Nadogradnja RAM memorije izdvojena tema

poruka: 1.596
|
čitano: 715.409
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

imam khx1600c9ad3k2/4g 2x2 gb kit i zelim si nadograditi ali da mi dual chanel ostane,nesmijem nista prodavati jer mi roditelji nedaju a ovog rama nigdje nemogu naci,ako mi mozete preporuciti neki iz bilo koje trgovine samo da ostane u dual chanel

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Nadogradnja RAM memorije
Tigera22 kaže...

imam khx1600c9ad3k2/4g 2x2 gb kit i zelim si nadograditi ali da mi dual chanel ostane,nesmijem nista prodavati jer mi roditelji nedaju a ovog rama nigdje nemogu naci,ako mi mozete preporuciti neki iz bilo koje trgovine samo da ostane u dual chanel

Sa ovog linka skini listu kompatibilne memorije pa je potraži u lokalnim prodavnicama. https://www.asus.com/Motherboards/P8Z77M_PRO/HelpDesk_QVL/

Preporučio bih ti da opet kupiš Kingston 2x2 GB, 1600 MHz, CL9, 1,5V RAM jer u tom slučaju sigurno neće biti problema.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2014 21:45 (phoenix2003).
11 godina
neaktivan

evo gledao sam i trazio kingston 2x2gb,1600mhz,cl9,1.5v ram i nigdje nemogu naci 2x2 gb,ali sad ako ja kupim 1x4gb kingston ja gubim dual chanel ali dali ja gubim na perfomasnama u windowsu,loadiranju,igrama itd..kolika je ta razlika single vs dual chanel

15 godina
neaktivan
Tigera22 kaže...

evo gledao sam i trazio kingston 2x2gb,1600mhz,cl9,1.5v ram i nigdje nemogu naci 2x2 gb,ali sad ako ja kupim 1x4gb kingston ja gubim dual chanel ali dali ja gubim na perfomasnama u windowsu,loadiranju,igrama itd..kolika je ta razlika single vs dual chanel

Nikakva. Slobodno kupi taj i nema problema.

11 godina
neaktivan

aha supp onda jer sam negdje citao da ako nemas dual chanel da ti perfomanse u windowsu opadnu.

11 godina
protjeran
Tigera22 kaže...

aha supp onda jer sam negdje citao da ako nemas dual chanel da ti perfomanse u windowsu opadnu.

Ako sam igraš igre, surfaš netom i gledaš filmove onda nemaš brige sa tim....................

16 godina
neaktivan

Jel zna netko?

15 godina
neaktivan
šaki01 kaže...

Jel zna netko?

Koristi tražilicu u forumu....

http://www.bug.hr/forum/search/topic/?txt=ram+usable&ss=t&sa=&t=&f=&sort=act

16 godina
neaktivan

A pogledo sam masu tema i probao masu toga ali ništa ne pomaže

16 godina
šaki01 kaže...

A pogledo sam masu tema i probao masu toga ali ništa ne pomaže

vrlo informativno... (?)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
Nadogradnja RAM memorije

imao sam super ponudu za ram, hyperX fury cl10 od kingstona 8gb @1600mhz, hoce to raditi s mojom CL9 kako treba, jer sam vec pazario a dobio sam ispod 45 evra plocicu novu!

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.6.2014 21:08 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

ovako zanima me dali mogu staviti ako imam 2x2 gb kingston memoriju dali mogu staviti corsair 2x4gb kojemu su voltaze iste i freq iste jedino neznam za ove latencije dali je to bitno pa ako mozete recite:

evo linkovi:http://www.corsair.com/en-us/vengeance-8gb-dual-channel-ddr3-memory-kit-cmz8gx3m2a1600c9r

link2:http://www.kingston.com/datasheets/KHX1600C9AD3K2_4G.pdf

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Tigera22 kaže...

ovako zanima me dali mogu staviti ako imam 2x2 gb kingston memoriju dali mogu staviti corsair 2x4gb kojemu su voltaze iste i freq iste jedino neznam za ove latencije dali je to bitno pa ako mozete recite:

evo linkovi:http://www.corsair.com/en-us/vengeance-8gb-dual-channel-ddr3-memory-kit-cmz8gx3m2a1600c9r

link2:http://www.kingston.com/datasheets/KHX1600C9AD3K2_4G.pdf

Nemoj to kombinirati, razlika ti je i u naponu ramova moglo bi biti glavobolja.

Traži od Kingstona nešto, ponuda je bogata ili prodaja pa kupovina novih.

11 godina
neaktivan

aha ok a moze li onda ovaj :http://www.links.hr/?naziv=memorija-pc-10600-4-gb-kingston-hyperx-blu-khx1333c9d3b1-4g-ddr3-1333mhz&option=artikl&id_artikl=051.210.314

ovaj ima voltazu 1.5 kao i moj,jedino je moj 1600mhz a ovaj je 1333 ali moj isto radi na 1333 zbog i3 procesora i ova cas latencija im je ista???
treba li jos sto da bude  isto da radi???? ž

i evo link od mojeg rama:http://www.kingston.com/datasheets/KHX1600C9AD3K2_4G.pdf

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.6.2014 10:48 (Tigera22).
11 godina
neaktivan

itko????????????????

17 godina
Nadogradnja RAM memorije

Bez problema, ne brigaj.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

supper onda kupujem.

11 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Koliku razliku cu vidjeti u igrama ako si nadogradim ram na 8gb??

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Nadogradnja RAM memorije

Neces vidjeti nikakvu razliku, mozda ti par sekundi ude prije u igru u MP-u...

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije
Pozdrav svima!

Nisam neki računarski znalac, pa se nadam da mi vi možete pomoći. Radi se o sljedećem. Želio bih da ubrzam računar, tako što bih mu nadogradio RAM. Imam matičnu ploču Abit AX78 i na njoj 2 gb rama. Procesor mi je AMD Athlon 5200+ X2 2.7Ghz, grafička je Nvidia GeForce 512 Mb i OS je Windows XP 32 bit. Zanima me da li ću postici nešto sa dodavanjem memorije. Ne bih sad želio da mijenjam procesor i ostatak, jer se ne bi isplatilo :) Računar uglavnom koristim za filmove, surfanje, muziku i poneku manje zahtjevnu igricu :D

Matična podržava max. 8gb rama i to ddr2 667 Mhz. Da li vrijedi dodavati dalje?

Unaprijed hvala svima! :)

0 0 hvala 0
17 godina
Nadogradnja RAM memorije

Vrijedi ti dodazti ram, ali da ćeš u svakodnevnom radu osjetiti ubrzanje baš i nećeš.

Možda bolje da ugradiš SSD disk i pređeš na neke novije Windowse (7, 8.1).

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

bok ljudi evo da vas pitam nesto :

da li se isplati nadograditi ram sa 4gb ddr2 800mhz na ddr3 4gb 1333/1600 mhz  ???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
CrazyGuy kaže...

bok ljudi evo da vas pitam nesto :

da li se isplati nadograditi ram sa 4gb ddr2 800mhz na ddr3 4gb 1333/1600 mhz  ???

pitanje je 'loše' (besmisleno), jer ovisi o MBO (jednako kao što ne tankaš dizel u benzinca mada bi se isplatilo), dok je sama riječ isplativost povezana s cijenom, korist, .. tko zna možda ti se isplati, a možda bi i radilo. Isplativost je tvoja odluka, kompatibilnost čisto tehnička. (naravno, misliš na brzinu i sl..  to je zanemarivo).

14 godina
odjavljen
Nadogradnja RAM memorije

Pozdrav,

dali se isplati stavljati ECC RAM? Dal on može vrtjeti Windows 8.1 x64? Dali ću imati ikakvog efekta? Jel moram imati neku specifičku matičnu ili matična mora imati samo istu sabirnicu kao i RAM?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

pretpostavljam,ako sam to ne znaš,da ti ne treba,iskreno,bez uvrede,jer i sami kažu da je bolje uzet non EEC od EEC,gubiš 2% brzine za to,a efekat možda vidi jedino netko kome to stvarno treba,a taj bi znao šta je to i čemu služi..dakle,najobičnija memorija ce raditi isto kao i neka 2666ghz možda,ti vjerovatno nečeš primjetiti razliku,jedino šta čini razliku je ukupna količina memorije,dakle bolje je 16GB 1600mhz nego 8gb 266mhz,ako ti išta pomaže..memorija je dio koji ima najmanje utjecaja(osim ukupne količine),i preporuke su da ne treba uzimati neku extra skupu,ali po meni sve je to tu li-la u par sto kuna...jer većina matičnih sada podržava jedino do 1600mhz,jer ja imam 1866mhz,ali ne radi na toj brzini vjerovatno,jer bi to trebalo naštelati i nešto prčkati,a rezulat neče biti uopče vidljiv,pa stoga niti ne diran,eto...lp:)

14 godina
odjavljen
Znam ja da ECC ispravlja sam sebi greške i da se koristi za servere... Dal se on može križati s nonECC RAMom?
16 godina
Dex.pwn kaže...
Znam ja da ECC ispravlja sam sebi greške i da se koristi za servere... Dal se on može križati s nonECC RAMom?

... konj+magarac= mula? ili mazga?

pogledaj maual od MBO, tamo ti piše (koji tip RAMa podržava, ostale NE podržava).

12 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

da si pogleda link na YT koji sam ti stavio,od minut i pola,sighurno bi čuo na kraju te definicije i konstatacije,ali da ti ja daden link,pa ti niti ne pogledaš,a želiš odgovor odmah??i dobiješ ga,ali ne,želiš pisani primjerak {#}...sve govori ženska stručnjak njihov koja kaže....................................................TO...eto...{#}

14 godina
odjavljen

Pogledo sam, al sam još zainteresiran za ECC

Ili kad će više DDR4 izaći ?

16 godina

izašao je ( i Elvis..). Ali čemu spamanje teme?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice