Problem sa Corsairom XMS3 1333Mhz

poruka: 7
|
čitano: 1.344
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Dakle imam komp pod moj PC godinu i dva mjeseca.Ploča je Gigabyte P55-UD3 a ram Corsair.Sve je bilo u redu osim jednog malog problema.Stalno dobivam Memory_Managment ili Bugcode-USB BSOD.Prvo sam milsio da je do USB Wirelessa ali sad ga više ne koristim i problem se nastavlja.To mi se događa samo kad sam na internetu i uz to imam upaljen Utorrent i Winamp(nekad kad kliknem neki link,nekad kad otvaram stranicu),i samo onda.Testirao sam RAM sa Memtestom i ne javlja greške.Danas sam malo mijenjao slotove Ramu i došao do nečega.

Kada su mi rami u 1. i 3. slotu(kao što su bili dosada),radi sve.Kada su u 2. i 4. slotu uopće ne diže sistem.Kada su u 1. i 4.,prvi prepoznaje, 4. ne.Tako isto i za 2. i 3. slot,.2. da,3. ne.Ali kada su u 1. i 2.,tj.3. i 4. onda sve radi ali naravno ne u Dual Channelu.

Znam da je dug post ali ako netko možda zna rješenje bio bi jako zahvalan.Ja sumnjam da mi ne rade Plavi slotovi(2. i 4.) ali nije mi jasno zašto onda rade kad nisu u Dual channel modu?

I još nešto:Channel B Misc Timing Control u BIOSU,pod Round Trip Latency piše 48,a pod Channel A piše 46,da li to mora biti tako?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Problem sa Corsairom XMS3 1333Mhz

Čini se da ćeš uskoro morati RMA-ati ploču, ili kupiti novu.

Ako ne rade slotovi, na reklamaciju dok još ima jamstvo, jer uskoro će ti svi prestati raditi.

Nešto je sa chipsetom poošlo po zlu. Također sam imao isti problem sa istim chipsetom,

samo je bila Asus ploča.

Radili su A2 i B2 slotovi, dok A1 i B1 nisu.

Dakle nikakav dual chanel, nikakav POST ploče kad su zauzeti A1/B1 slotovi,

i rušenje u sustavu.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
Don Kihoty kaže...

Znači misliš da je to?Meni se taj BSOD javljao dok su mi rami bili u 1. i 3. slotu,Dual channel.Sad su trenutno u 3. i 4.,single channel.Garanciju imam još godinu dana ako se ne varam(ADM daje 24 mjeseca).

Samo mi je sad problem ako ću ima slati ploču u ZG,mora preko granice jer ja sam trenutno na studiju u Ljubljani a i nemam svu originalnu ambalažu(imam kutiju ali ne onu zaštitnu foliju).

15 godina
protjeran

Kad se vratiš u HR odnesi na reklamaciju...

Jamstvo je 24 mj. ako je uvezena iz MSana...

ADM ne daje jamstvo, oni su webshop.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina

Uvoznik je Microline d.o.o ako to išta znači.

Poslao sam mail na ADM-ov servis a sad sam našao i mail od Microlinea.Da pošaljem i mail tamo?

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.11.2010 15:13 (Regular John 19).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Onda pričekaj da dođeš u HR, i odfuraj ili u ADM, ili traži od ADM-a fakturu i odfuraj u MOL.

(MOL i MSan uvoze Gigabyte kod nas)

15 godina

Evo danas sam pročitao u uputama od matične,da ako ima dva modula rama da onda moram stavit u slotove 1 i 3.Ako stavim u 2 i 4 piše no memory,tako da onda nije da ne rade slotovi.kasnije danas ću probati staviti u DC mode(1 i 3 slotovi)pa da vidim da li će biti BSOD-a.trenutno nije u DC i nisam imao nijedan već mjesec dana.Najvjerovatnije nosim ploču u Microline u ponedeljak.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice