Vodič za izbor RAM memorije izdvojena tema

poruka: 3.000
|
čitano: 1.101.489
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 tjedna
Re: Vodič za izbor RAM memorije
SharkZ kaže...
HexRunner kaže...

pa je pomalo smiješno da se netko čudi nečemu tako očitom.

Smješno je radi toga jer u istom postu netko piše kako su trgovci bezobrazni radi velikih cijena i onda na kraju posta pita "koliko on može dobiti s obzirom na trenutnu situaciju".

Znači ne pašu mu velike cijene ali želi iskoristiti tu situaciju da on proda po velikoj cijeni.

Ne znam jel treba nacrtati koliko je takav komentar licemjeran ili što?

U svakom slučaju hvala što si mi objasnio da trgovine i restorani funkcioniraju tako da kupe jeftino i prodaju skuplje, evo živio sam u neznaju godinama :facepalm:

Ma da, strpaj ga odmah u zatvor jer je licemjeran i želi iskoristiti situaciju kao i svi drugi. Ništa neobično, tako svijet funkcionira. Još si našao baš njega prozivati, čovjek prodaje jednu memoriju i želi nešto zaraditi, dok su trgovci digli cijene na svim memorijama. Pa tko je onda stvarno pohlepan? Sigurno ne on. 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 17:13 (HexRunner).
17 mjeseci
HexRunner kaže...

Ma da, strpaj ga odmah u zatvor jer je licemjeran i želi iskoristiti situaciju kao i svi drugi. Ništa neobično, tako svijet funkcionira. 

Meni više smeta što svijet funkcionra tako da ti pišeš gluposti po forumu.

HexRunner kaže...

dok su trgovci digli cijene na svim memorijama. Pa tko je onda stvarno pohlepan? Sigurno ne on. 

Nisu trgovci ništa digli nego dobavljači, ono malo lagera što trgovci imaju su čak prodali po fer cijenama jer sam uspio kupiti nekoliko kitova po "starim" cijenama.

Tako da pliz nemoj više filozofirat o svijetu, pohlepi i teorijama relativnosti.

3 tjedna
SharkZ kaže...
HexRunner kaže...

Ma da, strpaj ga odmah u zatvor jer je licemjeran i želi iskoristiti situaciju kao i svi drugi. Ništa neobično, tako svijet funkcionira. 

Meni više smeta što svijet funkcionra tako da ti pišeš gluposti po forumu.

HexRunner kaže...

dok su trgovci digli cijene na svim memorijama. Pa tko je onda stvarno pohlepan? Sigurno ne on. 

Nisu trgovci ništa digli nego dobavljači, ono malo lagera što trgovci imaju su čak prodali po fer cijenama jer sam uspio kupiti nekoliko kitova po "starim" cijenama.

Tako da pliz nemoj više filozofirat o svijetu, pohlepi i teorijama relativnosti.

Kad već nemaš konkretan argument, onda naravno da kreneš s time da netko "piše gluposti po forumu". A još je smješnije kada to dolazi od osobe koja se čudi kad običan kupac želi zaraditi kao i trgovci, što je sasvim normalno u svijetu. Ali ajmo se praviti šokirani ko picek glisti i prozivati kolegu koji prodaje jednu memoriju, dok trgovci dižu cijene na svemu.

Koga ti zapravo pokušavaš opravdati? Trgovce? Zašto? Gule ljude gdje god stignu. Trebao bi im skinut gaće i poljubit ih u ćunu jer si eto uspio kupiti par kitova po starim cijenama, (što ionako nije istina). Eto, wow, heroji godine, dok ti "mali čovjek" smeta jer prodaje jedan svoj komad?!?  

Otkrivaš toplu vodu koju svi znamo i onda se još ponašaš kao Nostradamus koji ima uvid u sve IT trgovine i njihova stanja na skladištu. Kad daš nekakav dokaz, papir, excel, išta, izvadak sa stanja zaliha, koliko tko ima memorije na stanju onda te se može uzeti za ozbiljno. Ovako ispadaš. Zanimljivo je kako ti trgovci "nisu pohlepni", ali mali čovjek koji želi prodati jednu jedinu memoriju je i licemjeran a i pohlepan. Sjajno mjerilo nema šta. 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 17:39 (HexRunner).
17 mjeseci
HexRunner kaže...

Zanimljivo je kako ti trgovci "nisu pohlepni"

Normalno da nisu jer oni ništa ne određuju, svijet funkcionira na principu ponude i potražnje, a mali čovjek je licemjeran i pohlepan i ne razumije tržište, neuk je.

16 godina

Šta ništa ne određuju? Jel to trolaš ili ozbiljno pišeš?

Šta im dobavljač diktira cijenu proizvoda? Boli dobavljača k šta trgovac radi s robom kad mu ovaj plati.

5 tjedana
Vodič za izbor RAM memorije
SharkZ kaže...

Pa budi faca i pošten pa ih prodaj za cijenu koliko su koštali prije ovih pumpanja cijena, ili i ti želiš zaraditi kao i trgovci po kojima seruckaš?

LOL 

Joj ljudi, baš te se dali raspisati... A ja samo malo zezam. Pa naravno da ne prodajem.

Ni u ludilu ne prodajem PC sada. To bi značilo da moram kupiti novi, sa DDR5 RAM-om. Samo bi bio na debelom gubitku jer je DDR5 u daleko lošijoj situaciji.

Pusti ti poštenje. Pošten čovjek malo zaradi. Nikog ja tu ne bi varao. Bubnem cifru 30% manju nego u trgovini i prodati ću u sekundi.

Pošten je onaj što skuplja boce po kontejnerima.

E sad, da prodajem frendu, dao bi mu svih 64GB za niti 50€.

Jednostavno me nije briga.

Čisto me akademski zanimalo, pošto bi forumaši tražili 4x16GB "osrednjeg" DDR4 RAM-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 mjeseci
Crljo kaže...

Šta ništa ne određuju? Jel to trolaš ili ozbiljno pišeš?

Šta im dobavljač diktira cijenu proizvoda? Boli dobavljača k šta trgovac radi s robom kad mu ovaj plati.

A koju cijenu će trgovac platiti dobavljaču? Onu prije 6 mjeseci? 

16 godina

Trgovina svaki dan kupuje robu ili ima i vlastitih zaliha po staroj cijeni? 

Ne razumijem te.

Jel ti misliš da kad recimo trgovina kupi ne znam, 1.10. 100kom ddr5 po jednoj cijeni i stave na police za 80€. U međuvremenu cijene memorije kao sada gotovo svaki dan rastu i šta misliš da oni ostavljaju tu istu cijenu 80€ dok god ne prodaju svih 100kom? 

Htio sam reći samo da su trgovine sigurno imale na stanju stare zalihe i sad skupo prodaju.

Nemaju sve vlastito skladište, naravno. Ali trgovina sigurno nije u minusu i boli ih k za kupce, pogotovo u hr.

Jel sad kužiš?? 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 19:51 (Crljo).
17 mjeseci

Trgovina ne kupuje 100 komada ničega, vidi se da nisi upućen ni najmanje.

Doslovno nemaju lager nego kad ti naručiš oni naručuju od dobavljača koji im svaki dan doprema robu, nitko si ne može priuštiti gomilanje robe (inflacija) niti logistika IT trgovina tako funkcionira kako si ti zamislio u svojoj glavi.

Cijena rama su odavno ošle gore, trgovac tu ima najmanje prostora za menavar i marže su mizerne.

16 godina

Ok. Ugodan ostatak večeri. 

12 godina
4 godine

cl40 na 4800mhz je kao da si stavio ddr2

Moj PC  
3 0 hvala 0
3 tjedna

Ma baš ddr2 haha. CL34 2 x16gb košta 424 eura, a 10-15 frejma manje košta 120 eura i 200, pa ko voli nek izvoli. Ja da tražim sad ubo bi ovo, nema teorije da bi dao 300 eura više za desetak frejma više.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 20:28 (HexRunner).

0 0 hvala 0
11 godina

Otići će i to do iduće godine

4 godine
HexRunner kaže...

Ma baš ddr2 haha. CL34 2 x16gb košta 424 eura, a 10-15 frejma manje košta 120 eura i 200, pa ko voli nek izvoli. Ja da tražim sad ubo bi ovo, nema teorije da bi dao 300 eura više za desetak frejma više.

Te grafove na AMD-u ne priznajemo, njihov memorijski kontroler se jos bori s 6000mhz 

12 godina
HexRunner kaže...

Nije to desetak fpsa vise.. Racunaj da ako tipa imas 9800X3D, sa tom memorijom taj procesor bi bio doslovno losiji od 7800X3D... Znaci na 1080p oko 20-25% manje fpsa, na 1440p 15+%. Nebi ovo uzeo nit da kosta 50€ za 32gb...

14 godina

SharkZ  Imaju na lageru neke memorije nemaju 100 memorija ali imaju nekih 5-10 kitova i barem 10 pojedinacnih plocica u trgovini nije da se sve narucuje.

HexRunner  Bolje nadodat 70e i uzet makar 1x32gb 6000mhz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 tjedna
hahhaajaads kaže...
HexRunner kaže...

Nije to desetak fpsa vise.. Racunaj da ako tipa imas 9800X3D, sa tom memorijom taj procesor bi bio doslovno losiji od 7800X3D... Znaci na 1080p oko 20-25% manje fpsa, na 1440p 15+%. Nebi ovo uzeo nit da kosta 50€ za 32gb...

Ti nebi, ali kako sam i napisao, nekome je možda hitno/žurba/budget itd,.. nebi se složio baš da su tolke razlike, a nekome te razlike ne vrijede tih para. 

Intel Core i9 - 13900K/4090

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 21:04 (HexRunner).
12 godina

Ima u linksu 1x16 6000 CL36 za 110€, uzmu se 2 komada i za 220€ je to PUNO bolja opcija nego ovaj srot gore

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 21:07 (hahhaajaads).
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 tjedna
hahhaajaads kaže...

Ima u linksu 1x16 6000 CL36 za 110€, uzmu se 2 komada i za 220€ je to PUNO bolja opcija nego ovaj srot gore

Nekom je bolja opcija 32 gb za 120 eura. Uštedi 100 eura i popuši cca 10-20 frejmova. Netko možda nema 220 eura. Slike gore govore kolki je to zapravo "šrot". Pretjeruješ.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 21:12 (HexRunner).
14 godina

Pa da tko nema love na bacanje mora se limitirat maximalno i gledat budget rjesenja i tu ti je i5 14600kf  225e + b760 ddr4  od 106e + 32gb 3600mhz  150e sve skupa 480e.Ima i jeftinije i racunaj da bi ti ljudi na njuskalu spustili taj ram za 10-20e sa 150 na 140e.

Ovako imas taj svoj ram od 32gb 4800mhz 1 keks 200e+ b650 ploca 100e + 7500f 130e ispada te oko 430e ali imas procesor koji si "osakatio" sa 4800mhz i vjv je nesto sitno bolji od r5 5600 mozda je na razini 8400f ali i5 ga sapuna sigurno sa ddr4 memorijom.

4 godine

Na kaj smo spali, na kupovinu rama za osnovne škole s racunalima iz 2009, hebem ti život i PC

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Ili, now hear me out, nemojte kupovati dok su cijene ovako retardirane? 

Tko je jamio jamio je, tko nije neka i dalje čeka, tko ima neku kantu i ne može čekati neka jami nešto na DDR4 platformi privremeno i čeka bolje dane jer po svim najavama cijene će još gore i dugo će takve i ostati.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Kazu da u 3. Mjesecu nagodinu kada se Micron povuce sa trzista cijene idu jos gore znaci da ram koji danas kosta 330e bude 400e. 

4 godine
MGloc kaže...

Kazu da u 3. Mjesecu nagodinu kada se Micron povuce sa trzista cijene idu jos gore znaci da ram koji danas kosta 330e bude 400e. 

s 200€ je u 5 dana dogurao na 400-700€, do 3.mjeseca bude 4000-8000€ malo sam rekaoKakav svijetski show za anale

Poruka je uređivana zadnji put danas u 1:49 (Boris grozni).
11 godina

Trebalo je 2-3 kita lapit dok je bilo vrijeme,ja sam kasno reagirao već je gurao cijenu prema 300

4 godine
Vec 3 dana pokusavam naruciti bilo koje cl 32, svaka trgovina mi salje nedostupno,ddr5 je vec sad amen😇🤣ovi kaj prodaju 32gige za 500-700€ su vjerovatno ono kaj su imali na polici.
Toliko lud nisam da drugom punim đep na pohlepi rade cu onda stavili cl40 cca 4800mhz za 150€ bolje išta nego ništa😆
Poruka je uređivana zadnji put danas u 13:30 (Boris grozni).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Boris grozni kaže...
Vec 3 dana pokusavam naruciti bilo koje cl 32, svaka trgovina mi salje nedostupno,ddr5 je vec sad amen😇🤣ovi kaj prodaju 32gige za 500-700€ su vjerovatno ono kaj su imali na polici.
Toliko lud nisam da drugom punim đep na pohlepi rade cu onda stavili cl40 cca 4800mhz za 150€ bolje išta nego ništa😆

Samo požuri, neće ni tog biti za koji dan

4 godine
Ma ne treba mi ja to samo izvlacim informacije😁
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice