LG GT540- modovi i nadogradnje

poruka: 4.633
|
čitano: 864.514
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: LG GT540 Optimus
16 godina
neaktivan

ma slao sam sa mob pa se   nešto zbrejkalo zato ima čak 3 puta jedno te isto...

Imao sam GoLauncher i na njim sam mogao obavljat sve te stvari o kojima sam tu pisao al on iz nekog razloga nije radio kako treba :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: LG GT540- modovi i nadogradnje
mind_challenge kaže...
Keklja kaže...
ja isto nikad mms poslo. mene zanima nesto drugo. dal se negdje moze postavit da kad mu kazemo da nesto zapamti, da mu to ostane u memoriji i nakon reboota? zatim kako da smanjim broj stranica na pocetnom zaslonu sa 5 na 3? i na kraju trebam preporuku za neku aplikaciju koja sakrije druge aplikacije.

ne pretjeruj

svasta tebi pretjerivanje

16 godina
Keklja kaže...
mind_challenge kaže...
Keklja kaže...
ja isto nikad mms poslo. mene zanima nesto drugo. dal se negdje moze postavit da kad mu kazemo da nesto zapamti, da mu to ostane u memoriji i nakon reboota? zatim kako da smanjim broj stranica na pocetnom zaslonu sa 5 na 3? i na kraju trebam preporuku za neku aplikaciju koja sakrije druge aplikacije.

ne pretjeruj

pa ispisao si 3 posta, pa sam zato napisao

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
16 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...
Keklja kaže...
mind_challenge kaže...
Keklja kaže...

ne pretjeruj

pa ispisao si 3 posta, pa sam zato napisao

ma greška neka. force close sto pič... materini pa su zato 3 posta xD

16 godina
neaktivan

NEKA NITKO NE STAVLJA SISTEM 4.5, JER JE LOŠE  NAPRAVLJEN.

Što ne valja:

mob se može otključati samo sa power tipkom

uklonjeno je par korisnih app

ne donosi neke velike promjene, a briše sve podatke

sučelje je po defaultu na ruskom i neke se stvari ne mogu prevesti :(

možda ima još, ali mišem se sa toga, tako da...

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: 2.1 sa fastboot-om
max1919 kaže...

prije svega želim se zahvaliti dečkima sa modaco i xda foruma koji su već pisali ove tutoriale na engleskom... ja ovaj pišem zbog mnogih nejasnoća i upita u vezi mod-ova i update-a za gt540

upozorenje prije update-a:

-NAKON STAVLJANJA MODEFIKACIJA NEMOGUĆE JE VRATITI SE NA ORGINALNI ROM.

-SVE aplikacije i podaci mogu biti izbrisani tijekom flashiranja

-za one koji koriste app2sd: nakon (svakog) flashiranja app2sd će prestati raditi, morati ćete ga ponovno stavljati

-SVAKA nadogradnja ili modefikacija software-a može izazvati oštečenje sustava, zato pažljivo čitajte i pratite upute

-ovaj tekst je preveden/prenesen sa modaco-foruma

Prvi cilj je da stavimo 2.1 ROM sa fastboot-om (nisam siguran jel može bilo koji, ja sam radio s ovim i uspio) bez toga nemožete dalje.

1. backupaj sve sa moba

2. skini:

http://www.mediafire.com/?sdy95t16nex2yeo    i

http://www.mediafire.com/?y7q20212djy40ap

3. u rar file-u nađi LG Driver.exe i instaliraj ga (nema veze da li već od prije imaš drivere ili ne)

4. uključi usb debugging (settings>applications>development)

5. desni klik miša na windows enabler.exe -> run as administrator

napravi isto sa KDZ_FW_UPD.exe

6. sada vidiš hrpu čudnih znakova, to je normalno jer program nije namjenjen za balkance/engleze

7. desno dolje (pokraj sata) vidjeti ćeš da se pojavila ikona windows enablera, klikni na nju -> trebala bi se primijeniti i pisati ON

8. ukopčaj mob, ali NEMOJ kliknuti da prikaže SD karticu na PC-u

9. pogledajte sliku: (poslužio sam se razorinc-ovom slikom), samo umjesto onog imena .kdz filea, učitaš ovaj koji si u koraku 2 skinuo: 2.1 fastboot.kdz

10. za vrijeme update-a ne radi ništa na kompu

11. čekaj dok se mob ne restarta i onda ga odspoji

prije svega želim se zahvaliti dečkima sa fomaco i xda foruma koji su već pisali ove tutoriale na engleskom... ja ovaj pišem zbog mnogih nejasnoća i upita u vezi mod-ova i update-a za gt540

na kraju bi bilo poželjno napraviti hard reset:http://www.hard-reset.com/lg-optimus-gt540-hard-reset.html

znači držati 5s   Volume up + HOME + SEARCH

i imamo 2.1 sa fastbootom!

ako vam je cilj imati android 2.1 onda ste uspjeli, ako želite black rom ili clockwork, nastavite čitati...

E,on mene u 5. koraku trazi,znaci stisnem run as adminstrator i moram upisat lozinku. Kak da udem kad neznam lozinku...

Ko pita ne skita
16 godina
neaktivan
Cirko33 kaže...

E,on mene u 5. koraku trazi,znaci stisnem run as adminstrator i moram upisat lozinku. Kak da udem kad neznam lozinku...

probaj bez toga, samo normalno pokreni...

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
14 godina
neaktivan
max1919 kaže...
Cirko33 kaže...

probaj bez toga, samo normalno pokreni...

Ne ide vec pise da moram upisat lozinku.

Ko pita ne skita
15 godina
Cirko33 kaže...

skini englesku verziju KDZ-a i neces se morat mucit s tim

16 godina
neaktivan
Mislio Sam da ne pokreces kao admin vec kao obican user.
14 godina
neaktivan
Nocio kaže...
Cirko33 kaže...

skini englesku verziju KDZ-a i neces se morat mucit s tim

Oce bit onda hrvatski jezik??

Ko pita ne skita
15 godina

da :) ti pokusavas sluzbeni stavit ili??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

mms mi je dosta bitan jer mi je priroda posla takva da nesh moram poslikat pa poslat nekom..koristim trenutno drugi mob za to al mi je malo blesavo da imam mob sa hrpom super duper funkcija a ne mogu mms poslat..

kompi kaj smo na hero stavili 2.2 sve radi bezprijekorno, ko da je sluzhbeni..nema nikakvih force close, ne reagiranja, sve funkcije i opcije rade..neko ko je radio taj ROM je stvarno odlichno posel napravio..

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nocio kaže...

da :) ti pokusavas sluzbeni stavit ili??

DA!

Ko pita ne skita
15 godina

e pa onda pod type izaberes 3GQCT , pod phone mode treba bit DIAG...ucitas kdz file i kliknes na Launch software update

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.2.2011 16:17 (Nocio).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
napunio sam bateriju i krenuo busom iz zagreba prema zupanji. citao sam neke clanke preko pulse app i pogledao jedan standup od sat i 20min. cjelo vrijeme mi je 3g izgasen. sad sam trenuto u Brodu i baterija mi je na 40%. 60% je otislo za dva ipo sata voznje. nesto baterija i nije specijalna
16 godina
neaktivan

ma de najlosije baterije LG ,imo sam prije telefon i znam  kako je......jest da je dobar ovaj gt540 ali ne kontam zasto ne stave bolji bateriju premda je telefon namijenjen za multimediju,internet ,igre,muziku i ostalo

14 godina
neaktivan

evo i slichki za usporedbu, da vidite kak meni slika serijala fotich (slika 2) i kak slika sa FX Cam-om (slika 1)..

znachi, kliknem da slika, fino isfokusira i kad pustim da uslika, umjesto da uslika onak super isfokusiranu, uslika malo zamuchenu..

sa FX-om slika onak kak je na 2.1 sliko sa serijala camerom..

sad kaj se tiche MP4..kolko sam vidio, neki su imali problema sa tim a meni radi bez brige..bash sam prebacio par filmova u MP4 i radi bezprijekorno..stvarno nevjerojatno kak svi imamo istu verziju 2.2 a svaki ima razlichite probleme..

meni ne radi mms, camera ne fokusira onak kak bi trebalo i power widget zeza tu i tamo..sve ostalo radi odlichno..

dok nekima i camera i power widget rade odlichno, al ne mogu gledat mp4 filmiche, force closa im se, restarta sam od sebe i tak dalje..stvarno chudno kak se isti ROM na istim mobovima drukchije ponasha..

trebali bi svi pochet maltretirat LG i shamarat ih mejlovima pa da vide da postoji velik interes i da naprave sluzhbeni 2.2 pa da svima radi sve kak treba..

a ovo kaj se tiche baterije..na 2.2 na 744mhz uz neprestano prchkanje mi izdrzhi baterija od 5 ujutro do 16h (onda je na nekih 20%) i to je meni skroz ok..ak sam u autu, piknem ga na drzhach i ushtekam na punjach i to je to..uopche me ne dira kaj baterija ne traje 5 dana i takve spike..jednostavno, kad dodjem doma, odma ga ushtekam na punjach i nema brige..

slikano sa FX-camera slikano sa FX-camera
slikano sa serijala camerom slikano sa serijala camerom
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.2.2011 20:02 (cagliostro13).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
cagliostro13 kaže...

evo i slichki za usporedbu, da vidite kak meni slika serijala fotich (slika 2) i kak slika sa FX Cam-om (slika 1)..

znachi, kliknem da slika, fino isfokusira i kad pustim da uslika, umjesto da uslika onak super isfokusiranu, uslika malo zamuchenu..

sa FX-om slika onak kak je na 2.1 sliko sa serijala camerom..

sad kaj se tiche MP4..kolko sam vidio, neki su imali problema sa tim a meni radi bez brige..bash sam prebacio par filmova u MP4 i radi bezprijekorno..stvarno nevjerojatno kak svi imamo istu verziju 2.2 a svaki ima razlichite probleme..

meni ne radi mms, camera ne fokusira onak kak bi trebalo i power widget zeza tu i tamo..sve ostalo radi odlichno..

dok nekima i camera i power widget rade odlichno, al ne mogu gledat mp4 filmiche, force closa im se, restarta sam od sebe i tak dalje..stvarno chudno kak se isti ROM na istim mobovima drukchije ponasha..

trebali bi svi pochet maltretirat LG i shamarat ih mejlovima pa da vide da postoji velik interes i da naprave sluzhbeni 2.2 pa da svima radi sve kak treba..

a ovo kaj se tiche baterije..na 2.2 na 744mhz uz neprestano prchkanje mi izdrzhi baterija od 5 ujutro do 16h (onda je na nekih 20%) i to je meni skroz ok..ak sam u autu, piknem ga na drzhach i ushtekam na punjach i to je to..uopche me ne dira kaj baterija ne traje 5 dana i takve spike..jednostavno, kad dodjem doma, odma ga ushtekam na punjach i nema brige..

da... evo odmah šaljem 2 maila lg-u :P   ali sumljam da će to nešto promijeniti :/

jel još kome na xda forumu druga tema? neka žuta (užasna)...

14 godina
neaktivan

max.. ima li kakvih novosti.. kad izbacujes svoju verziju?

0 0 hvala 0
16 godina

Može par pojašnjenja? Dal to sve modanje služi da se mogu staviti i "oni" appovi, i dal se može tako otključat mob na sve mreže?

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Diablo86 kaže...

Može par pojašnjenja? Dal to sve modanje služi da se mogu staviti i "oni" appovi, i dal se može tako otključat mob na sve mreže?

ak mislish na creckane programe, ne, ne trba radit ove sve nadogradnje..i ne otkljuchava se mob sa ovim modovima..sa ovim modovima dobijash masu razno raznih opcija za presonalizaciju, mob radi brzhe, mozhe se overclockat, mozhesh radit back up cijelog sistema pa vrachash onaj koji si spremio, itd..uglavnom, max je stvarno odlichno objasnio shta koji mod radi pa treba samo imat strpljenja i chitat i sve che ti bit puno jasnije..

edit - jel ima ko neke novije karte za IGO?

ja imam neke iz 2009 al su dosta opchenite, pogotovo shta se tiche manjih mjesta, pa ak ima neko nesh novije i preciznije, molio bi da stavi ovdje il nek javi na p.m.

unaprijed zahvaljujem!!!

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.2.2011 15:41 (cagliostro13).
15 godina

dali se desava jos kome da mu appstore ne radi??? meni ga uredno otvori i sve , ali kad pokusam nesto potrazit il kad ocu pregledat aplikacije i igrice , samo stoji bjeli ekran kad zavrsi s ucitavanjem...dok mi market radi uredno

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

app store, to mislish na onaj dio marketa koji se placha il?

15 godina

ma kolko sam ja skuzio to je aplikacija s koje skidas programe koji se placaju za djabe , a ima i free programa...al opce mi ne radi appstore

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.2.2011 17:09 (Nocio).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

meni radi normalno,skinuo sam s njihove stranice app i instalirao, samo mi svako malo rad update za to ali ne snimam stalno

0 0 hvala 0
15 godina

ja mogu jedino s naslovne stranice skinut i kad potrazim nesto...a kad kliknem na apps pise mi loading i tak ucitava i ucitava...nikad kraja

EDIT: evo sad me neki vrag natjera da opet probam i sad radi :/

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.2.2011 17:49 (Nocio).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nocio kaže...

ja mogu jedino s naslovne stranice skinut i kad potrazim nesto...a kad kliknem na apps pise mi loading i tak ucitava i ucitava...nikad kraja

EDIT: evo sad me neki vrag natjera da opet probam i sad radi :/

eto :D

16 godina
protjeran
cagliostro13 kaže...

mms mi je dosta bitan jer mi je priroda posla takva da nesh moram poslikat pa poslat nekom..koristim trenutno drugi mob za to al mi je malo blesavo da imam mob sa hrpom super duper funkcija a ne mogu mms poslat..

kompi kaj smo na hero stavili 2.2 sve radi bezprijekorno, ko da je sluzhbeni..nema nikakvih force close, ne reagiranja, sve funkcije i opcije rade..neko ko je radio taj ROM je stvarno odlichno posel napravio..

Vidis, broj postova na "Hero android development thread" je 92 000 a na gt540 2 600. Mislim da je sada sve jasno cemu razlika u kvaliteti romova.

14 godina
neaktivan
bnaci kaže...
cagliostro13 kaže...

Vidis, broj postova na "Hero android development thread" je 92 000 a na gt540 2 600. Mislim da je sada sve jasno cemu razlika u kvaliteti romova.

ma kuzhim ja to..samo mi nie jasno zash je to tak jer je gt540 dosta jeftiniji mob sa dosta boljim performansama pa mi nie jasno zash se za njega ne radi vishe stvari..ok, hero je i dosta stariji pa se duzhe prchka po njemu..mozhda bude i za nash tak nesh sa vremenom,ne..

kaj niko nema neke novije karte za IGO?

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: LG GT540 Optimus
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice