Znate onaj adb (android development bridge), e moze se pomocu njega.
Znaci:
Prikljucis mob na komp i pises u cmd naredbu adb install *putanja do app*
Ovo nije prakticno, ali nema drugog nacina...

Ima, instaliraš terminal aplikaciju, pa preko nje.
zanimaju me vasa iskustva s ovim Smart Phoneom jer ga namjeravam kupit.
ja ti o njemu mogu rec sve najbolje samo, da opet imam mogucnost kupovanja, opet bi izabro njega, jer mi je, hmm kak da se izjasnim...
dobro lezi u ruci, ima kvalitetan tac, mozes mjenjat rom-ove do mile volje bez pol muke, zvucnik je na orginal romu slab bar po meni al je to rjeseno u moddanim romovima. cvrst je, jedina mana na njemu mi je to sta kad ga nakon duljeg koristenja (kod mene po sat vremena) pocne suskat foilja, kao da se odvojila, al to ga ostavis 20ak min na miru i to je rjeseno :D
ja ti o njemu mogu rec sve najbolje samo, da opet imam mogucnost kupovanja, opet bi izabro njega, jer mi je, hmm kak da se izjasnim...
dobro lezi u ruci, ima kvalitetan tac, mozes mjenjat rom-ove do mile volje bez pol muke, zvucnik je na orginal romu slab bar po meni al je to rjeseno u moddanim romovima. cvrst je, jedina mana na njemu mi je to sta kad ga nakon duljeg koristenja (kod mene po sat vremena) pocne suskat foilja, kao da se odvojila, al to ga ostavis 20ak min na miru i to je rjeseno :D
Hvala sad ga sigurno kupujem :D
A nisam bas cuo dobro o njemu jer je kao jeftin pa tako i nekvalitetan, cuo sam da i blokira android, da je spor i svasta, al ako je tako dobar kao sto kazes: UZIMAM :D
hehe neces zazalit sigurno :D u startu ga mozes odma flesat u neki custom rom, je da se gubi garancija, al sam uspio nac nacin kak se sve to vrati i ak zajebava samo mu vratis orginas firmware i nosis na servis, ak bi kojim slucajem zapeo negdje, tu smo svi da ti pomognemo
a uspori se jedino na orginal romu jer nema dobar memory management, al na svim custom verzijama 2.1 i 2.2 i 2.3 je to rjeseno tak da nemas frke s tim :D
hehe neces zazalit sigurno :D u startu ga mozes odma flesat u neki custom rom, je da se gubi garancija, al sam uspio nac nacin kak se sve to vrati i ak zajebava samo mu vratis orginas firmware i nosis na servis, ak bi kojim slucajem zapeo negdje, tu smo svi da ti pomognemo
a uspori se jedino na orginal romu jer nema dobar memory management, al na svim custom verzijama 2.1 i 2.2 i 2.3 je to rjeseno tak da nemas frke s tim :D
A taj ROM je android OS, ne? Ili unutarnji firmware?
da da, dobro si skuzio, ja sam naviko govorit firmware jer sam dulje vrjeme u tom i s prijasnjim mobitelima pa.. hehehe ugl neces pogrjesit, je jeftin i sve, al kad ga kupis iznenadit ces se :)
Ma i ja sam se bavio flashanjem i modanjem dummy mobitela, al nemam pojma kako je to kod smart phone-a pa pitam :D
Ma i ja sam se bavio flashanjem i modanjem dummy mobitela, al nemam pojma kako je to kod smart phone-a pa pitam :D
Ako budeš pratio korake i savjete iz ove teme, nema greške . Kako sam napisao koji post prije, ja sam ga flashao sa pedesetak romova, i to sa nekima i po nekoliko puta. Super mob za igranje i zabavu i na taj način. A pošto ćeš ga tek kupiti, bilo bi zanimljivo da si uzmeš malo vremena na početku, pa prije flashanja sa nekim drugim romom, spremiš originalni, pa preko LG stranice nadogradiš na novu službenu verziju, pa spremiš i njega, pa onda ta dva roma podijeliš sa nama
. Mi smo se svi malo žurili, pa malo nismo sve znali, tako da nitko nije sačuvao originale, a siguran sam da nas ima više koji bi se malo igrali sa njima. A ti bi napravio dobro djelo žrtvujući se malo za dobrobit ove grupice entuzijasta
.
Instalirao sam Link2SD i neke aplikacije sam prebacio sa interne na memorijsku karticu, sad me zanima kako prebaciti neku aplikaciju na internu memoriju (tu koju sam bio prebacio na memorijsku)?
Instalirao sam Link2SD i neke aplikacije sam prebacio sa interne na memorijsku karticu, sad me zanima kako prebaciti neku aplikaciju na internu memoriju (tu koju sam bio prebacio na memorijsku)?
posto ja opet imam link2sd posto na joestoneovom romu nemogu sve aplikacije prebacit rucno, mogu ti pomoc nadam se. klikni na odredenu aplikaciju i remove links
Sto se tice garancije tu ne morate da brinete, uvek sve moze da se vrati kao sto je bilo pre, mada u mojoj garanciji (orginal lg-ijeva) stoji da ista ne vazi samo ukoliko dodje do mehanickih ili hemiskih ostecenja.
Sto se tice garancije tu ne morate da brinete, uvek sve moze da se vrati kao sto je bilo pre, mada u mojoj garanciji (orginal lg-ijeva) stoji da ista ne vazi samo ukoliko dodje do mehanickih ili hemiskih ostecenja.
To bi bilo u redu kad bi važilo na našem području. Kod većine proizvoda vredi garancija koju daje uvoznik ili prodavač, bez obzira na garancuju proizvođača. Imaš puno proizvoda za koje proizvođač daje u papirima 3 - 5 godina garancije, a kod nas se prizna samo jedna godina.
Dakle, ako hoćeš ostvariti originalnu garanciju, jedino preostaje kontaktirati proizvođača i sa njim se dogovoriti. A često puta je slučaj da se i proizvođač ograđuje ako je uređaj u ponudi nekog operatera, a ne kupljen u trgovini specijaliziranoj za te uređaje.
Nemam pojma, u mojoj stoji da se ista ostvaruje u lokalnom lg servisu, tj. u pitanju je lg-jeva garancija a ne garancija operatera. Tako da kapiram da vaze uslovi i pravila lg-ja posto garanciju ostvarujem kod njih. Mada ko ce ga znati.
Nego kog proizvodjaca sd kartica preporucujete?
Nemam pojma, u mojoj stoji da se ista ostvaruje u lokalnom lg servisu, tj. u pitanju je lg-jeva garancija a ne garancija operatera. Tako da kapiram da vaze uslovi i pravila lg-ja posto garanciju ostvarujem kod njih. Mada ko ce ga znati.
Nego kog proizvodjaca sd kartica preporucujete?
Ma to ti je apsolutno ne bitno,nemas se potrebe zamarati sa tim. Odi fino u prodavnicu i kupi od 2,4 ili koliko ti vec hoces gb :D
poštovani,
Zelio bih vas zamoliti za pomoc, radi se o link2sd znam da je stara tema ali evo bit cu naporan, imam rootan GT540 na koji sam stavio link2sd i sve je radilo ok do trenutka kad mi se mobitel ugasio i prilikom novog paljenja nastaju problemi bilo da ne mogu pokrenuti odredjene aplikacije force close i vraca me na drugu verziju uglavnom mob. vise nije koristan jer ne dopusta niti pozive, tek nakon vadjenja sd kartice vraca se u normalno stanje, moje pitanje je da li je moguce integrirati link2sd da ostane pri sustavu prilikom novoga pokretanja ili ima neki drugi nacin.unaprijed hvala
Hvala na odgovoru,
Ovako prvo nasao na youtubu nacin koji je objasnjavao kako da se mounta sd kartica i sljedio sam ga,radi se o autorootapp2sd uglavnom omogućio sam stvaranje linka u sustavu, sto se tice particije to sam detaljno sljedio i napravio ext2 particiju preko partition managera i nakon toga izvadio sd karticu resetirao instalirao link2sd opet resetirao da stvori particiju nakon toga sve radi savrseno medjutim problem nastaje kad baterija se isprazni a to je kod ovih uredjaja tako brzo sve se poremeti, mislim da se sustav vraca na staru verziju jer mi ne izbaciva launcer koji sam imao nego pocetni i uglavnom tesko je bilo sta raditi jer mi se stalno javlja force close, jedin nacin da se vrati stari sustav tj launcer je da izgasim mobitel i izvadim sd karticu i onda mi normalno radi ali ne mogu koristiti karticu jer se opet ista stvar javi kad je stavim i onda nju moram formatirati i tako sve ispcetka.
Lijep pozdrav.
Imao bih pitanje. Pokušavam staviti Android 2.3 i došao sam do ovog koraka koji mi je nejasan:
2. NAČIN: PREKO RECOVERY-A (TREBATE STAVITI CLOCKWORK RECOVERY 3):
prije početka potrebno je skinuti cyanogen mod 7 :
http://depositfiles.com/en/files/qlrtmw13y
1. kopiraj na karticu mobitela folder sa brojevima u svojem nazivu
2. uđi u recovery (home+power), odaberi backup and restore, odaberi install zip i odaberi ono što si maloprije prekopirao
sada čekaj... i nakon toga imaš 2.3!
Nije mi jasno u boldanom koraku 1 o kojem je folderu riječ jer nijedan takav "s brojevima u svojem nazivu" ne vidim u tome što sam skinuo i raspakirao niti na SD kartici pa bih zamolio za pomoć. Unaprijed zahvaljujem. :)
Lijep pozdrav.
Imao bih pitanje. Pokušavam staviti Android 2.3 i došao sam do ovog koraka koji mi je nejasan:
2. NAČIN: PREKO RECOVERY-A (TREBATE STAVITI CLOCKWORK RECOVERY 3):
prije početka potrebno je skinuti cyanogen mod 7 :
http://depositfiles.com/en/files/qlrtmw13y
1. kopiraj na karticu mobitela folder sa brojevima u svojem nazivu
2. uđi u recovery (home+power), odaberi backup and restore, odaberi install zip i odaberi ono što si maloprije prekopirao
sada čekaj... i nakon toga imaš 2.3!
Nije mi jasno u boldanom koraku 1 o kojem je folderu riječ jer nijedan takav "s brojevima u svojem nazivu" ne vidim u tome što sam skinuo i raspakirao niti na SD kartici pa bih zamolio za pomoć. Unaprijed zahvaljujem. :)
napravi preko fastbotta lase ti je ako si pocetnik
Zahvaljujem na savjetu, uspjelo je bez problema, jedino me ruski malo namučio. :D
Uspio sam prebacit na hrvatskim međutim velik dio programa ostao je pod ruskim imenima pa me zanima jel ima neki način za to srediti? U meniju s aplikacijama njih donjih 20 je na ruskom.
restartaj mob
Mur4ik je izbacio novi ROM (SwiftDroid v. 2.0 RC1) već prije 3 dana, dali je netko već probao i kakvi su dojmovi.
Pa daj link, jer ja ga u njegovoj temi ne vidim.
Pa daj link, jer ja ga u njegovoj temi ne vidim.ž
recovery
http://depositfiles.com/files/j16yb00tw
fastboot