- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo citam na XDA forumu da su kamera i bluetooth proradili. Moze li netko da mi preporuci kojim redosljedom da instaliram fastboot, launcher i taj optimizirani froyo na sluzbeni LG 2.1 eclair. I na koji nacin mogu napraviti backup svega u slucaju da nesto ode po zlu?
Hvala!
i mene cudi :P
evo za par dana napisem tut, a dalje se snalazite kako znate
Evo citam na XDA forumu da su kamera i bluetooth proradili. Moze li netko da mi preporuci kojim redosljedom da instaliram fastboot, launcher i taj optimizirani froyo na sluzbeni LG 2.1 eclair. I na koji nacin mogu napraviti backup svega u slucaju da nesto ode po zlu?
Hvala!
imas recovery, prije flashiranja napravi backup
i mene cudi :P
evo za par dana napisem tut, a dalje se snalazite kako znate
Bilo bi odlicno da napises tutorial za instalaciju froyo-a. Na kraju ubaci sto radi, a sto ne i to je to.
Ovim putem ti se zahvljujem na dosadasnjem i skorasnjem trudu. Pozdrav!
kod mene je ovakva situacija
sa wi-fi se mogu kod drugih ljudi bez problema spojiti ali kod kuće ne
kod kuće kada se spajam moram u postavke u svog optimusa unijeti :statičku ip,subnet mask, gateway i dns-ove
tek tada mi radi wi-fi na optimusu
inače koristim t-com maxadsl i za statiči ip možeš staviti 192.168.1."neki broj od 2-255"
subnet mask je:255.255.255.0
gateway je : 192.168.1.1
prefered dns:195.29.149.196
alternate dns:195.29.149.197
naravno ovo su ti postavke za maxads ako ne koristiš njega moraš unijeti gateway i dns-ove od svog davatelja internet usluge
sve ovo kada jednom uneseš nemoraš svaki put ,dovoljno je kada dođeš kući samo da mu u postavkama staviš kvačicu da koristi statički ip i to je to
nadam se da sam ti pomogao ,a ako ne onda će ovo valjda nekome poslužiti
@maksimovic
I ja se nisam snasao sa ovim cmd,pa sam radio preko ovog tutorijala i sve radi za 5... imam app2sd :D
Dakle prvo napravis particije kako je max objasnio,i naravno imas rootan uredjaj e onda pratis zadnje upute iz ovog tutorijala
http://cafe.mobil.hr/threads/69988-GT540-Optimus-2.1-ROM-whit-fastboot-and-clockwork-recovery-Black-Quarx-ROM-App2SD
Dakle,samo ovo da otvoris autorotapp2sd datoteku koju si skinuo sa nekog od linkova koje je max postavio(isto ovo se koristi i za drugi nacin rootanja koji je max koristio) i tu odabres 2 za eng. jezik,zatim 4 full app2sd i sacekas da zavrsi proces i da te vrati u ponovni meni za izborom,zatim pritisnes 6 za restart i imas app2sd ;)
ja sam 1. radio preko toga i onda mi se mob strasno usporio, nakon stvaljanja app2sd. onda sam trazio nacin da to izbjegnem i jedini drugi nacin koji je meni radio je bio ovo sto ovdje napisao. Istina da je kompliciranije, ali meni je bolje radilo.
evo da potvrdim nakon dva dana korištenja, prvi dojam je bio da je malo sve bilo usporeno kako je max1919 i rekao ,ali sam toliko bio umoran da sam bio ljut i nisam više ništa htio raditi i hvala bogu što nisam ,ova usporenost je bila na samom startu ali poslije malo rada dok se sve posloži radi super i ništa nije sporiji nego prije stavljanja app2sd-a samo što sada imam more aplikacija u mobu i nesilazim sa njega

Dobro udaraju ova dvojica ankuch & Quarx, za svaku pohvalu. Meni osobno ni ne treba nista vise od 2.2. Jel netko stavio ovu zadnju verziju. Zanima me koliko je to tocno stabilno. Link
Upravo tako. 2.2. ima sve sto mi je potrebno: bolju brzinu, ugradjena instalacija aplikacija na sd i (nadam se uskoro) prikaz flasha na web stranicama.
Osobno su ipak pricekati jos malo dok se ta stvar ne sredi.
Dobro udaraju ova dvojica ankuch & Quarx, za svaku pohvalu. Meni osobno ni ne treba nista vise od 2.2. Jel netko stavio ovu zadnju verziju. Zanima me koliko je to tocno stabilno. Link
stavio sam... sve stabilno, ima dosta mogućnosti sam cyanogen mod koje 2.2 nema, dosta je brz i ok sve radi (osim radia i flasha + kamera ima par bugova).
Evo kako staviti najpoznatiji 2.2 mod za android- cyanogen mod na gt540.
Jedini problem je što kada izađe nova ver cyanogena i ako ćete ga htjeti staviti, pobrisati će vam se sve app
par stvari morate napraviti i prije samog starta:
1. stavi 2.1 sa fastboot-om (pogledaj na 1. stranicu)
2. stavi clockwork recovery (pogledaj na 1. stranicu)
3. napravi 100-200mb slobodno na SD kartici, uđi u clockwork (ugasi mob i drži home+tipka za paljenje dok ne dobiješ zelena slova), odi na backup and restore i backupaj trenutno stanje mobitela (ako ovo dobro napraviš 99% je nemoguće da brickaš mob)
sada možemo krenuti na sam cyanogen mod:
1. skini : cyanogen mod, kopiraj folder tools (iz android sdk), na c disk (c:\tools) i raspakiraj 7z file u tools folder
2. uđi u fastboot mod (kamera+tipka za paljenje), konektiraj mob na komp
3. otvori command prompt (cmd), upisi "cd c:\tools" i pisi:
fastboot.exe -w
fastboot.exe flash system system.img
fastboot.exe flash boot boot.img
fastboot.exe reboot
nakon ovoga bi se mobitel trebao restartati...
I imamo funkcionalni 2.2.
Jedini problem je što kada izađe nova ver cyanogena i ako ćete ga htjeti staviti, pobrisati će vam se sve app
Cek, cek. Znaci ja ne mogu instalirati 2.2 na sluzbeni 2.1 update od lg-a. Mogu li onda bar "instalirati" fastboot na ovaj sluzbeni ili moram kompletno sve ispocetka?
dobar tutorial, lagan. trebali bi ljudi ga shvatiti
Cek, cek. Znaci ja ne mogu instalirati 2.2 na sluzbeni 2.1 update od lg-a. Mogu li onda bar "instalirati" fastboot na ovaj sluzbeni ili moram kompletno sve ispocetka?
sve ispočetka :( moras imati taj 2.1 sa fastbootom jer preko njega stavljas 2.2
za buduće korisnike 2.2
- ako se dešava da vam se pojavi greška force close, skinite rom manager i u njemu imate fix permissions
- systemske aplikacije,widgete,launchere i slične programe instalirajte u telefon, ne na karticu, možete prebacivati s sd na phone, jer kad se ugasi, resetira ili koristi malo žešće (stalna izmjena programa) neće učitati postavke dobro pa sve stavlja na default, recimo neće se widgeti upaliti, teme, launcheri itd
"I imamo funkcionalni 2.2" to znači da sve radi: FM radio, veza sa LG PC Suite i sve ostalo
"I imamo funkcionalni 2.2" to znači da sve radi: FM radio, veza sa LG PC Suite i sve ostalo
radio ne, a za sinkronizaciju neznam. ima more drugih programa za sinkronizaciju myexplore phone (tako nešto) a i imaš na marketima programe koji ti spremaju poruke, kontakte, pozive,kalendare i šta več na net i samo ih kasnije vratiš. a za prebacivanje glazbe i videa koristiš usb mass storage
cek..znaci zasad nema nikakvih prednosti prelaska sa 2.1 na ovu "nedovrsenu" verziju 2.2 posto ne radi flash? jel barem brzi mob ili nesto takvo?
Pitanje
Do prije 20 dana sam imao android 2.1 sa fastbootom i CW-om. Nakon toga sam se vratio na android 2.1 od LG-a, jer mi je mob bio usporen zbog app2sd.
Sad, dali je meni ostao fastboot ili ne?
3. otvori command prompt (cmd), upisi "cd c:\tools" i pisi:
fastboot.exe-w
fastboot.exe flash system system.img
fastboot.exe flash boot boot.img
fastboot.exe reboot
Max, sve sam napravio do broja 3.
Kad uđem u CMD dođem do c:\tools\
I pišem fastboot.exe-w napiše mi ovo "fastboot.exe-w is not recognized as an internal or external comand, operable program or batch file."
Po meni tu nešto nije u redu
tnx, ma ovaj sam dio kopirao sa ruske stranice, a oni su napisali krivo...
Dali nakon restora ostaje fastboot mod ili ne?
Jer sinoć sam stavio 2.2 ali mi je blokiralo na učitavanju, točnije kod onog robota i smjera obrnutog od kazaljke na satu.
Pa sam nakon toga napravio restor preko CW-a.
Sad više nemogu ući u fastboot....
Jer sinoć sam stavio 2.2 ali mi je blokiralo na učitavanju, točnije kod onog robota i smjera obrnutog od kazaljke na satu.
kako ne? morao i moći. ako restoraš vratiti ćeš se na točku gdje si već imao instaliran fastboot.
probaj izvaditi bateriju, i onda držati paljenje+kamera.
kako ne? morao i moći. ako restoraš vratiti ćeš se na točku gdje si već imao instaliran fastboot.
UFFF
Probao barem 50 puta vaditi bateriju i neće.
Sad ga stavljam nanovo, smo moram li onda opet CW stavljati
Edit: Moja greška, izgleda da sam trebao malo jače stisnuti tipku kamera.
Uspješno sam instalirao 2.2. Sad ćemo vidjeti kakav je.
Max i gigimon HVALA
Da li novi cyanogen mod ima unutar sebe overclock mod i black rom jer bi bilo pozeljno da je sustav brz?
Da li novi cyanogen mod ima unutar sebe overclock mod i black rom jer bi bilo pozeljno da je sustav brz?
da cyanogen ima sve to u sebi i gratis dobijete još puno više
možeš odma overclockati i jos je stabilniji nego 2.1 black rom, a ima i bijelu i crnu inačicu pa biraj koja ti je bolja
UFFF
Probao barem 50 puta vaditi bateriju i neće.
Sad ga stavljam nanovo, smo moram li onda opet CW stavljati
Edit: Moja greška, izgleda da sam trebao malo jače stisnuti tipku kamera.
Uspješno sam instalirao 2.2. Sad ćemo vidjeti kakav je.
Max i gigimon HVALA
I?? Pricaj kakav je 2.2??
Instalirao sam qpp2sd i novi programi ukljucujuci stare su na kartici, ali zauzetost memorije na telefonu mi je ostala, dakle nista se nije oslobodilo. Kako da to rijesim? Neki prijedlog?