Pozdrav, imam jedno pitanje koje me kopka. Malo sam po forumima tražio, ali nišam našao baš zadovoljavajući odgovor. Vlasnik sam laptopa HP Pavilion dv7-1060el, koji ma tri particije memorije, ukupno 500 GB, dva po pola i jedan od 10 GB u kojoj je HP Recovery za Vistu. Kako za koji dan odlazim poslovno na 6 mjeseci, želim napuniti laptop do max. s serijama, filmovima i anime..
Kad dođem na vrijednosti od otprlike 10% memorije particije, ona pocrveni i javlja se upozorenje da je kao preopterečena, inaće ako otvorim Computer onda je plave boje za vrijednosti iznad 22 GB.
D particiju, di su samo video fajlovi, sam ispunio do kraja, možda ima koji MB slobodni, tu ne vjerujem da je bitni za rad Viste, ali zanima me za C pariciju. Kolko se točno ona može opteretiti a da to ne utječe na rad procesora, tj. ukupni rad programa, kao igrica, same Viste i sl? Nekako da je 22 GB malo za rad, mi je malo čudno, da li to stvarno ima veze s % ukupne memorije, ili? Primjerice kad pokrenem program kao ddefraggler, on upozorava da mu je potrebno 5 % ukupne memrojie, pa sad, gledam kad se vratim da kupit laptop od 1T memorije, modele koje sam ja gledao nije mu podijeljena particija, što to znači, da tada primjerice 200 GB moram puštati slobodno?! Ne vjerujem, možda griješim jer ne znam, ukratko pitam Vas, kolko treba u memoriji od ukupno 223 GB na C particiji pustiti slobodno za normalan rad s laptopom?
Hvala.