Vodič za izbor RAM memorije izdvojena tema

poruka: 2.916
|
čitano: 1.052.481
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Vodič za izbor RAM memorije
Se7en kaže...
Julic kaže...

Trenutno u compu imam 4gb rama dvije pločice od 2gb 1333mhz. No sad bih kupio jednu od 8gb 1600mhz i ostavio jednu od 2gb 1333mhz a drugu izbacio. Pa me zanima da li bi bilo kakvih problema između te dvije pločice kad je razlika u mhz?

Memorija će ti raditi na 1333Mhz,a drugo je da ćeš možda morati ručno namjestiti u biosu napone i latencije ako nisu istih da bi radilo.

Memorija neće raditi ukoliko matična ploča ne podržava module RAM-a od 8GB.

15 godina
neaktivan
Vodič za izbor RAM memorije

Ja još nisam vidio ploču novijeg socketa koja ima 2 DDR3 slota a da podržaje manje od 16GB rama, jedino ako mu je 775 socket(ili sličan AMD socket) a DDR3 ram može biti da mu ne podržaje više od 2x4GB rama

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.10.2014 15:50 (Haker_x).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

ASRock H55M-LE piše da je intel Socket 1156
Evo ova: http://www.asrock.com/mb/Intel/H55M-LE/

15 godina
Julic kaže...

ASRock H55M-LE piše da je intel Socket 1156
Evo ova: http://www.asrock.com/mb/Intel/H55M-LE/

Maksimalan kapacitet memorije koji podržava tvoja ploča jeste 8GB što znači da u nju možeš ugraditi najviše 2X4GB module RAM-a.

15 godina
neaktivan

1156 socket, jedan od najnepopularnijih socketa, morat ćeš kupiti 2x 4GB  da bi imao 8GB rama a te dvije po 2GB prodaš

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Moj PC  
0 1 hvala 0
10 godina
neaktivan

prije par dana mi je stigao novi laptop asus x550ln sa 8 gb ram-a i u control panelu pod system piše 8 gb, a skinuo sam neki program za testiranje performansi kompa, mislim da se zove performancetest, i on mi prepoznaje samo 4 gb i testira samo sa 4gb. jeli to smao problem do programa pa iz nekog razloga ne prepoznaje više ili je zapravo stvar do memorije i laptopa?

0 0 hvala 0
13 godina
skob kaže...

prije par dana mi je stigao novi laptop asus x550ln sa 8 gb ram-a i u control panelu pod system piše 8 gb, a skinuo sam neki program za testiranje performansi kompa, mislim da se zove performancetest, i on mi prepoznaje samo 4 gb i testira samo sa 4gb. jeli to smao problem do programa pa iz nekog razloga ne prepoznaje više ili je zapravo stvar do memorije i laptopa?

Stvar je u tom sto imas 32-bitni operacijski sustav a treba ti 64-bitni da prepozna vise od 4 gb

10 godina
neaktivan

ma ne, imam win7 ultimate 64-bita, i win prepoznaju 8 gb ali taj program ne. e sad neznam do koga je problem win ili programa!?

15 godina

Ako Windows prepoznaje 8GB onda imaš 8GB. Postoji dosta programa koji pogrešno prepoznaju količinu memorije koju ima računar.  Za svaki slučaj u Windows-u provjeri da li stoji možda koliko je memorije "usable"?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Haker_x kaže...

1156 socket, jedan od najnepopularnijih socketa, morat ćeš kupiti 2x 4GB  da bi imao 8GB rama a te dvije po 2GB prodaš

Hvala da tako sam i ucinio narucio sam danas 2x4 Kingston 8gb 1866mhz CL10 DIMM zanima me mišljenje o toj memoriji?

14 godina
neaktivan

pozz, jeli ova memorija pase na moju maticnu ( pod moj pc ) 

http://www.njuskalo.hr/ram-memorija/ddr2-2-x-4-gb-memorija-oglas-13065718

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pri3s7 kaže...

Ovo je vjerovatno ram sa 555mhz radnim taktom, odnosno serverski ram, na neke ploče paše, na neke ne, imao sam ja 1GB DDR2 555mhz, jedva sam je uspio prodati, nije svima pasala na matičnu, ne bih ti znao reči da li če pasati na tvoju ram sa 555 mhz radnim taktom

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.10.2014 17:23 (Haker_x).
15 godina
neaktivan

Razmišljam o kupovini nove memorije, pa me zanima, što se tiče performansi, dođe li mi na isto ako imam jedan modul od 4GB, ili ako imam 2 modula od 2GB koja bi radila u dual chanellu. Ima li tu razlike ikakve u performansama? 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Haker_x kaže...
Pri3s7 kaže...

Ovo je vjerovatno ram sa 555mhz radnim taktom, odnosno serverski ram, na neke ploče paše, na neke ne, imao sam ja 1GB DDR2 555mhz, jedva sam je uspio prodati, nije svima pasala na matičnu, ne bih ti znao reči da li če pasati na tvoju ram sa 555 mhz radnim taktom

pise 667mhz na njima, i jeli su jaci od mojih iako su moji na 1066 mhz?

evo i pise da moja maticna podrzava ECC 

4 x DIMM, Max. 16 GB, DDR2 1300(O.C.)/1200(O.C.)/1066/800/667 ECC,Non-ECC,Un-buffered Memory

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.10.2014 18:14 (Pri3s7).
14 godina
neaktivan

Moze mi netko potvrdit da ce radit i da je bolje tih 8 gb na 677 nego 4 gb na 1066, tako da kupim

0 0 hvala 0
15 godina

Bolje 8 GB.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Bolje 8 GB.

Ok, i  radit ce na mojoj maticnoj? Da ne gubim vrijeme i novce

11 godina
neaktivan

pozz imam matičnu ASUS m5a78l-m usb/3.imam 2x2(4) gb ram-a u kompu pa bih htio kupiti još 2gb da imam 6gb,no zanima me hoće li mi matična podržati trokanalnu memoriju tj. 2x2x2 gb.hvala

12 godina
neaktivan

Možete li mi predložiti koje ram-e da si uzmem na ovo što već imam.. i da li uopće imam potrebe nadograđivati ram-e? igram uglavnom CS i BF4 te surfanje...  konfa pod moj PC

speccy speccy
http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/Hurki_CRO/
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.10.2014 17:54 (Hurki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
skakač kaže...

pozz imam matičnu ASUS m5a78l-m usb/3.imam 2x2(4) gb ram-a u kompu pa bih htio kupiti još 2gb da imam 6gb,no zanima me hoće li mi matična podržati trokanalnu memoriju tj. 2x2x2 gb.hvala

Ne računa se tako koliko kanala ima memorijski kontroler. Broj kanala znači na koliko kanala procesor komunicira sa  memorijom a ne koliko imaš ugrađenih modula RAM-a. Bitno je da, ako možeš, nađeš istu memoriju kao onu koja je ugrađena u tvoje računalo. Ako ne možeš naći istu zapiši sa postojeće frekvenciju (npr. 1333 MHz), latencije (npr. 9-9-9-24) i napon (npr. 1,65 V) pa na osnovu tih podataka kupi pločicu RAM-a.

Za više informacija prouči ovu temu od prvog posta.

15 godina
neaktivan
turbojc kaže...

Razmišljam o kupovini nove memorije, pa me zanima, što se tiče performansi, dođe li mi na isto ako imam jedan modul od 4GB, ili ako imam 2 modula od 2GB koja bi radila u dual chanellu. Ima li tu razlike ikakve u performansama? 

Itko? 

15 godina
turbojc kaže...
turbojc kaže...

Itko? 

Performanse su iste samo moraš biti siguran da li tvoja matična ploča podržava module kapaciteta od 4 GB.

13 godina
neaktivan

Kingston DDR3 Beast., 1866MHz, 8GB(2x4) vs DDR3 8GB (2x4GB) Crucial, 1600MHz CL8. Ballistix Elite, 8-8-8-24, koji je bolji, meni naginje na Kingston, primarna svrha igranje.

Imam 2,00GB Dual-Channel DDR2 @ 373MHz (5-5-5-18) i sada i nabavim jedan od ovih gore navedenih jel mi bolje da ostavim ovaj stari RAM ili da ga izvadim jer sam procitao da mi je RAM brz koliko mi je brz najsporiji modul(ako uopce mogu raditi zajedno iako sumnjam)?

Nebo je granica.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ako su im iste latencije, Beast je bolji jer radi na većem taktu.
A koliko je meni poznati, DDR2 i DDR3 zajedno ne mogu raditi u isto vrijeme.
S toga nije ni moguće da ih spojiš.
Ali da, brzina će ti biti onolika kolika je najsporijem modulu.
13 godina
neaktivan

Problem je u tome kaj nemogu nigdje naci latencije za kingston.

Nebo je granica.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

phoenix 2003 hvala na odgovoru,imam ddr3 od 1333 mhz,tako da ću sutra kupiti još tih 2 gb rama,puno hvala

13 godina
neaktivan

Danas je u Linksu kupljena ram memorija G.Skill Ripjaws DDR3 1600Mhz 4Gb, komp pokazuje 8gb (i u BIOSU isto pokazuje 8Gb) a samo taj ram je umetnuti, kako postaviti da windowsi pokazuju stvarnu vrijednost ram memorije? Hvala 

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Hurki kaže...

Možete li mi predložiti koje ram-e da si uzmem na ovo što već imam.. i da li uopće imam potrebe nadograđivati ram-e? igram uglavnom CS i BF4 te surfanje...  konfa pod moj PC

Ako igraš BF (a znam da igraš{#}) ondaobavezno uzmi još jedan keks od 4 gige...

BTW - ja sam sinoć uzeo G Skill Sniper 2x8 kit. Jel to čemu?

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.10.2014 11:10 (Friday).
15 godina
neaktivan
Vjerujem da je.
Isto sam sinoć uzeo G Skill, ali ne takav kao ti, nažalost malo slabiji, 4GB samo, i oduševljen sam. Plus 5 godina garancije.
13 godina

uskoro planiram prodati svoje rame i kupiti druge...trebaju mi minimalno 2133mhz 16gb e sad koji bi bili dobri (ulozeno=dobiveno)?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice