Problem kod nadogradnje RAM memorije

poruka: 16
|
čitano: 4.657
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Ovako, imam 2x1 GB DDR2 RAM memorije i sad kad stavim jos 1 GB (razlicita brzina) nemogu upalit komp, samo pisti. Reset sam BIOS, tj vadio sam bateriju ali dzabe. 

ALi kad stavim u prva 2 utora staru memoriju, a ovu novu u cetvrti onda mi pise RAM: 3GB ( 1 GB used, znaci koristi samo ovu novu)

Sad neznam u cemu je problem, i kako da koristim 3 GB sve ukupno?

maticna je: Gigabyte  M52L-S3 (Socket M2)

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.12.2012 14:22 (Ibrahim).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Problem kod nadogradnje RAM memorije

Probaj ovako : u start upisi msconfig , zatim idi na msconfig / Boot /  dolje na Advanced options / i oznaci Maximum memory !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan

Radio sam i to ali bezuspjesno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Probaj kombinirat plocice po svim utorima !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Probo sam i to, ali samo moze kad stavim ovu novu ram memoriju u zadnji utor, a ostale dvije u prva dva utora

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

sad mi prepoznacije 3 GB a koristi 2GB, u 2 zuta utora sam stavio RAMove sa 667 MHz, a u narancasti od 800 MHz, ali ovaj ram sto sam naknadno stavio (667 MHz) nemogu nikako da osposobim, i kad ga stavim samog komp nece da se pokrene, pa neznam jeli do RAMa ili...?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ajd probaj tog samog od 667mhz stavit u koji drugi utor ! Ak ne radi ni onda , najvjerojatnije je ta plocica neispravna !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan

Ja imam problem sa grafickom kartom, imam jedan stari racunar koji ima 256 mb rama, slucajno sam nasao ram od 512 i kad ga ubacim uopste ne rauguje, jer koristi samo ram sa grafice kartice koja ima 128 mb rama, kako da prebacim da koristi obicnu ram memoriju? P.S. Nisam bas obrzovan za ove stvari, znam samo osnovno, al' nemam koga da pitam pa bih vas zamolio za pomoc. Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina

Prvo napisi koji je to model maticne ploce !

Music As A Weapon !!
15 godina
neaktivan
Alex_92_lo kaže...

Ja imam problem sa grafickom kartom, imam jedan stari racunar koji ima 256 mb rama, slucajno sam nasao ram od 512 i kad ga ubacim uopste ne rauguje, jer koristi samo ram sa grafice kartice koja ima 128 mb rama, kako da prebacim da koristi obicnu ram memoriju? P.S. Nisam bas obrzovan za ove stvari, znam samo osnovno, al' nemam koga da pitam pa bih vas zamolio za pomoc. Hvala!

Ne koristi ti ram od graficke, jedino integrirane graficke koriste ram od "kompa", a ta plocica od 512 mb ti vjerojatno ne radi ako ju ne registrira..

12 godina
neaktivan

Pa komp ima 256 mb, graficka ima 128, i komp sad koristi samo 128 mb, a ova od 512 radi, do juce je stajala u kompu kod druga normalno radila.

15 godina

Nemoj mijesat VRAM ( memorija graficke kartice ) i RAM ( memorija racunala ) , to se jedno s drugim ni ne " koristi " ( osim u slucaju integrirane graficke ) !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.12.2012 0:58 (Haf932).
15 godina
neaktivan
Alex_92_lo kaže...

Pa komp ima 256 mb, graficka ima 128, i komp sad koristi samo 128 mb, a ova od 512 radi, do juce je stajala u kompu kod druga normalno radila.

Pa ne koristi ram od graficke nego graficka koristi 128 od ovih 256.. 

12 godina
neaktivan

Postoji li onda neki drugi problem sa ramom kad koristi pola od jacine koju ima?

15 godina
neaktivan
Alex_92_lo kaže...

Postoji li onda neki drugi problem sa ramom kad koristi pola od jacine koju ima?

Pa sad sam ti reko imas 256 mb i integriranu graficku koja koristi 128 mb..

12 godina
neaktivan

Razumeo, hvala.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice