uzeo sam novo sve matična je ova Asrock M3A770DE, AM3 - AMD 770 + AMD SB710, ATX, FSB2600, Dual C ,memorija DDR3 2048Mb ( 2Gb ) Corsair, 1333MHz, CL9, COR-VS2GB1333D3 .Kada upalim ujutro računalo kaže pip i wrti malo win podlog pa izbaci problem nešto sa memorijom,pa se resetira i tako par puta.I kada upali cijeli dan radi normalno možeš ga i resetirat diže sistem bez greške.Zanima me pošto je dual chhanel ploča dali mora biti 2 stika memorije ili imože radit s jednim.Znači dali da kupim još jedan stik oče li se problem riješiti.Procesor mi je atlhon II x3 445,a grafićka asus eah5450 1 gb gddr3.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
niko ništa onda moram kupit još 1 stik pa probat
ustekaj plocicu u treci slot od proca kad gledas pa javi situaciju..
edit: netrebas imat 2 plocice radi i sa jednom bez frke..
probao sam u sve osim 2 slota
vjerovatno je memorija neispravna. probaj zavrtit mem test ako baca greske nosi na reklamaciju.. http://hcidesign.com/memtest/download.html
probao si u biosu load sys defaults za svaki slucaj?
probao sam test i nije prijavio ni jedan error a vrtio je 1 sat da 400 procenata
Vjerojatno ti postavke množitelja memorije nisu dobro podešene,pogledaj dali se Auto postavke memorije poklapaju sa SPD.
Zna nekada biti neke memorijske nekompatibilnosti između biosa i memorije.
sve je automacki,moram kupit još jedan stik pa ću vidjet šta se događa
ma izgleda da je do matične,kupio sam još jednu memoriju i sada radi pod dualcanel jedino napiše da je max iskoristivost memorije 3.26gb,ppoolludit ću
To ti je 3.26 iskoristivo zbog 32 bitnog OS-a. Stavi 64 bitne Windowse (naravno ako ih maš) pa će ti prepoznat svih 4GB
max iskoristivost od 3.26GB je zbog x86 OS. Da bi iskoristio svih 4GB treba ti x64 OS.
doktor1 bio brzi
Sada mi opet neće dići sistem od prve.I odem u bios a on mi memoriju prebacio automatski sa 667/1333 na 800/1600.I latencija memorije je 9 a on je prebaci na 10.
rešio problem 1 stik koji sam kupio neradi ispravno moram ga reklamirat,izvadio taj stik i sada sve radi ok