Par pitanja

poruka: 8
|
čitano: 1.529
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Par pitanja
pitanje

Pozdrav, imam par pitanja u vezi nadogradnje memorije pa ako bi netko odgovorio bio bi zahvalan.

Moj trenutačna konfiguracija :

Windows Vista 64bit Ultimate

Core 2 Quad Q6600 2,4ghz

Powercolord Radeon HD4870 512mb

4GB RAM-a (2x 2gb)

Sutra namjeravam kupiti još dodatnih 4GB. Evo pitanja :

1. Ovih trenutnih 4GB rama (2x 2gb) rade u dual channel modu. Znači, imam 2 žuta i recimo 2 zelena DIMM utora, i vec u 2 žuta imam stavljenih po 2 gb memorije i oni uredno rade u dual channel modu. E sad me zanima, kad kupim još jednaku (od istog proizvodjaca naravno i isti radni takt) 4 gb memorije (2 x 2gb) i stavim ih u ovaj puta, zelene DIMM utore, hoce li oni isto raditi u dual channel modu? Prema tome bi imao 4gb u žutim DIMMovima u dual channelu i 4gb u zelenim DIMMovima u dual channelu ? Samo mi treba potvrditi jeli to tako, znači da bi to bilo sve skupa 8 GB memorije a svaka od 4 para bi radili u dual channelu.

2. Imam  Vistu 64bit, znači prepoznat će svih 8 gb memorije. E sad, negdje sam čitao da bi u biosu trebalo onda uključiti "memory mapping"? Jel trebam to ukljuciti? Isto tako jel bi trebao onu virtualnu memoriju u Windowsima u potpunosti iskljuciti ili smanjiti(na koliko?) isto me zanima ako vec netko ima 8GB i kakvo mogu ubrzanje ocekivati (neka mi samo netko potvrdi da je bolje za buducnost imati 8GB nego 4 :))

Eto toliko, puno hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Par pitanja

1. da, radit će ti sve u dual chanellu...

2. pa ja neznam koliko je isplativo staviti 8GB memorije, kada iskreno sumnjam da ikoji prosječni program potroši i ovih 4GB. Eventualno neki profesionalni ili stvarno zahtjevni programi. Da li tebi baš treba tih 8GB? Pojedu li ti programi sva 4GB?

Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
protjeran
Par pitanja

Ja ti preporučam da ostaneš na 4GB, jer 8GB će se jako teško osjetiti ubrzanje u odnosu na 4GB.I da, radit će u dual-chanell.

Intel Celeron D331 2,66Ghz, 1GB DDR2-667Mhz RAM, nVIDIA GeForce 8400GS 256MB, Hitachi 80GB HDD, MBO MSI P4M900M2-L

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Par pitanja
autorov komentar

Ok... još samo nešto :

1. Možemo li onda tih 8 GB smatrati kao 2 jedinstvena dual channela? Recimo, ovih prvih 2x2gb radi u dual channelu(veca propusnost) i ovih "novih" koje stavim 2x2gb radi u svojem posebnom dual channelu(te za njih vrijedi isto veca propustnost memorije?)

2. A cujte,recimo da cu tih 4gb dodatnih dobiti kao dar više manje pa zato pitam :) Ostat ce mi jos nesto love pa neznam s cime da si nadogradim komp, mislio sam si nabaviti kakav externi HDD :)

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Par pitanja

1.Da radit će baš tako kao što si napisao.

Intel Celeron D331 2,66Ghz, 1GB DDR2-667Mhz RAM, nVIDIA GeForce 8400GS 256MB, Hitachi 80GB HDD, MBO MSI P4M900M2-L

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Par pitanja
autorov komentar

Evo inace da ne otvaram novi topic, kupio sam si ovaj Nice Day air duster - komprimirani zrak za čišćenje PC-a :

http://www.bizrate.co.uk/desktopcomputeraccessories/oid898163764.html

Mogu iznutra kad idem čistit PC (u kućištu) s njim proći po komponentama? Nekako kad prođem po tipkovnici kao da malo ostane "masno" ali ne zadugo :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ReiKo kaže...

Evo inace da ne otvaram novi topic, kupio sam si ovaj Nice Day air duster - komprimirani zrak za čišćenje PC-a :

http://www.bizrate.co.uk/desktopcomputeraccessories/oid898163764.html

Mogu iznutra kad idem čistit PC (u kućištu) s njim proći po komponentama? Nekako kad prođem po tipkovnici kao da malo ostane "masno" ali ne zadugo :D

Koliko si to platio? ova cijena koja piše na tom linku nije baš mala.
Bolje uzmeš mali kompresor, pa ga imaš godinama, a i za svašta drugo ti može poslužiti
Ako ti se neda kupovati novi, uzmeš ispravni motor od škrinje ili frižidera, pa samo staviš crijevo na izlaz, a ostaviš otvorene cijevi gdje vuće zrak(staviš neku mrežu da ne povuće smeće) i imaš mali kompresor
cool
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Ne brini, platio sam nekih 28 kn.... i ne brini za kompresor :)

Zanima me mogu li s njime spricati unutar kucista po komponentama sigurno?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice