Nadogradnja RAM memorije izdvojena tema

poruka: 1.596
|
čitano: 715.403
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Može, ali modul od 4GB DDR2 je teško naći. Budi oprezan da ne kupiš ECC memoriju jer neće moći da radi u tvojoj matičnoj ploči.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Slažem neki komp za zezanciju baziran na OC-anom E8400 na Asrock P43 Twins ploči, koja ima mogućnost ddr2/3-1333, e sad pitanje je koji ram uzet, mene nekako vuče da idem na varijantu dd3 1600 tako da imam više prostora za oc. Da li je to dobar izbor?

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Ako mi moze ko pomoci. Imam 4 gb ddr3 1333 memorije i stavio bi jos 2 gb cisto zato da se nadje jer nije skupo. Jel to isplativo i sta trebam gledati? Latenciju i voltazu? Cini mi se da su to isti rami koje sam uzeo prije god dana. Transcend, ovi su isto to ali neznam dali je latencija ista...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Nadogradnja RAM memorije
Karburator1 kaže...

Dobar dan :)
Slabo se kužim u komponente kompa,pa me zanima može li na ovu matičnu RAM DDR3 4GB i preporuka koji da uzmem onda.
Matična -  Gygabyte GA-P41-ES3G

Hvala unaprijed! :) 

-takve podatke uvjek provjeri na str.priozvođača (jer je to jedino 100%).

-pazi i na reviziju ploče. Provjeir i npr ver.BIOSa, ponekad je potrebna nadogradnja.

-pos spec. podržava DDR2 max 8 ali 4GB modul skoro da ne postoji (kod nas) i neisplativo je. (jeftinije je kupiti novu MBO s DDR3 RAMom, tj DDR2 je dvostuko skuplji od DDR3 i nedobavljiv..).

Checola kaže...

Slažem neki komp za zezanciju baziran na OC-anom E8400 na Asrock P43 Twins ploči, koja ima mogućnost ddr2/3-1333, e sad pitanje je koji ram uzet, mene nekako vuče da idem na varijantu dd3 1600 tako da imam više prostora za oc. Da li je to dobar izbor?

- DDR2 se nikako ne isplati. Možeš korisitit jedan ili drugi, ne oba.

OC je stvar sreće, nisu samo MhZ bitni, važan je CAS tj ukupna propustnost i sync s ostatkom. Intel CPU ima dovoljno cachea da sve razlike ne primjetiš osim u sint.benchevima. Svaki brži RAM (komponenta) će se spustiti na najsporiji zajednički nazivnik tj na 1333 tako da to ostavlja mjesta za OC ali RAM (i CPU) nisu problem kod OCa, više MBO/chipset+periferija+voltaže/temperature.

starvinmarvin kaže...

Ako mi moze ko pomoci. Imam 4 gb ddr3 1333 memorije i stavio bi jos 2 gb cisto zato da se nadje jer nije skupo. Jel to isplativo i sta trebam gledati? Latenciju i voltazu? Cini mi se da su to isti rami koje sam uzeo prije god dana. Transcend, ovi su isto to ali neznam dali je latencija ista...

- provjeri koliko ti MBO podržava, ako podržava više od 4 može..

- bitan je smo tip DDR3.. 'običan' (ne ECC i sl) to ti piše u specifikacijama, pročitaj.

- trebao bi raditi svaki 'kompatibilan' ali ovisi i o ver.BIOSa i starosti .. obično se problem može pojaviti kod max modula, npr 4 ili 8 GB dali će ga pravilno prepoznati ili npr samo 50% kapaciteta.. ili dali će uopće bootati. U 90% ubodeš i radi. Na 4GB dodavanje 2GB nije neka posebna razlika-korist, osim ako ti neka aplikacija nema dovoljno RAMa, za OS i većinu stvari neće biti neka razlika.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.10.2014 17:41 (ihush).
13 godina
neaktivan
ihush kaže...
Karburator1 kaže...

Dobar dan :)
Slabo se kužim u komponente kompa,pa me zanima može li na ovu matičnu RAM DDR3 4GB i preporuka koji da uzmem onda.
Matična -  Gygabyte GA-P41-ES3G

Hvala unaprijed! :) 

-takve podatke uvjek provjeri na str.priozvođača (jer je to jedino 100%).

-pazi i na reviziju ploče. Provjeir i npr ver.BIOSa, ponekad je potrebna nadogradnja.

-pos spec. podržava DDR2 max 8 ali 4GB modul skoro da ne postoji (kod nas) i neisplativo je. (jeftinije je kupiti novu MBO s DDR3 RAMom, tj DDR2 je dvostuko skuplji od DDR3 i nedobavljiv..).

Checola kaže...

- DDR2 se nikako ne isplati. Možeš korisitit jedan ili drugi, ne oba.

OC je stvar sreće, nisu samo MhZ bitni, važan je CAS tj ukupna propustnost i sync s ostatkom. Intel CPU ima dovoljno cachea da sve razlike ne primjetiš osim u sint.benchevima. Svaki brži RAM (komponenta) će se spustiti na najsporiji zajednički nazivnik tj na 1333 tako da to ostavlja mjesta za OC ali RAM (i CPU) nisu problem kod OCa, više MBO/chipset+periferija+voltaže/temperature.

starvinmarvin kaže...

- provjeri koliko ti MBO podržava, ako podržava više od 4 može..

- bitan je smo tip DDR3.. 'običan' (ne ECC i sl) to ti piše u specifikacijama, pročitaj.

- trebao bi raditi svaki 'kompatibilan' ali ovisi i o ver.BIOSa i starosti .. obično se problem može pojaviti kod max modula, npr 4 ili 8 GB dali će ga pravilno prepoznati ili npr samo 50% kapaciteta.. ili dali će uopće bootati. U 90% ubodeš i radi. Na 4GB dodavanje 2GB nije neka posebna razlika-korist, osim ako ti neka aplikacija nema dovoljno RAMa, za OS i većinu stvari neće biti neka razlika.

Ma podrzava sigurno do 8 gb, relativno je nov komp ima god dana da sam ga slozio, nego me ta latencija brine mislim da je cl9 isto kao i ovi koje namjeravam uzet...znaci samo plug & play je tako? Nisam si nikad prije dodavao rame pa ne znam ali valjda bi trebalo tako radit... :-/ a znam da mi nece puno donijet ali 8 gb mi je previse fakat nicrmu ne sluzi a 4 je na granici tako da zasto ne staviti jos jedan modul od 2 gb sta ne?

16 godina
starvinmarvin kaže...
..zasto ne staviti jos jedan modul od 2 gb sta ne?

- to moraš TI odlučiti, ne ja (jer nemam nikakve info.). Možeš...

- ako do sad nisi nikad ugrađivao RAM, mogući problemi, npr prašina-loš kontakt ili uvijanje MBO dok stavljaš.. treba malo jače pritisnuti, 'da sjedne-klikne'.. najbolje na ravnom-stol ali obično se ne vadi MBO iz kućišta samo zbog ugradnje RAMa.

- odspoji struju i HDD. Prvo vidi što BIOS kaže.. dal se boota, dali prepoznaje RAM itd. Tak kad je OK, možeš spojiti HDD i pustiti boot OSa. Ako u OSu ne prijavljuje sav RAM, tad BIOS ili msconfig.. (u pravilu treba resetirati BIOS ili podesiti ga, remaping i sl, dok u msconfigu može biti ograničenje..) i to ako je 64bitni OS ili patch +4GB za 32bitni uz preduvijet da HW podržava barem 8GB (to si privjerio, OK.).

- btw, krati nepotrebne citate..

13 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Pozdrav

želim nadograditi ram memoriju, sada imam 4gb ddr3 ( 2x2gb, vidi priložene slike ) i htio bih još 2x2gb tako da ukupno imam 8gb rama. Zanima me na što trebam pripazit pri odabiru? I je li mora biti 2x2gb ili moze 1x4gb? primjetio sam da su razlicite latencije ... hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nadogradnja RAM memorije

imam 8 giga na 2133 mhz ali baratam sa 4k/30/60 rezama sto se tice igra,

jel mi preporucate 16/2133 da uzmem .... posto mi se desilo vise puta kod tih rezi da mi igra pojede sav ram {#}

1 ostani na 8GB
6 uzmi 16GB radi 4k gaminga
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.10.2014 10:15 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Nadogradnja RAM memorije

Može li se dodati novih 2 gb na ddr2, inače ima 2gb?

0 0 hvala 0
16 godina
keyofdestiny13 kaže...

Može li se dodati novih 2 gb na ddr2, inače ima 2gb?

- možda. Probaj pogoditi što dalje...

- tvoja MBO, support.. i svemogući google znaju. Ili Vidoviti Milan.

- iz graha (posebni čarobni), 90% da može jo 2GB, 20% da je to max, 20% da trebaš provjeriti BIOS i možda podesiti ili nadograditi, 10% da moraš i OS podesiti npr msconfig i recimo 10% da može i više RAMa, do 8GB. Problem može biti broj DIMM utora i veličine (kapacitet) modula koje već imaš, u trgovinama dobavljivo je najveći 2GB DDR2, postoje i 4GB moduli. Ako imaš 4 utora tad je vjerojatno moguće ako nisu već popunjeni... naravno, uvjek možeš izvaditi i baciti ali putanje je isplativosti i ukupnog kapaciteta, kao i dostupnog-iskoristivog od OSa. itd. itd..

10 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

molim vas pomagajte... htio bih na svom starom kompjuteru povećati ram memoriju na 2 gb (2x po 1 gb) pa ako mi netko prema ovom može predložiti šta da uzmem.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.10.2014 19:51 (XXX-Man).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Momci ovako, imam 2x2gb DDR3 1333Mhz od Kingmaxa. Doslo je vrijeme da dam masini jos malo prostora za disanje. 
E sada zanimalo me dali ima neka negativna strana ako uzmem 1x4GB plocicu i nadogradim na ove vec postojece? ili bi bilo pametnije uzeti dvije po 2GB. Negdje sam citao davnih dana da RAM bolje funkcionira kada su sve plocice identicne pa da provjerim prije kupnje sa vama.

EDIT: Radi se o kompu pod ''Moj PC"

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.10.2014 1:47 (Independent).
11 godina
neaktivan

Mozes slobodno uzet jednu od 4, po mogucnosti da je isti model ali ni to nema veze kao sto svi pricaju, ja imam jednu G.Skill 4gb 1.5v 1333mhz 9-9-9-24 i jednu Kingston 1600mhz 1.35v i drugaciji timinzi (nesjecam se koji ali drugaciji)... Znaci doslovno sve sto moze bit je drugacije :) Jaca se uvijek sama spusti slabijoj, al ja sam manualno podesio na 1600mhz znaci podigo g.skill, stavio obje da su voltaže 1.5v (jer 1.35 modeli mogu slobodno na 1.5) i 9-9-9-24 timinge. Sve stabilno, nikad crashalo, nekoliko passeva u Memtest86 i prime95, sve stabilno. Tak da te price "Moraš isti ram isti isti uzet !!!" su glupost, naravno da je bolje uzet iste jer inace uvijek mozes naletit na nestabilnost, al sve se to da podesit.

Battlelog: D3lBoy-00
11 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Pozdrav svima, pošto imam samo 2GB RAMA-a (a koristim Chrome ) Zelim si uzeti jos bar 2 ili 4 GB , e sad imam Transcend DDR3 1333 MHz ( JM1333KLN-2G ) zanima me kad uzimam novu plocicu na sta obratiti pozornost? Na ono KLN ili ono Latencija CL9 ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Miro34 kaže...

Pozdrav svima, pošto imam samo 2GB RAMA-a (a koristim Chrome ) Zelim si uzeti jos bar 2 ili 4 GB , e sad imam Transcend DDR3 1333 MHz ( JM1333KLN-2G ) zanima me kad uzimam novu plocicu na sta obratiti pozornost? Na ono KLN ili ono Latencija CL9 ? 

Idealno bi bilo iste frekvencije i latencija, ali radit će i ako nisu.

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
10 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Pitanja oko nadogradnje memorije.

Trenutno imam 2 x 1 GB DDR2 800 MHz Kingmax memorije.

Matična ima 4 utora za memoriju i podržava max. 8 GB.

Imam Xeon X5460 i danas mi stiže HD 7850 2 GB.

Koliko bi mi još trebalo RAM-a?

Da li bi još 2 x 2 GB bilo dovoljno i da li bi sve skupa sa starih 2 x 1 GB normalno radilo?

Ili je možda bolje tu staru maknuti?

Uglavnom, gledam da memorija koju kupujem bude isto Kingmax 800 MHz

PS Ako nabavim umjesto 2 x 2 GB, jednu pločicu od 2 GB i jednu od 1 GB, kako bi to radilo?

Kako kupujem polovnu pa nema izbora unedogled, a i nije mi baš puno love ostalo, gledam proći što povoljnije i kvalitetnije

THX!!!!!!!!!!

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

pozdrav...

trenutno imam jednu plocicu...Kingston Hyperx, KHX16009D3B1/4GB DDR3 e sad vise nema tih plocica i nraucio sam  KINGSTON DDR3 4GB 1600MHz, HyperX Fury KIN, Latencija CL10, Napajanje 1,5 V oce li to odgovarat?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Looksy kaže...

pozdrav...

trenutno imam jednu plocicu...Kingston Hyperx, KHX16009D3B1/4GB DDR3 e sad vise nema tih plocica i nraucio sam  KINGSTON DDR3 4GB 1600MHz, HyperX Fury KIN, Latencija CL10, Napajanje 1,5 V oce li to odgovarat?

Hoće. Eventualno ćeš morati postaviti ručno frekvenciju, latencije i napon ili sve to kroz XMP profil (ovisno da li ga podržava tvoja matična ploča).

10 godina
neaktivan

maticna: Asrock B85M to mi je maticna, a dali postoji sansa da necu morat postavljat nista...posto neam pojma sta je xmp profil ahha

http://www.kingston.com/datasheets/KHX1600C9D3B1_4G.pdf ovo je trenutna ploca sto je imam

a ovu sam narucio http://www.kingston.com/datasheets/HX316C10F_4.pdf

meni to izgledaju iste u opisu

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.10.2014 12:58 (Looksy).
14 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Pozdrav svima.Imam 2x2gb ddr3 1333mhz u računaru i iskočila mi je izvrsna prilika da kupim jos 2x2gb 1333mhz i time bi imao ispunjena sva 4 slota na matičnoj.Moja matična ploča podrzava do 16gb rama.Znam da se ispunjavanjem sva 4 slota opterećuje memorijski kontroler.Moje pitanje je dali cu ja imati problema ako ispunim sve slotove,jer neželim da mi nešto crkne.U razne starije računare sa DDR memorijom vječito sam ispunjavao sva 4 slota i nikad nije bilo problema,ali sada je u pitanju moj računar i nebih želio da nešto zeznem.Hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Nećeš imati problema jer memorija radi na relativno niskih 1333 MHz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Da ne otvaram novu temu vezanu uz nadogradnju RAM-a na mojem kompu kupljenom 2009  Maticna: GA-EP35-DS4 proc : Intel Q9550 ,U vrijeme kupnje 2x2GB moduli DDR2 OCZ2G8004GK ...e sad upravo se radi o ovom zadnjem dakle RAM-u.

Odlucih prije jedno 2 tjedna nadokupit jos 2x2 GB i nadjem na eBay identicne parove sa serijskim brojevima identicnim samo zadnji brojevi 1 i 2 ... kao i kod mojih znaci tvornicki PAR i idelno za moju nadogradnju do maksimalnih 8 GB koliko mi maticna podrzava

i tako ja cekam  jedno 4 dana da to doputuje iz USA USPS tracking  (to je brzo ok) , kad je stiglo u HR cekam skoro 10 dana da stigne u sanducic (spoooorooo) ok ipak smo mi zemlja smijeska ... ugl jedan modul ok drugi banana i sad ja ispregovaram sa likom da mi refundira lovu za neispravni ok... no dobro da sad skrenem na ono zasto sam ovdje a to je

Ima li neko slucajno jedan takav modul za prodat ili neka kombinacija sa ova moja tri neispravna ako tko hoce i cetvrti koji ne sljaka , te da ja u konacnici imam 8 GB ispravne memorije u dual channel na svom racunalu... mozeju bit i brzi mislim da mi podrzava do 1600 MHZ ako su ista 4 modula

Puno hvala na čitanu ,nadam se da ce mis e netko javit bil bi zahvalan

inace ja sam i ZG pa ak ima netko sa tog podrucja , to bi bilo jos bolje jer ja ne zelim nekom uvalit nesto neispravno ova moja 3x2GB delaju bez problema , a niti da meni neko uvali neke skrsene pa da se to brze rijesi

pozdrav

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Zašto jednostavno te ne prodaš a kupiš druge koji će da rade u tvojoj ploči?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Pa ono ....reko posto se radi o starim ramovima mozda bolje ovak pitat tu nekog ako slucajno ima nego kupit 8 gb a onda ak ne prodam ova svoja tri to  mi je banana radje zadrzim trenutnih 6gb jer je to komp koji cu vjerovatno zadrzat uz novi koji bi si uzo.

0 0 hvala 0
15 godina
Nadogradnja RAM memorije

pozdrav, namjeravam uskoro uzeti jos 8gb memorije, radi se o corsair vengeance 2x4gb 1600mhz low profile memoriji pa me zanima hoce li ona biti kompatibilna sa sadasnjom memorijom i maticnom (nalaze se pod Moj PC)?

http://www.facebook.com/webshop112
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mustang995 kaže...

pozdrav, namjeravam uskoro uzeti jos 8gb memorije, radi se o corsair vengeance 2x4gb 1600mhz low profile memoriji pa me zanima hoce li ona biti kompatibilna sa sadasnjom memorijom i maticnom (nalaze se pod Moj PC)?

Hoće ali za svaki slučaj provjeri da li se podudaraju i latencije.

15 godina
phoenix2003 kaže...
mustang995 kaže...

Hoće ali za svaki slučaj provjeri da li se podudaraju i latencije.

Sto ako nisu? Mislim da su razlicite.

http://www.facebook.com/webshop112
17 godina
odjavljen
mustang995 kaže...

Sto ako nisu? Mislim da su razlicite.

Podesiš sve kekse na latenciju najsporijeg keksa.

Freak Show Inc.
15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Šteta bi bilo da imaš Dominator sa C8 latencijama i kupiš (n)ove sa C9 latencijama.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
phoenix2003 kaže...

Šteta bi bilo da imaš Dominator sa C8 latencijama i kupiš (n)ove sa C9 latencijama.

Razlike će svejedno biti vidljive samo na sintetici...

EDIT:

Ako su mu latencije baš bitne - neka proba dati malo više soka memoriji pa možda i bude radilo na nižoj latenciji.

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2014 15:24 (Friday).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice