Pozdrav.
imam mobitel Alcatel Idol Mini (6012X), android verzija 4.2.2., star samo 2 mjeseca. Radio je besprijekorno sve do nedavno kad mi se počelo događati da mi sam od sebe klikće po gornjem dijelu ekrana ponekad neočekivano, kao da hoće spustiti meni. Ovo je naročito loše ako igram neke igre jer mi zapravo klikne na reklamu i onda otvara browser itd.
Međutim, uočio sam na popisu programa ove 3 aplikacije za koje nisam siguran da sam ih oduvijek imao :
Common Data Service, Location Engineer Mode, MMITest (možete pogledati dolje i sličice ikona, po redu). Aplikacije pod permissions imaju pristup svemu mogućemu u telefonu.
Stoga me zanima, ako bi itko bio voljan od vas pogledati kod sebe na androidu ima li možda te aplikacije ? Ili ako možda pouzdano znate radi li se o štetnim aplikacijama ili je to sve dio androida ? Uglavnom, znam da bi neki malware trebao postojati, jer goreopisana operacija se očito događa s namjerom. Inače, nisam skidao ništa na mobitel osim aplikacija (igre i slično) sa Play Store, i imam antivirus, ali izgleda da se prošuljalo nekako...
(ova 3. sličica je inače bijele boje sa crvenim slovima ali ju je uploadalo ovako)