Vodič za izbor RAM memorije izdvojena tema

poruka: 2.916
|
čitano: 1.058.125
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Vodič za izbor RAM memorije

Može li ovaj RAM na moj komp? Na corsairovoj stranici piše da podržava intelove procesore i matične, a za amd ne piše ništa, a ja imam ASUS M5A97 R2.0 i AMD Phenom II X4 965 BOX Black Edition.

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Vodič za izbor RAM memorije

Moze , ali zasto ne uzmes jeftiniju memoriju koja je po specifikacijama ista ?

Npr. Ovaj G.Skill !

EDIT : kak su digli cijenu {#}, dok sam linkal bila je oko 470kn !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.4.2013 0:34 (Haf932).
13 godina
neaktivan

Imam matičnu asus m5a99x evo i na njoj je mugen 3 pcgh i taj hladnjak mi zauzima 2 slota ram memorije....pa me zanima ako ko ima iskustva da li ova memorija može stati ispod hladnjaka. 

http://www.links.hr/?naziv=memorija-pc-12800-8-gb-g-skill-ripjaws-x-series-f3-12800cl9d-8gbxl-ddr3-1600mhz-kit-2x4gb&option=artikl&id_artikl=051.210.145

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nemoj u Linksu , skup je !

Rađe uzmi u ADM-u Corsair 2x4GB , 1600mhz , LOW Profile !  Niskoprofilna memorija i trebala bi stati ispod Mugena !

Ili npr. ovaj Kingston !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan

Uzeo sam ovaj RAM http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=20-104-262&SortField=0&SummaryType=0&Pagesize=10&PurchaseMark=&SelectedRating=-1&VideoOnlyMark=False&VendorMark=&IsFeedbackTab=true&Page=2#scrollFullInfo

i ovu plocu http://www.asus.com/Motherboards/P8B75M_LX_PLUS/#specifications

Zanima me dali ce biti problema posto je RAM 1.65v a na jednom forumu sam sreo ovo:"do not go with this RAM as it's rated at 1.65V, well above the max recommended voltage of 1.5V for Intel CPUs. That high of a voltage means a higher chance of killing the CPU.". Dali ce uopce RAM raditi na 1600, a da pri tome ne petljam sa naponima u BIOSU?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pa ako ce i biti kakvih problema , samo smanjis napon memoriji U BIOS-u !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Naime, želim nadograditi ram na svom laptopu (lenovo g570) te me zanima koji ram mogu staviti. Sada imam 1x4GB, želim staviti 2x4GB.

Instalirao sam cpu-z program koji mi je ovo detektirao na kompu. Nisam baš previše iskusan, zato vas i molim za pomoć, ne želim si baš komp zeznut..

Zato bih vas molio ukoliko mi možete reći koji ram da stavim, ili da mi preporučite nešto. I još nešto, da li je bolje staviti nove stickove ili ostaviti stari pa dodati još jedan.

I još nešto, prema ovim slikama mislim da ram voltage iznosi 1.5V, no nisam siguran, jer crucial na netu preporuča 1.35V. Ako biste mi mogli navesti neke linkove gdje ima ta memorija za kupiti, bio bih vam prezahvalan. Pronašao sam nešto na netu (newegg) no iznosi više od 160 kuna, pa se bojim carine, ima li možda kod nas nešto takvo?

evo nekih linkova:

http://www.crucial.com/upgrade/Lenovo-memory/Essential+%2F+Value+Line/Lenovo+G570-upgrades.html

http://www.bug.hr/cijene/kingston-ram-4gb-so-dimm-ddr3-1333mhz/124624.aspx

Evo slike su dolje:

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.4.2013 20:56 (Johny-boy).

0 0 hvala 0
15 godina
Johny-boy kaže...

Naime, želim nadograditi ram na svom laptopu (lenovo g570) te me zanima koji ram mogu staviti. Sada imam 1x4GB, želim staviti 2x4GB.

Instalirao sam cpu-z program koji mi je ovo detektirao na kompu. Nisam baš previše iskusan, zato vas i molim za pomoć, ne želim si baš komp zeznut..

Zato bih vas molio ukoliko mi možete reći koji ram da stavim, ili da mi preporučite nešto. I još nešto, da li je bolje staviti nove stickove ili ostaviti stari pa dodati još jedan.

I još nešto, prema ovim slikama mislim da ram voltage iznosi 1.5V, no nisam siguran, jer crucial na netu preporuča 1.35V. Ako biste mi mogli navesti neke linkove gdje ima ta memorija za kupiti, bio bih vam prezahvalan. Pronašao sam nešto na netu (newegg) no iznosi više od 160 kuna, pa se bojim carine, ima li možda kod nas nešto takvo?

evo nekih linkova:

http://www.crucial.com/upgrade/Lenovo-memory/Essential+%2F+Value+Line/Lenovo+G570-upgrades.html

http://www.bug.hr/cijene/kingston-ram-4gb-so-dimm-ddr3-1333mhz/124624.aspx

Radije ti ostavi tu od 4gb i kupi još jednu od 4gb, uštedit ćeš. To šta crucial preporuča 1.35V, lako moš spustit kasnije voltažu u BIOS-u ako ti bude stvaralo probleme.

Evo ti par linkova sa Ebaya (ne bi ti smilo naplatit carinu, nema poštarine):

DDR3 SODIMM 4GB 1600MHz

DDR3 SODIMM 4GB 1333 MHz

Ne vjerujem da ćeš igdje kod nas naći jeftinije...

...The South Will Rise Again... White -h- boys
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.4.2013 21:38 (Coder256).
12 godina
neaktivan
15 godina

Mislim da ti to šta piše asus, nema veze. Ali ti svejedno provjeri to.

Uglavnom ne vidim razloga zašto ti ramovi ne bi mogli na tvoj kompjuter.

12 godina
neaktivan

Kažete da provjerim? Kako da to učinim, da pošaljem upit u trgovinu i upitam?

I još nešto, ovaj cpu-z mislim da prikazuje da timing iznosi 9-9-9-24, 1333MHz, gledam to na netu i nijedna trgovina u hrvatskoj nema to (za laptope), to jedino ima ovaj corsair, no morao bih naručiti izvana, no bojim se carine jer je oko 30$, što je više od 160 kn.

Hvala

15 godina

Raspitaj se još malo po forumu, a što se tiče carine ne bi ti je smilo naplatit, jedino ako se nađe neki carinik kojemu nije bio baš najbolji dan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nema nikakve carine, eventualno PDV ako je vrijednost iznad 160kn.

Nego meni treba neki 2x8gb kit koji se dobro oc-a, jer planiram koristit AMD apu a 2166mhz rami kostaju vise nego zlato iste tezine.

Pa ako netko ima iskustva sa OC rama nek javi.

ovo mi se cini povoljno http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=359&products_id=9979 dali bi islo na 1866 ili 2166?

TD za glupost

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Podrav

Neki dan sam upitao nešto u vezi rama za moj komp, te sam sad našao nešto na netu:

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820233387

cijena malo prelazi 160 kn, no zanima me da li je to dobro za moj laptop ili ne? I što mislite, isplati li se naručiti to, mislim zbog pdv-a, da ne bi postala cijena previsoka onda. ima li možda neš slično tu kod nas?

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kad se kupuje novi komp jel bolje uzeti 2x4gb ili 1x8 gb rama?

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2013.
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina

To ovisi kakva maticna se uzme i koliku kolicinu memorije ona podrzava ! Moze se uzet i 1x8GB , pa ti ostane vise utora za buduce nadogradnje ! Ak se uzme 2x4GB onda mozes stavit u dual channel da dobis nesto na performansama , a i u slucaju da ti koja plocica rikne , ostane ti jos jedna pa se mozes i dalje sluzit kompom !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan

Pozdrav svima , imam pitanje u vezi ram-a , u Speccy i u bios mi piše da mi ram radi na 454mhz ,moze li mi neko objasniti to , jel se to pomnozi sa necim pa se dobije stvarna brzina ili sta,da li mogu oc-at svoj ram,koliko, eto slika s detaljima

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

454mhz x 2 ( DDR = Double Data Rate ) = 908mhz !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

454mhz x 2 ( DDR = Double Data Rate ) = 908mhz !

Hvala ,a mogu li povećati još ,

oc sam processor već 

14 godina

Moje pitanje je ovako:Transcend DDR1 memorija 1GB-200Kn

Transcend DDR3 memorija 4GB-260Kn

Kako to da je DDR3 tako jeftiniji od ddr1??

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

zato što se reducirala proizvodnja takve memorije po zahtjevima tržišta. Zastarjela tehnologija. Potražnja je za malim količinama a koje su dostupne diže se cijena

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Deep kaže...

oc sam processor već 

Probaj ak ide , pazi na napon memorije !

Music As A Weapon !!
13 godina
protjeran
Strm kaže...

Moje pitanje je ovako:Transcend DDR1 memorija 1GB-200Kn

Transcend DDR3 memorija 4GB-260Kn

Kako to da je DDR3 tako jeftiniji od ddr1??

ddr1 i ddr2 ram memorija se vise neproizvodi a potreba i dalje postoji

16 godina
neaktivan

Imam pitanje. Ako bi uzeo i5 (ovaj novi što dolazi, haswell), koji podržava ddr3-1600(kao i trenutna generacija), a htio bi recimo ovu  memoriju, i uzmem ovu matičnu (to je naravno matična za ovu generacija, ali samo zbog primjera), da li ta memorija onda radi na 2400 u dual chanelu? Pretpostavljam da da. Nije mi jasan princip. Ako CPU podržava max 1600 mhz, kako memorija može radit na 2400? Je li to tvornički OCana memorija? Ili joj MBO digne takt? U svakom slučaju, da li ta memorija onda radi u OC modu stalno, nikad(ie to joj je stabilna frekvencija) ili mjenja takt ovisno o opterećenju?

hvalaaa{#}

HOTCHIX.INFO - NIJE SIGURNO ZA POSAO
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ako procesor podržava 1600 mhz,to mu je i tvornički(stock) takt memorije do kojeg će normalno raditi ukoliko to matična podržava.

Za sve ostalo treba malo overclockat matičnu te procesor.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Strelok kaže...
Ako procesor podržava 1600 mhz,to mu je i tvornički(stock) takt memorije do kojeg će normalno raditi ukoliko to matična podržava.

Što se točno OCa kod matične?

13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
Deep kaže...

oc sam processor već 

Probaj ak ide , pazi na napon memorije !

Izgleda da ne mogu ,u biosu gdje biram brzinu ima auto ,i 454mhz ,nema dalje, i imaju one latencije

12 godina
neaktivan

Pozz ekipa:)

imam jedno pitanje..naime koristim 16gb RAM-a 1333Mhz pa me zanima hoće li biti kakvog efekta ako stavim 1866Mhz ili veće..ili da ništa ne diram do daljnjeg{#}

dobus
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dobus kaže...

Pozz ekipa:)

imam jedno pitanje..naime koristim 16gb RAM-a 1333Mhz pa me zanima hoće li biti kakvog efekta ako stavim 1866Mhz ili veće..ili da ništa ne diram do daljnjeg{#}

Radit će na najnižoj frekvenciji, u tvom slučaju 1333mhz

Može li neki odgovor?

MocniSkopac kaže...
Strelok kaže...

Što se točno OCa kod matične?

14 godina

Kupujem memoriju: Corsair 4GB, 1X4GB modul, DDR3, 1333MHZ, 240 DIMM, Unbuffered, CMV4GX3M1A1333C9.Jedan je prijatelj imao slicnu pa mu je nakon cca 1mj izgorilo-dali če i meni??

Strm
Moj PC  
0 2 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice