Što je bolje?

poruka: 16
|
čitano: 2.485
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Što je bolje?

da li je bolje da imam RAM 2*2gb ili 3*2gb

nešto sam čitao da četverojezgreni procesori rade na triple channelu, a dvojezgreni na duo channelu.

sad da li da ostvim 6 gb ili 4 gb, kak će igrice bolje raditi

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Što je bolje?
Intel dual-core E6300 kaže...

da li je bolje da imam RAM 2*2gb ili 3*2gb

nešto sam čitao da četverojezgreni procesori rade na triple channelu, a dvojezgreni na duo channelu.

sad da li da ostvim 6 gb ili 4 gb, kak će igrice bolje raditi

Intel I7 je triple chanel a on je quad cpu....zavisi od procesora do procesora...što više to bolje rama.....vidim imaš E6300 ostani na tih 6gb rama...bezveze bi ti bilo sad micat ta 2 gb.

Sve o meni http://cid-e38a3f0ad7dfcd8c.profile.live.com/?sa=939267678
15 godina
neaktivan
Što je bolje?

Od viška glava ne boli..........

The quieter you become, the more you are able to hear...
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran

a mislio sam ih izvaditi jer mi trebaju za drugi komp a jel se bude osjetila velika razlika ako ih izvadim? 

16 godina
protjeran
Intel dual-core E6300 kaže...

a mislio sam ih izvaditi jer mi trebaju za drugi komp a jel se bude osjetila velika razlika ako ih izvadim? 

Možda 2-3% razlike.

Sve o meni http://cid-e38a3f0ad7dfcd8c.profile.live.com/?sa=939267678
15 godina
neaktivan
Što je bolje?

Ako trebas za drugi komp, izvadi slobodno..............

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
protjeran

ali evo sad instaliram PES 2010 i u end task-u mi pokazuje da radi na 5,50 gb ram-a

15 godina
neaktivan
Što je bolje?

Moze on i na 4Gb...........

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Što je bolje?

Ako treba da biraš između više memorije ili "bržeg" rada u dual (triple) channel modu uvijek odaberi više memorije. Performanse će ti biti bolje sa npr 2+1GB memorije više nego ako sa 2GB u dual channel.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Što je bolje?

kolko ja znam samo 1336 socket procesori rade u tripple channel modu, svi ostali su dual.

i mislim da je brze 2x2GB (dual) nego 3x2GB jer ovih 3x2 ce ti raditi u single channel modu

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

ok onda ću izvaditi valjda ove 2gb dok skupim pare za dijelove za drugi komp(još mi fali cpu socket 775  i  gpu)

15 godina
neaktivan
Što je bolje?

Što je bolje, 2 GB DDR3 memorije ili 3 GB DDR2 memorije?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
godo kaže...

Iskreno, ne vidim uopće razlog zašto bi netko išao na 3gb rama. Staviš 2+1gb ili 3x1gb svejedno mi se ne sviđa. Radije ubodeš jedan keks od 2gb pa kasnije još jedan.

15 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
godo kaže...

Iskreno, ne vidim uopće razlog zašto bi netko išao na 3gb rama. Staviš 2+1gb ili 3x1gb svejedno mi se ne sviđa. Radije ubodeš jedan keks od 2gb pa kasnije još jedan.

Količinu RAM memorije je bolje imati razlomljenu na što više pločica. Jesi li primijetio da je u mojem pitanju razlika u količini i vrsti memorije? Probaj zanemariti to što ti se ne sviđa i odgovoriti na pitanje. Dakle, dali je bolje imati više DDR2 memorije ili manje pa DDR3?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
16 godina
neaktivan

Odgovor je jednostavan, uvijek je bolje imati veću količinu RAM-a, bez obzira na tip. E sad, DDR3 ti je možda bolji za ubuće nadogradnje jer on postaje standard, dok se DDR2 polako povlači sa tržišta.

15 godina
Što je bolje?

Po meni nije bolje imat 3gb, a čak je totalno neisplativo. Ponavljam ti da uopće ne razumijem zašto bi se netko premišljao o 3gb soluciji. Također je bolje ić na DDR3, tu premišljanja nema. Stavi 2gb DDR3 i kad mogneš ubodi još jedan i amen. Nemaš se tu šta mislit. Pa tko bi normalan išao na 2x1gb ili recimo 3x1gb rama. Zauzimat slotove bezveze. Nema logike. Dobro, možda ako se nema novaca, pa radi uštede.

Za DDR3 memoriju moraš imat i ploču s DDR3 slotovima. Ali to valjda već znaš.

Također bi naglasio da ti memorija neče radit u dual chanellu u slačaju da imaš 3x1gb rama. Istina, neče ni s 2gb rama (jedan keks). Ali zato će funkcionirat bolje kad se ubode još jedan keks.

U tvom slučaju vidim da imaš A770DE+. Dakle, moj ti je savjet da ne razmišljaš o prijelazu na DDR3. Bar ne još neko vrijeme. Jednostavno nema potrebe za tim.

Također vidim da imaš 2x1gb rama. Pa vjerovatno razmišljaš o još jednom keksu? Ako ga uzmeš, gubiš dual chanell. Dakle, nešto bolja je opcija ta 2gb što imaš, nego da staviš još 1gb. Al eto, dobio bi naravno na količini memorije.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.5.2010 14:54 (zabranjeniples).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice