...koje razocaranje nakon nepuna dva mjeseca prestao mi radit displjej imam ton slike nemam ....naravno ne priznaju mi garanciju jer tvrde da sam presavinula mobitel ili stisnula displej :((((,....pa zar nebi kod presavijanja mobitela puknuo displej ????? i da to su me tek obavjestili nakon mog upita sta je sa tim mobitelom posto je proslo 20 radnih dana . od zaprimanja ..uglavnom jadno:(((((
H18 Be Smart Fresh 3G dojmovi i misljenja
- poruka: 166
- |
- čitano: 80.972
- |
- moderatori:
XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Dobro došla u klub i meni su isto tako objasnili, a na ekranu nema nikakve pukotine niti oštećenja samo je prestao raditi još da mi je ispao ili tako nešto, ali ne. Isto sam strašno bio ljut zato što mi se sam mobitel svidio, i da i ja sam preko 20 dana čekao što je s mobitelom kada su mi rekli koliko je novi ekran ladno sam odbio dati 350 kuna za novi ekran mobitela koji sam platio 530 kn i siguran sam da će se to opet dogoditi.
P.S
Nisam našao ekran na e bay-u ako neko pronađe slobodno neka bavci link.
Pa to i mene ljuti sto je mob bio iskljucivo non stop u zastitnoj futroli ,u džepu ga nikad nisam nosila jer mi ne stane u njega ...uvjek u torbi,nikad pao ....i onda ovo kao obrazlozenje presavinuli ste mobitel puknuo LCD..wtf?...a ekran nigdje ostecenja ogrebotine nista jer to se mora vidjet...(probala sam stari neisparvni stari mobitel samsungov koji imam doma presavinut ,stisnut ekran i tresnut o pod i kod toga se je odmah vidjelo da je displaej iskocio iz lezista ).. :(((..
Rekla sam im sluzbenim putem preko @ da im to nije izgovor za nekvalitetan materijal prilikom izrade i da nije također izgovor da me nisu mogli obavjestit u roku kojem su oni sami odredili a to je 15 do 20 radnih dana ...posto su to mobiteli kineski i jeftine izrade trebali su to drugacije regulirat zbog mogucnosti da dođe do takvih ostecenja
Kad mi je prije cca dvije godine displej otisao na Expiriji mini pro i nisu ga mogli izservisirat ni nakon 2 mjeseca...bez pogovora sam dobila novi aparat a vrijednost tog mobitela je bila 2000kn
A da ne pricam da sam jedva uspjela ih kontaktirat jer broj sluzbe im pocinje 060 i poziv se naplacuje 2kn i nesto a ja sam stavila blokadu na te brojeve i nemogu ih nazivat...jedan mail na stranici drugi na papirima ....
Cekam njihov odgovor sutra na moj @
Ja ih uvijek dobijem na taj 060, ali što kad ne znaš tko tamo pije, a tko plaća. Već dva tjedna zaprimaju mobitel iz sjedišta u servis, a ne bih se iznenadio ni da su preko ceste. Uglavnom, još vjerujem da su mi mogli poslati USB kabl poštom, a ne da ja šaljem cijeli mobitel na servis zbog toga. Kratko i jasno, LAŽU! Cijene popravaka su takve zato što su svjesni da to nitko neće htjeti platiti, radije će baciti mobitel i zagristi u g... zbog vlastite nepromišljenosti. A oni kao fol imaju servis, koji uglavnom ništa ne radi, već samo kupuju vrijeme i obeshrabruju vlasnike "oštećenih" mobitela nerazumnim cijenama. Tako bih i ja mogao držati servis! Nije u pitanju da će ovi propasti, problem je što će usput iznervirati hrpu ljudi. Čuo sam da ih je već i Pevec odj... E sad, ako su preloši za Pevec...
ma mozes ti njih dobit na 060 samo sto se poziv po minuti naplacuje 2kn i nesto a to je pljacka i onda istrazuj.....
Losa kvaliteta izrade i to je to ...koliko para toliko muzike .....
Evo, da i ja zagrizem g... Apex stigao sa servisa, USB kabel zamjenjen o trošku garancije... Ispričavam se djelatnicima Hangara18 na teškim riječima, bilo je u afektu... Vjerujem da je i cijena zamjene ekrana realna, ipak je to touch staklo, a ne samo obična maska...
no offense nikome ali ljudi to je kineska kopija mobitela to uopce nije hangarov mob kao ni jedan model od njih.
tako da naravno da ce zgorit ja sa svojim nemam beda. i radi s tim da sam moro prosiravat rupu za slusalice maskicu zadnju rezat i tako ali jbg.
sta se tice ekrana naso bi se ali se mora nac tocan model tog sumviera jer ih ima tonu istih razlikuju se po specifikacijama znaci dali ima gps i ekran i kamere.
a sta se tice njih za garanciju supci su to priznajem.
a i ja sam im ljepo spustio kad sam im na njihovu fejs stranicu okacio kako i rootat mob i kako stavit cwm itd...
btw evo ga tocno taj model
http://sumvier.en.made-in-china.com/product/yvmEeACjnYVc/China-Cheap-4inch-Mtk6572-Dual-Core-Android-4-2-Mobile-Phone-with-3G-WCDMA2100-850.html
eto malo update identican model kao i nas h18 ili ti sumvier je i CUBOT c9
http://www.ebay.com/itm/4-CUBOT-C9-Google-Android-2-3-dual-sim-Cell-Phone-Smartphone-Blue-US-Stock-/360645638197
iste specifikacije sve isto. a sta je najbolje za cubot ima custom romova ;)
ok za c9 nema jos ali eto sad cu da roknem navecer rom od c9
po svemu sudecu sta sam naso po netu mobovi su identicni totale cak imaju i iste module s tim da cubot ima aktiviran GPS dok moj to jest nas h18 nema interni gps tako da vjerovatnost je da proradi i gps na mobu ;)
drzite fige da ne spalim mob hahah
ok ne pokusavajte
znaci uspjesno instaliran rom od cubota c9+ mob radi i stvarno je brzi
ali ima jedan veliki problem ne radi sim kartica nemoze je lockat.
kratko receno izmucio se ko majmun jer od carlvija backup me zezo jer mu je falio md5 checksum i nisam mogo restorat svoj rom
Hvala za info evo bacam se na traženje za sada ima svega osim ekrana rado bi vratio taj mob u život.
ove dane cu se probat pozabavit jos malo sa c9 romom
znaci sve radi osim sim kartice sta je najvaznije a ne radi jer je drugi band.
e sad trebo bi ekako preko mtk mobile uncle tools itd forsat drugi band sad si zapiso koji moj mob koristit pa cu probat forsat na onom romu da proradi.
jer on prepozna karticu ali enmoze je uhvatit znaci signala nema.
Još malo da napišem neke stvari o općenito hangaru htio ja sebi uzeti drugi mob od njih onaj s 36 700 kn na akciji u KTC-u i kad sam došao u trgovinu kaže žena ne mojte ovo uzimati ni slučajno 90 % mobitela se vraća na reklamaciju itd. Iako mi žena ima s 26 i super telef prezadovoljna i ona i ja s njime.
P.S.
I dalje nisam našao ekran.
to je ocigledno kako pogodist a i masa ekipe kupi mob misle da ce imat zvjerku pa onda reklamiraju.
je isti CUBOT c9...i na Focalpriceu ga kupit mozes za jeftine pare direkt iz kine ...i tu kada platis PDV i postu 25kn dođe te ukupno cca 500 kn.....a ak imas srece upiknes i neki popust,kupon i jos jeftinije prođeš:)))
http://es.focalprice.com/MH0794L/Cubot_C9_4_Capacitive_IPS_Touch_480x800_Android_4.2_Dual_Core_MTK6572_1.2GHz.html?Source=EN_BFDproduct
I dosta ekipe kupuje tako mobove i pre zadovoljni :))...jer kod nas su u zadnje vrijeme prenabrijali cijene mobova a sve Kinezi:)))
btwy uspjela ja uz hrpu natezanja preko garancije sredit ekran....samo sam dobro argumentirala sve i nisam se dala preveslat i eto rijesila sam to
...i nema veze sta je kineska kopija ...ako nisam odgovorna za kvar na mobitelu ,onda neka ne kakaju i neizmisljaju tipa stisnuli ste ili presavinuli ekran i neka srede mob.......jer ja mob imas stalno u fotroli ,mob nema nijednu ogrebotinu ,nijedno drugo fizicko ostecenje.....
to se slazem ali moram priznat h18 ima jako jako osjetljiv ekran.
npr na mom kad se skida zadnja maskica uvijek se vidi bas po ekranu kako se razlije boja kad se skine maska zadnja.
to im je mana pretanak je malo i osjetljiv jer nije stakleni touch nego plasticni i savitljiv je dosta i onda se ekran stisne :)
a sta se tice cubot roma zabavit cu se u subotu jer mi preko tjedna treba mob radi posla pa nemogu bas da sj*bem mob a moram delat :D
Cek lacko znaci custom roma si ga to su sup vjesti ali reci so ti nevalja kid sim
ma nije custom rom jer nema custom rom za cubot c9+ ali ima official rom za cubota
sve radi osim sima znaci prepozna karticu i sve ali nemoze uhvatit signal uvijek je samo pozivi u nuzdi.
ali ni slucajno ne stavljaj i pokusavaj ako ne napravis backup sa carlivijem
i to obavezno advanced backup i onda jos jednom regular backup znaci dv aputa jer ovaj advanced zna zastekat bar je meni zasteko pa imam srece da sam i obican backup napravio.
...i nema veze sta je kineska kopija ...ako nisam odgovorna za kvar na mobitelu ,onda neka ne kakaju i neizmisljaju tipa stisnuli ste ili presavinuli ekran i neka srede mob.......jer ja mob imas stalno u fotroli ,mob nema nijednu ogrebotinu ,nijedno drugo fizicko ostecenje.....
Ako si uzela u Hangaru nemas nikakve sanse i da si 100 puta u pravu. U njihovom kvaziservisu rade kvazistrucnjaci s multimetrom u rukama... pazite se tog ducana. Ugl. udruga Potrosac, ministarstvo gospodarstva i slicno nista ne kostaju (osim malo vremena).
update cubotov rom radi s tim da mreza radi ali sam u obicnom nacinu znaci nema 3g
pa ko se hoce igrat nek kuca u google cubot c9+ rom
Ljudi evo u dzepu mi se sjebo mib navodno puka mu je zaslon ali unutrasnjosk vanhski dio neostecen. Nadam se da ce mi priznat garanciju
Ugl bio sam u skoli pa sam kratko napisa. evo sad u potpunosti
Mob je 5 miseci radio bez problema sve super odlican mob. blah blah. Danas na 2 satu u skoli iden pogledat na sat kad ono sje*an ekran unutar mobitela. Kad se prode po stakalcu tocnije topuch screenu nema ogrebotina nicega. glatko ko maslac ali pukotina unutar moba. Evo moji isli vidit oce mi priznat garanciju. Kupija san mob u Konzuma na relji valjda nece bit supci. Mobitel mi ni jednom nije pao. Cuvan ga ka oci u glavi. Al stvarno nmg virovat da se ovo desilo :(
sta je ovo sad me vec plasite malo s tim pucanjem ja non stop svog furam u riflama i panjem s epo kucama krovovima i palinima za telefone pa ono
sta se tice napokon dual sim unutra s tim da sam moro tele 2 karticu stavit u primarni slot a svoju sim u sekundarni jer mi nije htio net radit na sekundarnom od tele 2
a sta se tice ekrana a je da malo zeznut naprimjer ja na svom imam na bijeloj pozadini kao da je stisnut ali ono ne zamaram se kad pukne uzimam drugi za 600kn duplo jaci haha
Vidim da ste dosta popljuvali servis i Hangar
Ja imam sasvim pozitivno iskustvo sa njima.
Kupio sam 4 moba i 3 tableta kod njih u CCO
Pao mi je fresh i slomio se lcd.
Poslao sam ga direktno u servis znači preko nikakvih posrednika i nakon 5 dana od slanja zovu oni mene.
Neki lik, pristojan, predstavi se i kaže Vaš mobitel bla bla bla, slomljen Vam je lcd, ne možemo Vam priznati jamstvo, cijena je 300 kn plus dostava.
Ja kažem puno mi je neću popravljat, radije kupim novi. Kaže on, možemo Vam popraviti i besplatno poslati sa idućom pošiljkom robe u CCO.
Reko popravljaj ga, čekao sam na uređaj 12 dana, došao mi je u CCO sa popravljenim lcd-om, još su mi i stražnji poklopac gratis zamjenili jer sam potrgao kopče kad sam ga stavljao
Ja zadovoljan.
E sad čuo sam od frenda da imaju u prodavaoni u Koprivnici Outlet, prodaju se izložbeni primjerci, naravno sa jamstvom od godinu dana, cijena uređaja ovisi o stanju istog.
Možda ubodete koji za sitnu lovu, premjestite lcd i još vam ostane sve ostalo za dijelove
sretno
Mob je 5 miseci radio bez problema sve super odlican mob. blah blah. Danas na 2 satu u skoli iden pogledat na sat kad ono sje*an ekran unutar mobitela. Kad se prode po stakalcu tocnije topuch screenu nema ogrebotina nicega. glatko ko maslac ali pukotina unutar moba. Evo moji isli vidit oce mi priznat garanciju. Kupija san mob u Konzuma na relji valjda nece bit supci. Mobitel mi ni jednom nije pao. Cuvan ga ka oci u glavi. Al stvarno nmg virovat da se ovo desilo :(
na mojem se nije vidlo nikaj izvana, a unutra je lcd bio skroz popucann jbg pao mi je
mislim da ćeš morati platiti lcd
inaće, kad nosiš mob u džepu, uvijek ga okreni ekranom prema sebi, manja je vjerojatnost da ćeš ga razbiti
Ako si uzela u Hangaru nemas nikakve sanse i da si 100 puta u pravu. U njihovom kvaziservisu rade kvazistrucnjaci s multimetrom u rukama... pazite se tog ducana. Ugl. udruga Potrosac, ministarstvo gospodarstva i slicno nista ne kostaju (osim malo vremena).
potrošio puno vremena na razne inspekcije, pisanje prigovora i slično, imao sam xperiu, nosio ju u džepu, kad sam se sagnuo pukao je lcd, touch je ostao čitav
uglavnom, tvrdio sam da uređaj nema oštečenja (vanjskih i nije imao, star svega mjesec dana) i da je kvaliteta izrade loša
na kraju sam uzaludno potratio vrijeme
ako je nešto slomljeno, nema te inspekcije ili suda koji će natjerat servis da ga popravi o svom trošku, prema njima za sve slomljeno odgovoran je vlasnik i točka
Uglavnom bačenih 2100kn u vjetar, od sada kupujem kineze, jeftiniji su a marka više nije garancija kvalitete
Još malo da napišem neke stvari o općenito hangaru htio ja sebi uzeti drugi mob od njih onaj s 36 700 kn na akciji u KTC-u i kad sam došao u trgovinu kaže žena ne mojte ovo uzimati ni slučajno 90 % mobitela se vraća na reklamaciju itd. Iako mi žena ima s 26 i super telef prezadovoljna i ona i ja s njime.
P.S.
I dalje nisam našao ekran.
već sam napisao, outlet u Koprivnici
na njihovoj stranici piše da je broj 048/211-250
navodno da se tamo prodaju testni i izložbeni primjerci, probaj ubost koji i iskoristit lcd.
Danas dobio S26 za službeni mob, pokušavam root-ati s ovim al ne ide
može pomoć ?
edit:
nevermind, riješio root pomoću ovoga
na mojem se nije vidlo nikaj izvana, a unutra je lcd bio skroz popucann jbg pao mi je
mislim da ćeš morati platiti lcd
inaće, kad nosiš mob u džepu, uvijek ga okreni ekranom prema sebi, manja je vjerojatnost da ćeš ga razbiti
Tako je i staja. JBG ful los LCD ovaj mob ima. Popravak necu platit. 300 je previse rade skupim tu lovu plus jos malo i uzmem si drug jos bolji. Al od sad pazim od koje marke uimam mob. Ugl Svaki dan se sve vise sjebe ekran cak je sad pocea gubit kontakt u ekranu K*urca nevidis ali nema veze.. Lacko tvoj mob je zadnja nada da nepukne ali nevirujem . Uskoro ce se i to desit.
Imam H18 NOA H42, danas došao u prodaju. Sve super sve 5, ALI...mobilni internet iako je uključen, ne mogu na bilo koji browser, kaže nema veze. Isto tako nemogu se prijaviti preko bilo koje aplikacije.
A gore kod sta lijepo stoji 3G.