[FAQ] Android flash, custom ROM, root izdvojena tema

poruka: 2.073
|
čitano: 858.398
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
[FAQ] Android flash, custom ROM, root
A kako si onda napravio factory reset, odi u Cwm i tamo imaš wipe cache i u advancet imaš wipe dalvic cache i da li imaš sd particiju sdext particiju ako si možda radio. Možda moraš ici u system/app i tamo zaljepiti aplikaciju google play i instalirati je tamo. Je si li na stock romu ili custom možda moraš flash gapps za custom rom u zipu ako si na njemu.
Poželjno je stisnuti HVALA
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: [FAQ] Android flash, custom ROM, root
ViperOne kaže...
Fero kaže...

Skini od nekud google play pa instaliraj i jesi li se ponovo morao prijavljivati na google račun kad si to napravio.

Jesi radio wipe cache i dalvic cache.

Skinuo sam GP i pokušao, neće. Da, morao sam se ponovno prijaviti na Google račun što sam i napravio, i dalje nemam GP. Wipe cache i davlic cache nisam radio, ne znam kako se to radi.

Skini "root explorer" (na XDA je besplatan). Onda odes u data/app i tam izbrisi "odex" file od Play-a. Onda opet instaliraj Play i radit ce ti.

daniel
13 godina
daniel.hajdinjak666 kaže...
ViperOne kaže...
Fero kaže...

Skini od nekud google play pa instaliraj i jesi li se ponovo morao prijavljivati na google račun kad si to napravio.

Jesi radio wipe cache i dalvic cache.

Skinuo sam GP i pokušao, neće. Da, morao sam se ponovno prijaviti na Google račun što sam i napravio, i dalje nemam GP. Wipe cache i davlic cache nisam radio, ne znam kako se to radi.

Skini "root explorer" (na XDA je besplatan). Onda odes u data/app i tam izbrisi "odex" file od Play-a. Onda opet instaliraj Play i radit ce ti.

Uspio sam, zahvaljujem. {#}

12 godina
protjeran
joze kaže...

Jeli tko riješio onaj problem da se mobitel gasi na 40% Sve sam živo pokušao, ne daj Bože da mi baterija padne ispod 49%, odma se ugasi. Jel postoji rješenje? Riječ je o desireu

Probaj s ovim, postao sam već u jednoj drugoj temi, meni svaki put nakon flashanja novog ROM-a pomogne i baterija se gasi na 0 % kako bi i trebala, također Desire u pitanju.

In order to do this you will need to follow these steps:

-Drain your battery right down (ALL THE WAY) turn brightness on and leave gps status running to speed this up

- When no power left, leave phone off and charge all the way to green light, and an hour beyond. (Usb charge takes longer but is better)

- When charged +1 hour boot straight into recovery and wipe battery stats, then boot up

- use as normal but don't charge again, let it drop once more

- charge again till full + 1 hour (phone off)

- boot as normal (no wipe)

DONE

“Life is about passions. Thank you for sharing mine” Michael Schumacher
13 godina
neaktivan
[FAQ] Android antivirus

Evo može jedan savjet za antivirus na andoridu.
Tu je laganini opis da pomogne advanced userima...

Nesto sto ne opterecuje puno.

Karakteristike:

-512 MB RAM-a

-Qualcomm MSM7225A

-800 MHz Cortex-A5

Baterija je osrednja Li-Ion 1500 mAh

Android OS, v4.0 (Ice Cream Sandwich)

Može savjet i za neku aplikaciju za pracenje/lociranje osim Lookout Securtya...
te da li je dobro skidat standarne aplikacije tipa: whatsapp,skype,... sa google playa ili postoji nacin za skidanje bez da kreiram google account.

Unaprijed hvala. {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.3.2013 22:14 (Stux).

0 0 hvala 0
13 godina
Re: [FAQ] Android antivirus
Stux kaže...

Evo može jedan savjet za antivirus na andoridu.
Tu je laganini opis da pomogne advanced userima...

Nesto sto ne opterecuje puno.

Karakteristike:

-512 MB RAM-a

-Qualcomm MSM7225A

-800 MHz Cortex-A5

Baterija je osrednja Li-Ion 1500 mAh

Android OS, v4.0 (Ice Cream Sandwich)

Može savjet i za neku aplikaciju za pracenje/lociranje osim Lookout Securtya...
te da li je dobro skidat standarne aplikacije tipa: whatsapp,skype,... sa google playa ili postoji nacin za skidanje bez da kreiram google account.

Unaprijed hvala. {#}

Probaj Avast za Android, ja sam ga koristio neko vrijeme i nisam primjetio usporenje sistema ni veću potrošnju baterije. Sad koristim LBE Security, probaj i njega, dolje u linku imaš tutorijal za nekoliko aplikacija za uštedu baterije i upute kako optimalno podesiti LBE. Za lociranje probaj Prey a za aplikacije van Google Playa imaš xda forum, tamo sam recimo našao neki modificirani Skype koji je navodno bolji od službenog.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1909996

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.3.2013 19:31 (ViperOne).
16 godina

Kako napraviti backup stock kernela?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
SHELBY_09 kaže...

Kernel_boot.img ako si radio Cwm backup Stock Rom-a. A za koji mobitel.

16 godina
Fero kaže...
SHELBY_09 kaže...

Kernel_boot.img ako si radio Cwm backup Stock Rom-a. A za koji mobitel.

Za HTC One V. Napravio sam backup roma. jel to mozda boot.img, men samo tako pise?

13 godina
protjeran

Ak si napravil backup roma, tu ti je i rom i kernel zajedno.

daniel
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
daniel.hajdinjak666 kaže...

Ak si napravil backup roma, tu ti je i rom i kernel zajedno.

Super onda.

Evo ubačen myOneV ROM, isto Sense, uz dosta dodataka portanih s One X i One SV-a. Danas je dodan izgled Sense-a 5 tako da super izgleda. Ako kome treba pomoć oko bilo čega za ovaj model, tu sam...

13 godina
neaktivan

Presao sam sa iOS-a na android. Zanima me ima li android nesto poput itunesa te mozete li mi dati neki link kako rootat s3 mini i di se skidaju ti custom ROMovi? Hvala

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Sve što ti treba je XDA Developers te malo vremena i dobre volje u proučavanju.

“Life is about passions. Thank you for sharing mine” Michael Schumacher
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ljudi kako sa tavim rom na svoj tablet?

Android 4.0 Alcate OT T10

Neznam se potpisat..xDD Ako sam ti pomogao pritisni Hvala !
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Prvo rootaj Alcatel tablet i onda ako i ima Rom potraži ns xda forumu za svoj tablet.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Jel ima tko da je rootao S3 mini i jel ima kakve custom ROMove za preporucit?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ako je to tvoj model mobitela sa linka kojeg sam ti stavio onda možeš ali moraš biti 100% siguran i pregledaj cijelu temu na linku. To su ti rootani oficielni romovi . Ako što poďe po zlu ne odgovaram dobro prouči i to ti je to.
Custom rom ne možeš staviti ako nisi rootan i poželjno je imati Cwm ili neki drugi recoveri za daljnji rad.
Oficielne firmware stavljaš sa Odinom, a update radiš Kiesom.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2030282
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
@Staedtler i ovaj link je za root možda bolji od onog gora pa si pogledaj http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2147852
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Fero kaže...
leoncropro kaže...
Imam jedan problem kada Želim updejtat cm 10 na mom lg optimusu l7 dode mi neuspjela provjera md5 je li to možda jer je taj build moda nemuguce skinut na cm stranic

Da li radiš md5 checksum provjeru imaš na google playu aplikacije koje ti to rade, pa kad skineš nešto gdje ima md5 hash napravi provjeru i ako je sve kako treba onda će ti i izbaciti isti md5 hash isti koji je i pored fajla koji skidaš. A nekada i linkovi ne rade. Možda ima i apk koja radi OTA md5 hash provjeri.

I jesi siguran da ide putem updatea nadogradnja ili možda drugaćije.

Nisi baš jasan kako to radiš.

Bio je problem u linku u updejteru

13 godina

Našao sam si ROM za Samsung Galaxy S Wifi 5.0 pa me zanima mogu li, kada ga instaliram, iz backupa vratit sve app koje sam imao na stock ROM-u? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pa ne baš, ako je backup samsungovog roma oficielnog onda ne jer je razlika u odex i deodex romu. U ovom romu koji si našao je samo apk u koji je ugraďen odex file dok u oficielnom imaš dva fajla za svaku sistemsku aplikaciju. Zato ne osim ako radiš backup apk sa Titanium apk pro onda neke i možeš.
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Fero kaže...
Pa ne baš, ako je backup samsungovog roma oficielnog onda ne jer je razlika u odex i deodex romu. U ovom romu koji si našao je samo apk u koji je ugraďen odex file dok u oficielnom imaš dva fajla za svaku sistemsku aplikaciju. Zato ne osim ako radiš backup apk sa Titanium apk pro onda neke i možeš.

Ok, imam backup napravljen sa Titaniumom Pro. A jel mi šta znači ako napravim back up preko CWM-a? Pretpostavljam da ne ali ipak pitam

13 godina
neaktivan
ViperOne kaže...
Fero kaže...

Ok, imam backup napravljen sa Titaniumom Pro. A jel mi šta znači ako napravim back up preko CWM-a? Pretpostavljam da ne ali ipak pitam

Znaći ako se vraćaš na taj Backupirani rom, a ovako ne jer sistemske su rađene za rfs sistem , a pretpostavljam da ovaj rom ima ext4 sistem tako da to nije dobro vraćati jer neće raditi, ali ima alata koji sistemske apk objedinjuju u jedan file, a ne kao u oficielnom romu za svaku sistemsku apk imaš dva file(odex) dok kod deodexa roma je to spojeno.

12 godina
neaktivan

BOK.Novi sam član i imam VELIKI PROBLEM . Imam   Tele2fon v2 (Mobiwire pyxis) i nemogu ga nikak rootat . Molim pomoć. Pokušao sam preko SuperOneClicka , ali ne ide , stane na #7 molim pomoć pilzz

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Budem ti navećer pogledao ako ima nešto drugo za rootanje Tele mobitela.
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Ovako ljudi imam Sony Ericsson Xperiu X8 i pomoču jednok tutorijala sam išao stavljat nutra android 2.3.7 al mi nije uspjelo, jer sam nešto zeznuo.

Pa bi vas molio za pomoč ak ima tko kakav dobar i jasan video tutorijal kako staviti android 2.3.7 na Xperia-u X8.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
kjugec2 kaže...

Ovako ljudi imam Sony Ericsson Xperiu X8 i pomoču jednok tutorijala sam išao stavljat nutra android 2.3.7 al mi nije uspjelo, jer sam nešto zeznuo.

Pa bi vas molio za pomoč ak ima tko kakav dobar i jasan video tutorijal kako staviti android 2.3.7 na Xperia-u X8.

Ovdje je sve za tvoj mobitel i najbolje pogledati ili pitati http://www.bug.hr/forum/topic/recenzije-komentari-mobitela/sony-ericsson-xperia-x8/75376.aspx  @Wrong Type.

13 godina
neaktivan
KRADA222 kaže...

BOK.Novi sam član i imam VELIKI PROBLEM . Imam   Tele2fon v2 (Mobiwire pyxis) i nemogu ga nikak rootat . Molim pomoć. Pokušao sam preko SuperOneClicka , ali ne ide , stane na #7 molim pomoć pilzz

Evo kako stvari stoje koliko sam vidio na xda developer forumu nema ništa za tvoj mobitel, a na drugim linkovima koje sam pretražio ima samo za v1 verziju tako da za sada ne znam koji je postupak ali googlaj možda nešto još i pronađeš.

Ali ako netko ima taj mobitel Tele2fon v2 i zna postupak za rootanje ako postoji ili je uspio rootati neka se javi.

12 godina
neaktivan

e sad sam pronašao nešto i htio bi skinuti Froyo Pro v1.1 for X8 sa ove stranice http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1332836
e i sad dolje kad otvorim link za download me baci na neku stranu s koje nemogu to downloadati, tj.kad otvorim ovaj link http://www.multiupload.com/LJJA71IULQ baci me na nkj nez kaj...može help? {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
kjugec2 kaže...

e sad sam pronašao nešto i htio bi skinuti Froyo Pro v1.1 for X8 sa ove stranice http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1332836
e i sad dolje kad otvorim link za download me baci na neku stranu s koje nemogu to downloadati, tj.kad otvorim ovaj link http://www.multiupload.com/LJJA71IULQ baci me na nkj nez kaj...može help? {#}

pa potraži novi link preko googla za taj rom ili zamoli nekoga na onoj temi koju sam ti linkao da ti da pravi rom link.

Koliko vidim link ne radi ali nude drugu verziju http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1401733 pa pogledaj da li ti odgovara.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.3.2013 22:12 (Fero).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice