Razlika DDR3 4GB i 6GB

poruka: 52
|
čitano: 12.927
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Razlika DDR3 4GB i 6GB

evo da malo osvježim temu da je bump

naime, stavim si memoriju na 1333MHz, u windowsima mi vidi 6gb/usable6gb

stavim si memoriju na 1600MHz, u windowsima mi vidi 6gb/usable 4gb

KONFIG.

Windows7 64bit ultimate

Gigabyte EX58-UD3R

Intel I7 920

Dominator GT 3x2gb 1600Mhz

updateano sve, od intel drivera, biosa, do windows updaeta.  U CPUz mi kaže da ima 6gb i one rade na 1600MHz, ali u windowsi mi kažu da samo 4gb usable, pa sad neznam

dali stvarno samo 4gb rade ili ipak svih 6gb.

neki kažu patch treba čekat, neki kažu dizat voltažu rama, neki nemaju pojma :). evo možda je neko od vas čuo za problem pa mi samo neš napiše

hvala unaprijed

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Razlika DDR3 4GB i 6GB

isti problem ima moj prijatelj

sistem je isti,ploča je ista,procesor isti,ali ram je dugačiji i radi na 2000mhz.

Izgleda da je problem u najnovijem biosu.

AMD Phenom x3 710 @ x4 10 / MA770-UD3 / Corsair 4x2GB 800 / Gainward 275 gtx GS / 2x 500GB Samsung F3 RAID 0 / LC 650W v2.3 / Samsung T260HD
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.5.2010 18:21 (dax1974).
15 godina
neaktivan
Razlika DDR3 4GB i 6GB

Ne znam gdje da pitam, pa ću ovdje. Imam namjeru kupit ovu matičnu ploču, pa me zanima dal ona ima podršku za tripple chanel memoriju znači 3x2 GB-6GB?

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_314&products_id=7981

ASUS MAXIMUS 3-FORMULA, a u nju bih rado stavio memoriju od Apacer-a 2000.Mhz pa me zanima pošto nisam informiran najbolje. Dal na tu matičnu, mogu stavit ovu memoriju. Da ne bi bilo da naručim obadvoje, pa kad mi dođe doma skužim da ne mogu sastavit komponentu. A riječ je o priličnoj računici, matična dođe 2100 kn a memorija 1764 kn! Pa mi treba nečja pomoć, samo da mi netko kaže dal mi odgovara memorija sa matičnom. Hvala unaprijed!

Diablo 3, kad ćeš više?
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.6.2010 14:31 (Ruža).

0 0 hvala 0
15 godina

Ova matična je za socket 1156, koji podržava dual channel.

Za triple channel ćeš trebati ići na socket 1366, ali onda ide i drugi procesor. 

Iako će i ovako memorija raditi na ploči, ali neće biti ni triple channel, ni dual channel. 

15 godina
neaktivan
mystik kaže...

Za triple channel ćeš trebati ići na socket 1366, ali onda ide i drugi procesor. 

Iako će i ovako memorija raditi na ploči, ali neće biti ni triple channel, ni dual channel. 

Imam namjeru kupit, i 7 860. Jel on može, na ovu 1366? Jer para za neki jači procesor od toga nemam, a i iskreno ni ne želim kupovat skuplji tj jači procesor jer nema potrebe. i 7 860 je odličan procesor, kad se gleda uložene pare i kvaliteta čak bi se usudio reć da boljeg na tržištu trenutno nema. Za te pare! A ako postoji neki drugi, koji bi pasao za taj socket 1366 a da je po tebi dobar-možeš mi ga predložit. Hvala.

Diablo 3, kad ćeš više?
15 godina
Ruža kaže...
mystik kaže...

Imam namjeru kupit, i 7 860. Jel on može, na ovu 1366? Jer para za neki jači procesor od toga nemam, a i iskreno ni ne želim kupovat skuplji tj jači procesor jer nema potrebe. i 7 860 je odličan procesor, kad se gleda uložene pare i kvaliteta čak bi se usudio reć da boljeg na tržištu trenutno nema. Za te pare! A ako postoji neki drugi, koji bi pasao za taj socket 1366 a da je po tebi dobar-možeš mi ga predložit. Hvala.

Tebi treba soc. 1156

A single death is a tragedy; a million deaths is a statistic. Joseph Stalin
15 godina
Ruža kaže...

Imam namjeru kupit, i 7 860. Jel on može, na ovu 1366? Jer para za neki jači procesor od toga nemam, a i iskreno ni ne želim kupovat skuplji tj jači procesor jer nema potrebe.

Za šta tebi uopće treba računalo?? i7 860 je soclet 1156 procesor. Dakle, radi se o dual channelu. Zašto se uopće baziraš na triple channel??

15 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
Ruža kaže...

Imam namjeru kupit, i 7 860. Jel on može, na ovu 1366? Jer para za neki jači procesor od toga nemam, a i iskreno ni ne želim kupovat skuplji tj jači procesor jer nema potrebe.

Za šta tebi uopće treba računalo?? i7 860 je soclet 1156 procesor. Dakle, radi se o dual channelu. Zašto se uopće baziraš na triple channel??

Uglavnom za igranje, i zajebo sam se. i 7 930 je za nijansu bolji, vjerojatno ću njega kupit a ne košta puno skuplje. Uglavnom, želim sad kupit malo bolji procesor da sam na miru 5-6 godina. Trenutno imam i 5-750, i dobar je al želim preć na sedmicu. AMD bi najrađe kupio, al na žalost još uvijek se ne mogu kvalitetom mjerit s intelom. Iako kad dođe bulldozer, bit će veselo! Belji se Do tada, držim se i-7 ice i intela.

Diablo 3, kad ćeš više?
15 godina
Ruža kaže...

i 7 930 je za nijansu bolji, vjerojatno ću njega kupit a ne košta puno skuplje. Uglavnom, želim sad kupit malo bolji procesor da sam na miru 5-6 godina. Trenutno imam i 5-750, i dobar je al želim preć na sedmicu. 

He, tek sad vidim šta imašNeodlučan. Radiš totalnu glupost i bacaš novce bespotrebno. Nemam riječi Šutim.

15 godina
neaktivan
0verlord kaže...
Ruža kaže...
mystik kaže...

Tebi treba soc. 1156

Znam, zato ću uzet i 7 930 on može na 3x2GB memoriju! Svejedno vam hvala na savjetima, ma jednostavno želim uzet tu jaču verziju intela. Nije da se imam želju razbacivat s parama, već jednostavno mislim na budućnost. Iako za sad, u igricama me i i5 dobro drži al za koju godinu neće bit u toku događaja, dok i7 sigurno pet šest godina ima garanciju za moje potrebe.

Diablo 3, kad ćeš više?
15 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
Ruža kaže...

i 7 930 je za nijansu bolji, vjerojatno ću njega kupit a ne košta puno skuplje. Uglavnom, želim sad kupit malo bolji procesor da sam na miru 5-6 godina. Trenutno imam i 5-750, i dobar je al želim preć na sedmicu. 

He, tek sad vidim šta imašNeodlučan. Radiš totalnu glupost i bacaš novce bespotrebno. Nemam riječi Šutim.

A jebiga, sad kad kupim sedmicu nema šanse da ću pet godina kupovat novi procesor. A nakon toga, ako budem živ valjda ću bit Smijehprelazim na amd gotovo sigurno. Jer će do tad, imat jako dobre procesore a opet će bit jeftiniji nego intel.

Diablo 3, kad ćeš više?
15 godina
Ruža kaže...

A jebiga, sad kad kupim sedmicu nema šanse da ću pet godina kupovat novi procesor. A nakon toga, ako budem živ valjda ću bit Smijehprelazim na amd gotovo sigurno. Jer će do tad, imat jako dobre procesore a opet će bit jeftiniji nego intel.

Još jednom ti kažem. Bacaš novce bez ikakve potrebe. Vidim da se baš ne razumiješ, a pun si novaca. Nemoj radit gluposti bez veze. Ako si več odlučio što želiš, onda nisi trebao dolazit i pitat savjet. Po meni je to čista nebuloza. I da sam pijan ne bi razmišljao o tome. Tim više jer se radi o igricama.

15 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
Ruža kaže...

Još jednom ti kažem. Bacaš novce bez ikakve potrebe. Vidim da se baš ne razumiješ, a pun si novaca. Nemoj radit gluposti bez veze. Ako si več odlučio što želiš, onda nisi trebao dolazit i pitat savjet. Po meni je to čista nebuloza. I da sam pijan ne bi razmišljao o tome. Tim više jer se radi o igricama.

savjet - drzi tu i5 jos pola do godinu dana, a onda ces moc nabavit isto i7930 za manje para, a trenutno neces osjetit u igrama neke pomake, a uz to taj i5 se clocka ko blesav tako da ti bar jos godinu netreba nista nova., izgubit ces puno i na prodaji starog i na kupnji novog ako krenes sad u akciju. ako te pare svrbe kupi sad neki vrhunski cooler i deri preko 4 GHz, a uostalom ostat ce ti taj cooler i za slijedecu konfiguraciju.

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.6.2010 9:25 (Jurky).
17 godina
neaktivan
Ruža kaže...
zabranjeniples kaže...
Ruža kaže...

LoL

koja logika.

a intel ce sve te godine spavati i nista novoga nece razviti (tesko da ce im se dogoditi "spavanje na lovorikama" aka P4 prescott-pentium D era, ponovno).
mijenjati 5-icu 750 na i7 nemas potrebe. posebice jer se govori o igrama.

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
15 godina
neaktivan
pupa265 kaže...

Evo složio sam konfiguraciju pa me zanima koliki je utjecaj RAM memorije na performanse konfiguracije...

Koliko bi se poboljšale performanse ako bi se umjesto DDR3 4Gb stavilo DDR3 6GB?

Procesor: Intel Core i7 920

Matična: Asus P6T

Grafička: Asus ENGTX275 / HDMI / 896MD3

RAM: Transcend DDR3 GB ili Transcend DDR3 6GB

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

Pa uglavnom malena ili nikakva,ovisno čime se baviš. S jedne strane,treba staviti čisto hardversku stranu priče ili 2x2 DC ili 3x2 TC,a s druge softversku,odnosno OS. Koristim vistu ultimate x64 na 2x2 1600 hyperX-a i priznajem da joj 2gb još unutra ne bi nimalo škodilo. Pojede 1.25 kad ništa ne radim kvragu. No da se vratim na početak, kad već koristiš X58 platformu ja bi išao na 3x2.

15 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
Ruža kaže...

A što se ti sad praviš pametan? Pito sam za memoriju, pošto imam namjeru kupit novu matičnu. Uostalom, čemu forum služi ako ne za pitanja? Ne znam stari o čemu ti misliš, al ja mislim da bi mi bilo dobro da pređem na sedmicu. Pare me ne zanimaju previše, prodam peticu dodam 1000 kn i imam novu sedmicu. Neš ti gubitka, od 1000 kuna. Ne, nisam todorić al boga mi nisam ni cicija da mi pare nešto posebno u životu znače. Više mi znači, jači procesor npr. Cool Uglavnom, razumijem ja tebe i ja mislim da nije sad pametno prodavat peticu i kupovat novu sedmicu. Al želim na jaču memoriju preć, ovu trokanalnu dal mogu s peticom preć na nju? Pošto vidim da, petica ima socket koji ne podržava trokanalnu memoriju. I priznajem, ne kužim se najbolje zato i jesam ovdje. Ako netko normalan ima, nek mi kaže ako ne doviđorno nek me poštedi filozfije.

Diablo 3, kad ćeš više?
15 godina
neaktivan
Jurky kaže...
zabranjeniples kaže...
Ruža kaže...

savjet - drzi tu i5 jos pola do godinu dana, a onda ces moc nabavit isto i7930 za manje para, a trenutno neces osjetit u igrama neke pomake, a uz to taj i5 se clocka ko blesav tako da ti bar jos godinu netreba nista nova., izgubit ces puno i na prodaji starog i na kupnji novog ako krenes sad u akciju. ako te pare svrbe kupi sad neki vrhunski cooler i deri preko 4 GHz, a uostalom ostat ce ti taj cooler i za slijedecu konfiguraciju.

haha razmislit ću o tvojoj ponudi.

Diablo 3, kad ćeš više?
15 godina
neaktivan
Littlemanbeingerased kaže...

LoL

koja logika.

a intel ce sve te godine spavati i nista novoga nece razviti (tesko da ce im se dogoditi "spavanje na lovorikama" aka P4 prescott-pentium D era, ponovno).
mijenjati 5-icu 750 na i7 nemas potrebe. posebice jer se govori o igrama.

Ma znam, al pare me svrbe. haha Belji se

Diablo 3, kad ćeš više?
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.6.2010 20:29 (Ruža).
17 godina
Razlika DDR3 4GB i 6GB

Imao sam nekoliko kitova Apacera Giant II 3x2GB i 3x1GB i mogu ti reći da su super za svoju cijenu... Jedino na što pripazi je eventualna kupovina nekog normalnog hladnjaka za procesor, moglo bi ti se dogoditi da ti keks memorije najbliži socketu ne stane pod hladnjak ako se odlučiš na kupovinu nekog masivnijeg hladnjaka jer su heatspreaderi od memorije dosta visoki... Iako realno ja bi ti preporučio 3x2GB 1600 jer za dobit 2000mhz stabilno na i7 930 moraš više toga konfigurirati u biosu a 1600 idealno odgovara

http://img294.imageshack.us/img294/4350/apacer200032m.jpg

http://img294.imageshack.us/img294/1236/corsair1600default.jpg

I BTW. I ja sam mišljenja da bi ti bilo bolje da ubodeš i7 860 i zadržiš postojeću ploču i memoriju ako te već svrbe pare, to je logičan upgrade ali ti si taj koji ima zadnju riječ... i5 750 za tebe kao kućnog korisnika koji pita za savjete nije ni 1% lošiji od bilo kojeg i7

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.6.2010 21:40 (Cele303).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

i7 920 @ 0.944V @ 2.8GHz = Win

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
15 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

Imao sam nekoliko kitova Apacera Giant II 3x2GB i 3x1GB i mogu ti reći da su super za svoju cijenu... Jedino na što pripazi je eventualna kupovina nekog normalnog hladnjaka za procesor, moglo bi ti se dogoditi da ti keks memorije najbliži socketu ne stane pod hladnjak ako se odlučiš na kupovinu nekog masivnijeg hladnjaka jer su heatspreaderi od memorije dosta visoki... Iako realno ja bi ti preporučio 3x2GB 1600 jer za dobit 2000mhz stabilno na i7 930 moraš više toga konfigurirati u biosu a 1600 idealno odgovara

http://img294.imageshack.us/img294/4350/apacer200032m.jpg

http://img294.imageshack.us/img294/1236/corsair1600default.jpg

I BTW. I ja sam mišljenja da bi ti bilo bolje da ubodeš i7 860 i zadržiš postojeću ploču i memoriju ako te već svrbe pare, to je logičan upgrade ali ti si taj koji ima zadnju riječ... i5 750 za tebe kao kućnog korisnika koji pita za savjete nije ni 1% lošiji od bilo kojeg i7

Cele svaka čast na odgovoru, ma evo ja se baš dvoumim između sedmice i 7 930 i 860. Ma vidjet ću, neću se sad zaljetat grlom u jagode. Al htio bi preć na tu tripple channel memoriju, zato i razmišljam o novom procesoru. Iako znam da i 5 750 nije ništa puno lošiji od sedmice, u biti to je ublažena sedmica. Malo slabiji procesor, u odnosu na ostale sedmice i totalno isplativ. Al sam mišljenja, da zbog fucking memory pređem na novi socket i procesor. Ne znam jel ti(vam) sad jasnije na što mislim, uglavnom da ne duljim dalje tema je o memorijama a mi se uhvatili procesora. Riješit ću taj problem s trokanalnom prije ili kasnije, a do tada hvala svima na savjetima i budem vas još gnjavio bez brige.

Diablo 3, kad ćeš više?
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.6.2010 23:14 (Ruža).
15 godina
Razlika DDR3 4GB i 6GB

Računalo ti služi uglavnom za igranje. Tako si napisao??

Dakle, ne vidim razlog zašto ić na i7, a ponajviše na i7 860 koji je opet na istom socketu. Dakle, ić sa i5 750 na i7 je po meni nebuloza. A pogotovo ako se uzme u obzir namjena i sadašnje stanje tvoje konfiguracije.

I uopće ne razumijem zašto te pali taj triple channel?? Ako te pali memorija, uzmi još dva keksa i napuni slotove na postoječoj ploči.

Mislim, ja stvarno ne vidim svrhu ovoga. Al valjda sam jedan od rijetkih takvog razmišljanja. Toliko od mene.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.6.2010 0:09 (zabranjeniples).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice