[FAQ] Android flash, custom ROM, root izdvojena tema

poruka: 2.073
|
čitano: 854.631
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: [FAQ] Android flash, custom ROM, root
zvone9489 kaže...

a jel postoji način da omogućim otključavanje bootloadera? koliko sam skužio, to je do t-mobilea budući da sam kod njih kupio mobitel, pa sam mislio možda otključati mobitel na sve mreže. Možda bi se to tad promijenilo?

Ako ti stoji da ne možeš otključati bootloader onda ništa.

"Just A Dream ".
15 godina
[FAQ] Android flash, custom ROM, root

Na tabletu me počeo za*jebavati wifi, ikona mi izgleda sivo umjesto plavo i sad sam ga mislio flashnuti opet na stock rom da mu se vrate sve one pi*zdarije od googlea i vidjeti oće li se popraviti stanje. Tablet je Huawei MediaPad 7 lite i rootao sam ga ali nisam mu stavljao Custom Rom. Iako je bio na servisu, sad mi se čini da je malo sporiji pa bi ga htio vratiti skroz na početno stanje. Sad jeli ja moram flashat ga na stock rom (iako je već na njemu?) ili ga mogu nekako drugačije vratiti na početne postavke (vraćanje tvorničkih postavki, wipe data, ili kako vec xd?).

...The South Will Rise Again... White -h- boys
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Coder256 kaže...

Na tabletu me počeo za*jebavati wifi, ikona mi izgleda sivo umjesto plavo i sad sam ga mislio flashnuti opet na stock rom da mu se vrate sve one pi*zdarije od googlea i vidjeti oće li se popraviti stanje. Tablet je Huawei MediaPad 7 lite i rootao sam ga ali nisam mu stavljao Custom Rom. Iako je bio na servisu, sad mi se čini da je malo sporiji pa bi ga htio vratiti skroz na početno stanje. Sad jeli ja moram flashat ga na stock rom (iako je već na njemu?) ili ga mogu nekako drugačije vratiti na početne postavke (vraćanje tvorničkih postavki, wipe data, ili kako vec xd?).

Facory reset i promjeni zaštitu wifi key na mreži(routeru) stavi Wpa2 zaštitu jer mislim da ti je Wep PSK zaštita zato ti je ikona od wi fi na tabletu siva. Nemoj ništa flash-ati Stock rom.

"Just A Dream ".
16 godina

To i mene zanima, nekada mi je ikona za wifi siva, a nekada plava hmm

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Fero kaže...
Coder256 kaže...

Facory reset i promjeni zaštitu wifi key na mreži(routeru) stavi Wpa2 zaštitu jer mislim da ti je Wep PSK zaštita zato ti je ikona od wi fi na tabletu siva. Nemoj ništa flash-ati Stock rom.

Napravio sam mu factory reset i promjenio zaštitu wifia, ali još uvijek se javlja isti problem. Malo sam googlao i saznao da bi to moglo biti zato jer mi se tablet ne može sinkronizirati sa google računom. Ali kad se pokušam prijavit na račun piše mi da nije moguće uspostaviti vezu sa poslužiteljem?!

14 godina
neaktivan

dns sam rooto svoj Huawei y300,dobio sam onu zelenu ikunu super user,pa je valjda "operacija" prosla kako treba {#}

sad ako se nevaram ja bi mogao obrisat neke aplikacije na mobitelu koje mi ne trebaju (fejs,twitter i ostale gluposti)?
bar sam mogao na starom galaxy miniju,ali na ovom nemugu,zasto?{#} 

The difference between who you are and who you want to be is what you do!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gamer15 kaže...

dns sam rooto svoj Huawei y300,dobio sam onu zelenu ikunu super user,pa je valjda "operacija" prosla kako treba {#}

sad ako se nevaram ja bi mogao obrisat neke aplikacije na mobitelu koje mi ne trebaju (fejs,twitter i ostale gluposti)?
bar sam mogao na starom galaxy miniju,ali na ovom nemugu,zasto?{#} 

Možda je ogranićeni root, ili probaj Root explorerom pro ući u sistem/app pa prebaci na rw sistem i onda u mapi app nađi te apk i deletaj pa restart mobitela i to je to ili sa Root uninstaler pro deinstaluraj te  aplikacije.

"Just A Dream ".
13 godina
neaktivan

@ Coder256

Možda si izbrisao googlov servis za sinkronizaciju ili tako nešto pa ne ide. Flashaj ponovo Stock FW i onda će raditi.

"Just A Dream ".
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.3.2014 0:02 (Fero).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Fero kaže...

@ Coder256

Možda si izbrisao googlov servis za sinkronizaciju ili tako nešto pa ne ide. Flashaj ponovo Stock FW i onda će raditi.

Skinio sam novi firmware za njega i stavio ga na praznu sd karticu i kad je umetnem u tablet i uključim ga, on se uključi normalno a ne prikazuje mi da ga upgradea niti mi uđe u recovery.

EDIT: ne želi mi ući u recovery ni kad je kartica u njemu niti kad je izvadim...

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.3.2014 16:10 (Coder256).
13 godina
neaktivan
Coder256 kaže...
Fero kaže...

@ Coder256

Skinio sam novi firmware za njega i stavio ga na praznu sd karticu i kad je umetnem u tablet i uključim ga, on se uključi normalno a ne prikazuje mi da ga upgradea niti mi uđe u recovery.

EDIT: ne želi mi ući u recovery ni kad je kartica u njemu niti kad je izvadim...

Ne ide to tako, nego upališ tablet i ideš u postavke pa ažuriranje softwarea i odabereš sa sd kartice koliko mse sjećam da ima ta mogućnost, a ako ne ide skini program Hi suite i probaj preko njega napraviti ažuriranje.

http://consumer.huawei.com/en/support/index.htm link na suport i HiSuite download.

http://consumer.huawei.com/en/tablets/support/manuals/s7-931u-en.htm Manuals ali si trebaš prevesti možda ima tamo kako napraviti update ili upgrade ili tako nešto.

"Just A Dream ".
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.3.2014 16:22 (Fero).
15 godina
Fero kaže...
Coder256 kaže...

Ne ide to tako, nego upališ tablet i ideš u postavke pa ažuriranje softwarea i odabereš sa sd kartice koliko mse sjećam da ima ta mogućnost, a ako ne ide skini program Hi suite i probaj preko njega napraviti ažuriranje.

http://consumer.huawei.com/en/support/index.htm link na suport i HiSuite download.

http://consumer.huawei.com/en/tablets/support/manuals/s7-931u-en.htm Manuals ali si trebaš prevesti možda ima tamo kako napraviti update ili upgrade ili tako nešto.

Kad idem u postavke pa ažuriranje softwarea onda mi se pojavi da se datoteka ažuriranja ne može pronaći, a kad idem preko Hisuitea onda mi piše da je trenutna verzija ažurirana. Moguće da je ovi firmware koji sam ja skinuo već na tabletu pa se radi toga ne može ažurirati.

Ali kako ću mu onda nanovo staviti isti firmware?

13 godina
neaktivan

Da li je datoteka .img  potraži na xda developer forumu kako flash-ati novi rom ili na onim stranicam što sam ti dao.

"Just A Dream ".
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Fero kaže...

Da li je datoteka .img  potraži na xda developer forumu kako flash-ati novi rom ili na onim stranicam što sam ti dao.

Datoteka je u app formatu, a u vezi roma sam već tražio ali nigdje nisam nasao nikakav custom rom

13 godina
neaktivan
Coder256 kaže...
Fero kaže...

Datoteka je u app formatu, a u vezi roma sam već tražio ali nigdje nisam nasao nikakav custom rom

Evo ti dva linka i na njima pogledaj što i kako napraviti to sam pronašao i moglo bi pomoći.

http://translate.google.hr/translate?hl=hr&sl=ru&tl=en&u=http%3A%2F%2Fvash-web.ru%2Fhuawei-mediapad-7-lite-protsess-proshivki-plansheta%2F prevedeno sa ruskog na engleski, te tu imaš sve što je potrebno.

youtube postupak flasha , a prvi link je priprema i sami flash sa sd kartice, samo mora biti dobar Firmware odnosno za tvoj model tableta i ako Firmware bude u arhivi moraš ju raspakirati da bi mogao flash-ati.

"Just A Dream ".
15 godina
Fero kaže...

Evo ti dva linka i na njima pogledaj što i kako napraviti to sam pronašao i moglo bi pomoći.

http://translate.google.hr/translate?hl=hr&sl=ru&tl=en&u=http%3A%2F%2Fvash-web.ru%2Fhuawei-mediapad-7-lite-protsess-proshivki-plansheta%2F prevedeno sa ruskog na engleski, te tu imaš sve što je potrebno.

youtube postupak flasha , a prvi link je priprema i sami flash sa sd kartice, samo mora biti dobar Firmware odnosno za tvoj model tableta i ako Firmware bude u arhivi moraš ju raspakirati da bi mogao flash-ati.

Pribacim je na sd karticu, unzipanu, isključim tablet i idem ga ponovno uključit i neće da mi uđe u to nego mi se normalno uključi iako držim POWER i VOLUME DOWN... Uspio sam ući u nešto kad držim tipku za uključivanje i stiskam VOLUME DOWN, onda mi se pojavi onaj znak sa androidom unutra sa onim zupčanicima i onda mi se pojavi u tome liku uskličnik i dolje u kutu ekrana mi se pojavi Rebooting.

13 godina
neaktivan

Jesi nakon što se odvrte zupčanici izvadio Sd karticu prije Rebooting, moguća je greška i na prvom linku ti je objašnjenje ako se pojavi usklićnik mislim da moraš ponoviti flash. Proćitaj toćno.

Edit: Iz raspakirane arhive samo dload kopiraš na Sd karticu i ništa drugo, samo to mora biti ns sd kartici i onda flash kako si i pokušao. Taj dload ne briši i ne premještsj sa sd kartice poslije nego ga ostavi tamo.

"Just A Dream ".
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.3.2014 16:49 (Fero).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Coder256 kaže...

Pribacim je na sd karticu, unzipanu, isključim tablet i idem ga ponovno uključit i neće da mi uđe u to nego mi se normalno uključi iako držim POWER i VOLUME DOWN... Uspio sam ući u nešto kad držim tipku za uključivanje i stiskam VOLUME DOWN, onda mi se pojavi onaj znak sa androidom unutra sa onim zupčanicima i onda mi se pojavi u tome liku uskličnik i dolje u kutu ekrana mi se pojavi Rebooting.

Zeznio sam se malo, mislio sam na VOLUME UP.

Kad stisnem VOLUME DOWN ništa mi se ne događa.

Fero kaže...

Jesi nakon što se odvrte zupčanici izvadio Sd karticu prije Rebooting, moguća je greška i na prvom linku ti je objašnjenje ako se pojavi usklićnik mislim da moraš ponoviti flash. Proćitaj toćno.

Edit: Iz raspakirane arhive samo dload kopiraš na Sd karticu i ništa drugo, samo to mora biti ns sd kartici i onda flash kako si i pokušao. Taj dload ne briši i ne premještsj sa sd kartice poslije nego ga ostavi tamo.

Nisam nikako vadio Sd karticu, kada idem ponovit flash onda mi uopće ne želi prikazat zupčanike nego mi se samo uključi -.-

Samo sam to i kopirao (bila su dva fajla jedan sa .app a drugi .cfg), samo je to na kartici i opet mi ne želi flashat

13 godina
neaktivan

@Coder

Nešto ne radiš dobro ili nije pravi Fw, arhivu raspakiraj na Pc-u i u Update folderu nađi dload folder i samo njega kopiraj na Sd karticu. Na kartici ne smije biti ništa osim tog foldera(mape). Pa onda probaj i skini Firmware sa onog linka kojeg sam ti dao. Te prati i ponovi postupak.

"Just A Dream ".
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Fero kaže...

@Coder

Nešto ne radiš dobro ili nije pravi Fw, arhivu raspakiraj na Pc-u i u Update folderu nađi dload folder i samo njega kopiraj na Sd karticu. Na kartici ne smije biti ništa osim tog foldera(mape). Pa onda probaj i skini Firmware sa onog linka kojeg sam ti dao. Te prati i ponovi postupak.

Evo sad sam skinuo fw sa onog linka (a prije sam ga skinuo sa sluzbene stranice) i napravio sve kako kažeš i sad radi napokon :D

Mislim da sam prije falio u tome šta sam kopirao sadržaj dload foldera a ne folder i sad sam izvadio SIM karticu... Ali nema veze glavno da radi, brate imaš pivu od mene {#}

11 godina
neaktivan

Zna li netko jeli ovo stabilna verzija, ima li bugova npr. da ne radi kamera ? 

I treba li biti mobitel rootan za ovo ?  

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

jeli mi iko moze pomoc rootat MeanIT Promis 903M

nezz nista , al san vidija post prije kako je neki lik roota i puno mu bolje radi pa vridi li pokusat?

luka ho
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.3.2014 18:41 (probalanar).
13 godina
neaktivan
probalanar kaže...

jeli mi iko moze pomoc rootat MeanIT Promis 903M

nezz nista , al san vidija post prije kako je neki lik roota i puno mu bolje radi pa vridi li pokusat?

Koji je to uređaj ?

probaj sa ovim ali ako bude problema ne odgovaram jer nemam taj tablet i nisam radio taj tutorijal ovo je samo link naq xda developer forum :

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2130276. ili sa javi ovom forumašu koji je to uspio http://www.bug.hr/forum/user/acca/7880.aspx

"Just A Dream ".
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.3.2014 20:19 (Fero).
13 godina
neaktivan

MeanIT Promise 903 M , to je puni naziv tableta

EDIT: ovdje vidim da je acca vec uspio rootat ovaj tablet
http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/faq-android-flash-custom-rom-root/113178.aspx?page=45

al kako ? 

luka ho
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.3.2014 19:57 (probalanar).
13 godina
neaktivan
TheMenstalist kaže...

Zna li netko jeli ovo stabilna verzija, ima li bugova npr. da ne radi kamera ? 

I treba li biti mobitel rootan za ovo ?  

Mob treba biti rootan i moraš imati Cwm ili TPWR recovery. Rom koliko vidim ima problema sa Gps, a i možda drugih bugova jer nije stabilna verzija.

"Just A Dream ".
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.3.2014 20:46 (Fero).
13 godina

Imam Samusng Galaxy Grand Duos I9082 i probo sam preko 10 tutorijala da root mobitel i ne moze.U Odin-u pise da je prosao sve a ne mogu da udjem u novi recovery pa da instaliram super sue.Dodje mi androidova recovery a na verziji sam 4.2.2

Skonto sam:cim odin napise pass izvadim bateriju i evo ga sad je root :)

THIS LIFE IS NOT FOREVER
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.4.2014 18:26 (almir7356).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Imam samsung galaxy mini s5570i mobitel.

Problem mi je s prostorom: nemogu nikakve aplikacije normalno stavljati ,jede mi se prostor stalno. Imao sam program link2sd koji je linkao program na SD ali bi fileovi pri azuriranju itd.. ostajali u mobitelu i prostor bi mi bio cirka 15MB slobodnog.

Nemogu vise ovako s ovim mobitelom funkcionirat, pa me interesira, jel ima verzija slicna Cyanogenmodu, verzija rom-a koja bi omogucila premjestanje aplikacija i instaliranje na SD automatski.

Samo rokaj!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
bloodsucker kaže...

Imam samsung galaxy mini s5570i mobitel.

Problem mi je s prostorom: nemogu nikakve aplikacije normalno stavljati ,jede mi se prostor stalno. Imao sam program link2sd koji je linkao program na SD ali bi fileovi pri azuriranju itd.. ostajali u mobitelu i prostor bi mi bio cirka 15MB slobodnog.

Nemogu vise ovako s ovim mobitelom funkcionirat, pa me interesira, jel ima verzija slicna Cyanogenmodu, verzija rom-a koja bi omogucila premjestanje aplikacija i instaliranje na SD automatski.

http://forum.xda-developers.com/sitesearch.php?q=galaxy%20mini%20s5570i ovo ti je sa xda developer foruma pa si pogledaj za svoj model mobitela , potraži.

"Just A Dream ".
15 godina

Htio bih rootat svoj galaxy core, preporucili su mi root i custom rom, da svi galaxy uredaji rade do tri puta bolje i brze nakon toga, ali zapravo ne znam nista o tome, pa ako bi netko mi mogao ukratko objasnit kako i korak po korak bio bih zahvalan!

Nevjeruj nikome i nitko te neće iznevjeriti ! :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kogele MOLIM pomoć ako je tko online hitno .

Galaxy S Plus , sve sam napravio prema uputama , rom sam stavio na sd card , napravio sam CWM-based recovery v5.5.0.4 i po uputama redom Wipe data and cache , izaberem rom odem na install , cekam mozda 3 minute , javi kao da je obavio , napravim reboot ali me opet vraća na recovery ????? Gdje grešim ?? Bez moba sam !!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Nikola - ri kaže...

Kogele MOLIM pomoć ako je tko online hitno .

Galaxy S Plus , sve sam napravio prema uputama , rom sam stavio na sd card , napravio sam CWM-based recovery v5.5.0.4 i po uputama redom Wipe data and cache , izaberem rom odem na install , cekam mozda 3 minute , javi kao da je obavio , napravim reboot ali me opet vraća na recovery ????? Gdje grešim ?? Bez moba sam !!

Jesi li instalira kernel, neki romovi za boot trebaju kernet, najbolje pitaj u na xda di si skinuo rom ;)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice