[FAQ] Android flash, custom ROM, root izdvojena tema

poruka: 2.073
|
čitano: 860.714
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: [FAQ] Android flash, custom ROM, root
footballer kaže...

Na debranding sam mislio. Ovaj jedan rom sam našao pa treba neki sd partition radit. Ovaj CM sam radio samo install with zip file

Particije možeš raditi iz Cwm Recoverya u ext4 i sweap particiju-0mb ili "MiniTool Partition Wizard Home Edition"

Prva fat32 primarma particija i druga ext4 isto primarna particija ako ti je kartica 4Gb ili više, ako je kartica manja od 4BG onda prva Fat primarna particija i druga ext4 isto primarna particija. Ext4 particija ne veća od 1.5 gb ili 1 gb.

Izvadi karticu i stavi u čitać kartice pa radi preko kompa.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1476121 na ovom linku imaš slikovni prikaz općenito ali sa link2sd aplikacijom radi na mom romu.

( Gledaj samo postupak particioniranja kartice i ništa drugo ne radi. Samo slikovni prikaz Particioniranja) .

Ovo ti je za CM ako ga stavljaš prvi puta na mobitel postupak mšta moraš napraviti:

Root the device and install ClockworkMod Recovery- To imaš napravljeno.

Perform a NANDroid backup of your current ROM.

Format the system, data & cache partitions of your device.

Perform a factory reset.
    Flash CyanogenMod.
    Optional: Install the Google Apps addon package.
Stisni Hvala ili Palac gore ako sam pomogao.
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.10.2012 17:31 (Fero).
17 godina
neaktivan
Fero kaže...

Prva fat32 primarma particija i druga ext4 isto primarna particija ako ti je kartica 4Gb ili više, ako je kartica manja od 4BG onda prva Fat primarna particija i druga ext4 isto primarna particija. Ext4 particija ne veća od 1.5 gb ili 1 gb.

Ako je vec stavljen novi rom gore prije nego sto se formatirala kartica, dal treba onda jos nesto raditi ili je to to?

13 godina
neaktivan
Kezo kaže...
Fero kaže...

Ako je vec stavljen novi rom gore prije nego sto se formatirala kartica, dal treba onda jos nesto raditi ili je to to?

Trebaš vidjeti dali rom podržava ext, ali mislim da možeš samo napravi backup sd kartice na komp pa particioniraj sa Pc-om i programom koji je možda naveden u tutorijalu tvog roma i vrati sve opet na sd karticu i gledaj koju skriptu rom podržava vezano uz particije/ external / internal.

17 godina
neaktivan
[FAQ] Android flash, custom ROM, root

Ma mislim da cu ja nakon sto formatiram karticu ponovo stavit rom gore tak da bude sve ispocetka. A budemo vidjeli kako ce ici. :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kezo kaže...

Ma mislim da cu ja nakon sto formatiram karticu ponovo stavit rom gore tak da bude sve ispocetka. A budemo vidjeli kako ce ici. :)

Pazi samo da ti poslije ovaj sadašnji rom prepozna karticu i stavljaj u ext4 drugu patriciju.

Pa stavi link od sadašnjeg roma da vidim tutorijal i koji je postupak za to i da li možeš bez ponovnog instaliranja roma to napraviti. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.10.2012 17:29 (Fero).
14 godina
neaktivan

Imam jedan problem, ja sam kreten izbriso sistemsku aplikaciju za OTA update, nisam znao da ce doci na moj mob 4.1.Kako sada to vratit?Nemam nikakav backup ili slicno.

Never let a computer know you're in a hurry.

0 0 hvala 0
14 godina
reci mi ime te aplikacije pa cu ti ja uploadati..
13 godina
neaktivan
Jako teško ali ima na xda forumu Tool- Windows kojim instaliraš sistemske apk ali moraš imati rootati mobitel i identićnu aplikaciju koju si izbrisao, ali mislim da ti neće ići ota update nego putem Pc managera za svoj mobitel.
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

da li je nužno unlockat bootloader ako želim custom rom?

mobitel mi ne podržava unlock(arc s)

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
djdomi kaže...

Nazalost,DA

17 godina
neaktivan
dinos3 kaže...
djdomi kaže...

Nazalost,DA

nema načina da ga mob nekako podrži? glupo je što na sonyevim stranicama piše da je arc s podržan, a kad testiram na mobu, nije.

baš sam se veselio MIUI-u, valjda je jedino kaj mogu rootat :(

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
13 godina

dali je moguce app i igrice koje se placaju stavljat na nerotan mob(sgs3) tj mislim na one s torrenta i tak..
i zanima me kako ljudi instaliraju codove i takve igrice s pca na mobove i tablete..?? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
djdomi kaže...

nema načina da ga mob nekako podrži? glupo je što na sonyevim stranicama piše da je arc s podržan, a kad testiram na mobu, nije.

baš sam se veselio MIUI-u, valjda je jedino kaj mogu rootat :(

Imas na XDA kak se otkljuca. Prati upute i otkljucat ces ga.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1034087

Ispod posta imas linkove za "step by step" nacin i video.

daniel
14 godina
Al sta mu to vrijedi kad mu je fastboot vjerojatno zakljucan tako da nece moc stavljat kernele bez kojih vecina romova ne radi...
Btw miui radi s stock kernelom tako da neces trebat unlockan bootloader...sam nadi pise ti miui locked/unlocked bootloader
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
protjeran

Uglavnom se moze otkljucati svaki bootloader na Xperiji. Ak je brendirani, onda placas, a ak nije, onda free.

Evo video od BluechipJ-a gdje je sve fino objasnjeno. 

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sn-Vubgka1M

Ali na zalost za Arc S se placa. Imas sve u videu.

daniel
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.10.2012 1:43 (daniel.hajdinjak666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
domac5 kaže...
Al sta mu to vrijedi kad mu je fastboot vjerojatno zakljucan tako da nece moc stavljat kernele bez kojih vecina romova ne radi...
Btw miui radi s stock kernelom tako da neces trebat unlockan bootloader...sam nadi pise ti miui locked/unlocked bootloader

radit će miui (koji skinem s official posta na forumu?) samo nakon roota?

dakle, da je stavljam ovaj fast boot?

14 godina

trebao bih pomoć...imama galaxy s3 i krenio sam stavljati novi room konkretno ovaj http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1797334  ...kako sam pokrenuo istalaciju doslo je do stavke "INstalling busybox" i tako stoji vec 20 minuta...sta da radim? ;S

Battlelog : Dom1natoRRR | Xfire : dgrubesa14 | YouTube : dgrubesa1990 | Facebook : p4wner
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Odi u recovery i flesaj opet. I provjeri dal ti je baterija puna, makar sam ja flesal i sa 15%, al svejedno.

daniel
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.10.2012 15:53 (daniel.hajdinjak666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

izvadio sam bateriju nije bilo druge i krenio opet isao wipe da pocistim cijeli telefon i sad sam pokrenio instalaciju opet...zivici su mi na 1000 :D

Battlelog : Dom1natoRRR | Xfire : dgrubesa14 | YouTube : dgrubesa1990 | Facebook : p4wner
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
p4wner kaže...

trebao bih pomoć...imama galaxy s3 i krenio sam stavljati novi room konkretno ovaj http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1797334  ...kako sam pokrenuo istalaciju doslo je do stavke "INstalling busybox" i tako stoji vec 20 minuta...sta da radim? ;S

Jesi stavio Super Wipe scriptu na SD karticu i pokrenuti  iz recoverya ako si bio na oficielnom romu ili custom romu to moraš obavezno i opet iz recoverya instalirati rom ali ne izlaziti iz recoverya nakon Super Wipe skripte, a ako si bio na ranijoj verziji ovog roma onda je preporučljivo ali i ne treba.

Drugo ako si sve napravio kako treba a imaš opet problema ponovi instalaciju iz recoverya.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.10.2012 16:20 (Fero).
13 godina
protjeran

Ne treba mu skripta, jer moze i sa stock recovery-a napraviti full wipe.

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

evo nekim čudom kada sam nakon vađenja baterije ponovio instalaciju, isao sam opciju da ostajem na stock kernelu prije sam izabro da ga kao flasham pa nije htjelo (inace prvi put ovo radim) :D...trenutno je na mobitelu 4.1.1 jelly bean i zasad sve super radi (al sam se bio usro) :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Imam problem, pokušao sam rootati svoj SE Xperia Neo V ovom metodom, i uvijek mi iznova izbaci ovo sa slike. Koje je rješenje?

Ako sam ti barem malo pomogao, stisni gumb HVALA

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
speedy56 kaže...

Imam problem, pokušao sam rootati svoj SE Xperia Neo V ovom metodom, i uvijek mi iznova izbaci ovo sa slike. Koje je rješenje?

Firmware .62 ne može se rootat ako ga imaš, uključi u mobitelu usb debugging i dopusti instalaciju iz Nepoznatih izvora u postavkama mobitela, iskljući bilo kakve antivirusne programe i ažuriraj drivere za svoj mobitel i isključi PC Companion.

Probaj ponoviti postupak i gledaj da ti PC prepozna mob i spoji ga direktno na usb iza na kutiju ne naprijed ili ne na nekakve usb hubove.

13 godina

Poz.

Mozel mi neko preporuciti dobar custom rom za samsung galaxy mini, a da rade sve stvari kao i na firmwareu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
micr0 kaže...

Poz.

Mozel mi neko preporuciti dobar custom rom za samsung galaxy mini, a da rade sve stvari kao i na firmwareu...

Ako hoćeš stabilni rom ostani na Stock romu, a za ostalo pogledaj si ovdje na xda developer forumu http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1314.

14 godina
Fero kaže...

Firmware .62 ne može se rootat ako ga imaš, uključi u mobitelu usb debugging i dopusti instalaciju iz Nepoznatih izvora u postavkama mobitela, iskljući bilo kakve antivirusne programe i ažuriraj drivere za svoj mobitel i isključi PC Companion.

Probaj ponoviti postupak i gledaj da ti PC prepozna mob i spoji ga direktno na usb iza na kutiju ne naprijed ili ne na nekakve usb hubove.

Prije rootanja sam skinuo novi .zip s linka, i nije mi radilo.

Onda sam probao sa starim (kojeg sam BTW slučajno našao na disku :D) uspio iz prve, i to preko USB huba {#}

Hvala na pomoći

14 godina

Pokušao sam fleshati ovaj ROM, ali nešto krivo radim, a neznam što.

Fleshao sam kernel u Fastbootu, upalio makinu, ušao u CWM, factory reset i wipe dalvik cache, te onda format system.

Rebootam uređaj, boot animcija ide nekih 2-3 min i onda se boot animacija smrzne i tako stoji.

Where´s the problem? {#}

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imam problem. Rootao sam svoj Desire (prema uputama iz BUG-a 235). Nakon toga na više custom romova mi ne radi Wi-Fi. Naime, on prepozna moju mrežu, spoji se na nju, ali kad probam surfat ili skidat nešto s Marketa, ne može. Preko mobilne networka (3g) sve radi. Jel imao tko sličan problem? Čak sam i vratio stock rom, i opet ne radi wi-fi. Nadam se da netko ima rješenje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ako se nisi vratio na stock kernel morat ces flashat wifi module da bi wifi radio...

A ti iznad njega kad si isao na wipe sistem onda si trebao ic install zip from sd card i instalirat rom pa onda rebootat...ovako ti stoji jer si mu pobrisao sistem....nema sta bootat
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice