Fantastično su ispala slova.
[Case Mod] The White Pirate
- poruka: 135
- |
- čitano: 30.343
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
kako dobar backplate
Pozdrav ljudi, u zadnje vrijeme nije bilo baš nešto update-a pa evo da sad opet lagano krenemo s poslom. Bilo je previše obaveza tako da stvarno nisam stigao ranije.
Ukratko backplate je montiran na grafičku jednostavno s trakom ljepljivom s obe strane. Sutra mi dolaze cool white ledice i žica iz britanije kroz koji dan pa ću ih kasnije samo ubaciti ispod natpisa.
Danas sam djelomično sredio i ''kutiju'' u koju će doći 240 mm radijator. Isto tako pokriva i gadljivi 5.25 kavez. Sutra se bacam na bojanje, pa šta mislite bijela ili crna? Ja sam mislio jednu stranicu u bijelu, drugu u crnu. Ne bih išao na neke dodatne detalje, želim iznutra što čišći izgled.
Sutra ću i pod riješiti i onu prednju masku kućišta
Ludilo, Svaka cast
Kolega, SVAKA ČAST, KAPA DOLJE!
Hvala ljudi .
Inače ovaj uploader/preglednik slika treba po hitno srediti. Potrudim se da šta bolje i jasnije slikam ali jednostavno nema smisla, usere slike do neprepoznatljivosti...
Hvala ljudi .
Inače ovaj uploader/preglednik slika treba po hitno srediti. Potrudim se da šta bolje i jasnije slikam ali jednostavno nema smisla, usere slike do neprepoznatljivosti...
Ali bitno da se skuzi o cemu se radi. Tako da su slike ok.
Backplate na grafickoj je odlican.
Ja ga nemogu staviti jer mi hladnjak procesora smeta ali kad stigne vodeno mogao bih.
Nisam imao pojma da moze tako dobro izgledati dok nisam vidio ovo tvoje.
Idu bijele ledice na pozadinu koliko sam skuzio pa ce natpis i logo svjetliti?
To ce biti za clanak u bug-u pod diy modding
Da, ledice idu između pcb-a i backplatea tako da bi trebalo izgledati još bolje s obzirom da su stijenke na natpisu vrlo uske. Svjetlost bi to trebala riješiti da se puno jasnije i bolje vidi ono šta piše
koliko se grije grafa vise ili je ostalo isto?
koliko se grije grafa vise ili je ostalo isto?
Sve je ostalo isto, idle oko 30°, load oko 65°
super...svaka cast na trudu
Volume, svaka čast!
Evo i danas se nešto malo radilo pa evo koja sličica da vidite kako to izgleda
Znači došao je na red i pod kojeg sam iskidao ubodbom pilom. Sutra ću ga obojati u bijelo jer sam trenutno ostao bez boje. Također, kao i kutija, izrađen od alucobonda.
Za one koji neznaju Alucobond je ''sendvić'' panel sastavljen od dvije aluminijske ploče i mineralnih punila, odnosno ajmo reći nekakve vrste plastike. Inače se upotrebljava u građevini za izradu vanjskih fasada.
Materijal je sam po sebi zbog načina izrade jednostavno vrhunski za bilo kakve vrste obrade. Jedni minus mu je vrlo visoka cijena, ali srećom imam prijatelja koji ovo postavlja pa mi nabavi besplatno koji komad kad treba
Pod sam mislio montiratina vijcima ali sam odustao i opet se odlučio na ljepvljivu traku. Tako ću dobiti ''čišći'' izgled bez vijaka
Kutiju koju sam izradio jučer sam obojao crnim mat akrilnim lakom. Za sad sam prošao samo jednu ruku, a bit će sveukupno tri. Ostala mi je još na stranica bez otvora za obojati u bijelo, ali kako sam ostao bez bijelog laka i to će pričekati do sutra
Da sad sve ne pišem u detalje kako i šta ako koga nešto zanima neka slobodno pita.
Radovi odlično napreduju-lijepo je vidjeti da se projekt nije sveo samo na promjenu boje kučište.
Samo nastavi,pratim projekt.
Koja je najbolja alternativa za taj materijal koji ti koristiš?
BTW, imam osjećaj da će ovo biti predobro na kraju, zasad je fantastično
Jedva cekam kraj
Ljudi veliko hvala podršci
Što se tiče alternative možda postoji neka jeftinija imitacija alucobonda ali za to stvarno nisam siguran. Može se koristiti i običan aluminijski lim debljine nekih 2mm. On je sam po sebi mekan tako da ne bi trebao biti problem obrađivati i savijati ga. Dovoljno je na njemu napraviti mali rez gdje se želi saviti i to će ići bez problema. I najobičnija ručna pila će poslužiti.
Ili se može koristiti plexi samo koji se samo zagrije na mjestu gdje ga se želi saviti. Jedini problem mu je taj šta lako puca pa nije baš najpogodniji za ručnu obradu. Srećom tu je naš član Izith koji s pleksijem radi odličan posao vrlo povoljno.
Trenutno mi u svemu ovome jedini problem predstavlja žica. Imao sam namjeru sam kompletno napraviti kablove za napajanje na dužinu koja će biti taman. U jednom britanskom shopu sam kupio sve što mi treba za nekih 400kn i platio im preko paypala. Međutim od trenutka kad sam im platio od njih nisam dobio nikakvu potvrdu o narudžbi niti mi odgovaraju na mailove koje ima šaljem tako da nemam pojma šta je s mojom narudžbom. Zamolio sam momka s oc3d-a iz britanije da mi nazove njihov shop i provjeri šta je s mojom narudžbom i novcima pa će mi danas javiti u čemu je problem.
Valjda će se sve dobro riješiti
Evo i danas se nešto malo radilo pa evo koja sličica da vidite kako to izgleda
Znači došao je na red i pod kojeg sam iskidao ubodbom pilom. Sutra ću ga obojati u bijelo jer sam trenutno ostao bez boje. Također, kao i kutija, izrađen od alucobonda.
Za one koji neznaju Alucobond je ''sendvić'' panel sastavljen od dvije aluminijske ploče i mineralnih punila, odnosno ajmo reći nekakve vrste plastike. Inače se upotrebljava u građevini za izradu vanjskih fasada.
Materijal je sam po sebi zbog načina izrade jednostavno vrhunski za bilo kakve vrste obrade. Jedni minus mu je vrlo visoka cijena, ali srećom imam prijatelja koji ovo postavlja pa mi nabavi besplatno koji komad kad treba
Pod sam mislio montiratina vijcima ali sam odustao i opet se odlučio na ljepvljivu traku. Tako ću dobiti ''čišći'' izgled bez vijaka
Kutiju koju sam izradio jučer sam obojao crnim mat akrilnim lakom. Za sad sam prošao samo jednu ruku, a bit će sveukupno tri. Ostala mi je još na stranica bez otvora za obojati u bijelo, ali kako sam ostao bez bijelog laka i to će pričekati do sutra
Da sad sve ne pišem u detalje kako i šta ako koga nešto zanima neka slobodno pita.
Odlicno izgleda, sve pohvale, samo naprijed! :D
Pozdrav ljudi, danas sam nešto radio pa da vam ukratko opišem šta i kako i da bacim koju sliku. Pa krenimo...
Počeo sam rad na mrežici/poklopcu s gornje maske. Ovo šta će te vidit na slikama nije kompletiran posao, čekam corsair sp120 ventove da mi stignu tako da mogu na mrežici napraviti daljne modifikacije. Iskreno još uvijek nisam 100% siguran kako ću izvesti ono što sam zamislio pa nećemo o tome dok ventovi ne stignu i dok ne vidim šta i kako dalje.
Dosta ljudi me pitalo koji lak koristim pa sam ubacio sliku. Jeftin je, vrhunski hvata na podlogu i vrlo brzo suši.
Sljedeći posao je bio izbaciti 5.25 poklopce s prednje maske i ubaciti komad pleksija i logom i natpisom. Prilikom kompletiranja sistema u kućište ću samo ubaciti ledice
Evo mene opet
Da vam budem iskren ja i nisam bio baš zadovoljan jučerašnjim poslom i načinom na koji je sve ispalo tako da sam danas napravio neke izmjene. Neznam kako će te vi reagirati na ovo šta će te vidit, ali meni osobno sad puno zanimljivije izgleda.
Ukratko onaj gornji mesh mi se nije slagao s bilom plastikom ispod njega tako da sam ga malo uredija, a plastiku vratija nazad u crno. Također niti prednji mesh nije bija baš pun pogodak po meni. Malo debilno mi je izgledalo imati dva corsairova loga s prednje strane, tako da sam onaj s mesha skinija.
Ajde da ja bacim koju sliku pa da vidite kako to sad izgleda.
Šta vam se čini?
Same crte mi izgledaju odlično, ali mi je to nekako racerski motiv, a ne "white pirate"
Samo sam to htio reći, samo nastavi, ovo je odlično.
Same crte mi izgledaju odlično, ali mi je to nekako racerski motiv, a ne "white pirate"
Samo sam to htio reći, samo nastavi, ovo je odlično.
A to je, ali nije baš da imam i nekih gusarskih detalja .
Šta ja znam, meni sasvim ok izgleda
bijele pruge nemaju smisla
trebao si tu puknut crno bijela jedra na temu, napravi šablonu i udri bojom
daj se odluči je li to bolid ili brod :)
Hmm, izvini ali meni puno ljepse izgleda ovako http://www.bug.hr/_cache/5526a4e49b7006f0c9a884df106d445c.jpg
bijele pruge nemaju smisla
trebao si tu puknut crno bijela jedra na temu, napravi šablonu i udri bojom
daj se odluči je li to bolid ili brod :)
Čemu toliki brodovi? Pa već imam na backplateu i na prednjoj maski. U ovoj temi izrade ne idem na to da pravim nešto s gusarima, mrtvačkim glavama ili brodovima. Ime je samo izvučeno iz naziva Corsair jer je većina komponenti u ovom projektu njihova, o tome sam već govorio
Hmm, izvini ali meni puno ljepse izgleda ovako http://www.bug.hr/_cache/5526a4e49b7006f0c9a884df106d445c.jpg
Osobno to mi je bezveze izgledalo, a i neznam kakav bi bio smisao moddinga da sam ostavio kako je i bilo
Meni se sviđa kako si napravio,a li zato što se meni uglavnom večina moddova sviđa.
NE volim jednostavno kad vidim "serijski case"
Još bi ti samo dao jednu zamjerku, kad bi bar uspio pogoditi istu nijansu bijele boje, dakle bijelog okvira i bijelog mesha.
Mislim, znam da je teško, ali može se probati naći odgovarajuća boja.
ALi to je moje oko za detalje, možda je manja razlika uživo, nego ovako preko slika.
I da, za kraj, pusti ljude nek pričaju šta god hoće, dok se tebi sviđa, samo naprijed
Meni se sviđa kako si napravio,a li zato što se meni uglavnom večina moddova sviđa.
NE volim jednostavno kad vidim "serijski case"
Još bi ti samo dao jednu zamjerku, kad bi bar uspio pogoditi istu nijansu bijele boje, dakle bijelog okvira i bijelog mesha.
Mislim, znam da je teško, ali može se probati naći odgovarajuća boja.
ALi to je moje oko za detalje, možda je manja razlika uživo, nego ovako preko slika.
I da, za kraj, pusti ljude nek pričaju šta god hoće, dok se tebi sviđa, samo naprijed
Izgleda puno bolje uživo vjeruj mi, kamera mi nije nešto ekstra a i ovaj uploader poprilično uništi kvalitetu slike pa sve izgleda osjetno lošije nego što ustvari je. Inače sve da sam plastiku i obojao ovim lakom koji bojam metal nijansa se nikad ne bi potpuno slagala. Materijal jednostavno nije isti
Lako meni za komentare čovik moj, naprotiv uvijek mi je drago čuti i drugo mišljenje ako ima smisla. Ako mi se nečija ideja svidi sigurno ću se i potruditi da to i izvedem ako imam mogućnosti
Evo mali update čisto da malo oživim temu. Nije neki posa jer nikako da uhvatim vremena da pošteno zasučem rukave, a i čekam da mi pošalju potreban hardver da mogu nastaviti s poslom.
Inače šta se tiče onih pruga ja iskreno nemam pojma koji me meni k.... bija da ono uopće napravim. Sad mi izgleda toliko gadljivo tako da je novi plan izbaciti sve sprijeda i staviti komad pleksija od vrha do dna
Uglavnom, danas je stiga paket od Nilsa pa evo par slika onog šta sam sitno uspija napraviti s kablovima front panela
Evo jedan update
Izgleda da odustajem od projekta kako sad stvari stoje... Ukratko, prije par mjeseci sam se prijavio za posa u Njemačkoj i danas popodne sam primio odličnu vijest - PRIMLJEN SAM
Krajem mjeseca se selim gore, a s obzirom da do tad imam riješiti poprilično toga čisto sumnjam da će ostati vremena za završiti ovaj projekt. Uglavnom sad sljedi vraćanje kućišta na stock koliko je to god moguće i prodaja cijelog kompa.
Eto, sve u svemu ža mi je šta je ovako ispalo ali ovo je za mene i više nego dobar završetak