[FAQ] Android flash, custom ROM, root izdvojena tema

poruka: 2.073
|
čitano: 837.628
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
[FAQ] Android flash, custom ROM, root

Svi odgovori su dobrodošli i ja mislim da je lakše instalirat windows

nego to čudo, barem mi se ovo nikad nije dešavalo u

windows-u

Andreabuterer

0 0 hvala 0
16 godina

Ovakve crte na ekranu su karakteristične u računalima za pozdrav grafičkoj kartici, međutim nisam nikada vidio artefakte na mobilnom uređaju.

Što se tiče flashanja, 3 od 8gb memorije je rezervirano za sistemski rom, a kod flashanja roma ne može biti jednostavnije, znači flash sa odinom recovery, preko recovery-a custom rom iliti kernel prije toga ako hoćeš, i to je to..

Binary = custom u principu tebi ne služi ništa, već onima u servisu iz očitih razloga, dakle, sa Traingle Away-em ti to ide na stock ili šta već drugo piše, zaboravio sam već.

EDIT: Pa jedino ti preostaje onda bacit stock na njega sa odinom pa šta bude..

I'm not crazy, my mother had me tested!
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.1.2016 3:25 (marinn95).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Moram stavit recowery koji je bio

Andreabuterer

0 0 hvala 0
16 godina

Kada staviš stock rom biti će ti i stock recovery.

http://androiding.how/how-to-install-twrp-recovery-using-odin/

I'm not crazy, my mother had me tested!
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.1.2016 14:03 (marinn95).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ljudi treba mi pomoć znači hoću da nadogradim mbotel LG P970 sa androida 2.2.2 na adnorid 4.0.4 ICS koji je službeno izašao od LG-a i probao sam na milion načina da ga instaliram i nikako neuspjevam pe me zanima ima li netko da mi pomogne oko ovoga ??

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

jesi li gledao na xda forumu?

Andreabuterer

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: [FAQ] Android flash, custom ROM, root
ABCD1919 kaže...

jesi li gledao na xda forumu?

Da preko njih sam i  rješio problem.

9 godina
neaktivan

Znaci, imam neki NOA mobitel, na kutiji ne pise koji je model, uglavnom zelim na njemu android 6.xx, a trenutacno je na njemu 4.2.1.

Uglavnom, znam sve, manje-vise sto treba.

Kako sam skuzio trebam skinuti CM13 (jer je to 6.xx android), na komp, prebaciti tu zip datoteku na mob, ući u "bios" i roknut "goli" android i gotovo, ali negdje sam procitao da za svaki mob treba drugacija vertija toga "unoffical" androida, i kako ja mogu znati koji skinuti, ako ne znam koji je moj mob android, ako to treba napraviti?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Imam problem sa Vivaxom Smart Fly V500. Rootan je i sa KingRoot aplikacijom sam izbrisao nepotreban bloatware. Ali sad mi ne rade obavijesti ni tipka home (touch), pa sam ga resetirao na tvornicke postavke. Izbrisane sistemske aplikacije (bloatware) se nisu vratile a obavijesti i tipka opet ne rade. Isprobao sam i par recovery alata ali nema pomoci.

Zanima me dal mogu staviti neki custom rom tipa cm? Ne znam koji posto na stranicama xda nema verzije za Vivax mobitele....a ako ne, dal je moguce nekako instalirati stock rom ispocetka?

Iron Maiden
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2016 15:42 (imaiden322).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
imaiden322 kaže...

Imam problem sa Vivaxom Smart Fly V500. Rootan je i sa KingRoot aplikacijom sam izbrisao nepotreban bloatware. Ali sad mi ne rade obavijesti ni tipka home (touch), pa sam ga resetirao na tvornicke postavke. Izbrisane sistemske aplikacije (bloatware) se nisu vratile a obavijesti i tipka opet ne rade. Isprobao sam i par recovery alata ali nema pomoci.

Zanima me dal mogu staviti neki custom rom tipa cm? Ne znam koji posto na stranicama xda nema verzije za Vivax mobitele....a ako ne, dal je moguce nekako instalirati stock rom ispocetka?

Pa normalno da se nece vratit to sto si obrisa  nakon factory reseta to samo vraca postavke na tvornicke nemoze vratit podatke, u ovom slucaju "bloatware", posto je to kinez tesko ces nac rom za to, nemirujem da vivax ima neki tool i neku podrsku, jedino da nades koji je to ubiti model i po tome pokusas nac koji app se koristi za to sta ti fali i ubacit ga u system apps, neznam pokusaj nac koji je model pa negdi (xda) pitaj da uploda neko taj app

11 godina
neaktivan

zapravo mi treba taj isti stock rom (kojeg sigurno nigdje nema) da ga instaliram ispocetka ili da ga bar mogu downgrejdati pa da se updejta na trenutnu verziju (4.4.2)

ime ne mogu naci, brendirani kinez  

EDIT: nasao sam, 3GO Droxio Kentia

znaci jedino ga mogu probati dati na servis, imam garanciju, unrootan je sad, mozda bi moglo proci

Iron Maiden
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2016 17:05 (imaiden322).
9 godina
neaktivan
pozdrav,
Tražim nekoga tko mi u Zagrebu može instalirati novi ROM u Samsung J7 koji je kupljen u Kini.
Cijena po dogovoru.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Žao mi je ja sam u Rovinju

Andreabuterer
10 godina
neaktivan
zupa21 kaže...
pozdrav,
Tražim nekoga tko mi u Zagrebu može instalirati novi ROM u Samsung J7 koji je kupljen u Kini.
Cijena po dogovoru.

http://www.sammobile.com/firmwares/

To možete i sami vrlo je jednostavno ovdje pronađite bilo koji rom koji nije kineski

upišete model uređaja na yt nađete tutorijal (Ključna riječ; "How to flash samsung galaxy j7)

L.P
11 godina
protjeran

Zanima me kak se moze backup restore-at u TWRP-u ako je backup na laptopu, jel moguce? Npr ak se mob nece bootat pa moram restore,a backup mi nije na mobitelu ili usb-u,kak ga prebacit ili restorat sa laptopa

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

POzdrav,

Imam s3 i9300 i snapshoot kitkat 4.4.4

Kernel mi je After97 ali on na 1.6 ghz

Probao sam Devil kernel 2.3.2 Ali ne radi mi preko njega Zvanje poruke itd.

Ne podržava naše mreže.

A on ide na 2ghz i radi ok

Evo, zahvaljujem svima koj bi mi dali link nekog kernela za moj mobitel

Tražim da bude 1.8 ili 2

Andreabuterer

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Vecer,

prvo da napomenem da sam trazio nekoga tko ima slican problem kao ja ali nisam nasao.

Naime nabavio sam plocu s3 sgh-t999 ( verzija sa dual core al 2 gb rama ) isao sam stavljat custom rom ( ANdroid hd) 

poslje shvatih da je to za i9300 samo i mobitel mi se "hardbrickao ". U device manageru pokazuje QHSUSB_DLOAD . Je li moguce vratit ga na stock bez JIG USB-a ? 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Damir1908 kaže...

Vecer,

prvo da napomenem da sam trazio nekoga tko ima slican problem kao ja ali nisam nasao.

Naime nabavio sam plocu s3 sgh-t999 ( verzija sa dual core al 2 gb rama ) isao sam stavljat custom rom ( ANdroid hd) 

poslje shvatih da je to za i9300 samo i mobitel mi se "hardbrickao ". U device manageru pokazuje QHSUSB_DLOAD . Je li moguce vratit ga na stock bez JIG USB-a ? 

Koji je bio system prije njega i koji recowery imaš?

Andrea
10 godina
neaktivan
Damir1908 kaže...

Vecer,

Pogledaj na XDA ako nema ,traži i gledaj više da ti je u md5 formatu

system i onda ga samo preko odina bocni a ako nemaš

stavi mu twrp od u wipe, ond advanced wipe i

počisti mu sve, system, devil cash, cash ,sd karticu ako želiš i

ako želiš njegovu unutarnju pohranu

Andrea
13 godina
neaktivan

imao sam twrp pa poslje sam stavio neki drugi, probao sam android hd i onda je riknuo. nemogu nista sa njim ni odin nema znakova zivota samo poakzuje u device manageru " QHSUSB-DLOAD"

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imam kineski mob,VK700(moze se naci i pod TTEM a909) i zelim instalirat novi ROM na njega,rootan je i imam recovery ali ne mogu nikako portat druge romove na ovaj(a dijele čip,MT6582) pa moze li netko objasniti kako se tocno porta s jednog MT6582 na drugi

It's not about the money...It's about sending a message
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Damir1908 kaže...

imao sam twrp pa poslje sam stavio neki drugi, probao sam android hd i onda je riknuo. nemogu nista sa njim ni odin nema znakova zivota samo poakzuje u device manageru " QHSUSB-DLOAD"

Pa šta te ne ubaci u download mod kada

držiš Home tipku, Volume down i power tipku?

Andrea
10 godina
neaktivan
ii7scw kaže...

Imam kineski mob,VK700(moze se naci i pod TTEM a909) i zelim instalirat novi ROM na njega,rootan je i imam recovery ali ne mogu nikako portat druge romove na ovaj(a dijele čip,MT6582) pa moze li netko objasniti kako se tocno porta s jednog MT6582 na drugi

Imaš stock recowery?

Andrea
15 godina
neaktivan

Meni nesto nije jasno, pa da ne spamam temu o mobitelime: da stavim neki drugi ROM, trebam imati root? 

A dali trebam imati telefon sa otključanim bootloaderim za flashanje? Na drugoj temi su mi objasnili da trebam,a opet, koliko ljudi mijenja romove, pa zar svi imaju otključan bootloader?

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.3.2016 6:35 (the_dammed).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
the_dammed kaže...

Meni nesto nije jasno, pa da ne spamam temu o mobitelime: da stavim neki drugi ROM, trebam imati root? 

A dali trebam imati telefon sa otključanim bootloaderim za flashanje? Na drugoj temi su mi objasnili da trebam,a opet, koliko ljudi mijenja romove, pa zar svi imaju otključan bootloader?

nema ti veze root sa time, mižeš ti imat drugi  rom a da nemaš

root

Andrea
10 godina
neaktivan
the_dammed kaže...

moraš imat recowry da bi stavio rom ali

ne stock a da bi stavio recowery

moraš imat bootflash

Andrea
13 godina
neaktivan
Sve sam rijesio
It's not about the money...It's about sending a message
15 godina

Pozz

Stavio sam cm 12.1 na sgs4, novi gaps - sve ok ali sam izgubio root a treba mi za titanium backup.

Išao sam rootat preko towelroot ali kaže da ne podržaje moj uređaj. Probao sam i još king root app ali ni on nije uspio.

Onda sam išao preko CWM-a i stavio sam CWM SuperSu v1.69 na SD karticu, instalirao zip, sve ok ali uređaj nije rootan.

Nije mi ni jasno kako se može rootat sa tim jer piše za ovu novu verziju SuperSu 2.65 da traži već rootan uređaj tako da je možda ta metoda rootanja preko CWM-a već zastarjela.

EDIT:

Što je najzanimljivije, kad idem preko Odina rootat mobitel, točno prema ovim uputama, i sjetio sam se da sam ga tako i rootao prvi put, bez obzira što dobijem poruku da sam prošao - svejedno nemam root.

Ništa, kad bude izašla stabilan CM 13 tj. Android M za SGS4 GT-I9505 jfltexx, onda ću se pozabavit sa tim.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 18:08 (KIKI3ooo).

0 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...

Pozz

Stavio sam cm 12.1 na sgs4, novi gaps - sve ok ali sam izgubio root a treba mi za titanium backup.

Išao sam rootat preko towelroot ali kaže da ne podržaje moj uređaj. Probao sam i još king root app ali ni on nije uspio.

Onda sam išao preko CWM-a i stavio sam CWM SuperSu v1.69 na SD karticu, instalirao zip, sve ok ali uređaj nije rootan.

Nije mi ni jasno kako se može rootat sa tim jer piše za ovu novu verziju SuperSu 2.65 da traži već rootan uređaj tako da je možda ta metoda rootanja preko CWM-a već zastarjela.

EDIT:

Što je najzanimljivije, kad idem preko Odina rootat mobitel, točno prema ovim uputama, i sjetio sam se da sam ga tako i rootao prvi put, bez obzira što dobijem poruku da sam prošao - svejedno nemam root.

Ništa, kad bude izašla stabilan CM 13 tj. Android M za SGS4 GT-I9505 jfltexx, onda ću se pozabavit sa tim.

Probaj preko twrp-a

Skini supersu 2.xx , neka bude novija i neka bude u zip formatu.

Odi u recowery (twrp) i, nađi supersu zip  i instaliraj

Andrea
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 18:38 (ABCD1919).
15 godina
neaktivan
Pozz, pitanje, da li netko ima Gigabyte GSmart Roma r2 a da je stavio lollipop na njega.? Jer on službeno dolazi na kit katu. Vidim da po internetu kruži nekakav custom rom za lollipop pa reko da možda netko nije probao?
Spija
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice