para dana, kada bude nesto za pokazati otvorit cu temu.

Nisam rekao da pranja nezna raditi, i citao sam njegove moddinge, ali nije non stop u pravu i dokazat cu da se moze ne bolje,

nego pedantnije i ljepse napraviti nesto nego na tom doticnom videu.

12 godina
neaktivan

Reci cu samo ovo i to samo njemu ali da ostali vide.

Pranja... postujem tvoj rad, i u mom prvom komentaru na taj video tebe nisam nigdje spomenuo a time ni izazvao.

Skomentirao sam samo da se to moze bolje, napisao sam kako moze bolje, i napisao sam zasto bi se trebalo bolje napraviti.

Razvukao si raspravu jer sam "uvrijedio" tvog frenada Billa, to ti tako gledas,

jer tesko je prihvatiti dobronamjernu kritiku i poboljsati svoj rad, jer time bi trebalo priznati da je druga strana u pravu, a tu je ljudima sa egom jako tesko uciniti

i traze svakakve izgovore kako to nebi morali uciniti.

Da toliko mrzim tebe i tvoj rad nebih te podrzavao niti trazio za kontakt za rezanje znas cega.

I ako nesto krivo napravim, to cu i priznati, nije sramota ispasti glup, sramota je nepitati kada nesto neznas. (govorim za sebe)

Ovo sto sam napisao nije vrijedanje niti smatram da nisi dostojan svog hobija.

Ali nakon tvog komentara nisam mogao sutiti i onda se to svelo na omalovazavanje tebe iako to nema veze sa tobom i zbog toga mi je zao.

Da se razumijemo, ja vise cijenim osobu koja prizna da moze bolje nego onu koja glupostima tvrdi suprotno.

Ali i dalje stojim iza toga sto sam rekao, neke se stvari mogu odraditi puno ljepse i bolje kada se zna sta je sve dostupno od materijala i kada ih se upotrebi na pravi nacin.

Respect

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Praedator kaže...
rooswelt1991 kaže...
Praedator kaže...

Lijep pozdrav

Da u pravu si, ali Pro Modder je prvi spomenuo Pranja, a ti necitas sve postove ocito, malo procitaj pa ces skuziti.

Pozdrav i tebi.

A sto se tice dali cu pokazati da mogu bolje, e pa hocu, upravo poceo prije para dana, kada bude nesto za pokazati otvorit cu temu.

Nisam rekao da pranja nezna raditi, i citao sam njegove moddinge, ali nije non stop u pravu i dokazat cu da se moze ne bolje,

nego pedantnije i ljepse napraviti nesto nego na tom doticnom videu.

Svejedno cu koristiti kopce za ucvrsiti prozor . Kao šta imam na TT V4 i CM 430 elite

12 godina
neaktivan

Ako netko nije znao...

Pleksiglas savijanje i poliranje ogrebotina.

Sve se moze kad se hoce {#}

EDIT: Savijanje plastike se moze napraviti i koristenjem profesionalnog fena koji se najcesce upotrebljava za skidanje folija ili varenje plastike.

Vrlo jednostavno za koristiti i ima namjestanje temperature toplog zraka, bitno je samo imati malo "čuke" u glavi da se nepregrije previse.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.3.2013 11:46 (Praedator).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jel zna netko gdje se moze kupiti ovako nesto ?

4.5 incha 4.5 incha
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
HE JUMP kaže...

Jel zna netko gdje se moze kupiti ovako nesto ?

U bilo kojoj trgovini sa alatima, montira se na busilicu i sluzi za rezanje rupa odredene dimenzije u drvetu, plastici, limu itd...

13 godina
odjavljen

Ovdje imate opisane najkorištenije modding alate,njihovu primjenu te cijene: http://www.hwgurus.com/forum/f19/najkori%C5%A1teniji-modding-i-diy-alati-2959/

Moj PC  
2 0 hvala 2
17 godina

Jel zna netko gdje u zagrebu ima kupiti gumene U kanalice?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Bilo koja bolja trgovina auto dijelova, ima cak i u bauhausu.

Što hladnije to bolje...
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Zna li tko kako dobiti ovaj efekt, ne nužno baš narančastu, nego općenito?

Toni
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.6.2013 21:36 (rapture686).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
rapture686 kaže...

Zna li tko kako dobiti ovaj efekt, ne nužno baš narančastu, nego općenito?

Ja bi rekao da je to pearl boja, u bilo koju atolakirnicu odi, malo bolju, nešto će se srediti {#}

13 godina
neaktivan

Hvala {#}

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice