Vista memory test vs MemTestx86

poruka: 8
|
čitano: 3.495
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Ajmo,pitanje od momka koji je totalno zbunjen u vezi testiranja ispravnosti memorije.

explorer.exe se srusio i ja kao svaki normalni korisnik  TM  prvo sam upogonio tester ugraden u Visti.Prvo onaj osnovni koji nije pokazao nista i zatim extendet (ma sta to znacilo) koji je pokazao da "ima nekih problema sa hardverom,kontaktirajte proizvodaca)

Testirao sam ja i prije memoriju ovim postupkom ali dosad nije pokazala neke znake neispravnosti.

Zapelo mi je za oko sto nakon svrsetka testiranja i restartiranja racunala Vista vise ne pokazuje onaj baloncic gde pise da je memorija (ne)ispravna.A prije je pokazivala.

Skinuo sam Memtestx86 2.01 (ISO image za CD) upogonio sam ga jedno dobra 3-4 sata i nije pokazao nista.

Pitanje je kome verovati? Pokrenuo sam i ostale testove sa Hirens CDa i oni nisu pokazali nista.Zatim sam malo maltretirao PC sa raznim benchmarcima i igrama i opet nista,stabilno kao i prije.Stabilnost mi je mnogo bitna,nijedna komponenta u racunalu nikad nisam klokirao.

Crv sumnje ostaje,pisite savjete

Memorija je Transcend DDR2 667 Mhz (2x1Gb)

"Anyone who cannot cope with mathematics is not fully human. At best he is a tolerable subhuman who has learned to wear shoes, bathe, and not make messes in the house."

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Nevjeruj visti. Sa memorijom ti je sve uredu.

"An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field." - Niels Bohr

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Postoji mogućno da je memorija ispravna, ali da su ti windowsi zaraženi, i zatim prilikom pokretanja da se jedan dio alocira u memoriju i da ti zato ne daje pogrešku. ako si preko hirene pokreto sve ostalo je bilo čisto.

www.tehnicka-podrska.com

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Nije bilo greske u memoriji ili virus nego napon i decki koji su "popravljali" naponski kabl dan prije:)

Voltmetar je pokazao 185 V.Kako je moj prelepi PC radio na tom naponu pojma nemam.

Ali znam da sam bistar,trebalo mi je dva dana da ukapiram zasto se explorer.exe rusi bez BSODa i zasto mis i tipkovnica otkazali u isto vreme.Panika je zavladala,poceo sam da sumnjam u maticnu,memoriju i windowse ....po obrnutim redosledom :)

Inace PC sluzi za rad,nema interneta i sve mora da bude origigi (radi ovih plavih "drugova" )

Hvala na pomoci

Idem sada pisati 100 puta da cu ponovo koristiti UPS

"Anyone who cannot cope with mathematics is not fully human. At best he is a tolerable subhuman who has learned to wear shoes, bathe, and not make messes in the house."

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mogu li znati što je točno bio problem? Napajanje ili?

"An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field." - Niels Bohr

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Vista memory test vs MemTestx86
autorov komentar
Black Knight kaže...

Mogu li znati što je točno bio problem? Napajanje ili?

Nisam se ispravno izrazio u predhodnom postu.
Problem je bio u naponu gradske mreze,kao sto sam pisao...gospoda su radili neke zahvate na mrezi i nesto zeznuli
Preslab napon od 185 V i 40-45 HZ (frekvencija je varirala).Recept za glupost  Viče
16 godina
neaktivan
RE: Vista memory test vs MemTestx86

Provjeri si napajanje ak nešto nije u redu s njim (a rekao si da je bilo problema sa mrežom) ono zna biti uzrok mnogih problema.

17 godina
neaktivan

Melibor problem je rjesjen. Namigiva

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice