Nadogradnja RAM memorije izdvojena tema

poruka: 1.590
|
čitano: 652.717
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: Nadogradnja RAM memorije
9090 kaže...

dali netko zna koliko bookmarks-i (u mom slučaju Firefox ...ili to nije ni bitno koji je pretraživač) zauzimaju RAM-a (imam 2GB PC 6400/800 MHz) ?

{#}što je ovo možda {#}  ali neznam di bi smjestio ovo pitanje, a da neotvaram novu temu

Bookmark kao takav ništa memorije ne zauzima. Ali otvoreni tabovi zauzimaju...

Freak Show Inc.
11 godina
neaktivan
Friday kaže...

Bookmark kao takav ništa memorije ne zauzima. Ali otvoreni tabovi zauzimaju...

zna mi izbaciti ponekad da sam low na memory iako je samo jedan tab otvoren, a tokom godina nakupilo se tih bookmarks-a i to 80% naprema 20% u korist video bookmarks-a pa zato pitam jer sumnjam da je to razlog, štoviše prilično sam siguran i uglavnom se pojavljuje kad gledam video ili sam na stranici sa dotičnima.... zato mi je to jako sumljivo

Sacrifice is a choice you make. Loss is a choice made for you.
13 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Trebao bi pomoc oko nadogradnje RAM-a. Ovako, u kompu imam 2x1 gb od 400mhz. Nabavio sam 2gb od 800mhz, pa me zanima dal bi to moglo ic zajedno. RAM je DDR2.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Bado kaže...

Trebao bi pomoc oko nadogradnje RAM-a. Ovako, u kompu imam 2x1 gb od 400mhz. Nabavio sam 2gb od 800mhz, pa me zanima dal bi to moglo ic zajedno. RAM je DDR2.

Ako je isti TIP memorije , znaci DDR2 , onda ce ici , samo sto ce ti ovu od 800mhz spustit na 400mhz !

Music As A Weapon !!
10 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Zna li iko ima li igdje kupiti ddr2 2x4gb ram tj. da 8gb dodje u 2 keksa.Isplati li se?

Nemam nishta pametno trenutno zapisat
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Novajlija_mladi kaže...

Zna li iko ima li igdje kupiti ddr2 2x4gb ram tj. da 8gb dodje u 2 keksa.Isplati li se?

Prvo si provjeri koju memoriju i koliki kapacitet memorije ti maticna podrzava !

Ima za kupiti , ali dati za 4GB 600kn , bas i nije isplativo ! Ako vec moras kupiti takvu , probaj naci nesto po oglasnicima !

Music As A Weapon !!
11 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Pozdrav, moze li pomoc. Htio bih nadograditi komp trenutno ima 2GB ddr2, sad bih to pojacao ali ne razumijem se u ovo sa frekvencijama pa ako moze pomoc. Sad imam ddr2 2x1gb kingston 667mhz (max bandwidth 333mhz) a dram frequency je 200.4 mhz. Koju memoriju mogu uzeti? Jel mogu staviti mem.od 800mhz

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2014 11:58 (limach001).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nadogradnja RAM memorije

imam 2x2 ddr2 6400 G.skill i lega mi dao još gigu kingmax ddr2 6400 Semicounductor...moj g.skill radi na latencijama 5-5-5-15 dok kingmax 5-5-5-18. Hoće biti nekih problema ako uparim ta 2 tipa rama?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
lobotomac90 kaže...

imam 2x2 ddr2 6400 G.skill i lega mi dao još gigu kingmax ddr2 6400 Semicounductor...moj g.skill radi na latencijama 5-5-5-15 dok kingmax 5-5-5-18. Hoće biti nekih problema ako uparim ta 2 tipa rama?

Nebi trebalo biti, probaj ubaciti. NAjgore što se može desiti jest da se komp neće htjeti upaliti, a to popraviš vađenjem memorije van konkretnije kingmax-a

Strm
14 godina
lobotomac90 kaže...

Kako kaze kolega , problema nebi smjelo biti , no ima iznimaka ! Latencije ce ti se podesit na one više vrijednosti , tj. 5-5-5-18 !

Music As A Weapon !!
16 godina
Nadogradnja RAM memorije

evo ubacio i latencije su na 5-5-5-18, za sada nikakvih problema, hvala na odgovorima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Nadogradnja RAM memorije

LP

Imam G. Skill PC3-10700 1333mhz 4gb ddr3 ram, i uzeo bi jos jedan od 4 ali me zanima jel moraju nuzno biti isti rami, nesto sam cuo da nemoraju al onda moras ih u biosu uskladit nesto (sto neznam). Koliko ja kuzim trebaju biti samo isto mhz ili mogu npr stavit od 1600mhz ali ce ona raditi na 1333 jer se uvijek uskladjuje sa slabijim keksom. Neznam mozda nisam u pravu al to me zanima uzeo bi jos jednu od 4gb al neku drugu npr. Kingmax Hercules Nano 1600mhz PC3-12800. Dali bi bile kompatibilne i što znaci to PC3-12800 ? Sjecam se kad sam bio klinac samo bi nabavio bilo koje rame (onda obican ddr) i stavio u komp sve bi radilo ucitalo bi ih itd....

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Nadogradnja RAM memorije

Pozdrav.
Molim savjet: nadogradio bih ddr3 ram u laptopu, sada su 4 gb a ja bih stavio još 4 gb.
Unutra je sada samsungova plocica, 1,5 v 1600 mhz, iako laptop drzi do 1333 mhz.. Nemogu nigdje naći samsungovu, pa kaj da uzmem, taj na kaj da pazim, mhz, voltažu, latencije ??

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Nadogradnja RAM memorije

Ima tko kakav savjet glede gornjeg upita...

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Imam jedno pitanje, Što bi se dogodilo da se 800MHz DDR2 RAM stavi na 1066MHz utor na matičnoj ploči?

0 0 hvala 0
13 godina
KuKiZ kaže...

Imam jedno pitanje, Što bi se dogodilo da se 800MHz DDR2 RAM stavi na 1066MHz utor na matičnoj ploči?

Spustilo bi se na 800Mhz i sve bi radilo normalno

Strm
15 godina
D3lBoy kaže...

...Dali bi bile kompatibilne i što znaci to PC3-12800 ? Sjecam se kad sam bio klinac samo bi nabavio bilo koje rame (onda obican ddr) i stavio u komp sve bi radilo ucitalo bi ih itd....

i dalje je tako, ubodeš RAM i radi.. naravno, ako je za odgovarajući DIMM+voltažu i ako nisi pehista da baš neće.

-uvjek reset BIOSa, ponekad je potreban i flash...

-prije nadogradnje, provjeriti za MBO-chipset, koliko RAMa podržava (npr max <4, 8..32GB), koje brzine, poželjno je identičan postojećem ali u 99% radi svaki.

bunkermax kaže...

Pozdrav.
Molim savjet: nadogradio bih ddr3 ram u laptopu, sada su 4 gb a ja bih stavio još 4 gb.
Unutra je sada samsungova plocica, 1,5 v 1600 mhz, iako laptop drzi do 1333 mhz.. Nemogu nigdje naći samsungovu, pa kaj da uzmem, taj na kaj da pazim, mhz, voltažu, latencije ??

- vidi gore (dali MBO podržava), jedini presudni kriterij je voltaža, 1.5V ili ako je L-1.35V, provjeri.

Sve ovisi o chipsetu (posljedično voltaža) kao i ograničenju koja kod notebooka nisu jednaka desktopu, npr 4-8GB ili 32... uz gustoću i single-doube sided, da bi se uopće mogao iskoristiti nazivni kapacitet (postoji mogućnost npr da prepozna 50%.. ili ne radi). To sve piše na str proizvođača pod update BIOSa gdje se obično nađu i aTESTIRANe kombinacije. Rade i ostale, ali atestirane sigurno rade.

KuKiZ kaže...

-ništa. :)

1. radio bi na nižoj zajedničkoj brzini (99%) osim u slučaj ukad npr chipset ne podržava taj niži FSB... to su npr prijelazne generacije chipseta s 533-677-800-1066... i npr MBO podržava 3 FSB speeda, ali možda ne četvrti..

2. Ovisno o BIOSu, proizvođači MBO (namjerno, kao reklama) pomalo OCaju postavke, BIOS treba resetirati (ponekad novija ver.) i automatski će sve optimalno podesiti. Pošto svaki RAM (atestirano) mora raditi na +-10% nazivne brzine i napona, to znači da 800 može na cca 900, ali ne na 1066. Tj može i više ali se kompenzira CASovima... (zapravo ništa se ne dobije osim nepotrebnog forsiranja i problema). To je beskoristan OC kojeg tudumi nikako ne razumiju...

3. -nebi radio. Recimo da je to 1% šanse. Ali u pravilu nema kvara, ... naravno, ako nisi baksuz.

edukacijski dio:

btw, oznake kao DDR2-800 (400 u DDR modu) ili PC2-6400 su samo dva načina označavanja. Drugi je bolji, ali zapravo fali najvažnije, pa se recimo 'podrazumiijvea'. npr DDR2 voltaža je 1.8V uobičajn CAS je 5 na 800. (DDR1 2.5 CAS 3 ili 2.0-2.5 za brži). Voltaža koju se deklarira reklamno za OC npr 2V se pogrešno tumači kao da taj ram treba tako postaviti. On samo podnosi toliko.

CAS je konkretna brzina, tj pauza. npr DDR1-400-C3 = DDR2-800-C6 = DDR3-1600-C12. Jasnije? Ako je npr DDR3 1600 C9 ili C10 tad je on malo brži od DDR2-800-C6 podjednako.. ali je nazivni bandwitht dvostruko viši, tj oznaka PC2-6400 i PC3-12800 su umnožak MHz i FSBa. To su trake autoputa (više=propustnije) ali to nije brzina, jer auto se može kretati jednakom brzinom... CAS je brzina (pauza).. kao semafor, i najbrži auto dok stoji je 'spor'. Ako automobil može voziti npr 100kmh dali će s dvije trake vozit 200 ili s 5 traka 500kmh? Vozit će jednakom brzinom, ali će protočnost biti veća. OK?

RAM (i HDD, CPU, VGA...) su kao gorivo za neko vozilo. Rade svi brandovi, važno je da je za odgovoarajuću tehnologiju (kompatibilno). Jednako tako neki brandovi su bolji, neki jeftiniji... kupac bira ovisno o željama.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.2.2014 9:51 (ihush).
11 godina
protjeran
Nadogradnja RAM memorije

@ihush

hvala ....

Ako budeš pri vremenu i volji, daj vidi ovu fotku u prilogu pa pomozi, da ne kupim kaj krivo.

Bios na laptopu drži količinu, provjerio, jedino nigdje nemogu naći pločicu kakva je unutra,

a i neznam koliko je bitno da tražim pločicu čije latencije bi bile identične ovoj kaj je već unutra...

Napon je 1,5 v , pločica je 1600 mhz ali laptop može držati do 1333 mhz...

0 0 hvala 0
15 godina

ne mora biti identična.. problem koji je moguć (skoro nikad..) je nedostatak opcija za RAM u BIOSu, desktop MBO ima potrebne opcije za podešavanje u BIOSu dok notebook u pravilu nema, ponekad je čak bitno koji modul je u prvom ili drugom DIMMu (automatika odradi ostalo).

Pošto računalo podržava 1333 (cpuz kaže 676-CAS9..) možeš tražiti takvu jer brža je beskorisna i često skuplja (moguće čak da je jeftinija ako je novija cijena..). Pogledaj ostatak CPUZa na 1600=CAS10... ako nađeš takvu memoriju bit će tehnički jednaka postojećoj.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
10 godina
Nadogradnja RAM memorije

Pozdrav.Ne mogu ni sa jednim programom skužit koja mi je matična.Sve sam probao no ništa.Znam samo da je ploča Soltek i da ima 4 utora.Momentalno imam 4x512mb,htio bih to izvadit i stavit 2x2gb.Ne znam da li bu to šljakalo pošto je to stara matična.Evo slikao sam pa ako netko ima volje da pogleda:

http://www.zaslike.com/files/h2y043kv71ns4ev30fa.jpg

http://www.zaslike.com/files/cv5f3w0za7wjl6x0ae41.jpg

http://www.zaslike.com/files/ucwe1ym0mlq74xn6chp.jpg

http://www.zaslike.com/files/4ps7pzeckrrxvsgovv6.jpg

http://www.zaslike.com/files/buyv5jvmjhxs92ajqf1.jpg

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.2.2014 17:55 (9111963).

0 0 hvala 0
13 godina
9111963 kaže...

Pozdrav.Ne mogu ni sa jednim programom skužit koja mi je matična.Sve sam probao no ništa.Znam samo da je ploča Soltek i da ima 4 utora.Momentalno imam 4x512mb,htio bih to izvadit i stavit 2x2gb.Ne znam da li bu to šljakalo pošto je to stara matična.Evo slikao sam pa ako netko ima volje da pogleda:

http://www.zaslike.com/files/h2y043kv71ns4ev30fa.jpg

http://www.zaslike.com/files/cv5f3w0za7wjl6x0ae41.jpg

http://www.zaslike.com/files/ucwe1ym0mlq74xn6chp.jpg

http://www.zaslike.com/files/4ps7pzeckrrxvsgovv6.jpg

http://www.zaslike.com/files/buyv5jvmjhxs92ajqf1.jpg

Otvori komp i detaljno poslikaj matičnu, ako je Soltek matična to znači da je najviše socket 775 što znači da se komp neisplati nadograđivati

Strm
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.2.2014 18:08 (Strm).
10 godina
Nadogradnja RAM memorije

Otvorio sam,piše Soltek, al ne znam koji model.Je, matična je stara,ali šljaka još dobro, pa sam mislio ubacit koji ram više da malo pojačam ovu starudiju.Lako ramove izvadim ak si kupim novi komp.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.2.2014 18:11 (9111963).

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Nadogradnja RAM memorije

Kupio sam kingston, 4 gb, ddr3, cl11, 1600 mhz. Laptop ju je startao na 1333 mhz i postavio cl9, tako da je sada na iidentičnim postavkama kao i prva pločica, i zasad sve odlično šljaka. Iskreno, onako subjektivno, nevidim neku razliku na uobičajenim radnjama sada sa 8 gb u odnosu na prije kada je bilo 4 gb. Windows 8 64 bit je u pitanju, i uredno vidi obje pločice...

0 0 hvala 0
13 godina
9111963 kaže...

Otvorio sam,piše Soltek, al ne znam koji model.Je, matična je stara,ali šljaka još dobro, pa sam mislio ubacit koji ram više da malo pojačam ovu starudiju.Lako ramove izvadim ak si kupim novi komp.

Poslikaj matičnu,ali detaljno, i daj mi slike

Strm
13 godina
bunkermax kaže...

Kupio sam kingston, 4 gb, ddr3, cl11, 1600 mhz. Laptop ju je startao na 1333 mhz i postavio cl9, tako da je sada na iidentičnim postavkama kao i prva pločica, i zasad sve odlično šljaka. Iskreno, onako subjektivno, nevidim neku razliku na uobičajenim radnjama sada sa 8 gb u odnosu na prije kada je bilo 4 gb. Windows 8 64 bit je u pitanju, i uredno vidi obje pločice...

Ubrzanje u peformancama neosjetiš, ni ja isto kada sam prešao s 6 na 8GB na LEnovu Z580. No, sada mogu puno više tabova otvoriti bez trzanja, multitasking također npr. imam Sketchup, google chrome i vlc odjednom, s 6GB je malkoc trzuckalo a s s8GB radi ko urica ;)

Strm
11 godina
protjeran
Nadogradnja RAM memorije

@strm
A bitno da dela...ja sam se bojao nekompatibilnosti...
Rijetko koristim multitasking tako da se mogu dobro koncentrirati na trenutnu radnju..zamisli da mi pažnja skrene za vrijeme internet bankarstva..hehheee...
Čuj, to spominjes onaj sketchup, google alat za 3d crtanje ? Prije sam ga koristio i bio je odlican.. Nadam se da je još free, i još kad bi ga bilo u portable verziji...

0 0 hvala 0
13 godina
bunkermax kaže...

@strm
A bitno da dela...ja sam se bojao nekompatibilnosti...
Rijetko koristim multitasking tako da se mogu dobro koncentrirati na trenutnu radnju..zamisli da mi pažnja skrene za vrijeme internet bankarstva..hehheee...
Čuj, to spominjes onaj sketchup, google alat za 3d crtanje ? Prije sam ga koristio i bio je odlican.. Nadam se da je još free, i još kad bi ga bilo u portable verziji...

još uvijek je free, mislim da nema portable verzije...

Strm
13 godina
10 godina
Nadogradnja RAM memorije

Ne mogu više sve otvarat,cijeli dan se hebem sa ovim sranjem samo da saznam koja je faking matična.Moje posljednje pitanje je:da li mogu stavit 2gb memoriju u jedan utor a u ostala 3 utora, 512mb?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice