Memorija - latencija - problem

poruka: 7
|
čitano: 2.987
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Bok ljudi!

Imam Kingmax DDR3 1600Mhz memoriju, 2x2Gb (cijela konfiguracija je pod moj pc) i neki dan sam primjetio da mi comp pono sporije radi (pogotovo u igrama)!

Odem u everest i pogledam latenciju rama i imam šta i vidjeti, latencija je 86 a bila je 47?

Pregledao sam comp s Malwarebytes anti-malwareom i našlo je 3 infekcije koje sam obrisao, avast antivirus nije pronašao ništa....stvar je i dalje ista, latencija na 85 i comp užasno spor....

Što mi je činiti?

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Memorija - latencija - problem
klitmaister kaže...

Bok ljudi!

Imam Kingmax DDR3 1600Mhz memoriju, 2x2Gb (cijela konfiguracija je pod moj pc) i neki dan sam primjetio da mi comp pono sporije radi (pogotovo u igrama)!

Odem u everest i pogledam latenciju rama i imam šta i vidjeti, latencija je 86 a bila je 47?

Pregledao sam comp s Malwarebytes anti-malwareom i našlo je 3 infekcije koje sam obrisao, avast antivirus nije pronašao ništa....stvar je i dalje ista, latencija na 85 i comp užasno spor....

Što mi je činiti?

Hvala!

odi u bios i tamo možeš poštimati memoriju

Treba li operirati i vaše računalo?
17 godina

ovako malo prouci kako se stavljaju latencije prvo..

ja imam corsaira 1600mhz 2 x 2 gb DDR3  na ovima je default cl9

bolje ti je da ga spustis na 1333mhz i stavis latencije na cl7  (7-7-7-24 2T) bolje ce ti radit

15 godina
neaktivan

Hm...to bi sve bilo u redu da meni do neki dan comp nije radio normalno!!!!!

Znači niti sam prčkao po memoriji niti sam ga clockao niti ništa ali se odjednom comp usporio i latencija je skočila s 47 na 86 po everestu, jel sad tko vidi u čemu je problem???

Znači samim prčkanjem po postavkama memorije u biosu ja neću riješit problem jer problem niti nije nastao prčkanjem po memoriji!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
klitmaister kaže...

Hm...to bi sve bilo u redu da meni do neki dan comp nije radio normalno!!!!!

Znači niti sam prčkao po memoriji niti sam ga clockao niti ništa ali se odjednom comp usporio i latencija je skočila s 47 na 86 po everestu, jel sad tko vidi u čemu je problem???

Znači samim prčkanjem po postavkama memorije u biosu ja neću riješit problem jer problem niti nije nastao prčkanjem po memoriji!

premda ne smatram da moj prijedlog moze biti rjesenjem, do promjene bilo čega unutar računala pa i biosa ne mora doći samom krivnjom korisnika. samo znam da se unutar biosa mogu mijenjati brzina i latencije, a koji proces je to skrivio od tisuću u računalu koji ih izvodi, nitko ti ovdje neće moći reći, za to postoji servis

Treba li operirati i vaše računalo?
16 godina

Brat nabavio Kingmax 2GB 800 Mhz Ram  (ove).
A u računalu ima isto Kingmax 2GB 800 mhz ali nisu u potpunosti iste.

Kad upalim komp. čuje se ono pištanje(onaj kratki zvuk) par puta i izgasi se i tako stalno.

Ista je stvar kad stavim u drugi utor ili kad ostavim samo taj novi RAM.

Sad prema tome očito izgleda kao da je do te nove memorije, ali moguće je da je kad je stavio nove da u kompu su namjestene druge latencije i sl. koje uzrokuju taj problem ili nesto drugo.

Sad sta vi mislite?

Without signature
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

mozda nije kompatibilna sa procesorom

ako na konektorima ima malo neceg zelenog onda je ta AMD kompatibilna

Andreev
1
Nova poruka