Zanima me da li je velika razlika u kvaliteti RAM-ova iste brzine i kapaciteta,a da 4 Gb košta 350 jedna tvrtke,a druge tvrtke 500 Kn?Hvala na odgovoru unaprijed!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mozda je jedna ddr, a druga ddr2 ili 3
reci o kojem se ramu radi
Uglavnom nema velike razlike. Možda ovi od 500 kuna rade na nižoj letenciji i imaju hladnjake na sebi. Ja sam kupio 4GB za 280kn i zadovoljan sam sa njima.
Zanima me da li je velika razlika u kvaliteti RAM-ova iste brzine i kapaciteta,a da 4 Gb košta 350 jedna tvrtke,a druge tvrtke 500 Kn?Hvala na odgovoru unaprijed!
Ako nećeš overclockati i zadovoljan si običnim RAM-ovima idi na jeftinije. Možda su 1-5 % (maksimalno) lošiji od ovih skupljih i, kao što je već netko rekao, nemaju hladnjake.
Iste brzine od 1066 Mhz i ne mislim ih clockat.Znači nema velika razlike?
Ja sam si kupio 2 komada od 2GB za 256 kn sveukupno i rade bez problema(800mhz ramovi)i vrte bez problema.Naravno ak se playnira clockat bi hladnjaci na njima bili bolji al za normalan rad nije potrebno.Također si vidi koji ti nude vise godina garancije ak su sa cijenom 10-20kn razlike(mislim da kingmax ima 10godina garancije)pa da si na miru ak nesto slucajno rikne.
buffalo ram isto ima 10god. garancije
Dam bas sad provjerio u vemilu d aje buffalo a ne kingmax...Al dobro ista prica od gore samo sa buffalom umjesto kingmaxa
Ja ne mislim uopće overclockati RAM,znači nije velika razlika između RAM-a iste brzine i kapaciteta,a različite cijene?
Odi onda na sto jeftinije s obzirom da su skupljiji uglavnom za clockanje al za nromalan rad ne treba nis posebno,tak da uzmi jeftinije ili koja ti se marka vise svida(ja sam ostao vjeran supertalentu imao sam prije 2 po 1GB sad 2 po 2GB)
a ljudi ja imam 1gb i planiram dodat jos 3....jel potrebno ista ostalo radit ili samo ustekat tu plocicu na maticnu?