Problem nakon ubacivanja novog modula memorije

poruka: 7
|
čitano: 2.117
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Memorija hitno
Imam poprilicno stari comp oko 3-4 god i sad ovako:u njemu imam 1x256 mb i 2x 512 mb (memorija je DDR 400 starija)
raspored memorije je u prvom utoru do procesora je 256 dalje 2x po 512 cetvrti je prazan(memorije nisu indenticne jedna je od Kingmax druge dvi od Twin MOS)i sve mi radi i sad uzem jos 512 i stavim u cetvrti prazni utor nakon toga windowsi se nece da pokrenu (napajanje je novo)kad je izvadim onda sve radi normalno
memoriju sam kupio jucer novu
jeli stvar do maticne ili nesto drugo?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Memorija hitno
xena2 kaže...
Imam poprilicno stari comp oko 3-4 god i sad ovako:u njemu imam 1x256 mb i 2x 512 mb (memorija je DDR 400 starija)
raspored memorije je u prvom utoru do procesora je 256 dalje 2x po 512 cetvrti je prazan(memorije nisu indenticne jedna je od Kingmax druge dvi od Twin MOS)i sve mi radi i sad uzem jos 512 i stavim u cetvrti prazni utor nakon toga windowsi se nece da pokrenu (napajanje je novo)kad je izvadim onda sve radi normalno
memoriju sam kupio jucer novu
jeli stvar do maticne ili nesto drugo?

hmm bas nece nikad da se pokrene?ak se barem jednom pokrene mozes probat povecat voltazu memorije

[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/622618458.png[/IMG][/URL] UMTS... :-\
16 godina
neaktivan

ostavi samo tu zadnju memu koju si stavio u 4. utor i pokušaj upaliti komp samo s njom. Ako radi, onda ok. Ako ne, onda ju bodi u sve utore. Ako radi u ostalima onda ti zadnji utor ne radi. Druga stvar je da ti možda matična ne podržava toliku količinu memorije.

magog
16 godina
neaktivan
magog kaže...

ostavi samo tu zadnju memu koju si stavio u 4. utor i pokušaj upaliti komp samo s njom. Ako radi, onda ok. Ako ne, onda ju bodi u sve utore. Ako radi u ostalima onda ti zadnji utor ne radi. Druga stvar je da ti možda matična ne podržava toliku količinu memorije.

stvar je u tome da kad hocu da stavim ili izvadim memoriju svaki put moram da izvadim i graficku jer "smeta" x1950xt je malo poveca

i jos nesto nekad mi se zna dogodit(bas prilikom stavljanja memorije,ciscenja od prasine itd) da kad upalim komp ventilator na grafi se pocme vrtiti na MAX i cuju se dva-tri bip-a i tako sve dok ga sam ne ugasim na tipku power(ne na napajanju)

to mi se i prije dogadalo pa sam uzeo novo napajanje ali se i opet desava

16 godina
protjeran
Memorija hitno

Memorijske lokacije memorija se preklapaju i računalo ti neće startati. Klasičan primjer nekompatibilnih memorija.

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

kada nešta pišti, onda ti nešta nije dobro spojeno. Uvijek ide onaj jedan bip kada očita hard disk.

Provjeri da li ti je mema dobro usjela u utor ali provjeri i jel ti grafa dobro spojena

magog
16 godina
neaktivan
Problem nakon ubacivanja novog modula memorije
hvala na odgovorima

pobat cu izbacit onaj od 256 i stavit ovaj od 512 da bar dobijem 1500 :)
naime trenutno igram wow-eve i ponekad BF 2142
eve mi radi odlicno dok u wow-u imam vrlo niski FPS u Dalaranu za bit oko 8-15
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice