Smanjena frakv RAM-a zbog CPU-a?

poruka: 12
|
čitano: 3.013
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Dakle radi se o navedenoj konfiguraciji:
Vengeance Corsair 2x2 GB 1600 MHz

Phenom II x4 955 BE

Gigabyte GA-970A-UD3

Ostatak konfiguracije je zanemariv jer ne utjece na problem. Uglavnom zadanu konfiguraciju sam slozio za jednog prijatelja koji mi je odmah prenio poruku prodavaca iz linksa. Rekao je da ovi rami rade na 1600 dok ovaj procesor podrzava samo 1200. Sad sam ostao zbunjen kad tako nesto kaze neko ko radi u linksu. jel to moze biti nesto takvoga problem ili covjek iz liksa nezna sto govori???

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

lik nema dume... ista konfa kod mene

ss za dokaz

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2011 11:46 (Lord_Marko).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Re: Smanjena frakv RAM-a zbog CPU-a?

Al nekuzim zasto bi onda tako nesto lik govorio. Ak nezna o cemu je rijec nek radije suti. S tim je samo zbunil i splasil i mene i ovog lika za kojeg je komp. -.-

16 godina
odjavljen

Koliko sam uspio pronaći, taj procesor podržava DDR3-1333, znaći RAM neće raditi na max brzini (osim ako OC-aš). S obzirom da slažeš konfiguraciju, valjda znaš da je memorijski kontroler integriran u procesoru, pa zbog toga max   brzina rama ovisi o procesoru.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
17 godina
neaktivan

Phenomi II (njihov memorijski kontroler) službeno podržavaju DDR3 RAM do frekvencije od 1333MHz.

Ako hoćeš da RAM radi na frekvenciji višoj od te, obično moraš ručno namjestiti u BIOS-u.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2011 22:27 (klimama).

2 0 hvala 1
14 godina

cek to onda znaci da ce se frekvencija rama sama smanjiti na 1333? i hoce li to palit bez problema?
a kak onda ovom gore rade na 1600?

17 godina
neaktivan

Trebalo bi raditi bez problema, samo će memorijski kontroler automatski spustiti frekvenciju na 1333MHz.

Mijenjanjem postavki u BIOS-u možeš takt dignuti na 1600MHz, s tim da trebaš uzeti u obzir da u tom slučaju može doći do oštećenja memorijskog kontrolera, odnosno procesora (Ne znam nikoga, niti sam čuo da se to nekome uistinu i dogodilo).

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2011 22:38 (klimama).
17 godina
nice, po tomu sam ja rame kupio za k. sad jos ispada da links ima strucnije osoblje nego adm. eto meni komp radi najnormalnije na 1600mhz, ak krepa ima garanciju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel može meni neko reći šta u biosu treba kliknut (koja opcija) i  na koliko da bi mi memorija bila 1033MHz koliko i treba, a ne 800 kako mi je namješteno.

BTW, kako se može provjeriti jel memorija nativno 1033 ili 800?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
the_dammed kaže...

Jel može meni neko reći šta u biosu treba kliknut (koja opcija) i  na koliko da bi mi memorija bila 1033MHz koliko i treba, a ne 800 kako mi je namješteno.

BTW, kako se može provjeriti jel memorija nativno 1033 ili 800?

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
15 godina
neaktivan

Imam ja CPUZ, ali ne znam dali to piše na koliko radi, ili na koliko je proizvođač deklarirao da može raditi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

pod memory na koliko radi,pod SPD deklarirane

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: